26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 8.5.2008 10:15

Re: Re: Re: Zadna vdecnost, ale vlastni zajem

slova,slova,slova a navíc intelektuálů. prostě nikdo nevystoupil. o berlínské nebo kubánské krizi jste neslyšel jak pak sovětisvěsili ohon ?

Pišta 8.5.2008 10:41

Re: Re: Re: Re: Zadna vdecnost, ale vlastni zajem

Berlínská krize byla o něčem úplně , ale úplně jiném. V kubánské krizi "svěsil ohon" pouze Nikita Sergějevič a taky ho to stálo všechny funkce, A byl historicky první padlý vladce v Rusku, kterého to nestálo i krk. Pokud si dobře pamatuji, napsal jste o pár řádek výš , že nikdo nevystoupil "ani slovem" na naší obranu, Teď tvrdíte z Hamletem "slova..slova" Že dělníci v přístavech odmítali vykládat sovětské lodi, vám asi nikdo neřekl , ale intelektuálové to určitě nebyli.Rozpad mezinárodního komunistického hnutí , byl začátkem konce" říše zla". To byla cena kterou zaplatili Rusové.

Hledajíci 8.5.2008 8:35

Vážení

Jestli umíte minimálně německy a anglicky, tak aby jste mohli čist internetové stránky bez slovníků, dejte se do hledání informace o území nazývajíci se nyní ČR. Nenechejze se oblbovat lidmi, kteří zneužívají svoje jazykové znalosti, a svoji autoritu, a předkládají vám jednostranně zaměřené informace. Na Neviditelném Psu je takových demagogů velmi mnoho.

Velmi zkrátka : Po zániku Rakouska-Uherska v 1918 jaksi nikdo nevěděl co s tou nudlí táhnoucí se od Aše k Užhorodu, obývanou mnoha národnostmi, kde Čechové neměli většinu. Tehdejši USA president Wilson, který o střední Evropě neměl sebemenši ponětí a zájem, se rozhodl odměnit Slováky žijíci v USA a skupinu okolo T.G.Masaryka, a proto se zasadil o vytvoření ČSR. Všem mocným té doby bylo jasno, že ČSR jako mnohonárodnostní stát dlouho nepřežije. A historie jim dala za pravdu. ----- USA president Rooswelt za 2WW měl obrovský zájem o rychlé ukončení války v Evropě, i za cenu obrovských ústupků SSSR a Stalinovi, protože chtěl aby SSSR nasadila svoji milionovou armádu do bojů v Asii.

Z videa na německé televizi ZDF o atentátu na Hitlera provedeným hrabětem Staufenberg vyplývá, že Winston Churchil ze všech sil se snažil aby Hitler přežil, a dále bojoval proti „bolševikům“. ----- Takže západní spojenci za 2WW nebyli jednotni, a každý z nich hájil svoje zájmy, a pravděpodobně je zajímali zájmy Čechů jenom do doby kdy tyto zájmy byla v souladu se zájmy GB a USA. ----- Jen tak mimochodem, dědečkové nynějšiho Mr. President George W. Bush, byli jedněmi z hlavních podporovatelů Hitlera od roku 1929 do roku 1942, kdy jim to bylo zvláštním zákonem o podporování nepřítele zatrženo.

Dle pořekadla „Košile BliŽši Než Kabát“ bych radil se začít zajímat o evropské sousedy, a ne o USA kdesi daleko za oceánem.

 

MM 8.5.2008 8:40

Re: Vážení

No příspěvek je sice dlouhý ale o ničem. To co jste napsal,psal dějepis na ZDŠ už v roce 1968.

Malý Aston 8.5.2008 8:45

Re: Vážení

Já se na to dívám z pohledu konkrétních výsledků.Tam kde nevládli komunisté se občané měli podstatně lépe.Ti občané Evropy kteří připadli do sféry vlivu USA podstatně lépe a svobodněji než občané kteří připadli Stalinovi a jeho pohrobkům.:-D

Ludva 8.5.2008 8:46

Re: Vážení

Máte pravdu, že Češi byli v Československu v menšině. A to platí i o české republice, protože nejhorší nadávkou se stalo slovo vlastenec.

jirka.s. 8.5.2008 9:18

Re: A ještě jsi zapomněl, sklerotiku:

Hlavou státu na Fidži je prezident, volený velkou radou (Great Council of Chiefs) po pětileté období. Ačkoliv je jeho funkce převážně čestné povahy, vytvořená po vzoru britské monarchie, prezident má jisté rezervní síly jež mohou být využity v případě národní krize. Je také vrchní velitel ozbrojených sil. Velká rada uznává královnu Alžbětu II. jako svrchovanou hlavu vzhledem k členství ve Společenství národů. Prezident formálně jmenuje premiéra, který se musí spoléhat na podporu většiny v poslanecké sněmovně. ;-D

Pišta 8.5.2008 10:24

Re: Vážení

Vždyť je to prosté milý Watsone. Kdyby Hitler atentát nepřežil, generálové by vyhlásili kapitulaci v době, kdy Německo nebylo obsazeno a dopadlo by to jako v první světové válce. Mimo jiné by se určitě nekonal odsun a jistě ani denacifikace , protože by probíhala podle Němců samotných, podobně jako u nás dekomunizace po roce 1989. A určitě se stejným nebo podobným.výsledkem. Takže to , že Hitler přežil znamenalo ,další obrovské ztráty na lidských životech , ale zároveň to , že  Němci kapitulovali bez podmínek. Co bylo pro situaci v Evropě lepší nebo horší, ať si každý zodpoví sám.

EW 8.5.2008 23:38

Re: Re: Vážení

Vzhledem k tomu, jak v dusledku toho vseho  Nemci multikulturne zblbli...

Jarda 8.5.2008 8:15

Mluvime-li o vdeku

Tak komanci jsou spis vdecni za americky postoj na konferenci v Postupimi kde stali na strane Stalina a proti odporu Churchila schvalili odsun Nemcu z Ceskoslovenska. Kdyby je nebyli ochotni prijmout do zapadnich zon nebylo by je kam odsunout, mozna by tak bylo lepe i kdyz ta nejhorsi zverstva se stala uz pred postupimskou konferenci. (konala se v srpnu1945)

No... 8.5.2008 8:13

Rádoby politolog by měl zaklapnout víko "thinkTANKU"

A už ho neotvírat . Lidská slušnost je mu poněkud cizí. Ono , být pořád vedle vzoru slušnosti hlavního druhého vítěze udělá své , je to nakažlivé ...

Ludva 8.5.2008 8:12

Souhlasím s Milošem Zemanem

Vy, co zde tak vehementně toužíte po ochraně mocného pastýře, zapomínáte na jedno : I dobrý pastýř vám bude stříhat vlnu a pokud bude třeba pošle i na jatka.

Ivan Nový 8.5.2008 8:02

Omyl,

radarem splácíme Rusům, k těm máme ještě velký dluh, bohužel v našich silách nikdy nebude jim ten dluh oplatit.

Michal 8.5.2008 9:38

Re: Omyl,

R^

mirek 8.5.2008 7:28

Lež a propaganda u Jelínka = stálá veličina

Tentokrát se Jelínek hodně odvázal a naskládal do protikladů tolik historických pojmů a událostí, že až oči přecházejí. Stačí jedinkrát  ocitovat Jelínka, aby bylo jasno : "Zatímco před listopadem 89 si o roli US Army šeptalo jen nemnoho

statečných, nyní by nás novou hvězdičkou na americké vlajce nejraději

učinil i někdejší předseda komunistů Jiří Svoboda". Naštěstí jsem četl Svobodovo vyjádření k otázce radaru a uvedení jeho instalace do širších souvislostí. Nic z tohoto (Svobodova) názoru nezakládá podklad pro stupidní a sprosté tvrzení Jelínkovo.  Ale protože si  "dovolil" vyjádřit svůj názor a doložit jej poctivými a důvěryhodnými argumenty, zakládá  logicky podklad k útokům demagogům a manipulátorům s míněním občanů.  

Fleischer 8.5.2008 7:05

Vděčnost

Za pomoc v r. 1918 i 1945 vděčíme všem Američanům bez rozdílu: republikánům i demokratům, katolíkům i baptistům, vojákům i výrobcům zbraní, černochům i bělochům, mužům i ženám, dokonce i americkým komunistům, pokud tam nějaké ještě mají. Vděčni jsme i Rusům, kteří osvobodili převážnou část naší republiky. Buďme však opatrní, historický vývoj ukázal, že záměry Rusů nebyly jen nezištné.

Ludva 8.5.2008 8:18

Re: Vděčnost

Nemyslím, že by Američani byli nějak závislí na našem vděku. Už teď mají po světě ve 130 zemích rozmístěno asi 750 vojenských základen. Prostě světový četník jako když vyšije.

jirka.s. 8.5.2008 8:53

Re: Re: Vděčnost

Ludva, čecháčkovský bolšánek, jako když ho uháčkuje! :-/

Harry 8.5.2008 8:21

Re: Vděčnost

"Komu za co dalšího ještě vděčíme? Rusům za osvobození většiny území v roce 1945?" Rusove si to dobre nechali zaplatit: Uranem, za ktery platili koly Ukrajina zatimco my za jejich naftu platili valuty, 40 lety otroctvi, kdy nas tahli dolu, ksefty, kdy kupovali na dluh a celkem nedavno (snad) doplatili nase pohledavky. To ale neznamena, ze bych nebyl vdecny prostemu Rusovi, ktery tady padl. Zajimave, ze ve skole a na vojne do nas tu vdecnost za padle, samozrejme jen sovetske vojaky, naprosto otevrene cpali.

milan 8.5.2008 8:25

Re: Vděčnost

TAKZVANE OSVOBOZENI RUSY BYL ZACATEK  RUSKE OKUPACE,ZA COZ VDECNI ROZHODNE BYT NEMUSIME...>->->->->-

Fleischer 8.5.2008 6:54

Vděčnost

Za pomoc v r. 1918 a 1945 vděčíme všem Američanům, republikánům i demokratům, katolíkům i baptistům, mužům i ženám, černochům i bělochům, dokonce i americkým komunistům, pokud tam nějaké ještě mají. Vděčíme i Rusům za osvobození převážné části Československa, ale musímě být velmi opatrní, u Rusů to totiž nebylo jen nezištné osvobození.

MILA 8.5.2008 5:27

americka slepota v 1968?

to si myslite ze to meli americane nejak spravit? Jak? Okupaci? To by bylo kecu, o tom jak se do vseho tento.... ze jo. A Cesi by byvali byli vdecni? Po evropsku ze jo. A ten radar, docela by me tesilo kdyby ten radar nepostavili. At se Evropa a Cesko stara o sebe, koneckoncu je Cesko suvereni stat. ;-D A od Ruska nic nehrozi ;-D;-D ;-D

V 8.5.2008 5:26

souhlas, zadny vdek

ten radar bysme meli brat vsemi deseti i s temi raketami kdybychom byli chytri, paktovanim s USA bysme ziskali paku na EU a to se vzdy hodi, vzdyt podle te same logiky o vdecnosti bychom nemeli spolehat na nejake evropske souciteni, vse je jen zalezitost vlastnich zajmu, jak na urovni jedincu, tak statu, s tim uplne souhlasim

V 8.5.2008 5:32

Re: souhlas, zadny vdek

ty kecy o vdeku a podobne jsou urcene vseobecne pro obcansky balast a pro blbecky mezi nami, to by bylo jasno

Fleischer 8.5.2008 7:10

Re: souhlas, zadny vdek

Radar ano, i když žádnou páku na EU nepotřebujeme. Naopak musíme se snažit o co nejtěsnější spolupráci s našimi evropskými spojenci. EU se pak jako celek musí snažit o co nejtěsnější spolupráci se severní Amerikou (NATO) a o co nejlepší styky s takovou velmocí jako je Rusko.

J.G. Pašek 8.5.2008 4:30

Politolog jelito Jelínek . . .

 . . . hluchota slepota Washingtonu v osmašedesátém.

Ty blbe, Waršavská smlouva tam poslala 30 divizí a připraveno čekalo na rozkaz dalších 200 divizí. Kdyby se NATO i přes to hnulo, tak by se přitroublý národ semknul do šiku a v ČSSR by byla občanskí válka, protože tam byli mudlantská rudá jelita a lá Jelínek . . . . nebýt Poláků, tak by tam furt bylo ČSSR a kralovalo na hradě KSČ dodnes . . .

ginANDtonix 8.5.2008 2:57

Autor leze do zadku Rusku, komunistum a jine verbezi.

Uz v momente, kdy ceska spolecnost nebyla zcela rozhodnuta jak na radarovy navrh USA reagovat, vysla v Ruskem "svobodnem" tisku serie clanku ktere byly nepokryte vyhruzne vudci Ceske republice (ve smyslu "pokud nechate Americany postavit radar, muzete pocitat s preventivnim uderem ze strany Ruska na vase uzemi").

Do te doby existovala vuci radaru spousta opravnenych technickych vyhrad (napr. ucinnost) ale i legitimnich vyhrad o smyslu radaru (existuje opravdu okamzita hrozba ze strany Iranu?).

Jenze, presne ve  tu chvili, kdy Rusko zacalo do problemu zasahovat zpusobem pripominajici vazalska leta povalecneho Ceskoslovenska, v tu chvili se z radaru stal manifestacni problem: Co Cesky narod chce vice? Partnersky vztah s USA (radar je nabizen s moznosti odmitnuti a neni v rozporu s Ceskymi narodnimi zajmy), NEBO opetovne zbabele podrizeni agresivni a autoritativni velmoci, jakou Rusko bezesporu je?

Radar, vazeni pratele, neni otazkou vdecnosti Americanum. Radar neni stezejni otazkou narodni bezpecnosti. Radar je otazkou narodni suverenity. RADAR MUSI BYT RUSKU NAVZDORY. Ma na takovou odpoved Cesky narod odvahu, nebo zase stahne ocas mezi nohy a podridi se jako pes?

Kačka 8.5.2008 3:30

Re: Nezaspal jste trochu?

Radar Rusku navzdory? Váš myslitel Topolánek teď prohlašuje něco jiného:  „Z bývalých nepřátel se sice pomalu, ale doufám, že nezvratně stávají spojenci. Spojenci v boji proti terorismu, proti novým hrozbám… Jak země NATO, tak Moskvu totiž ohrožuje proliferace jaderných zbraní ve spojitosti s teroristickými, darebáckými režimy a těžko kontrolovatelnými skupinami.“    (z konference o protiraketové obraně). :-D;-D

Pešek 8.5.2008 6:54

Re: Re: Nezaspal jste trochu?

Víte paní či slečno, zkuste se podívat normálníma očima na to, jak se celá věc vyvíjí- kdo jednání a jak začal, jak se vzvíjí odpor proti radaru, kdo a proč je nejhlasitější odpůrce a jaké má argumenty. Všimněte si, že mizí jeden za druhým, dneska už jej chce zařadit do svých struktur i NATO a zanedlouho budou všechny výhrady politických mocichtivců Paroubka, Zaorálka a jejich  fámulusů vyřízeny a co pak?  Pokud socani vyhrajou volby, radar bude stejně, jenom ti šašci zase dokážou další veletoč. Poláci budou na Ameriku tlačit moc a tak tady nakonec budeme mít jak radar, tak rakety a já budu spokojen, ne protože bych měl být vděčný, ale protože s Rusem máme zkušenosti a proti čemu řve, má pro mně půvab, protože  on chce jenom vládnout a uzurpovat a tahle zařízení mu to budou komplikovat aspoň na našem území.

jirka.s. 8.5.2008 8:34

Re: Re: Re: Nezaspal jste trochu?

Udivuje mne, pane Pešek, že máte problém s oslovením shluku buněk, co si říká kačka! Ani slečna, ani paní, ale dycinky SOUDRUŽKA! :-/