26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 8.5.2008 13:04

Re: Re: Bláboly

Karle,už historici veřejně prohlásili,že počty českých oběti byly po "osvobození" hodně nadsazené,aby si Češi snadnějí vymohli souhlas s vyhnáním těch SN.Nejvíce českých oběti padá na účet toho přeslavného hrdiného povstání po 5.květnu .Ty oběti za Protektorátu,májí na svědomí čeští udavači.Takže i na české udavače padá spoluvina za ty české oběti.Ty počty českých oběti jsou čím dál větší,čím déle je od konce války.Za padesát let,pokkud budou v Čechcách existovat vlastenci dvacátého století,tak nepochybují,že se za sto roku budou tvrdit,že těch obětí byl nejméně milion.

xxx Kubeš 8.5.2008 17:29

Re: Re: Pane Karle

To, kolik padlo rudoarmějců na našem území nikterak nezpochybňuji, rozhodně ale popírám, že to bylo z důvodu našeho osvobození. Kdyby nebylo předchozích dohod, Rusové by pokračovali k potěšení Stalina až k Atlantiku. Bohužel dohody byly takové, že Američani nemohli přijít na pomoc Praze, jinak by obětí bylo značně méně. Rovněž nezpochybňuji, že za války hynuli i naši občané. Tvrdím ale, že po válce zahynuli zbytečně další naši občané, aˇuž ve věznicích, nebo při přechodu hranic nebo na popravištích. Milionům našich občanů pokazili komouši (vedení z Kremlu) celý život a to se domnívám, že je horší než smrt.

Kylchap 8.5.2008 11:07

Jasně Kubeši

osvpobodila nás americká armáda, která na území Československa sváděla krvavé boje.Pak se tady objevili ještě nějací Rusové, kteří kradli hodinky a znásilňovali, že.

Takhle se to reď bude učit v dějepise?

arogant 8.5.2008 11:13

Re: Jasně Kubeši

A nejen to Kylchape. Čtyřicet let devastovali ekonomicky a díky svým dosazeným poskokům i demoralizovali tuhle zemi. A ani nesplatili ryze finanční dluhy.

Marat 8.5.2008 13:13

Re: Re: Jasně Kubeši

Kylchape,on ty poskoky nikdo nedosazoval ani dosazovat nemusel. .V Čechách se rodilo vždy dosti ochotných a horlivých poskoku.Dokonce ani v samotném SSSR nebylo v komunistické straně takové obrovské procento z obyvatel,jako V ČSR.Také ani v Rusku,ani v jiné zemi se nedostali komunisté k moci tak snadňounce a s takovou podporou občanu,jako v Čechách.Takže s řečmi o dosazených poskocích by jste měli přestat.

Prostě správný český vlastenec nesmí vůbec připustit,že na češích spočivá sebemenší pochybění,natož vina.Ani v SSSR nebyli tak pronáslednovaní členové rodiny za obviněného svého člena,tak jako v Čechách.

tony 8.5.2008 11:59

Re: Jasně Kubeši

Báťuška zatrhl další postup amiků, a tím znásobil ztráty v pražském povstání. Také něco do dějepisu.

Kačka 8.5.2008 13:16

Re: Re: Jasně Kubeši

Co kdybyste si napřed zalistoval v učebnici dějepisu pro základní školy?

billis 8.5.2008 16:36

Co kdybyste si napřed zalistoval v učebnici dějepisu pro základní školy?

ktere, - te z let sedmdeatych ci osmdesatych ? Zapremyslela jste uz nekdy nad abgrejtem sve 'batuskovske'  kniHovnicky, lepá děvo ?

jirka.s. 8.5.2008 16:39

Re: Re: Re: Jasně Kubeši

Zajisté máš, rudá drůbeži, na mysli ony učebnice se Stalinem a Gotwaldem hned za vakátem, viď? Tak to jó, ty jsem si také musel ještě kupovat! ;-(

jirka.s. 8.5.2008 16:46

Re: Jasně Kubeši

Bohužel, ti rusáci si odnesli jenom nějaké ty hodinky a kola a takové rudé přicmrdovače jako jsi ty , honysi, tady nechali na semeno! :-/

billis 8.5.2008 16:55

Re: Re: Jasně Kubeši

A ze se tu, kur.a, rozplevelili ...

Pišta 8.5.2008 9:11

Osvobození

Jélene , Jélene oči máš zélené, pravil kdysi populární popěvek. Tenhle náš vidlák , či zpátečník (obé pouhý terminus technicus). má oči nejspíše rudé. Stalin nás osvobodil stejně jako osvobodil polovinu Polska, Litvu, Lotyško, Estonsko, Severní bukovinu, Bessarábii, část Finska, Kurilské ostrovy, Kdyby nás podobně osvobodili Američani, nejspíš by Patton došel až do Prahy, dohoda nedohoda. Pak by tady dosadili loutkovou vládu a ta by požádala o připojení k USA. A bylo by po ptákách i zbytečných kecech. Ostnaté dráty na hranicích , sto tisíc pozavíraných zemědělců by se nekonalo. O Jáchymovech  a Mariánských ani nemluvě. Urválek by skloňoval slovo demokracie ve všech pádech a syfilytik Gottwald by se neuchlastal. Rána válečným štváčům -měnová reforma ve třiapadesátém by také nebyla. Ruští soldáti za komunismus u nás  jistě nemohli , na ten jsme si zadělali vlastní blbostí sami a jejich oběť nikdo soudný nezpochybňuje. Měřit ovšem stejným metrem osvoboditelům  a okupantům jaksi nejde. To ukázal jasně osmašedesátý rok. Takže Jélene až zase bude říje, dej na sebe pozor, začne období lovu a né každý  roztoužený tón vydavá stejně roztoužená laň. Někdy je to jen myslivecký  fígl a prachsprostá vábnička. Stejně jako osvobození a "osvobození" není totéž.

janoryna 8.5.2008 9:18

Re: Osvobození pištíku.

a to jako chceš říct, že jelen tu dosadil urválka. nebo že hitlerova vojska ten stalin nevyhnal. to,že jelen má oči zelené neznamená, že ty jsi moudrej jak královna ze sáby.

Pišta 8.5.2008 10:03

Re: Re: Osvobození pištíku.

Urválka Jelen určitě nedosadil , ten měl vzdělání ještě z první republiky. Hitlerova vojska  Stalin vyhnal částečně, Jenže s tím vyháněním začal až v době kdy Hitler vlastnil už půl Evropy. V Polsku ovšem začal dříve .To je ta půlka Polska, kterou nějak  zapoměli Rusové dodnes vrátit.Z LItvy , Lotyšska atd, dokonce vyháněl Hitlera ještě dřív, než tam Hitler došel.Byl do genius(Stalin). Královnu ze Sáby neznám .To byla také soudružka? A za který okres kandidovala?

janoryna 8.5.2008 10:12

Re: Re: Re: Osvobození pištíku. je toho na

Vás moc. nebudu Vás zatěžovat fakty. jen bych chtěl dodat, ženárod, který se nechává osvobozovatse nesmí divit, že za to osvoboditel něco chtěl. a to, že se Vám někdo nelíbí neznamená, že je blbec. spíš, že na něj nemáte. astalin kopal za sebe, za SSSR a ne zanás. my jsme se mu byli celkem ukradený, ale hodili jsme se mu jako figurka do hry, nic víc, nic míň.

Pišta 8.5.2008 10:30

Re: Re: Re: Re: Osvobození pištíku. je toho na

A co dala Francie, Belgie, Nizozemsko, Itálie Američanům? My jsme mu byli tak ukradení, že jeho následovníci k nám poslali půl milionu vojáků, včetně tanků a bojových letadel v osmašedesátém. Němců v osmatřicátém bylo "jenom" 350 000 .

jirka.s. 8.5.2008 10:42

Re: Re: Re: Re: Osvobození pištíku. je toho na

To je od tebe v kontextu tvého vyčítání západu, že se nás v 68-ém zastával pouze slovy a ne přímo tanky, dosti podivná konstrukce! Nekopaly USA v době karibské či berlínské krize také jenom za sebe? Asi jsme jim nejspíš v tom 68 také byli ukradený! Taky proč ne, že?

Abych nezapoměl! Že by se neměl nikdo divit, když osvoboditel něco po osvobozeném chce je celkem pochopitelná věc! Ovšem mimo chápání je to už ale v případě, když ten rádoby osvoboditel chce úplně VŠECHNO, včetně nerostného bohatství, bot i myšlení lidí!

tony 8.5.2008 12:01

Re: Re: Re: Re: Re: Osvobození pištíku. je toho na

Co toje za žvásty o 68. To sem měli amíci vtrhnout, zatím co naše armáda byla v klidu v kasárnách? To bychom chtěli moc.

Marat 8.5.2008 13:34

Re: Re: Re: Re: Osvobození pištíku. je toho na

Správně! Nic není zadarmo.Gruzinec Stalin se nechoval ohleduplně ani ke Gruzií a Gruzincum,nechoval se vůbec ohleduplně  k jiným národum SSSR,tak proč by se měl chovat ohleduplně k českým podlézavcum?To si Beneš a ti jeho tajtrdílici mysleli,že za tu obrovskou podlézavost budou mít Češi v Sovětské veleříší vyjimečné postavení?

Marat 8.5.2008 13:27

Re: Osvobození

Pišto,Stalin nedosadil do ČSR svou loutkovou vládu.Tá vláda ČSR se loutkami učinila sama a to dobrovolně a s nadšením.To je to,že jinde ji dosadit musel,ale v žádném případě né v ČSR.Češi vlezli do zadku SSSR dobrovolně a s nadšením a mnozí dnes spílají Americe i celému západu,že před Sovětskou řiti nedrželi roztažené ruce aby zabránili čechum jím do ní vlézt a  že dovolili aby se Češi "museli" tak ponížit a do té Sovětské řitě vlézt.Věčné poslušenství Stalinovi slíbil Beneš už v prosinci 1943 a to naprosto inciativně a dobrovolně.To i Stalin vyvaloval bulvy,nad Benešovou devotnosti.A také nikde v jiných obsazených zemích,ti komunisté,sovětští poskoci nezašli v socialismu tak daleko a do detailu,jak komunisté čeští.Nesvalujte pořád české chyby a české viny jiným.

Pišta 8.5.2008 21:53

Re: Re: Osvobození

Jsem poslední, kdo by zpochybňoval Benešův podíl na vítězství komunistů u nás. Londýnská vláda a vláda košického vládního programu byly dvě různé vlády. V té první byl jediný komunista , Karl Kreibich, ironií osudu sudetský Němec  té druhé už byl předsedou vlády jistý Fierlinger, ministrem vnitra komunista Nosek, a armádě velel Svoboda, co jméno to symbol.

jirka.s. 8.5.2008 8:49

"Komu za co dalšího ještě vděčíme? " - ptá se ozdoba brdských lesů

Komu? Tobě, soudruhu think tanku !!! Za co? Za to že svět není tak fádní a šedivý!

„Každej nemůže bejt chytrej, pane obrlajtnant, řekl přesvědčivě Švejk, ti hloupí musejí dělat výjimku, poněvadž kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by byl z toho každej druhej člověk úplně blbej.“ 

Sudokopytník nám evidentně, dle Švejkovy filosofické perly, už také samou chytrostí zblbnul! ;-)

janoryna 8.5.2008 9:21

Re: "Komu za co dalšího ještě vděčíme? " - jiříku,

ty jsi to asi vůbec nečetl. já tě chápu, že kdyby jelen napsal, že prezidentem čr je pan V. Klaus, tak ty by jsi odpověděl, že je soudruh thintank, ale nic dál. kromě nadávek už další argument by nebyl ?

jirka.s. 8.5.2008 10:28

Re: Re: "Komu za co dalšího ještě vděčíme? " - jiříku,

Ale četl, milánku, četl ! Například na tebe pasuje jak jandák na hrnec tohle:

Vděk do politiky patří zhruba stejně jako láska a nenávist. Může hřát i bolet. Být šikovným sluhou i špatným pánem. Zhusta maže hranice mezi spojenectvím, loajalitou a servilitou. Velí vypnout mozek a řídit se rytmem srdečního svalu, nezávisle na hierarchii národních zájmů.  ;-(

Dan 8.5.2008 8:41

Zadna vdecnost, ale vlastni zajem

Americani prokazuji poctu nam, ne my jim. Radar muzeme klidne odmitnout a oni ho klidne umisti jinam, traba na pohyblivou plosinu do more. Ale byli bychom hopdne hloupi. Zvlaste kdyz vezmeme v uvahu, ze jsme se sami nikdy nedokazali ubranit nikomu. Dokonce jako jediny narod v Evrope jsme se o to ani nepokouseli.

A to si opravdu myslite, ze Americani v roce 68 meli nejakou chut branit partu naivnich amaterskych a v podstate ubohych "reformnich komunistů"? Vzdyt je nebranil ani vlastni narod!!! Tedy krome tech par drobnych sarvatek v ulicich. To si to vsechno predstavujete jak Hurvinek valku.

janoryna 8.5.2008 9:28

Re: Zadna vdecnost, ale vlastni zajem

tyasi nevíš, co to tehdy pro nás znamenalo,že místo tvrdejch stalinistů nastoupili reformátoři. to je období semforu, filmů miloše formana, němce, konečně možnosti podívat s ena západ od šumavy a nerušeného vysílání svobodné evropy. v té době také komunistická jugoslavie byl vzor ráje takřka nadpozemského. a to, že američani ani slovem na obranu těchto změn nevystoupili není daleko od postojů UK a francie v době mnichova včetně toho, že by zvonění klíčů místo v 1989 mohlobýt o 10 let dřív. to je ale nad chápání bolševika jakékoli barvy.

Michal 8.5.2008 9:36

Re: Re: Zadna vdecnost, ale vlastni zajem

Zvonit klíči v roce 79? Za Brežněva? To by byly jatka jak na Náměstí nebeského klidu!

janoryna 8.5.2008 10:05

Re: Re: Re: Zadna vdecnost, ale vlastni zajem

já vím michale, to přesahuje tvé chápání. já mluvím o tom, že kdyby západ nemlčel v roce 1968, tak se těmi klíči opravdu zvonilo dřív. oni ti reformátoři opradvu zle režimem otřásali, proto museli přijet tanky.

Mistr Tesař 8.5.2008 10:03

Re: Re: Zadna vdecnost, ale vlastni zajem

Skutečně za Formana, Semafor či cestování můžou komoušci?

Pišta 8.5.2008 10:10

Re: Re: Zadna vdecnost, ale vlastni zajem

A to jsi čekal , že k nám pošlou námořní pěchotu? A my to budeme z hospod jistit zezadu? Slovem vystoupil na obranu celý civilizovaný svět.Dokonce to bylo tak dobře zdokumentováno, že se zhroutil celý mezinárodní komunismus.  Naštěstí se dodnes nevzpamatoval.Jen právo veta zachránilo Rusy, před označením za agresora a sankcemi OSN.