27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zcr 5.6.2006 14:59

Obavam se,

ze predcasne volby budou mit podstatne mensi ucast, coz povede nakonec k vitezstvi levice. J.K.G.Paroubek ma ted velmi pohodlnou pozici - staci mu cekat.

Pavel 5.6.2006 17:47

Re: Kde je chyba

To není špatně upečený zákon. Podobné zákony platí v mnoha zemích. Prostě došlo k situaci plichty. Nedávno to mohlo být v Itálii. Voliči skutečně takto karty rozdali (včetně 36% kteří neráčili k volbám přijít) a politici by se pro blaho země měli domluvit na širší koalici bez KSČ nebo vypsat nové volby. Jestli existuje jiná možnost uvidíme.

Honza H 5.6.2006 20:20

Re: Kde je chyba

Máte špatnou paměť-to co upekli Klaus se Zemanem Ústavní soud na popud Václava havla zrušil. Tak je to ....

clay 5.6.2006 13:09

podstatný Neffí omyl

"....Jenže toto voliči neřekli. Kdyby si voliči skutečně přáli

zásadní změnu, nevznikl by pat...."

Tohle nastalo díky poslední deformaci volebního systému. Váha některých voličů (KDU a zelení) byla ponížena do té míry že místo 104:96 tu máme 100:100. Poměr 100:100 není skutečnou vůlí voličů, to přece víte i vy?

clay 5.6.2006 13:13

Re: podstatný Neffí omyl

....a při použití zcela neutrální metody podle amerického matematika Edwarda Huntingtona by byl rozdíl madátů ještě příznivější. Ale i rozdíl 8 mandátů už je dost podstatný, nemyslíte?

clay 5.6.2006 13:15

Re: Re: podstatný Neffí omyl

...a to jste ještě cudně pomlčel o ztrátě křesel levice proti minulým volbám. Pane Neffe nebuďte línej při tom psaní

vlastimil 5.6.2006 13:08

nebečet a dělat

Nedělám si iluze. Je-li cílem politiky rozeštvat občanstvo, nelze než politiky pochválit - dobrá to vaše práce! A ten příživnický informační balast kolem - taky nemá chybu! Jedno i druhé se křiklavě vymezuje jen a jen k nenávisti, aby nebylo nepovolanými postřehnuto, s čím že se to zachází. Co může vzniknout z nenávisti, než pouhá účelová nahrážka opravdovosti. Tak jak jedni jedny nerespektují, ignorují, vylučují, ničí a likvidují, nesmiřitelně demokraticky a hlavně draze a hloupě, protože je to z daní, ztrácí se čas, ztrácí se souvislosti, ztrácí se soudnost, plodí se strach - z toho příštího (kterému se teď  a opět "jen tak tak podařilo zabránit, chyběl snad jen jeden mandát do katastrofy !" ať pro tu či onu stranu), a zaděláno na další vlnu nenávisti k bližnímu svému jiné víry. No tedy - gratuluji, sobě i všem, ale pouze pokud to tak opravdu chceme a uneseme! Přitom je i cesta ven z kruhu malosti - přestat se bát a vážit si toho co tu potvrzeně máme. Daně platíme všichni - respektovaní, nerespektovaní, ignorovaní, vylučovaní. Pro všechny je to povinnost, nikoli pokuta či trest. Ať si to už strany uvědomí!

.

martin 5.6.2006 13:45

Re: nebečet a dělat

Daně jsme povini platit skutečně všichni, ale jestliže mám za něco platit, pak se ptám je-li to dobrá cena za dobré služby. Za posledních osm let jde úroveň služeb strmě dolů ovšem TCO strmě nahoru. Jedním z prvotních úkolů pravicové vlády (pokud se jí podaří sestavit) by měla být účetní uzávěrka za období vlády levice. Takové musel dát a nedostal. A co se týká té úcty, pak prostě nevím, jak si vážit někoho kdo hází klacky pod nohy těm, kdo plní státní kasu a co nabagruje, to nacpe do krku flákačům a lemplům a říká tomu sociální politika. Já bych to nazval spíše kupčením s hlasy. A že někdo použije tvrdá slova na adresu svého politického protivníka? No máte pravdu, to je skutečně zbytečné. Je-li tím politickým protivníkem pan Paroubek, byla by na místě spíš hodně tvrdá bota.

vlastimil 5.6.2006 15:25

Re: Re: nebečet a dělat

O dobré ceně za dobré služby se rozhoduje ve volbách. A rozhodlo se. Ostatní je balast, který odvádí oboustranně pozornost od vyúčtování a práce. (Sliby za hlasy nepovažuji za práci, byť je to nákladná aktivita.) Hrubosti a odsudky na kteroukoliv skupinu obyvatel jsou doufám jenom emočním selháním. Pokud si neumím vážit toho co máme (s plusy i mínusy), nemohu vyváženě vykročit  k žádnému z cílů - jaký smysl by mělo 100 mandátů přetavit v skládkový odpad?

zeby 5.6.2006 13:07

Přidejte si do archívu

Kubiceho materiály pro parlamentní výbor (2,5 MB)

http://rapidshare.de/files/21711486/UOOZ_060529.rar.html

a Paroubkův povolební projev na videu (65 MB)

http://rapidshare.de/files/22133186/Paroubek_po_volb_ch_20060603.avi.html

AHASVER 5.6.2006 11:50

Voličova krátká paměť?

Jestliže vyjdeme z toho, že v politice, a zvláště té české je možné všechno, tak za měsíc či dříve či později, může být aktuální i společná vláda ODS s ČSSD, a to je nepříliš vábná představa.  Musím s politováním konstatovat, že ve včerejší televizní diskuzi předsedů parlamentních stran byl bohužel za dané patové situace nejstátotvornější Filip se svým návrhem vlády národní jednoty na jeden rok a poté vypsáním předčasných voleb. To je pořád lepší než např. jmenování úřednické vlády ( zažili jsmeTošovského vládu  jmenovanou prezidentem Havlem) , nebo opoziční smlouva, která rozdá trafiky a jen posune neřešení nejpalčivějších problémů jako je důchodová reforma a reforma zdravotnictví  o celé čtyři roky. 

ok 5.6.2006 12:10

Re: Voličova krátká paměť?

Budte v klidu, ze strany Filipa jde jen o nordickou lest. Rad by vtahnul komunisty jeste vice do systemu.

franta 5.6.2006 12:19

Buďte konzistentní, AHASVERE

Někde jsem slyšel, že opoziční smlouva byla za dané situace to nejlepší možné řešení ! Nebo už to neplatí ? Taky jsem slyšel, že to byla hrubá chyba (za Klause!!!), kterou ODS už nikdy neudělá. Inu, není nad konzistenci.  

AHASVER 5.6.2006 12:24

Re: Buďte konzistentní, AHASVERE

Vážený  franto, nejste novinář? Pokud ne, tak si můj příspěvek ještě jednou a v klidu přečtěte, a pokud budete znovu hovořit o konzistenci, jděte se co nejrychleji učit číst.

franta 5.6.2006 14:58

Děkuji za radu

Když není argument, naznačí se, že je autor blbec, že ? Řekl Klaus po podpisu oposmlouvy, že se jedná o nejlepší možné řešení ? Řekl. Řekl Topolánek, že ODS takovou hrubou už nikdy neudělá ? Řekl. Z čehož jasně plyne podle Vás, že blbec jsem já. Vás by si měl vzít Topol jako poradce k vyjednávání o nové vládě.

ahasver 5.6.2006 15:16

Re: Děkuji za radu

nač takové expresivní výrazy, vy jste asi opravdu novinář!  Panu Topolánkovi poraděnka dělat nemusím, tomu bude radit Otec Vlasti

Malý Aston 5.6.2006 12:25

Re: Voličova krátká paměť?

Těch variant je více. Může být koalice ODS+KDU+Zelení.Komunisté je budou kritizovat ale jako státotvorná strana je podpoří.Mezi tím,se řádně prošetří co uvedl Kubice a budou nové volby.Situace,která vznikla nejvíce přeje KSČM.Politologové se nás snaží přesvědčit,že pravice a levice není. Ale ona je. Takže komunisté budou Ti,kteří zajistí vznik vlády,potom ji potopí a zajistí nové volby již bez silné ČSSD. Ona kolaborace se nevyplatila ani KDU ani US a taky se nevyplatí ČSSD.

AHASVER 5.6.2006 12:43

Re: Re: Voličova krátká paměť?

I to je jistě možná varianta. Myslím si však, že  daná patová situace může vyhovovat i ČSSD. Pokud se prodlouží období politické nestability, musí se zákonitě dostavit i pokles dynamiky ekonomického růstu. A jak láska, tak i politika prochází našimi žaludky. Takže potom předčasné volby nemusí skončit patem. Všechny ty korupční aféry budou už tak vzdálené.

Malý Aston 5.6.2006 13:13

Re: Re: Re: Voličova krátká paměť?

Souhlasím,těch variant je hodně.Pokud bude nestabilita,poklesne kurz koruny a to exportétům hodně pomůže.Takže i nestabilita může přinést ekonomický růst.Dnes je dolar za 21,80,když bude cca za 25 Kč,tak automobilky a velké fabriky budou jásat.

AeroKarel 5.6.2006 15:31

Re: Voličova krátká paměť?

Ovšemže by to bylo řešení. Jenže by museli udělat to, co Filip nechtěl. Změnu volebního systému. Jeho zkrácení doby agitace a nákladů na kampaň neřeší nic.

Loki_F 5.6.2006 11:30

Děsivá představa černo-zeleno-modré koalice!

Naprosto smrtící kombinace pro ODS.

Modrá šance pokrytá zeleným slizem, biblická zásadovost černoprdelníků za závěsem a v první lavici PS sedí Puchejř s Filipem a dělají si čárky za odmítnuté a do stoupy svržené reformní návrhy... To by zlomilo vaz každému.

Když se náhodou něco podaří protlačit (díky nepozornosti nebo absenci potřebného počtu KSČSSD posr*nců) naduje Burizon vole a přičte si zásluhy, dokonce nelze vyloučit, že i ty nejpitomnější návrhy zelených lumíků budou procházet natruc ODS za pomoci hlasů KSČSSD. To je přímo noční můra...

Záložák to vystihl naprosto přesně!

Čumil 5.6.2006 11:41

Re: Děsivá představa černo-zeleno-modré koalice!

No, tak snad aby se pan Topolánek odebral do opozice...;-D

jepice 5.6.2006 11:59

Re: Re: Děsivá představa černo-zeleno-modré koalice!

Na výkon pana předřečníka se opravdu nedá odpovědět jinak. R^

° 5.6.2006 12:12

Re: Re: Děsivá představa černo-zeleno-modré koalice!

a to on zrovna ne... :-D

ok 5.6.2006 12:19

Re: Děsivá představa černo-zeleno-modré koalice!

Mily Loki, jste pristizen pri blaboleni ;-)

Tahle situace (kdyz uz bohuzel nastala) muze ODS pomoci v tom, ze se bude muset vyprofilovat, vyjit na svetlo s realnou politikou. Take se konecne ukaze, kdo skutecne v ODS taha za nitky (ze by Topolanek? ;-D ). Pokud je ODS seriozni strana, jen ji to prospeje. Ja ji drzim palce.

Loki_F 5.6.2006 12:41

Re: OK -jakožto příznivci zelených lumíků se Vám pochopitelně

nemůže takový anticipující názor líbit. Proto Vaše "přistižení" je jenom hrstička vzduchu... };D

Mně se to nelíbí z jiného důvodu - totiž, že to možná zažijeme v reálu. Takže prosím, nechte takové předčasné hodnocení ("blábolení") na dobu, kdy bude možno hodnotit výsledky - vznikne-li taková koalice.

Co si představujete pod pojmy "vyprofilovat" a "reálná politika" v souvislosti s ODS? (Pokud se rozhodnete odpovědět - založte prosím nové vlákno na konci diskuse, aby se to lépe hledalo).

J. 5.6.2006 10:39

oposmlouva...

V clanku se pise neco o "osvedcene opozicni smlouve". Tak zrovna tahle smlouva je duvodem, proc jsem od te doby nesel k volbam (krome referenda o Evropske unii a zastupitelstva u nas ve meste). Vzdyt oni se ti smejdi vzdycky nejak dohodnou.

<p>

A Klaus ten tu vladu uz nejak sestavi. Protoze Topolanek to nezvladne a Paroubek nesmi dostat prilezitost. A Klaus si takhle bude moc osefovat pristi prezidentovani.

honzak 5.6.2006 10:31

jako starý praktik

musím konstatovat, že přepočítávací systém je špatný. Převedeno např. do basketbalu by výsledek 108:100 byla remíza...

Renata D. 5.6.2006 11:27

Re: jako starý praktik

Prosadila ho ovšem ODS a taky na něj teď doplatila. hahaha ;-D;-D;-D

Křupan 5.6.2006 11:31

Re: Re: jako starý praktik

No já nevím. ODS se už léta snaží o většinový systém. I tu opozmlouvu se Zemanem uzavřeli kvůli tomu.