3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Starý J. 13.2.2008 12:04

Už jen to

že jsme jediná země v Evropě, na kterou se právě Paroubek a Zelení každodenně a rádi odvolávají, volíme presidenta veřejně, mluví amo za sebe. Asi jsou v té Evropě úplně pitomí?

Jen si myslím, že s takovým výkladem a s takovou demagogií, jaká byla u nás Paroubkem použita, by se neodvážil žádný politik před sněmovnu předstoupit.

Už jen to, že 3 volitelé, kteří byli potencionálními voliči Klause, skončili ve špitále, ukazuje, jak "svobodně" mohou při volbách volitelé projevit svou vůli a volit proti rozkazu vedení socanů, komunistů a Zelených!

K čemu vlastně sedí ve sněmovně 200 poslanců a v senátu 81, když musí hlasovat tak, jak rozhodne jeden člověk? Nestačí platit místo 281 lidí jen 5 předsedů stran? Proč jim dopřáváme krásný život a plat, když jsou mechanickými zvedači rukou, tak, jak se zavelí a demagogicky se to zdůvodňuje "ABY VOLIČI VIDĚLI"  a přitom oni prd viděli, viděl jen Paroubek s Rathem a JauJau, až si mohli zlomit vaz!

Pokud vm, tak v USA si není president jist, zda zákonodárci jeho strany zvednou ruku pro jeho návrhy. Stejně tak i v jiných starých demokraciích. U nás jsou zákonodárci pro hlasování zcela nepotřební a výsledek hlaování, pokud by se i lidovci, nebo ODS chovali stejně, se dá spočítat dopředu se stoprocentní jistotou. Vlastně ti lidovci a ODS zbytečně zkomplikovali volbu, kdyby volili ten způsob, jako ČSSD, komunisti a Zelení, nemusela volba být, mohlo se to jen spočítat! Tak daleko jsme po 18 letech po revoluci došli! Jaký je vlastně rozdíl, mezi volbami v totalitě a volbou podle Paroubka?

H.K. 13.2.2008 12:46

Re: Už jen to

R^R^

Ladislav N. :-))) 13.2.2008 16:28

Re: Re: Už jen to

Jasně, za totality volili poslanci tajným hlasováním Husáka, tak proč by dnes nemohli volit tajně i KLause, že? ;-D

H.K. 13.2.2008 17:46

Re: Re: Re: Už jen to

Proč ne, někteří na NP říkají, veřejná i tajná volba jsou demokratické. Tak je to bez problémů.

čtenář zdrojů 13.2.2008 13:30

Re: Už jen to

no, jistě máte pravdu. Až na to, že pouze modráci volili "jednotně a nerozborně", zatímco ostatní poslanci volili různě, včetně poslanců, které měl pod dohledem Paroubek. Zdá se, že usnesení kongresu ODS je pro poslance ODS zákonem, který se nesmí porušit. Možná by modrákům stačilo, kdyby ze ně chodil hlasovat pouze Tluchoř s tím, že by vždy ukázal plnou moc od všech poslanců ODS a poté by zvedl ruku podle usnesení vedení ODS. Daňové poplatníky by to vyšlo levněji.

Kenavp 13.2.2008 14:00

Re: Re: Už jen to

Ty "čtenáři" měl bys změnit zdroje. Zatím to vypadá, že tvými zdroji jsou použité toaletní papíry .

čtenář zdrojů 13.2.2008 14:18

Re: Re: Re: Už jen to

jestli si ty troubo myslíš, že někdo z modráků volil jinak než Klause, tak nám ten zdroj této informace uveď.:-)

Jara 13.2.2008 13:32

Re: Už jen to

R^R^R^

Pavel Urban 13.2.2008 11:38

Prezident České republiky je prezidentem všech občanů

ne jen poslanců. Takže snad máme právo vědět, jak volili. A stranické sekretariáty ? Ty možná opravdu nejsou ztělesněním politické ušlechtilosti, a to ani relativní. Problém je v tom, že volič v této zemi nevolí poslance (byť se to často tvrdí), ale politické strany. Na jejich kandidátkách nemohu ani škrtat, ani dopisovat kandidáty odjinud. Voličům se tedy zodpovídá strana jako celek, nikoli jednotliví poslanci. Mě se to nelíbí. Ale pokud se nezmění způsob volby do Poslanecké sněmovny, má "moc stranických sekretariátů", v tomhle případě spíš vedení stran (nemyslím, že by si Paroubek nechal diktovat od svých sekretářů) svou logiku. Bohužel.

Štváč 13.2.2008 11:12

Kde jsou

ti spěchající se spacáky nevím. Ale vím komu pomáhá ta co vystoupila proti těm "spacákům". Tak ji mlůžete poděkovat a nehledat ty, co by vás rádi nakopli.

Pytel 13.2.2008 10:50

spadlo na hlavu

Autorovi něco spadlo na hlavu. Každý z těch poslanců se přece může naprosto svobodně rozhodnout, pro koho ruku zvedne nebo nezvedne. A naprosto svobodně to může udělat. To, že se někteří zkorumpovaní "zástupci lidu" děsí toho, že by se jich jejich vlastní strana a především jejich vlastní voliči, prostřednictvím nichž se do parlamentu dostali, mohli ptát, proč hlasovali jinak, než jak je k tomu zavazuje jejich funkce zástupce voličů, to je spíše zábavné.

V této zemi při PRÁCI umírají dělníci a Říman bude řešit, zda se nějaký vyčůraný poslanec při svém dobře placeném SEDĚNÍ na zadku příliš infarktově nelekl toho, že se jeho vyčůranost najednou ukáže před voliči.

conqueror 13.2.2008 11:09

Re: spadlo na hlavu

Pytle! O to nejde. Jde o to, že když bude poslanec hlasovat veřejně podle svého a proti svému partajnímu spolustádu tak má s nominací v příštích volbách utrum.  O tom to je. O jeho živobytí i když vám bude horem dolem tvrdit opak a že by jinde uživil lépe. Věřte tomu že by toto dokázal jen nepatrný zlomek poslanců a navíc jich je řada v důchodovém věku a ty vnoučata a děti furt něco chtějí...Takže nám tu nevykládejte řečičky o veřejné kontrole a podobně. To jsou jsou právě argumenty těch kteří potřebu své kontroly vydávají za  potřebu veřejné kontroly.

janoryna 13.2.2008 13:21

Re: Re: spadlo na hlavu, ale jsme

národ husitů a prosvůj názor položíme i život, nejen slušně placenou funkci.

Marat 13.2.2008 11:14

Re: spadlo na hlavu

Pytle to je zajimavé zjištění.To, že pokud nebude poslanec veřejně hlasovat podle befelu voždě strany,tak se ukáže jeho vyčuranost a my voliči s nim zametem? A viděl jste jak který poslanec hlasoval? Dreck jste viděl ! V TV bylo jen vidět,jak vožď  ČSSD se svým náčelníkem štábu Drathem div si nevykroutí krk,jak se rozhlíželi, zda všichni poslanci volí dle vožďova befelu.I kdyby jste se dival hvězdářským dalekohledem,tak jste mohl vidět jedině CO ? Právě při tomto způsobu volby byla a vždy bude vidět vyčuranost poslancu.Důkaz toho,že takové poslance žádný stát,ani ČR vůbec nepotřebuje.

proč voliči 13.2.2008 12:57

Re: Re: spadlo na hlavu

Právě naopak - u voličů by asi získal dost popularitu kdyby hlasoval pro Klause - jenomže by mu to nebylo nic platné -volební kandidátku strany netvoří voliči ale stranickej sekretariát , takže ho z ní stačí vyškrtnout, nebo ještě lépe posunout o pár míst níž - voličí ho sice budou volit,  ale to mu nebude stačit a ty hlasy se přičtou těm nad ním...

Pavel Urban 13.2.2008 12:59

Poslanci mají reprezentovat obyčejné voliče

Ponecháme-li stranou jejich platy, pak tuhle povinnost plní přímo vzorně. Méně by znamenalo více.

Kylchap 13.2.2008 10:44

Já skutečně,

ale opravdu skutečně nechápu, proč když někdo volí pana Klause tak by se za to měl stydět!!!

jirka.s. 13.2.2008 17:07

Re: Já skutečně,

U tebe nic překvapivého, kokrheli-honysi!

franta 13.2.2008 10:28

Pane ministře

pokud si skutečně myslíte, že komunisté za vlády jedné strany potřebovali někoho při hlasování ve sněmovně kontrolovat (když už se tam dostal), pak jsou jen tři možnosti. 1) Buď jste tehdy žil v jiném státě, nebo 2) děláte z nás blbce, i když víte, že to není pravda, nebo 3) jste hloupější než jsem si do dneška myslel. Nehledě na to, že v případě volby prezidenta byl vždycky jenom jeden kandidát. To je asi Váš sen, ne ?

dr. Sorge 13.2.2008 10:41

Re: Pane ministře to byla jenom předehra ?

Es kommt der Tag ?

Noc dlouhých nožů ?

bacil 13.2.2008 10:24

Pomlčel bych

Málokdy se stane, aby našinec mohl pokecat, potažmo nesouhlasit s ministrem.

To co jste při volbě presidenta ukázali, je jen další důvod, proč na politiky nadávat. To, že se volilo veřejně způsobilo chaoz, ale jen z toho důvodu, že jste se vy paňáci nedohodli již týden před aktem volení. Horší je to, že jsme se 12 hodin dívali na to, jak si každý poslanec, či senátor vysvětluje jednotlivé paragrafy a ústavu po svém. Bylo mě špatně, když jeden a týž paragraf má podle našich hlav pomazaných 5 různých vysvětlení.

Proč se ODS tolik bránila veřejné volbě? Někoho jste podplatili? Nebo jak si divák u Tv má vysvětlit tu vaši zatvrzelost. To, že Langr s Topolánkem válcovali Bursíka jako nějakého učně jsme všichni viděli, ale koho jste podmázli se můžeme jen domýšlet. Na sprostá slova z úst Topolánka jsme již  přivykli, ale při volbě presidenta zněla opravdu drsně. Apropó pane Římane, bránit demokracii, by znamenalo třetí defenestraci v historii Českých zemí. Myslím, že  vy máte starosti sám se sebou a svým ministerstvem, tak se snažte, ať to nedopadne jako s ČD za vašeho vedení dopravy a ujasněte si jednou provždy, jestli máme elektřiny dost nebo málo, ať lidi nečtou dva názory od jednoho Římana na tutéž věc.

Jiří K. 13.2.2008 10:01

Pan ministr je neinformovaný, ostatně jako téměř vždycky.

Pokud myslí opravdu vážně, že ... Je neuvěřitelné, jak lhostejně se k tomuto otevřenému útoku na základy parlamentní demokracie staví veřejnost a především její vždy tak bdělá část, "občanská společnost. ...

Fakt útok na základy demokracie, pane Římane? Podívejte se prosím trochu po Evropě a světě. Podle Vás tedy například v Británii není demokracie?

Nebo to není neinformovanost, ale záměrné matení, které ale počítá s mizivou informovaností veřejnosti?

občan 13.2.2008 10:21

Re: Pan ministr je neinformovaný, ostatně jako téměř vždycky.

navrhuji, volby prezidenta, do parlamentu a ostatních orgánů byly veřejné a to takto zorganizované: volí se veřejně, u každé urny bude zástupce každé strany a bude kontrolovat volební lístky a zapisovat si jména voliče a koho volí. Tím bude jasná kontrola, stejná jako v parlamentu, a zamezí se lanaření a podplácení voličů. Navíc bude jasné komu zvolený má vyjít vstříc. A jsem zvědavý, kolik občanů a stran bude pro veřejnou volbu. Nevím, jestli veřejnou volbu do státních orgánů umožňuje ústava, ale vzniklá koalice to snadno změní, že.

Marat 13.2.2008 11:24

Re: Pan ministr je neinformovaný, ostatně jako téměř vždycky.

Srovnáváte nesrovnatelné. Není vůbec možné srovnávat volby v parlamentu GB s parlamentem, v ČR.Rovněž každé volby v Congress u US můžete sledovat v TV.Každý poslanec vstane a prohlásí zda je pro navrhovaný zákon či není.Jeneže v USA neexistují vožďové strany a tuhá stranická disciplina.Žádnému senátoru nebo congressmanovi nehrozí vůbec žádný trest,když se nepodřídí vožďovi.Rovněž tak v GB.To jen v tak mizerné demokracií,jaká je už od vzniku Čsl. republiky v r.1918 je vláda vožďu stran a stranická  disciplina tak jak je praktikovaná v Cizinecké Legií.

Jiří K. 13.2.2008 12:17

Re: Re: Pan ministr je neinformovaný, ostatně jako téměř vždycky.

Takže veřejná volba prezidenta by mohla být tím prvním krokem na cestě k politické kultuře jako v USA či GB.

Pavel Urban 13.2.2008 13:00

Těžko říci

Ale pokud ano, pak by to pokrok určitě byl.

Realista 13.2.2008 9:58

Proč být hned zflustrovaným tragédem?

Je zajímavé, jak se něco nevyvíjí dle přísně nalajnovaného stranického scénáře, mají někteří členové ODS snahu podléhat depresím, skepsím a tragickým scénářům. Od projevů a čtením dopisů od synů  na náměstích v 90 letech  až po vracení se dob před rok 89 v současnosti  a vůbec jim nedojde, v jakých letech nyní žijí. Vstoupili do EU, Nato, ba dokonce tu rozhodujeme o protiraketové základně USA. Léta 89 jsou nenávratně pryč a cesta zpátky už nebude nikdy možná. Proto není třeba strašit návratem zpět, snad praktikami před rokem 89, které jsou však vlastní jak ODS, tak ostatním stranám. / viz. Weigl, Šlauf v poslední době / Takže nechme ty doby historikům, nebo komunistům, kteří se v nich stále rádi patlají.  Dívejme se vpřed, dodržujme ústavu, zákony, jednací řády sněmovny při společné schůzi a vzhůru do další demokratické volby hlavy státu. Vždyť se zas až tak hrozného nic nestane. Maximálně při zvolení Švejnara se ODS konečně očistí od některých zprofanovaných poradců, vymění se konečně předseda. Klaus půjde přednášet do svého CEPu. No a co? ;-D

PROKOP BUBEN 13.2.2008 10:23

Re: Proč být hned zflustrovaným tragédem?

Rozumný scénař v závěru vašeho vyjádření se ovšem spolku kolem Topolánka a Klause, nemůže líbit.....

Marat 13.2.2008 11:28

Re: Proč být hned zflustrovaným tragédem?

"Realisto",jste-li vy realista tak já jsem rodička Kristova.Přesně to vy vidíte na ODS,to právě to se děje u vaší milované ČSSD.Proto vožď strany Paroubek dělá co jen může,aby všechno proběhlo dle jeho befelu,nebo kak vy prohlašujete dle jeho scenáře a velice dbá na to,aby žádný poslanec ČSSD nevybočil z řady..

citlivka 13.2.2008 13:48

Re: Re: Proč být hned zflustrovaným tragédem?

Rodičko  Marate,  nepochybně  jste  prodělal  těžký,  komplikovaný  porod. Byl  klasický  nebo  císařským  řezem?