27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luky Strike 15.4.2006 12:24

"Normální" lidé vzbuďte se

V současné společnosti neexistuje "rovnost-volnost-bratrství",na výběr je pouze první nebo druhá strana barikády. Kde první je komunismus,který snad víme co znamená a druhá je kapitalismus,který alespoň nás normální lidi nechá žít,tj. nechá nás pracovat, nekrade nám většinu majetku šílenými daněmi, nechá nám alespoň špetku občanských svobod atd. V Čechách již začal třídní boj, kde na jedné straně stojí plebs, tedy dělníci, utahnutí na namazaném rohlíku hrstkou chytráků v ČSSD, KSČM a Odborech, a na druhé staně zbylá část společnosti. První skupina má Haló noviny, Právo a hromadu bulvárů. Ke druhé skupině snad patří Lidové noviny a MF dnes a snad dále internetové servery, i tak je to tragická nerovnováha. Proto by všechna tato média měla zásadně zpřístupnit diskuze - odkaz dát na hlavní stránku,zavést politické diskuze, umožnit,aby čtenáři zadávali diskuzní témata,umožnit neomezenou velikost přístévků. A všichni by sem měly masivně přispívat - uvádět  příklady ze svého okruhu, oboru, činnosti, života. Jen tak se podaří zamezit vítězství výše uvedeného "plebsu" a ustavovení komunismu v Čechách.

jura-p 14.4.2006 20:37

A každý, kdo se z diskutérů stará řádně o své děti, by si měl odpovědět na otázku,

zda přijetí tohoto zákona by nebylo pro řadu lidí návodem k rozvodu. Představte si rodinu se čtyřmi dětmi, nezaměstnaným tatínkem. Jste si jisti, že by je nenapadlo rozvést se, dohodnout se na výživném 1650 Kč na jedno dítě. (Tam, kde existuje jasná dohoda, soud poměry příliš nezkoumá.) Po rozvodu tatínek nebude platit, nemá z čeho. Maminka se odebere na úřad, dostane alimenty. Stát bude vymáhat po otci a ten upřimně prozradí, že nemá z čeho platit. Jako takový nemůže být ani odsouzený. Bydlí dál u rodiny, protože mu byt nikdo nedá. A hotovo. Umíte si představit takovouto situaci. Já ano.

Mimochodem, již dnes, pokud matka nemá prostředky, tak se může obrátit na sociální péči. A po proskoumání poměrů, když je žádost oprávněná, prostředky dostane. A samozřejmě, že je to také podle zákona. Takže žádný zákon nechybí. A že se matka neumí domoci alimentů s pomocí státní moci doposud. To samo je známkou toho, že státní moc nemá prostředky nebo vůli jí pomoci. Takže by pravděpodobně peníze vyplatila a stejně nevymohla. Vymoci je může nebo nemůže už dnes a na vymáhací síle státu by tento zákon nic nezměnil.

dvd 14.4.2006 19:40

Dotaz

Matka (správněji snad rodič pověřený výchovou dítěte) není s to vymoci dlužné alimenty. Evidentně proto, že státní aparát tuto službu (mimochodem placenou z daní) není schopen poskytnout. Stát je tedy spíše ochoten ony dlužné alimenty zaplatit  (opět z našich daní)  - a pak co? Státní aparát přeci tyto částky vymoci nedokázal - to je důvod onoho zákona. Nebo si máme myslet, že státní aparát tuto službu státu poskytne? Co to pak znamená - státu to poskytnout dokáže, osamělé matce (atp.) nikoliv? ---Neměl by se stát postarat o to aby tuto službu poskytnul každému? (Ale pak by ten zákon nebyl vůbec zapotřebí a jistí politici  by se neměli čím chlubit.)

Jura Jurax 14.4.2006 19:37

Taky by bylo dobré vědět, kolik procent ze všech alimenty povinných je těch neplatičů a co jsou vlatně zač.

jura-p 14.4.2006 20:07

Jak svěží otázka po Alfonzových nářcích.

A skoro i obsahuje odpověď na to, proč Senát tento návrh zamítl.

Alfons 14.4.2006 19:13

Sex by se měl zakázat osobám

které nesloží u notáře 5mil Kč pro potřeby možného dítěte.  V případě že by tak nebylo, byla by tato osoba v případě zjištění že provozuje sex.styk na státní náklady sterilována. Doživotně a natrvalo. Snad by to poslanci odhlasovali.

konzerva 14.4.2006 18:42

to bude nových sociálních referentů

co se budou živit náhradním výživným. A to prý ČSSD nesnižuje nezaměstananost!

kvítko 14.4.2006 18:41

Stát neumí

Stát neumí vymáhat na neplatičích, tak se rozhodl si to zjednodušit a zaplatit to z našich kapes. Něco tak zblblého můžou vymyslet jenom socani.

Eva D. 14.4.2006 19:30

Re: Stát neumí

Takoví lidi, jako já s manželem ( dnes 27.výročí svatby), kteří se i kvůli dětem snaží, aby to klapalo, si musejí připadat jako blbečkové. Když syn, do 15 let bez marodění,dostal diabetes 1. typu, snažili jsme se vydělávat, abychom ho necpali gothajem a knedlíky. Tenkrát jsme jedinkrát něco chtěli - příspěvek na stravu, neboť životní minimum těchto dětí je ze zákona vyšší.

Jenže, protože jsme se snažili vydělávat, neměli jsme nárok. Zato teď můžeme zase přispět na výživné mladé mamince ze sousedství, která si pořídila pět dětí s pěti otci ( obvykle je pozná na diskotéce), je jí cca 26 a dosud nepracovala. Asi nestrádá, kočárky má podle poslední módy, oblečení a účes i make-up taky, navíc teď dětem pořídila dva psy ( jeden by byl evidentně málo). Nic proti nemám, je to vcelku milá holka, jen jaksi jednodušší . A vyplatí se jí to. 

A bude hůř, jak vidím z dikuse. Že bychom se fingovaně rozvedli...

horduch 14.4.2006 17:14

lidi

kdy už konečně přestanete platit lenochy a darebáky ,kteří nejsou schopni se postarat  o sebe a děcka ,které nadělali  ?

Honza 14.4.2006 17:07

Na otázku proč jednoduchá odpověď

Protože Čurdová :-)

Doktor 14.4.2006 15:07

Ach jo

Senát měl být pojistkou demokracie a "radou moudrých".

Teď se ale chová jako spolek torpidních gerontů, šmahem vetujících vše, co navrhl někdo, kdo není kamarád. Bez ohledu na to, zda je to dobré, nebo není.

A další takovej ještě čeká v druhém kole. Ach jo.

Alfons 14.4.2006 16:04

Re: Ach jo

Osazenstvo každého nejzapadlejšího domova důchodců je moudřejší než náš slavný senát.

Honza 14.4.2006 17:14

Re: Ach jo

Pevně doufám,že to projde a stanete se sponzorem mnoha romských dětí :-)

:-( 14.4.2006 14:53

no vidíte a Mejstřík platí, sice asistentsvím, ale slušně

jenže z našich peněz.

ale co od pravdy a lásky chtít, že ?

ctenar 14.4.2006 13:26

Vladni hovada

Vyplaceni minimalniho vyzivneho statem pokud jej otec neplati je asi nejlepsi myslenka za

poslednich 15 let. Vymahaci moc statu je nekonecne vetsi nez nejake zenske ktera at je takova ci makova ma denne decko na krku uzivit.Zda-li to nekdo zneuzije,"bohata","spinava","kourici","chlastajici" je malou vyjimkou a stat by se mel stydet jak se stara ci lepe nestara o sve pristi danove poplatniky.Dnes ty deti nevoli ale  dejte jim cas.Fuj!

Alfons 14.4.2006 13:35

Re: Vladni hovada

A alimenty jsou pro DĚTI, nikoliv pro rodiče !!! Stát svou leností, neschopností a nečinností trestá nevinné děti !!       100 x FUJ !!

doktor 14.4.2006 13:40

Re: Re: Vladni hovada

Neodmítá to vláda nebo STÁT, ale jedna ze dvou částí zákonodárné moci - senát.

Alfons 14.4.2006 13:52

Re: Re: Re: Vladni hovada

Senát za to nemůže. Můžou za to senátoři, kteří pro zákon nehlasovali. Zapčklí, senilní, nepřejícní a chamtiví dědci.

Sch.glosátor 14.4.2006 13:38

Iniciativně a principiálně navrhuji rozšířit na všechny poškozené trestným činem.

:-P

mant 14.4.2006 13:52

Troškaři,

proč jen na poškozené trestným činem?

Na všechny, komu někdo něco dluží! Přece kdyby stát byl dokonalý, tak by každého dlužníka našel a zkasíroval!

A doplnil bych všechny, kteří měli dostat v práci přidáno, ale nedostali, i když si to zasloužili! Přece kdyby stát byl dokonalý, tak by nedovolil, aby šéfem byl asociální lump!

A ono by se toho ještě našlo...

doktor 14.4.2006 13:38

Re: Vladni hovada

Neodmítají to "vládní hovada", ale senát.

Pavel 14.4.2006 17:02

Re: Vladni hovada

Ano nejlepší myšlenka jak navést bývalé manžele aby se domluvili. Jeden dá jen polovinu (bokem) a ten druhý požádá stát o prebendu. Pokud vidíte kvalitní vymáhací schopnost státu, pak nechápu, proč pro poškozené ty alimenty včas nevymůže když je tak efektivní.

Baloo 14.4.2006 17:16

Re: Vladni hovada

Souhlas, spoustu z nich když vidí jak se všechno vleče a nic nespěje k ničemu tak to prostě vzdají. Stát mele pomalu, ale čelisti má silné. Docela bych rád viděl jak dojde na ty frajírky co to s bejvalkou nějak skoulely a teď sou vychechtaný

Alfons 14.4.2006 13:22

Alimenty jsou pro děti a ne pro rodiče !!!!!

Zákon musí být o vyplácení alimentů dětem a ne matkám. Pokud se napíše "matkám, pak to každý interpretuje že je to pro matku. A ditě za matku nebo otce nemůže! Dítě si nezpůsobilo samo, že se narodilo, jak je tady často mylně uváděno (přes matku) Takže o matkách by neměla být řeč. Jsou okrádány nevinné DĚTI !!! Takže věechno je špatně !! Jedná se o peníze pro děti, které si tento stav nezavinily,  nikoliv rodiče !!

irenak 14.4.2006 13:53

Re: Alimenty jsou pro děti a ne pro rodiče !!!!!

Alfonsi, je vidět, že je toho na Vás moc! Jedná-li se opravdu o dítě a nezletilého (ne o studenta VŠ nebo SŠ), tak ty  peníze dostane matka (nebo ten, co se o dítě stará) a ta s nimi dělá, co uzná za vhodné. Často se nemusí peníze k dítěti vůbec dostat ani v tomto případě. Nebo  Vy jste svému dítěti již od kojeneckého věku dával do ručičky obnos, který odpovídá výživnému, aby si s ním dělalo, co chce? Je to z Vaší strany stejná argumentace jako u těch, co obhajují plošné přídavky na děti - milionář nebo žebrák, všechno jedno, vždyť je to na dítě.

Alfons 14.4.2006 15:40

Re: Re: Alimenty jsou pro děti a ne pro rodiče !!!!!

Jde o to si uvědomit KOMU jsou alimenty určeny !! Pro KOHO mají být použité.

irenak 14.4.2006 17:49

Re: Re: Re: Alimenty jsou pro děti a ne pro rodiče !!!!!

Ale Alfonsi, to si přece musí uvědomit rodiče! Každé dítě má dva, otce a matku. Každý dospělý člověk snad ví, že pokud spolu sexuálně žijí, mohou mít děti a že ty děti potřebují, aby je někdo živil - to je jedna ze složek rodičovské zodpovědnosti. Ale stát by neměl přebírat tuto povinnost, měl by být schopen pomoci, aby tam, kde není plněna bylo možno ji jednoduše vymoci - i proto snad existují takové instituce jako policie a soudy. Tím, že by zastoupil při hrazení výživného plátce, zvyšuje jenom pocit nezodpovědnosti u jedinců, toho, nikdo v podstatě nic nemusí, že stát to nějak zařídí. To snad ani vy nemůžete chtít. Jde přece o děti - to jaký mají příklad v dětství při řešení problémů, si nesou celý život.

Sch.glosátor 14.4.2006 13:20

Evropští socialisté určitě časem něco vymyslí.

Třeba daň z penisu....

Sch.glosátor 14.4.2006 13:41

Původně to sice měla být daň z tenisu jako luxusního sportu pro zbohatlíky

ale jak je pravidlem,  v průběhu schvalovacího zákonodárného  procesu došlo k jisté chybě....