2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Víte, koho volíte?

Před minulými parlamentními volbami jsem získal dojem, že voliči si přejí, aby naši zemi vedl nějaký novodobý světec. Proto mě udivilo a dodnes udivuje, že se oním bílým rytířem stal bývalý aparátčík a nomenklaturní kádr komunistických podniků zahraničního obchodu Andrej Babiš.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Sedlák 15.3.2017 6:26

Re: Avšak jak vidíte,

Ano, atomová elektrárna jako bod jedna se schválí za minutu, ale bod 20 stavba přístřešku pro kola se projednává hodinu, protože k tomu jsou kvalifikováni všichni členové správní rady. Nové zákony profesora Parkinsona.

S. Sedlák 15.3.2017 6:23

Re: Avšak jak vidíte,

Co to blábolíte?

Voliči to ví či mohou vědět, ale je problém, zda si uvědomují to, co jim na těch "spatných" vadilo a co tomuto lumpovi odpouští. Ve 46 také lidé cosi odpustili jinému lumpovi a pak z toho bylo 40 let průšvihu, zavřené hranice, lidé po kriminálech a na šibenicích. A opět se našlo dost hlupáku, jako vy, kteří tomu tleskali. když Horákovou věšeli.

Jestli považujete za lhaní do kapsy ty informace o Babišových zlodějnách, tak jste asi chovaná v některých z jeho agrofertích zařízení. :)

V. Halašta 15.3.2017 6:21

Re: Avšak jak vidíte,

Neví. Slyší to ale nerozumí. Znáte to, jak valná hromada projednává investice na příští rok a vše je schváleno za 5 minut jen o plechové střeše na zastávce předpodnikem se hádají hodinu? Tu střechu znají, dovedou si představit, miliardové toky ne.

V. Halašta 15.3.2017 6:16

Re: No, je pro mě trochu rozporuplné,

Začnu tím nejmenším nesmyslem - ODS určitě nepoužila termín druhotné náklady práce. A to ostatní se mi už ani nechce komentovat.

P. Boublíková 15.3.2017 6:10

Re: Avšak jak vidíte,

Ještě jednou a pomalu: to, co je popsáno v článku (a mnohé další) je o Babišovi všeobecně známo, přesto preference ano trhaji rekordy. O nějakém sednutí na lep tedy nemůže byt ani řeči - voliči tohle všechno ví a nevadí jim to. Tohle lhaní si do kapsy, jaké předvádíte, nemá vůbec smysl.

V. Halašta 15.3.2017 6:09

Re: To je fšechno fakt hezký

Žertéři. Pak nesmíme zapomenout na zásadní vliv Rusnokovy vlády :)))

S. Sedlák 15.3.2017 6:03

Re: Avšak jak vidíte,

Asi vy, když nechápete, že touhou po světci sedli voliči na lep většímu lumpovi, než byli všichni ti málo dokonalí dohromady.

P. Boublíková 15.3.2017 6:00

Avšak jak vidíte,

lidé si nepřejí v rozporu s vaším očekáváním světce, nýbrž pragmatika.

Pak kdo je tady blbej :-)

S. Sedlák 15.3.2017 6:00

Re: POLITIKA: Víte, koho volíte?

Nebureš a nezloděj předložil neaudit.

S. Sedlák 15.3.2017 5:57

Re: POLITIKA: Víte, koho volíte?

JIstěže nechá na voličích, pro co se rozhodnou. Bylo by ovšem dobré, aby voliči opravdu věděli, co volí, jaké jsou skutky daného politika a zda nesedli na lep lumpovi.

S. Sedlák 15.3.2017 5:53

Re: To je fšechno fakt hezký

Aha, takže bude líp a Babiš může krást a ekonomice se bude dařit. Jak to tady dnes sleduji, tak ty ukradené peníze Babiš použil nejen na nákup firem a médií, ale i na bandu bláznů do diskuzí.

S. Sedlák 15.3.2017 5:49

Re: No, je pro mě trochu rozporuplné,

Bohužel je ještě dost hlupáků, kteří si neuvědomují, že ty desetitisíce živnostníčků musely položit stamiliony v nákladech, aby se z nich stejně nedostalo zdaleka tolik, kolik nakradl jeden lhář a zloděj. Čekat, že ten, kdo nejvíce kradl, bude dělat pořádek je prostomyslné.

S. Sedlák 15.3.2017 5:42

Re: Úspěch

Neblábol hovadiny. Bohužek se (prozatím) odpouští zlodějna největšímu zloději.

A. Trick 15.3.2017 4:06

Úspěch

se v Kotlince neodpouští.

M. Krátký 15.3.2017 2:14

Re: No, je pro mě trochu rozporuplné,

milý pane Janosi, velmi rád bych vám přenechal placení mých velkých prdů = odvodů za zaměstnance. Nebo-li plácáte nesmysly, o kterých víte velký kulový. Asi jste opisoval od soudruha Mládka - ten je na tom ve srovnání s vámi podobně - vám budiž odpuštěno vy asi nejste, nikdy jste nebyl a nebudete ministr

M. Krátký 15.3.2017 2:07

Srovnání malérů Babiše s ODS je nedokončené

Babišovi voliči nechápou složitosti Babišových malérů ale kabelky Nečasovy manželky jsou vážný problém, který se musí důkladně vyšetřit a oba manžele zavřít až zčernají. Upřímně řečeno - pochopení oněch daňové kejklí páně Babiše je nad schopnosti naprosté většiny nás všech.

A. Nový 15.3.2017 1:49

Re: No, je pro mě trochu rozporuplné,

Vám tak přeji hodně zdaru a hlavně abyste se neprobudil ze svého snění v roce 1984 od George Orwella. :-)

A. Nový 15.3.2017 1:40

Re: POLITIKA: Víte, koho volíte?

Babiš mluví srozumitelným jazykem pro trouby jako jste vy, kteří hovno čemu rozumí. Hlavně že vám chutnají koblížky. Ještě že poznáte, že nejsou posbírány někde kolem hřebčince. :-)

A. Nový 15.3.2017 1:35

Re: To je fšechno fakt hezký

Je to jasné jak facka, Vy psychologu. Babiš ovlivnil růst téměř v celé EU. Zlomil to v okamžiku atd., blbe!

P. Janos 15.3.2017 1:21

No, je pro mě trochu rozporuplné,

že EET zavedl až Babiš, ale to už měl přeci dávno udělat někdo jiný. Například ODS dlouhodobě torpéduje každý pokus nastolit zákonnost v daňové oblasti a mektá něco o ochraně malých podnikatelů. Daně, ale v právním státě musejí pltit všichni, dalším krokem musí být se zaměřit na sociální odvody "živnostníků". V Německu, či Rakousku mají odvody, podobné jako zaměstnanci, jen u nás platí velké prd, což způsobuje, že stát převádí veškerou odvodovou zátěž na zaměstnance. A pravicoví politici pak zase řvou, jak jsou u nás vysoké druhotné náklady práce. V tomto brajglu nakonec někdo pořádek udělat musí. A přestože Babiše nevolím, jako bych nevolil žádného politika, který skoupí část mediálního trhu a je v katastrofálním střetu zájmů, tak mu přeji hodně zdaru.

K. Luboš 15.3.2017 1:04

Re: To je fšechno fakt hezký

Myslím, že trocha psychologie nikdy neuškodí: Co lidé očekávají, že se v ekonomice stane, tak to se také stane. Takže když lidé očekávají ekonomickou katastrofu, nastane ekonomická katastrofa, a když očekávají ekonomickou prosperitu, nastane ekonomická prosperita.

Takže ekonomický růst je tu právě díky Babišovi! A zlomilo se to přesně v ten okamžik, kdy odešel tandem Kalousek - Nečas se svými katastrofickými vizemi a scénáři (dnes je špatné, ale važte si toho, protože bude ještě hůř) a nastoupil Babiš se svým bude líp. A lidé uvěřili, že bude líp, takže je líp.

V. Halašta 15.3.2017 0:48

Re: POLITIKA: Víte, koho volíte?

Jak řídil svůj podnik odkry ve svém skoroauditu - tuneloval Agrofert na soukromý účet mimo daně. Bravo.

V. Halašta 15.3.2017 0:45

Re: To je fšechno fakt hezký

ANO, je třeba oddělit podstatné od nepodstatného. Podstatné je, že ekonomický růst tu není díky Babišovi. A ten jeden přebytkový rok tu taky nebyl z vůle ministra.

Čapí hnízdo skutečně nepodstatné je ve světle Babišova auditu, ve kterém na sebe prozradil tunelování peněz mimo daně prodejem umněle vytvořených a na ukor Agrofertu kapitalizovaných firem Agrofertu. Trochu složitější na pochopení tak se hodí příklady stejnýchtunelů v Libertě (Svoboda seděl) nebo v Poldi (Soudek 20 let bojuje u soudu).

K. Luboš 15.3.2017 0:36

To je fšechno fakt hezký

Ale musíme uvážit, že ten Babiš má přebytkový rozpočet! A jak už svého času apeloval Nečas: to chcete stále zadlužovat stát, zadlužovat sebe, své syny a dcery, své vnuky a vnučky, své pravnuky a pravnučky, své prapravnuky a prapravnučky? To chcete skončit jako v Řecku?

Prostě musíme odlišit podstatné od nepodstatného a to Čapí hnízdo jednoduše skousnout. A pokud Babišovi vyjde i to EET, tak už vůbec není co řešit..!

V. Plocek 15.3.2017 0:34

POLITIKA: Víte, koho volíte?

Vážený pane radní. Již mě unavuje neustálé plivání na ministra Babiše. Jako vy ne že vím, ale tuším, že ne vše kolem něj je v pořádku. Ale jako první politik pro mě mluví srozumitelným způsobem o dění v ekonomickém světě. Plně chápu, že se vám nelíbí "řídit stát jako podnik". Natož soukromý, kde pokud má prosperovat, tak musí být kázeň a loajalita k firmě, což se o Vás, o politicích všeobecně říci nedá. A tak vy, kteří jste nalezli na teplých místech např. na radnicích musí dštít síru a otravovat běžné občany svým plkáním. Nechte na voličích, co si zvolí. Myslím si, že stejně jako v případě prezidenta, zvolí si co chtějí, i když stejně jako v případě prezidenta se mi jejich volba líbit asi nebude.