3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Víte, koho volíte?

Před minulými parlamentními volbami jsem získal dojem, že voliči si přejí, aby naši zemi vedl nějaký novodobý světec. Proto mě udivilo a dodnes udivuje, že se oním bílým rytířem stal bývalý aparátčík a nomenklaturní kádr komunistických podniků zahraničního obchodu Andrej Babiš.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 15.3.2017 10:32

A dobře děláte

Když je člověk blbý, tak by neměl chodit k volbám, a nechat radši volit ty chytřejší.

V. Mlich 15.3.2017 10:29

Karusel

Myslím, že Babiše definitivně odrovnají ty korunové akcie. Ne tím, že jsou osvobozené od daně, ale že nepřiznal peníze na jejich nákup. Koupil jednu svou firmu druhou svou firmou za peníze za třetí svoui firmu, aby od té druhé jako fyz. osoba koupil nezdaněné akcie. Není právě tohle ten karůsel?

J. Lepka 15.3.2017 10:24

Re: Jdu-li k volbám,

Vaše donebevolající naivita je jistě jen náhodná, že? Spíš budete placený agent PR divize ANOfertu.

M. Těhanová 15.3.2017 10:21

Re: Není možné,

Jakou souvislost má to vaše dštění hlavně proti ODS, s kauzou Čapího hnízda, a že úředníci to museli minimálně tušit? Jinak samozřejmě, že to má ošetřené a zaplacené právníky. O tom snad nikdo nepochybuje.

M. Těhanová 15.3.2017 10:16

Re: POLITIKA: Víte, koho volíte?

O skutečném ekonomickém světě Babiš moc neví, proto zjednodušuje, lidi tomu rozumí a věří mu. Ale on rozumí jenom kšeftu a jak prachy, jakýmkoli způsobem z čehokoli vytřískat.

I. Schlägel 15.3.2017 10:09

Tahle republika měla a má díky své pohnuté historii

nějaký lidský potenciál na určité civilizační úrovni. Podle toho vypadají a chovají se ti, kdo jsou u moci, a to zejména díky těm, co je volí. Můžeme tady nadávat akorát sami na sebe a učit se, učit se, učit se,...

V. Pavelka 15.3.2017 10:05

Re: Není možné,

Babišovy akce , nejdou přes zákon ,a určitě se radil s právníky , takže Kalousek je ten kdo jen díky imunitě, řve do světa svou zhrzenost vypisovatele dluhopisů.Kalousek, Sobotka a ODS .vždycky svorně likvidovali,potencionální konkurenci, VVčka , Zelené a je mi potěšením že je konečně někdo vymete z parlamentu . Takovej Urban dělá kšefty za socany spolu s ODS !

J. Dvorská 15.3.2017 10:04

Re: ano, blbých je většina

I chytrý člověk občas zblbne !

A. Alda 15.3.2017 10:03

A já zas velmi, velmi špatné.

JEDINÝ člověk v Babišově týmu, kterému jsem ochoten podat ruku, je Stropnický.

F. Kusák 15.3.2017 10:00

Re: Lidé ho klidně zvolí.

No vidíte, a já mám o těchto lidech dost dobré mínění, a to zejména, srovnám-li je s konkurencí.

P. Boublíková 15.3.2017 10:00

Re: Avšak jak vidíte,

Kdo umí ten umí, to se týká i toho dojení dotací. Umění podojit je zkrátka součást Babišova úspěchu :-)

Moralizovat kolem toho nikam nevede - to se týká i článku.

No a cetla jsem, že zaměstnanci Agrofertu naopak Babiše volili právě proto, aby se Agrofertu i jim dařilo ještě lépe. Co je na tom pravdy nevím.

P. Han 15.3.2017 9:59

Re: Jdu-li k volbám,

Klasická strana bez programu a ideologie je nesmysl. Klasický výtah k moci, to ANO.

M. Těhanová 15.3.2017 9:59

Re: ale to my blbí přece narozdíl od vás chytrých ...

Ale ono to tak ve skutečnosti opravdu je. Ale vlády se potřebují pochlubit, případně tu druhou trochu potupit, zkrátka takoví jsou politici. Proto je potřeba je pozorně poslouchat a přemýšlet. Musí se vzít v úvahu všechny souvislosti, což vy asi neumíte.

F. Kusák 15.3.2017 9:56

Jdu-li k volbám,

mám jen možnost vybírat z nabízených a také racionálních možností, a nebo k volbám vůbec nejít. Tuto poslední možnost jsem využil např. při posledních volbách do senátu. Skupinu neškodných zákonodárců jsem se rozhodl ignorovat. Nic tím nezměním, ale je to vyjádření mého postoje. No a k A. Babišovi. Mnoho, zcela jistě stovky, spíše tisíce lidí, privatizovalo nebo "kupovalo" po roce 1989 státní majetek, ale jen zlomek tohoto majetku je v tuzemských rukou a je efektivně využíván a daněn (a to nelze zpochybňovat, v opačném případě je to trestný čin). To, že se "prodal" majetek v hodnotách nevyčíslitelných (doly, voda, energetika, suroviny, sklárny a hlavně banky atd. atd.), vznikla státu nekonečná škoda. Jako kdybychom na to vše zapomněli a vybíjíme se na jednom z mála fungujícím holdingu. Asi by bylo dobré jej rozvrátit, podobně jak se to podařilo Stehlíkům, Bakalům, Koláčkům a dalším, že. U ANO jsem přesvědčen, že postupem doby, a dnes i vzhledem k velikosti, se toto hnutí přemění v klasickou stranu. Myslím, že se to již děje.

M. Těhanová 15.3.2017 9:55

Re: no jistě

Bože, vy jste fakt neskutečnej....

M. Těhanová 15.3.2017 9:53

Re: Avšak jak vidíte,

Zeptejte se jeho zaměstnanců jak se jim daří. Ale ne manažerů. Kdyby jiné firmy dostávaly tolik dotací, jako jeho, taky by se jim dařilo.

M. Rafnik 15.3.2017 9:44

Moc hezké....

"Ať už spolupracoval vědomě či nevědomě. Ale stěží si představit, že by tehdejší režim na pravidelné zahraniční služební cesty posílal neprověřený kádr."

To si určitě také nemyslíte, že veksláka a černého sázkaře Horáčka pouštěla STB do zahraničí z lásky? Tak víte, koho budete volit?

M. Šejna 15.3.2017 9:43

no jistě

no jistě, bolševický estébák byl za komunismu pravdomluvnej, zatímco teď je prolhanej.

A teď ještě tu o Karkulce.

:-D

A. Alda 15.3.2017 9:43

Lidé ho klidně zvolí.

A rádi.

A vůbec je nezajímá, že souběžně nadávají na všechny lidi, kterými se obklopil. Jakoby vůbec neviděli, že Jourová, Pelikán, Brabec a Ťok, Zlatuška, Chalupa, Vokřál, Telička a podobní patří k němu. Hodný báťuška car je obklopen špatnými rádci, že...

M. Šejna 15.3.2017 9:40

ale to my blbí přece narozdíl od vás chytrých ...

ale to my blbí od vás vysoce inteligentních už dávno známe tuhle zásadní poučku, která by se dala shrnout asi takto:

"pokud ekonomika roste za vlády pravice, je to díky skvělé a rozpočtově zodpovědné vládě pravice. Pokud ekonomika klesá za vlády levice, pak je to díky děsné a rozhazovačné vládě levice"

"pokud ale ekonomika klesá za vlády pravice, nebo pokud ekonomika roste za vlády levice, pak je to vždy vládě navzdory, protože ekonomika se řídí jinými zákonitostmi"

Z uvedeného plyne, že v Česku se ekonomika zatím vždy vyvíjela všem vládám NAVZDORY. A já jsem proto nucen volit navzdory logice, protože jen tak dosáhnu toho, aby ekonomika rostla.

M. Těhanová 15.3.2017 9:39

Re: ano, blbých je většina

Bohužel, velký podíl viny na tom mají novináři, kteří si pečlivě vybírají, na koho zaútočit a koho více šetřit. No a ODS jim byla trnem v oku, takže socanům prominuli mnohé, co by u ODS neprošlo.

M. Těhanová 15.3.2017 9:34

Re: opravdu se bavím ...

To doufám!!!!

M. Těhanová 15.3.2017 9:33

Re: Babiš estébák?

Tak oni si tenkrát asi tak moc nevymýšleli, to tvrdí většinou ti, co se nějak zapletli, a ono se to prolátlo. Teď mají potřebu se očistit. Pro ty od Babiše je přece výhodnější dnes svědčit v jeho prospěch, on nemá problém si je zaplatit.

P. Lenc 15.3.2017 9:33

Re: opravdu se bavím ...

Nechte ho paní Těhanová bavit se, je to socialista.Možná mu po volbách ten úsměv krapet zamrzne.

M. Těhanová 15.3.2017 9:27

Re: opravdu se bavím ...

Co to zase plácáte? Na to, že ekonomika roste nemá nějaký Babiš žádný ( nebo téměř žádný) vliv. Spíš ten růst vláda svými rozhodnutími podkopává. Ekonomika se řídí jinými zákonitostmi.

I. Břízová 15.3.2017 9:27

Re: no vidíte, paní Břízová

Pokud já Vám připadám jako potrefená husa, tak Vy jste pro mne trefený husák.

P. Švejnoch 15.3.2017 9:24

Re: Babiše nesnáším

Je možné, že jsou moje výtky tendenční... Na druhou stranu já autora neznám, není mým politickým oponentem, a ani nemám žádný jiný důvod k nějaké tendenčnosti. Prostě jsem popsal svůj dojem z článku.

ad StB - o justičním odsouzení spolupracovníků i "spolupracovníků" vůbec nemluvím. Mluvím o morálním (a ještě spíše na morálku si hrajícím) plošném odsuzování všech, kteří se objevili v "Cibulkových seznamech". Jsem pevně přesvědčený, že velká část (možná dokonce většina) z těch, kteří se na podobných seznamech ocitli, nebyla žádnými zavrženíhodnými udavači a donašeči, jen prostě, byvše osloveni StB, nenašli dostatek odvahy či vnitřní motivace poslat estébáka do háje (což specielně u osob vyjíždějících do zahraničí mi přijde celkem snadno pochopitelné). A takové "přikývnutí" vůbec nic nevypovídá o následných skutcích dotyčného... A, pochopitelně, nejvíc dnes odsuzují ti, kteří se, zejména dík své bezvýznamnosti, do podobného dilematu nikdy nedostali...

Vzhledem k obsahu článku a předvolební době považuji sdělení, že autor je členem ODS, za mnohem podstatnější než to, že je radním pro školství.

M. Těhanová 15.3.2017 9:22

Není možné,

aby úřady při přidělování dotací netušili, pokud nezasedaly na Marsu, ale asi věděly. Přece není možné, aby nebyly schopné si spojit děti s rodičem? To by tam museli pracovat poněkud mentálně opoždění jedinci, kteří neumí vyvozovat ze souvislostí.

V. Němec 15.3.2017 9:21

Babiš

je nesmírný zlotřilec a je jen s podivem, že v našem super demokratickém, vzorově zákonném státě jení již dávno za katrem. To mi nejde do hlavy.

Š. Hašek 15.3.2017 9:17

Re: opravdu se bavím ...

Bude tady asi srocení blbých voličů. Nejdřív dlouhodobě voliči ODS, potom poslanci a senátoři, co zvolili Klause. Potom voliči Zemana. Teďkonc zas ten zástup hlupáků nechápe vesmírnou velikost hudebníka Horáčka ..........

A dovršení všeho - voliči Babiše.

Ale neděsme se, vedle jsou lepší - tam volí Andělu, tu dceru otce, co zdrhnul do DDR. A možná i knihovníka Martina, ausgezeichnet!