17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jakovy 14.4.2006 14:57

Re: Původně to sice měla být daň z tenisu jako luxusního sportu pro zbohatlíky

8-o R^  sjuper ! >-  ;-O 

jogín 14.4.2006 12:00

Z řady příspěvků se dá udělat jednodochý závěr.

Když otec neplatí, je záležítost matky, jak dítě uživit než se státní aparát rozhýbe. Udělal by ještě liberálnější pokračování, jak někteří naznačují- když je táta takový darebák, ať dítě chcípne, aspoň to po něm nezdědí.

Andy 14.4.2006 12:13

Když otec neplatí, je záležítost matky, jak dítě uživit

no, to je fakt hrozné. Něco takového jako že je věc rodičů, jak dítě uživit. Fuj. Hanba.

Jura Jurax 14.4.2006 11:58

No,

takže dva by se napřed láskou sežrali, nadělají si děcka, pak jim něco přeletí přes nos, rozvedou se - vždyť je to tak snadné - a ten z dvojice, jemuž jsou upřeny děti (zpravidla muž), se na nějaké placení vykašle - a státe plať? A protože si stát prachy netiskne, tak i z mých daní by se sanovali neodpovědní grázlové, co nechají strádat vlastní děti. Vždyť jsou to zrůdy, před nimiž si každý slušný člověk musí odplivnout!

A jak k tomu přijdu já, co jsem se nerozvedl, děti řádně a za svoje tučně zdaněné vychoval a poskytl vzdělání? Dost už na tom, že se i z mého platí nezopdpovědní jedinci, co si nadělají děcek a pak nejsou dlouhodobě schopni je uživit - státe plať, ta moje ubohá děcka strádají (a mně se nezřídka nevyplatí dělat, i když kypím zdravím). Já vím, solidarita, humanita - ale krucifix jenom odcancáď až posem, dál ne, aby z ní netyli podobní vyžírkové!

A samozřejmě, jak jinak u socanů - stát by platil dlužné alimenty toliko za tzv. sociálně slabší - ergo zase za flákače a vyžírky, co v tom umí chodit, tyjí ze soliddarity a nerozpakují se vydírat naše soucitná srdce faktem, že zplodili ubohé děti, na které nyní kašlou. Kdežto je-li osamělý rodič vychovávající děti jpilný a pracovitý, takže není sociálně slabší, je jeho píle po zásluze potrestána - dostane kulové, jemu dlužné alimenty stát neuhradí.

Ono je to prosté - akorát by se to určitě nelíbilo zastáncům lidských práv i pro grázly (někdy mám dojem, že hlavně pro grázly) - lump dlouhodobě dlužící alimenty (a nejen alimenty) a odmítající je uhradit ze svého majetku či výdělku, ač je práce schopen, bude v kameňu povinně dělat, dokud se ty dlužné alimenty nezaplatí (pochopitelně po odečtení nákladů na věznění grázla) - dřív holt ven nevyleze. I když - poctivě řečeno - nejsem přes právo a vězeňství expert, patrně je můj prostý návrh - jako všechna prostá řešení složitých problémů - diplomaticky řečeno naivní. Ale přece jenom - sviňu patří vzíť pantokem a né ju napájať slivoviců, říkávali staříček ...

Jura Jurax 14.4.2006 12:03

Dodatek

Ono je to podobné, jako když se i z mých daní platí úlevy, daňové prázdniny a čertvíco cizím firmám, aby u nás vytvořily pracovní místa a snížila se tak nezaměstnanost - a na těch draze vytvořených a dotovaných pracovních místech dělají z poloviny cizinci, protože naše vynucená solidarita způsobuje, že se tuzemským vyžírkům nevyplatí dělat! A zase i já ze svých daní řeším nezaměstnanost v Polsku, na Slovensku či Ukrajině. Kupodivu mne to moc netěší - nejsem holt natolik internacionalista - vyznávám raději zásadu každý za své. To přece není zavrženíhodné - nebo ano?

Alfons 14.4.2006 13:37

Re: Dodatek

A o tyto firmy s daňovými prázninami si někteří poslanci neotírají své nevymáchané huby !!

gerontusinza 14.4.2006 11:11

Vážená Náno, cituji vás:

"Rodina by měla být státem hájena, nikoliv neplatící rodič! Rodina je pro stát „nejlevnější“ formou soužití rodičů a dětí"  Vážená nevypadlo vám z té vaší fanfáry proti neplatiči to o co se jedná, tj. DÍTĚ??? Je možné aby existovala "žena" s tímto myšlením? Myslím že by toto mělo být vyvěšeno na všech vašich Bildboardech s podpisem stran takto uvažujících. Myslím že stát má daleko větší možnosti (již jen ve stávajícím aparátu), proti neplatícímu jednotlivci v zuastání práv k malému dítěti. Dnes a denně to předvádí zásahy sociálních úřadů vůči jednotlivcům a pomoc v tak evidentní věci neumí. To ti termiti v senátu nechápou? Je mě špatně z takové tzv. rady starších. Náklady těchto příživníků by mnohonásobně pokryly potřebu pro tyto děti. Je mě z nich stejně špatně jako z neplatících rodičů. |FUJ.

Andy 14.4.2006 12:16

Re: Vážená Náno, cituji vás:

Vážená Náno říkejte svý mámě, geronte.

gerontusinza 14.4.2006 13:56

Já vás madam neznám, to značení mě vyplynulo z myšlenkových pochodů té dámy. Re: Re: Vážená Náno, cituji vás:

Pokud jsou to i vaše názory, milorád vás zahrnu do stejného ranku důstojnosti.  Pokud vám nevadí jak žijí vaši spoluobčané, a nevadí vám míra nepomoci zástupců, které platíme ze svých daní (doufám že i vy) tak že oni sami si určují jak se budou platit, musím vás chca nechca pokládat za stejně pitomou ne-li pitomější. Mimochodem, nejste ruského původu? Tam je zvykem urážet přes matku. Jinak madam mě žádná Nána nerozhází, pokud není placená z mých daní.Tečka. A vy mě taky. 

Andy 14.4.2006 18:47

Re: Já vás madam neznám, to značení mě vyplynulo z myšlenkových pochodů té dámy. Re: Re: Vážená Náno, cituji vás:

neblábolte. Urazil jste matku kvůli  jiným matkám, podstatně neodpovědnějším, neboť porodily dítě nějakému hajzlovi, který se k nim nezná. Pokud vás rozhází Nána placená z vašich daní, tak byste měl tušit, že ty Nány, co jim chcete dávat alimenty od státu, je budou mít také z vašich daní.

Ruského původu jste evidentně vy, i když, možná mongolského.

doktor 14.4.2006 10:34

Senátoři nevědí,

že neplacení výživného je trestný čin, za který bručí v českých věznicích stovky nepracujících neplatičů výživného. Tímto "potrestáním" jim stát nejen úplně znemožní cokoliv platit, ale ještě je za peníze nás všech živí, šatí a poskytuje ubytování. Senátoři, kteří nevědí nebo nechtějí vědět nic o ničem, rozhodli - jako obvykle - ideologicky a tupě. Jeden z mnoha dokladů, že senát není žádný korektor špatných rozhodnutí poslanecké sněmovny, ale nákladná sinekura pro jinak nepoužitelné politiky.

Alfons 14.4.2006 10:43

Re: Senátoři nevědí,

Důvod pro "nenalezení" toho kdo má platit alimenty je také v přeplnění věznic. Proto stát oblbuje matky tím, že jim říká že otce nelze najít. Tím si stát ulehčuje situaci, na úkor matek, ale hlavně na úkor DĚTÍ, pro které peníze matkám schází.

mant 14.4.2006 11:44

ale fuj,

to si fakt myslíte, že nějaké policejní oddělení (SKPV) dostane trestní oznámení ve věci týkající se neplacení výživného, načež policista, kterému to spadne na stůl, řekne "máme přeplněné kriminály, tak radši řekneme, že neplatiče nelze najít"??? Proboha, to je mu úplně ukradené, to je o tři instance dál (přes státní zastupitelství a soud k vězeňské službě). On má splněno ve fázi odeslání spisu s návrhem na podání obžaloby...dál ho to nezajímá, nejméně ze všeho v úrovni přeplněnosti bas.

Andy 14.4.2006 12:18

Re: Senátoři nevědí,

stát je tedy má nahnat do dolů, jak navrhuje Jura, nikoliv převzít jejich závazky a hradit je z prostředků těch, kteří žádný trestný čin nespáchali.

Fakt jste doktor ? A máte ty bručící neplatiče spočítané ?

doktor 14.4.2006 12:29

Re: Re: Senátoři nevědí,

Do žádných dolů bohužel podobné nefachčenky v našem rádobydemokratickém státě nahnat nelze.Organizace pro lidská práva by dostaly mrtvice. Poslední tábory nucených prací v demokratickém Československu fungovaly před druhou světovou válkou. O uvězněných neplatičích výživného vím od kolegů, kteří pracují ve věznicích.

Andy 14.4.2006 12:43

Re: Re: Re: Senátoři nevědí,

nelze ? No, hlavně že lze okrádat ty, kteří nic neprovedli.

Takže i vy jste srozuměn s faktem, že stát jde cestou nejmenšího odporu a okrádá jen ty blby, kteří si to nechávají líbit ?

A když se někdo brání, tak ho znectíte. Zřejmě vám tedy současný stav vyhovuje. Je to vaše právo.

nedokážeme vymoci právo, tak ho transformujeme v povinnost někoho jiného.

Nu, mně se to tedy nelíbí ani za mák.

gerontusinza 14.4.2006 14:02

Ne madam nikoli jiného. Re: Re: Re: Re: Senátoři nevědí,

Stát je vrcholnou organizací, kterou si platí občané ze svých daní tak, aby za ně zajišťoval činnosti jednotlivci nedostupné nebo těžko dostupné. Pokud toto nechápete, je to jen problém váš a pánů senátorů. Doufám že si to dost lidí u voleb uvědomí. Arogantní sobce a blbce nebrat.

Alfons 14.4.2006 15:53

Re: Ne madam nikoli jiného. Re: Re: Re: Re: Senátoři nevědí,

A ono se tady dá vybrat? Snad Ransdorf, ten ze sebe nevalí úplně děsivé blbosti. Je to komouš, ale dá se na rozdíl od ostatních trochu poslouchat.

Andy 14.4.2006 18:55

Re: Ne madam nikoli jiného. Re: Re: Re: Re: Senátoři nevědí,

pro mně je nedostupný vlastní barák na Hanspaulce. Státe, kup mi ho !

Stát má zajistit, aby právo bylo vymahatelné, ne platit za každého vošousta, kterému se nechce.

Jestli nechcete brát blbce, tak se asi budete muset zabít. Jak sám se sebou vydržíte ?

ASton 14.4.2006 10:04

Zase pravice zablokovala dobrý zákon

Už aby byly volby. Již toho mám dost. Tento návrh zákona je dobrý,ba vynikající.Doporučuji ještě dopracovat.Nejen státem zaplatit alimenty ale i dluhy za nájem,vodu,plyn,daně,silniční pokuty,zdravotní a sociální pojištění,splátky na půjčky. Stát má veškeré prostředky soudní i represivní ve svých rukou.BIS,policii,konfidenty,soukromé agentůry apod.Může pořádat hony na dlužníky vrtulníky,koňskými potahy jak je libo.Nebude potřeba advokátů,stát vše vyřeší.Stát prostě odkoupí všechny dluhy a všichni mu budou dlužni.  A co máme? komunismus.Proto volím komunisty,nemám na zaplacení telefonu.

Alfons 14.4.2006 9:58

Že by se zde nějaký mužský genius

pokusil vžít do role matky, která dře bídu k vůli nějakému vychcanému hajzlovi, který zneužívá dnešní stav legislativy? Když jsme prodrbali miliardy tunelářům, které jsou beznadějně pryč, vidím mnohem efektivnější peníze matkám dát. To má nějaký smysl !! Ale jak se zdá na pochopení této věci tady moc lidí nemá uši, jen BLBÉ klecy. Jinde se můžou peníze vyhazovat zvesela, ale zde to vadí !!  Co chlap to většinou nenažraný BLB, vychcánek a sobec !! To platí i o těch, kteří o této věci rozhodují.

vloula 14.4.2006 11:54

Re: Že by se zde nějaký mužský genius

Alfonsi, všemi deseti jsem pro to, aby se těmto dětem pomohlo všemi prostředky. Jenom nevím, jak zajistit, aby ty prostředky šly skutečně ve prospěch těch dětí ( např aby to rodiče neprochlastali) a jak postihnout ty , jak říkáte "vychcané hajzly", kteří zneužívají stav legislativy.

Alfons 14.4.2006 13:48

Re: Re: Že by se zde nějaký mužský genius

Státní aparát také zneužívá peněz ketré jeho zaměstnanci dostávají, protože NIC ve věci nedělají, jen se vymlouvají. Zde obavy o zneužití prostředků nemáte.

Jura Jurax 14.4.2006 12:10

Re: Že by se zde nějaký mužský genius

Jojo, a ona si ta matka toho vychcaného hajzla pustila natolik k tělu, že jí i děcka nadělal ... a kde je odpovědnost obou partnerů? K životu, k dětem, co přivádí na svět ... život není nevaž se, odvaž se, jak si mnozí blbečkové myslí, on je hlavně o odpovědnosti, o práci,  povinnostech  a vlastních zásluhách a teprve pak o nějakých právech ...

loula 14.4.2006 12:32

Re: Re: Že by se zde nějaký mužský genius

mluvíte mi z duše, tvrdím na těchto ( nejen těchto) stránkách už drahně let, že demokracie je především odpovědnost, že o bohatství (fyzické i duševní) se musíme zasloužit především sami, že pomocnou ruku najdeš nejpolehlivěji na konci svého ramene.  Bohužel jsme to budování kapitalizmu vzali asi za špatný konec, to opravdu, ale opravdu není reality show typu VyVolení, ale tvrdá práce. Bohužel slovo práce se u nás stává pomalu nadávkou.

ASton 14.4.2006 13:03

Re: Že by se zde nějaký mužský genius

Žádný genius.Jen jsem měl nadsázku,že různé skupiny se mohou dostat do velmi vážné životní situace.Jednou jsou to neplacené alimenty,podruhé nemoc a potřetí chudáci,kteří jezdí pro sociální přídavky nejméně mercedesy To není problém zákonů.To je problém justice a vymahatelnosti soudního rozhodnutí.Znám řadu případů,kdy rozvedené matky,které mají dobrý příjem,žijí ve společné domácnosti s přítelem se mstí svému bývalému partnerovi a neustále ho honí po soudech.Rozeznat,kdy a kdy ne, řešit problém pomoci je velmi obtížné a přijetí zákona nic neřeší.Jestliže bývalý partner nepracuje,je zavřený apod.Stejně nikdy platit nebude.Odmítám aby stát formou zákonu z mých placených daní řešil privátní vztahy. Jak to,že policie nepokutuje bezdomovce? Jak to že vybírá jinak poplatky od všech,kteří mají peníze?.Jsem pro aby sociální síť stávající ,poskytla pomoc všem lidem.kteří se dostanou ne svou vinou do obtížné situace ale formou konkrétní přesně stanovené pomoci, adresně a ne plošně. Proto schvaluji nepřijetí zákona.

Alfons 14.4.2006 15:45

Re: Re: Že by se zde nějaký mužský genius

A nevadí že velice dobře platíme poslance, kteří schválí všechno a jen si dávají pozor na to co by jim mohlo omezit jejich prebendy? Vyhazujeme peníze za ty, kteří se starají jen o sebe !! Myslím, že ty peníze na alimenty by byly užitečnější !!!

V. Chaloupková 14.4.2006 9:52

Znám matku tří dětí, která si je stihla pořídit do 28 let a manžel se s ní rozvedl.

Děvče je trochu jednodušší a hodné, takže zřejmě neumí odporovat. O nějaké antikoncepci nikdy nešlyšela. Naše školy vytrvale trvají na tom, aby každý absolvoval matematiku, kterou použije možná tak 5 % lidí, ale o sexu, který se týká i toho debila (myslím tím odborný termín, nikoliv nadávku) o tom se nedozví téměř nic. Rodina v těchto případech pravděpodobně selhává, matka té dívky v hlavě nemá o mnoho více. Výzkumy u nezletilých dívek ukázaly, že ty, které byly dostatečně informované začínaly sexuální život později a neměly děti v době nezletilosti. Naopak, dívky nedostatečně poučené měly děti v době nezletilosti mnohem častěji a také dříve začínaly se sexem. Ono to asi také funguje tak, že ty děvčata pod vlivem tisícileté výchovy neumí odolat takovým tlakům jako "nechceš mi dát, to mě nemáš ráda" apod. Školy by měly sexuální výchově a rodinné výchově věnovat mnohem větší prostor.  Avšak bohužel také chování některých politiků bez ohledu na stranu (Kubera, Kraus) vypouští z úst výroky pro ženy velmi urážlivé a neuvědomují si, že jsou bohužel vzorem pro mnohé (opět jednodušší) muže. Jak můžeme chtít po občanech rodinnou odpovědnost, když se ženatý politik nestydí chodit na inauguraci prezidenta s milenkou, pořídí si nemanželské dítě, jiní opouštějí po mnoha letech manželky a zakládají nové rodiny a mají malé děti atd. Naše média také spíše preferují rozvádějící se a všelijak vyvádějící herce a zpěváky, než ty, kteří žijí spořádaně a řádně vychovávají děti. Prostě celá naše společnost se trochu podílí na velké nezodpovědnosti a pak musí vymýšlet zákony, aby ty děti alespoň jakž takž přežily.

Alfons 14.4.2006 10:13

Re: Znám matku tří dětí, která si je stihla pořídit do 28 let a manžel se s ní rozvedl.

Z výroků některých poslanců v této věci je na blití.

Jura Jurax 14.4.2006 12:16

Re: Znám matku tří dětí, která si je stihla pořídit do 28 let a manžel se s ní rozvedl.

... O nějaké antikoncepci nikdy nešlyšela. Naše školy vytrvale trvají na tom, aby každý absolvoval matematiku, kterou použije možná tak 5 % lidí, ale o sexu, který se týká i toho debila ...

No, ono ve specializovaných časopisech určených jednodušším teenagerům a hlavně dívkám  je toho o sexu i antikoncepci tolik, že i já bych se na stará kolena poučit mohl :-D  ... dcery to v patřičném věku taky četly a já kontroloval, co čtou a divil jsem se i ušima ... ABC či Mladý svět mého mládí to rozhodně nebyl ... dotyčná snad nebyla negramotná, nebo ano?