5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gaston 8.5.2008 23:53

Kéž byste dospěl

do úrovně J.. Svobody. To ale podle vašeho příspěvku rozhodně nehrozí. Tak si buďte zkrátka Jelínkem, budižkničemovým socialistou, kterej to,ač zcela dospělej, do dneška nemá v hlavě urovnaný..

Mrazivý dech 8.5.2008 23:00

Re: Opravdu sváteční den

b*l*b*k*a*

billis 8.5.2008 23:17

Re: Re: Opravdu sváteční den

Hmm, a uz se odsud pakuj, PIC.O

billis 8.5.2008 23:19

Re: Re: Re: Opravdu sváteční den

PIC.O Katko, - sorry dechu, sem se splet reakci   ;-)

Dana 8.5.2008 23:54

Re: Opravdu sváteční den

no a Kačko,jak jste světila dnešní den vy? Byla jste zanést kytičku k pomníku padlých? Vyžala jste trávu kolem, uklidila,  rozsvítila svíčky, postála v  zamyšlení a úctě k padlým?

Nebo jste makala na chatě, chalupě nebo se rektreačně vyžívala?

AeroKarel 8.5.2008 22:03

Trochu vděku neuškodí

ale radar se zde hodí z důvodu pragmatického pohledu do budoucnosti, nejenom z vděčnosti, jak politruk Jelínek nepochybně ví, ale neřekne.

Dana 8.5.2008 21:42

Pane Jelínku ,

v případě radaru nejde o žádný vděk, ale o to, projevit se jako normální samostatná součást určitého společenství. Jde mimo jiné i o to, ukázat, že jsme schopni nést  veškeré následky spojené s  členstvím v určitém seskupení, být  schopen přiložit ruku k dílu a ne jen  se tvářit, že my nic a v případě  nebezpečí očekávat, že nás bude bránit někdo jiný.

AeroKarel 8.5.2008 22:03

Re: Pane Jelínku ,

On to ví, ale kdyby to řekl, přijde o chleba.

AeroKarel 8.5.2008 22:04

Re: Re: Pane Jelínku ,

Konec konců, věděl to i Gross, Tvrdík i Paroubek, když měli zodpovědnost a nemohli poštěkávat z opozice.

Sarka 8.5.2008 22:50

Chlebodarce

dozrat neradno, to je fakt ;-P

EW 8.5.2008 23:16

Re: Pane Jelínku ,

Von nas taky ani v pripade clenstvi v urcitem seskupeni nikdo branit nebude - tady snad ma nekdo nejake iluze, ze jo? Asi tak podobne, jako se nas zastaly tytez mocnosti, kdyz si na nas vyslapnul Hitler.

Jo - a ten radar neni soucasti NATO, navzdory vsem mlhavym prohlasenim. Takze to ani s clenstvim v urcitem seskupenim nesouvisi.

Koneckoncu, jako clenove urciteho seskupeni uz figurujem v Kosovu, Afghanistanu, Iraku - neni snad toho vocasovani v naprosto knicemuznych misich uz dost?

Dana 8.5.2008 23:50

Re: Re: Pane Jelínku ,

no pokud se nebudeme bránit sami, tak nám ani nikdo nepřijde na pomoc...

Ondra 9.5.2008 8:31

Projevit se jako normální

Ad "nejde o žádný vděk": ano, o ten by jít nemělo. Faktem zůstává, že velká většina lidí podporujících radar (i tady v diskusích na Psu) tento "argument" používá (včetně vládních představitelů). O jíných argumentech se dá diskutovat, pan Jelínek ale správně poukazuje, že argumentovat "vděčností" je blbost a demagogie.

Ad "projevit se jako normální samostatná součást určitého společenství", být schopen přiložit ruku k dílu...": no právě, jsme součástí EU - řeší se to s ohledem na EU (ne)? Jsme součástí NATO - řeší s to s ohledem na NATO (ne - resp. dodatečně navrhovaná integrace spočívá ve "sdílení dat", rozhodovací pravomoci i zodpovědnost bude mít USA). Jako členové těchto společenství jsme tedy ukázali, že NEJSME SCHOPNI nést následky svého členství.

Ad "očekávat, že nás bude bránit někdo jiný": představuje radar společnou obranu v  rámci EU (ne)? Představuje radar společnou obranu v rámci NATO (ne - pouze budou sdíleny data, velení nebude v NATO, ale v USA, viz http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=604317&tro5261_0_3 nebo http://otevreny-obcasnik.euweb.cz/index.php?cislo=2&kap=2, poslední bod). Kdo bude tedy "bránit" Evropu před raketami dlouhého doletu? EU? Ne. NATO? Ne. Pouze USA. A za celou Evropu o tom rozhodla Česká republika, opravdu pádné přiložení ruky ke "společnému" dílu. Nebo Vám připadne, že nás nebrání "někdo jiný", když celý systém je kompletně USA, velení bude v USA a NATO ani ČR do něj nevloží ani korunu?

karel-smíchov 9.5.2008 11:27

Re: Pane Jelínku ,

Dana : Naprostý  S O U H L A S !!!!

David 8.5.2008 19:01

Soudruhu Jelínku, co byla studená válka ???

Nebyla takovou náááhodičkou studená válka právě bojem Američanů s m.j. důsledky Jaltské dohody znásilněné na sovětský způsob,  okupací Československa a mnoha dalších svinstev, které bohorovně přehlížíte ??? A protože Američani chtěli, aby přežili oni i ostatní, tak ta válka byla studená (americké tanky v srpnu 68 na české straně Šumavy by prostě vedly k jaderné apokalypse) a trvala to pár desetiletí.

A na rozdíl od WWI a WWII, byla naše účast na tomto osvobození nejmenší a podíl Američanů největší. Nebo naopak - i když se to díky existenci britské a francouzské armády ve WWI a sovětské ve WWII nezdá, tak ve všech třech konfliktech byl podíl Američanů stejně zásadní a ti ostatní byli přicmrndávači. Někteří kabrňáci ale zvládli přicmrndávat za cenu svých enormních ztrát.

kolo 8.5.2008 19:15

Re: Soudruhu Jelínku, co byla studená válka ???

Komu tady nadáváš do soudruhů,ty kovanej bolševiku??

AeroKarel 8.5.2008 22:07

Re: Re: Soudruhu Jelínku, co byla studená válka ???

Vy máte dnes službu za paroubčí komando ovládnutí internetu? Tak to si vyslužte i prémie.

Pametnik starejch dob 8.5.2008 19:57

Re: Soudruhu Jelínku, co byla studená válka ???

Váš příspěvek je poněkud zmatený. Ale studenou válku opravdu vyhráli i PRO NÁS hlavně Američané.

me first 8.5.2008 18:04

Nadpis

Jelínek kope za bolševiky, potažmo za rusáky, a vo tom to je.

kolo 8.5.2008 19:17

Re: Nadpis

A další převlečenej komouš.

Ondra 8.5.2008 17:23

Článek OK, DEMAGOGICKÁ je většina diskuse

Článek mi přijde docela Ok. Sice by se dalo s některými věcmi polemizovat, protože nic není jednostranné a černobílé, ale to ani článek netvrdí. Upozorňuje pouze na to, že používat "vděčnost" jako argument pro radar je demagogické (a já s tím souhlasím). Chceme-li radar přijmout (nebo odmítnout), mělo by to být na základě nějakých ARGUMENTU a ne "vzletných" slov o vděčnosti. V čem nám radar pomůže, v čem nám může uškodit? Atd...

Bohužel, většina zdejších diskutujících článek nepochopila, ale asi není ani schopna slušně diskutovat. Příspěvky dehonestující autora převažují, nikoho nezajímá obsah - totiž že "argumentovat" vděčností je opravdu demagogie. Stejně demagogické, jako být proti radaru na základě "konspiračních" teoorií, že tam bude jaderný reaktor, nebo že v případě konfliktu velmocí by byl radar prvním cílem (ano - byl, ale takový konflikt, obávám se, nemá vítěze a ČR by byla "zasažena" tak jako tak). Chápu, že většina lidí čtoucích Psa je PRO radar, nechápu ale, proč nejsou ochotni přiznat, že tento argument PRO radar je opravdu nesmyslný. Jste opravdu ochotni diskutovat, nebo každý, kdo má jiný názor než vy, je automaticky bolševikem, kryptokomunistou, anti-amerikanistou, islamistou, agentem Moskvy nebo jen aspoň blbcem, který "naletěl"?

Vasekpasek 8.5.2008 17:46

Re: Článek OK, DEMAGOGICKÁ je většina diskuse

Ok, tohle já beru. Věcná debata je vždycky o hodně lepší, než nějaká zaslepeně nenávistná (a té je bohužel většina na obou stranách).

Kačka 8.5.2008 21:15

Re: Článek OK, DEMAGOGICKÁ je většina diskuse

R^   Bohužel, většina zdejších diskutujících článek nepochopila, ale asi není ani schopna slušně diskutovat. Příspěvky dehonestující autora převažují, nikoho nezajímá obsah - totiž že "argumentovat" vděčností je opravdu demagogie. R^R^R^

Sarka 8.5.2008 22:52

Ondro -

asi to kazdy cteme jinak: ja tu tezi o "vdecnosti" ctu jako krajni sarkasmus, a jako takova mi pripada mimoradne nechutna a prastena. Jinak, uprimne receno, je mi radar v Brdech fuk - pro ani proti pro mne neni prilis zajimave, ziji o mnoho tisicu kilometru dal. Ale "argumentace" vdekem ci nevdekem, Jaltou, "oni" nas prodali" (nebo neprodali) mi pripada proste hloupa, kocourkovska, uboha.

EW 8.5.2008 23:21

Re: Ondro -

A proc vam to pripada hloupe? Je to fakt - ve hre velmoci se na nejake city nehraje a stejne jako tenkrat v Jalte budem pouziti i tentokrat. Akorat je holt vostuda, ze se jeste sami tak nabizime jako rohozka.

Polaci se aspon snazej na tom neco trhnout a rekli Amikum otevrene, ze kdyz jim nezmodernizuji armadu, tak z umisteni raket nebude nic. Ovsem - my uz vlastne zadnou armadu krome par zoldnerskych jednotek (oh pardon - "pro zahranicni mise") nemame, tak co modernizovat...

Sone 8.5.2008 17:01

Ja nic, ja Cech(muzikant)

Tahle debata. Same kecy o tom kdo co mel udelat aby nas z blata tahal. Ja za nic nemuzu, ale oni ku.vy mi nepomohli! Tak to si muzeme napsat do nove ustavy. Kdy uz konecne Cech(ska) zacne starat o sebe, zacne bojovat za svou budoucnost a pApravovat vlastni chyby a ucit se z nich! A ne to furt na nekoho svadet. Pak sme narod srabu a poskoku.

igor 8.5.2008 16:43

jelínek

Máte můj obdiv, pane Jelínek. Chápu, že to nemáte lehké.

janin 8.5.2008 16:40

Vděk...

24O19195. Chápu, Viditelný pse.

vojcek 8.5.2008 16:38

.

Dneska už může politologa dělat asi úplně každý:-)