26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
wayfarer 6.8.2009 8:02

no výborně

za článek děkuji

Zebra 6.8.2009 7:51

Taxemto dočet k:

„Místní politická mrtvola Bursík i jeho fámulus Liška hned začali - ač se jich nikdo na to neptal – pištět…”

Si řikám: Vlka se někdo ptal, že piští ? Nebo je taky něčí fámulus a piští bez ptaní ? Se může pištět, jen když se někdo ptá ?

V obavách, aby následující věty a odstavce nevyvolaly další, již nezvladatelné kvantum otázek, jsem od dalšího čtení upustil. Snad někdy příště, Vlku, i když, nějak mě nenapadá proč.

honzak 6.8.2009 8:03

Re: Taxemto dočet k:

tak to nečti, zelený magore! Pravda bolí, co? Navíc když melouni skončí definitivně v proadlišti dějin, tak nebudou granty na "ochranu přírody" a "alternativní zdroje", že? A to tě szere, že?

Zebra 6.8.2009 10:23

Re: Taxemto dočet k:

Též srdečně zdravím a přeji krásný prosluněný den, fotr. Anžto vidím, že i v tobě indukují některé sentence nával dotazů, poskytnu ti na ně v rámci charitativní činnosti vyčerpávající odpovědi:

1. Někoho jo, někoho ne. 2. Melouni (správně melouny) samozřejmě v žádném propadlišti neskončí a grantů na ochranu přírody a alternativní zdroje bude, až ti z toho budou oči přecházet a vzteky rudnout. 3. Ne.

Ad 2.: Bacha na tlak a náhlou mozkovou příhodu, víš, že už nejsi nejmladší !

. 6.8.2009 10:56

Re: Taxemto dočet k:

podle mne se jmenuješ Liška nebo Bursík

Zebra 6.8.2009 12:37

Re: Taxemto dočet k:

Skoro přesně ! Doopravdy jsem Liška Bursíková-Zelená. Že ty se tím jasnovidectvím živíš , divochu bankovní analytiku ?!

Kalamajka 6.8.2009 19:32

Re: Taxemto dočet k:

a nestranický Džamil, ten je též faforit zelených, Kačenka Biomasa, říkala, že to bude dobrý ministr. 

Jura Jurax 6.8.2009 21:21

Re: Taxemto dočet k:

Melouny neskončí v propadlišti, ale v žaludcích, melouni doufám ano ... zatím tam jsou ... jo ten češtin je složitý ... a granty na ochranu přírody a alternativní zdroje směřované podle zelených trotlů jsou peníze vyhozené oknem ...;-)

Karel 6.8.2009 7:45

Jasně

Hodně slov, ale svatá pravda|! Velká koalice je jediné rozumné řešení, problémy které jsou před námi přesahují možnosti jednoho volebního období (restrukturalizace průmyslu, dobudování dopravní infrastruktury, důchodová reforma, reforma zdravotnictví, a pod.), to vše jsou dlouhodobé problémy, které nelze řešit starám-li se za dva roky již o příští volební výsledek. Velká koalice by navíc eliminovala pidistrany (zelení, lidovci) a účelová spřeženectví (TOP09), stejně jako komunisty - zmizeli by v bezvýznamnu i se svými 15% hlasů.  R^R^

Frank 6.8.2009 7:29

Ono se to řekne, aby to vzal do ruky někdo jiný, ale kdo?

Vždyť parchanti jsou i mladí, kteří jsou v politice. Mám obavu, že gauneři všech stran se tady tak zakořenili, že nebude lehké je dostat z kola ven. Ve stranách stále ty samé tlamy bezmála dvacet let. Oč byl Havel lepší, než ti, kterým slíbil beztrestnost za funkci? Je to všechno jedna pakáž. Kolik bylo potrestáno darebáků minulého režimu? Pokud mně pamět neklame, tak Štěpán a Polednová. Estébáci a jejich práskači jsou ještě u lepších koryt a někteří dokonce i přispívají na NP nebo jsou v parlamentu.  A na vedoucího pošty se vztahuje lustrační zákon!!  Obávám se, že je to hodně setrvalý stav, který je mnohem pevnější, než bývalý režim. Tady už slova a samet nepomůže. Ale jinak pane Vlku, dobře popsaný skutečný stav věcí.

Milda 6.8.2009 7:10

toby se m lo tesat ....

Ano....>->-

Zebra 6.8.2009 7:53

Re: toby se m lo tesat ....

Nedej se odradit a zkoušej to dál, jednou to musí vyjít správně. A odlož ten majzlík, zkus to tesat do klávesnice prstama !

Milda 6.8.2009 7:08

tobys emě lo tesat

J.B.Marconi 6.8.2009 6:52

Hezky popsané

obvzlášť ta část o činnosti politologů a jiných žvanilů.  R^

Hrad 6.8.2009 6:46

Trénink prstokladu. Nic víc....

Panebože tolik písmen.... A prý máme víc policajtů jak SNB za Husáka. Každý policista přece snižuje % nezaměstnanosti, jako každý úředník, učitel, žák střední a vysoké školy. Jen těch vojáků je málo....  A to je pro výkaznictví dobré, aby každý viděl, jak bezva to jde za rozvinutého kapitalismu. Ale také věznice jsou plnější než za totáče, a to prý nejsou žádní věnzi svědomí. Proč? Protože nejsou noví Havlové? Nebo zmizelo svědomí? Vašek měl vychovat nástupce, který by  tuto veteš nabízel aspoň v  secon handu pro socky. Víte proč se jako pozdrav vyvinulo podávání pravé  ruky? No přece v pravé ruce sídlila a sídlí dýka. Ale řídí ji levá hemisféra;-D;-D!!. Tak co na to pravičáci? A co na vaše chování říká vaše rektum? Pravá, nebo levá ruka? Nebo obě? Jak s kým!!(Y)  Kde jsou ty časy, kdy všechno stálo za hovno;-(;-(;-(;-(>-  

honzak 6.8.2009 6:43

mně by se líbil

systém 2 stran (názvy nejsou rozhodující). Neumožňoval by totiž politickou turistiku! bursík, pithart, pěnice parkanová a další by přelezli JENOM JEDNOU!!! Zpátky by je už nikdo nevzal. A jak správně napsal pan Vlk, zmizeli by vyděračské strany  - lidovci a melouni.

Nezbývá doufat, že se toho stavu ještě dožiju!

Zeměžluč 6.8.2009 6:50

Re: mně by se líbil

Dám Vám radu a to zadarmo. Nejlepší by byla strana jedna, nešlo by přebíhat. Je tedy vidět, že jediné co naší demokracii chybí jsou demokrati, zatím máme v čele státu pouze zloděje. 

Zeměžluč 6.8.2009 6:55

Re: mně by se líbil

Dám Vám dobrou radu a dokonce zadarmo. Nejlepší je systém jedné strany - nelze přebíhat, pokud to vidíte jako nejdůležitšjší věc. Já zas vidím jako největší překážku 5% - tní hranivstupu do PS. Podle mého by každá strany která získá dost hlasů na jeden mandát, by ho měla dostat a měla by být v parlamentu. Voliči totiž dnes nemají z čeho vybírat a nová strana nemůže s novými lidmi získat 5% hlasů nebo jen zázrakem. Zvýšila by se i účast ve volbách. Další krok je povinnost volit(ale jen s předešlou podmínkou) pod pokudou dejme tomu 500 Kč.

 

honzak 6.8.2009 8:15

Re: mně by se líbil

"Podle mého by každá strany která získá dost hlasů na jeden mandát, by ho měla dostat a měla by být v parlamentu" ???? To by byla krása... Oni by se ti samojediní (nezařazení)poslanci URČITĚ K NIKOMU NEPŘIPOJILI a tím by neposkvrnili ústa ni hruď...

Peptullix 6.8.2009 6:38

Bravo

Už ta definice politologa stojí za zapsání ....!!

janik 6.8.2009 6:25

No tož

ten se rozjel. A ticho tady bude. Sakra.

Jelito 6.8.2009 6:16

Tady

ať se spojií kdokoliv s kýmkoli, pořád to bude levičák s levičákem! Pozor, nenechte se mýlit! Nejenom aktivní či pasivní členové KSČ ale i ostatní občané, za léta komunistického masírování, načichli levičáctvím! Nakonec, současný marasmus to jasně potvrzuje. :-(

PRASI DENT 6.8.2009 5:58

JAK VIDNO

Naozaj to vyzerá na velkou koalici nebo na vládu socialistů s Lidovci a s nějakou nepsanou podporou komoušů.........Jen ten Íčko se šprajcuje, aby nevypadl ze hry.....

:-) 6.8.2009 9:22

Re: JAK VIDNO

No nazdar PRASI DENTE. Ty jsi asi taky horlivý čtenář novin, co? Sežeň si v knihu nezkrácených a necenzurovaných odposlechů. Nedávno to vyšlo. "Kmotr Kmenta".

To se budeš divit, jaká jména tam figurují. "Bakalář" , " Umaštěnec" ...Nevím, proč si novináři vybrali zrovna to ubohé a nezajímavé Ičko

hugo 6.8.2009 5:50

na první pohled logické....

vyzkoušené,je to tu vpodstatě 50/50 takže velká koalice je nabíledni.....jenže vono je to všechno trošičku jinak,ona mohla vzniknout v době,kdy bylo o čem se dohadovat,dneska ztrácí smysl jelikož je snědený krám,i po krajských volbách si padli do náruče jenom tam kde byl ještě rozjetý byznys (olomouc,zlín).......

Pišta 6.8.2009 5:41

ODS

Někam se nám mezi tou" pištící a kvičící" chamradí vytratila ODS. Což takhle připomenout, že "My s nima jako budeme jednat a pak je kopnem do zadele" Nemluvil pan Dalík náhodou o možnosti velké koalice? Typický případ selektivní paměti. Myslím u pana Vlka.Pokud jde o pana Dalíka , ten když to bude potřebné, pro jistotu zapomene i jak se jmenuje.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 6.8.2009 5:04

autore

Velka koalice je urcite legitimni. Pokud obe strany verejne a pred volbami deklaruji, ze po volbach hodlaji nebo mohou vytvorit koalicni vladu. Ovsem pokud pred volbami tuto moznost vyslovene vylucuji, a po volbach koalici vytvori, pak to je jednoznacne podvod na volicich obou stran. Navic soucasne programy CSSD a ODS jsou z 99% neslucitelne. Na jednom procentu, na kterem se dokazi programove shodnout, se neda postavit koalice. A velka koalice mimo jine znamena, ze zastupci obou stran budou ve vlade. Ne jako Oposmlouva, kdy jedni byli ve vlade a druzi je "tolerovali" ve Snemovne. A uplne nakonec jste zapomel na personalni obsazeni tech stran. Lide s temito moralnimi "kvalitami" by se na Zapade nedostali ani do komunalni politiky. Do vezeni mozna ;-P

Hanák 6.8.2009 15:13

Re: autore

V Německu před 4 léty se do voleb nikdo o možnosti velké koalice ani nezmínil. A pak to bylo jediné vhodné řešení. A nakonec to nedopadlo zase tak špatně. V každém případě si SPD a CDU-CSU nešla navzájem po hrdle, jak je to v českých zemích zvykem.

Karel 6.8.2009 2:35

Opatrně s rakouským vzorem!

Vlku, proč myslíte, že Rakušané začali v takové míře volit Svobodné?

A) Jsou to zapšklí a nepoučitelní nacisti.

B) Jiná alternativa schopná prosadit se proti "věčné" rudo-modré a modro-rudé koalici prostě nebyla.

Jsem přesvědčen, že B) je správně. Jak to může dopadnout, když prostor opozice vyklidíme extrémistům?

Hadí oči 6.8.2009 2:24

Tedy pane Vlk,

nechcete žánr sci-fi nechat raději panu Neffovi?

Až se ráno probudíte, běžte v klidu ke svému lékaři, ať vám předepíše nějaký inhibitor podporující zpracování serotoninu. Pro začátek by možná stačila změna stravovacích návyků.

Přece nemůžete myslet vážně, nechat tuto zemi společnému díllu Topolánka s Paroubkem!?