26.5.2024 | Svátek má Filip


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zcr 5.6.2006 20:02

Sobotka pri projevu prikyvuje,

o den pozdeji s urcitou blahosklonnosti mirni a uvadi na pravou miru...Kluci ho v tu sobotu nezvladli, buldozera...

Jirka H. 5.6.2006 16:55

Socialni davky

Nevíte někdo o odkazu na nějaký průzkum, který by zkoumal volební účast lidí, co jsou na dávkách? Moje zkušenost je, že ta sorta asociálů co skutečně systematicky nepracuje a žije z dávek k volbám prakticky nechodí. A proto jsou klasické mýty o tom, jak si jejich hlasy levice "kupuje" mylné. Možná se ale pletu, proto by mě zajímala nějaká data. Samozřejmě nepočítám nedůchodci/důchodci, ti sice "žijí z dávek" ale své si - vesměs tvrději než my dnes - odpracovali.

Křupan 5.6.2006 17:11

Re: Socialni davky

Vyložení asociálové k volbám nechodí, ale těch není tolik. Typické dávkaře však nelze počítat mezi asociály. Jsou mazaní a k volbám jsou.

Jirka H. 5.6.2006 17:29

Re: Re: Socialni davky

Aha, tak kdo je potom ten "typický dávkař"? Kdo pracuje jako zaměstnanec a má třeba přídavky na děti nebo dorovnání do životního minima (protože má nízkou mzdu a hodně dětí)? Jiří Bartoška protože dostává dávku několik miliónů ročně na Festival? Malý a střední podnikatelé, kteří loni dostali 5 mld. dávek na podporu SME podnikání? Korejci?

Křupan 5.6.2006 17:39

Re: Re: Re: Socialni davky

Asociál, jak to já chápu je bezdomovec. Dávkař je nikde nepracující člověk na sociálce, podpoře atd.

Já jsem malý podnikatel a nedostal jsem nikdy ani ň.

Pavel 5.6.2006 17:29

Re: Socialni davky

Mluvil jsem s pár lidmi na dávkách a všichni mě řekli, že půjdou volit Paroubky, protože mají o ty dávky strach. Když jsem jim tvrdil, že ani pravice dávky nezruší, dívali si na mne jak na dementa.

fren440 5.6.2006 19:47

Re: Socialni davky

Zrovna jednoho mam u nas v dome. Pracoval na šachte před 15 lety (asi 55 let). Od té doby pobírá rentu, udajně má nejakou chorobu. Nikdy jsem jej neslysel zakašlat, žádné viditelné postižení. Nemuze si socdem vynachvalit. Moje zena je lekarka a ta kdyz ho vidi tak se ji kudla v kapse otevira.

janoryna 5.6.2006 16:54

žádný pat není

když levičáci dokázali vládnout se 101, tak pravice, protože je lepší to hravě zvládne i s 96 hlasy. to by v tom byl čert, aby se někdo ze socanů nenchal přesvědčit, že stojí na špatné straně barikády.

Křupan 5.6.2006 17:14

Re: žádný pat není

101 byla středolevá ČSSD+KDU+US. S tou si paroubek vytřel pr*del. Levičáci jsou  až poslední rok - 111, KSČ+socani. To se vládne pohodlně.

KROKODYL 5.6.2006 15:26

Nazor levicoveho volice

Cetl jsem na skromach.cz nazor levicoveho volice: ''Ale vy si můžete dělat co chcete, přeci levicoví voliči NEPRACUJÍ, BEROU SOCIÁLNÍ DÁVKY, tak když jim nedáte práci, prostě jim to zaplatíte takhle a oni budou mít volno.A MODRÁ ŠANCE JE MRTVÁ, TAKŽE SE NA TOM NIC NEZMĚNÍ, a čím víc budou doma, tím víc dětí budou mít.VESELÉ PLACENÍ.''   -  Je vam s toho take tak na bliti jako mne ?

AeroKarel 5.6.2006 15:27

Re: Nazor levicoveho volice

Spíš z toho, kolik takových vyžírků je ......

Křupan 5.6.2006 16:13

Re: Nazor levicoveho volice

Nebyla to jen provokace nějakého vtipálka?

Ludek 5.6.2006 14:08

prosím o rozvahu

přátelé, normálně uvažující lidé a lidé středního věku s nadhledem, kteří sice komunismus od února 1948 nepoznali, ale mají ho pod kůží stejně svědivě jako účastníci.

raduji se z výsledku voleb až do té míry, ve které je zřejmé vítězství pravice. ODS pro mne takovou pravici představuje, přestože slyšíme a vidíme na bilbordech stále a stále levičáského napadání a vyhrožování občanům. paroubek, bohužel, dokázal svými útočnými a bezohlednými výpady bez skurpulí, přitáhnout voliče, kteří se dají i dnes zmást populistickými kecy, jako je příklad Karvinska.

já bych chtěl apelovat na ODS, aby se měla na pozoru. pokud na Moravě a ve Slezsku, a hlavně v uvažování obyčejných lidí, nezmění priority. zřejmě to nepůjde po zlém, ale jen a jen trpělivou prací a cílevědomou prací s velkou sebereflexí, pak můžeme do čtyř let očekávat opětovný nástup paroubkovců nebo jiných špidlovců atd.

moc tedy prosím, věnujte svou energii na opravdové prozkoumávání problémů. proč Morava tak dopadla při volbách a proč takové oblasti jako sever Čech a Morava jsou levicové. Nesnažte se, prosím, vidět věci jednoduše, jako se o to snažil paroubek. prosím, vyhrajte i příští volby. děkuji.

ještě  chci dodat, že pád vlády Václava klause byl mj. též tím, že komunisté měli své tzv. stranické buňky, kdežto ODS na takové věci nedbala. poučte se.  

Křupan 5.6.2006 14:20

Re: prosím o rozvahu

V morvaskoslezkém kraji zvítězila levice proto, že prý zde jsou nízké platy a velká nezaměstnanost - to mi zde zdělil jeden volič socanů. Namítnul jsem, že socdemo vládne už osm let a poslední rok dokonce s podporou komunistů. Pokud je situace tak tragická, proč je tedy volí znovu. Na to mi nedokázal odpovědet.

Pavel 5.6.2006 17:38

Re: Re: prosím o rozvahu

Byl jsem tam v lázních (Darkov) a byl jsem jak u vidění. Nikdo nedělá (horníci). Všechno je v hospodě  a na pracáku. V Karviné jede jedna šachta a tam dělají Poláci a Slováci. Bodějť by nevolili tenhle komunismus. V lázních se rekreují domácí a na víkend pěkně domů. Že procedury propadnou,  vždyť to platí pojišťovna. Tak jsem chodil na cizí jména cvičit, plavat, na masáže no děs a hrůza.

drak 5.6.2006 19:30

Re: Re: prosím o rozvahu

Toť typický příklad absence myšlení v kůře mozkové. Centra kterými jiní lidé myslí, mají tito jedinci nahrazeny dogmaty svých oblíbených politiků, bohužel je takových mezi námi mnoho a jen těžko jim všem položit tu správnou otázku, při které se ten spící mozek pokusí o probuzení. Spíš se naštvou a ještě více se utvrdí v tom svém dogmatu a zásadním nemyšlení.

PRASÍ DENT 5.6.2006 14:39

Re: prosím o rozvahu

 Ale to je škoda LUDEKU že to nepůjde po zlém není-liž pravda....Zasloužíš si být poradcem,ba co dím, stát přímo v čele těch křiváků z pseudopravicové KLAUSOSTRANY....

PetrH 5.6.2006 18:39

Re: Re: prosím o rozvahu

Zatímco ty si zasloužíš být v opačné straně na opačném konci... tedy Paroubkovi a Filipovi v řiti... zvládneš oba najednou?

Ziriorange 5.6.2006 14:58

Re: prosím o rozvahu

Tvá jistě upřímná přání co se týče příštích voleb se milý Luďku patrně nenaplní jelikož: 1) ODS se už nepodaří odněkud vytáhnout dalšího Kubiceho. 2) I  kdyby se jí to podařilo nikdo už se tím nenechá ovlivnit. 3) Těmito praktikami namíchnutí levičáci jako jsem já určitě volit půjdou. 4) Voliči kteří volili ODS jen kvůli tomuto humbuku se na ni příště vykašlou.

AeroKarel 5.6.2006 15:25

Re: Re: prosím o rozvahu

Ad.1, třeba už nebude potřeba. Podaří-li se vymést Grossem nahromaděné "šibaly" mohlo by vyšetřování probíhat normálně. A korupcí k vyšetření je za těch 8 let vskutku požehnané množství.

ad.2, doufejte. Ono některým dojde, když už vám ne, že se korumpuje za jejich peníze.

ad.3 To už jste byl a nestačilo to. O 11 levičáků méně .....

a ad.4 Kojte se tou nadějí. Opak je také možný, navíc inteligentnější volba některých voličů malých "pravicových" stran.

autsajdr 5.6.2006 18:52

Re: prosím o rozvahu

Asi by se - podle Tebe - měli všichni lidi na Moravě a ve Slezku zbavit volebního práva, aby to měla ODS jednoduší... Berte výsledek voleb jako projev vůle lidí této země. Je to tedy 50:50. Jak je vidět, obě strany mají své slabiny i silné stránky...

fren440 5.6.2006 19:54

Re: prosím o rozvahu

Nestežujte si na severní moravu. Tady si socani generují svoje volice svojí neschopnosti. Poštete Kasla a spol do prdele a bude to vyřešeno (100000 hlasu pravoce propadlo). Je to rozvracec pravice, az mu vyplati tech 12 mega, za domaci úkol si na kazdou 5000vku napíse. "Zradil jsem pravici". Jejich strana žije v trvalé opozici, at si napísou do programu "Nikdy jej nesplníme".

AHASVER 5.6.2006 13:53

Zelení - velká neznámá - jazýček na misce vah

Až dosud jsem jenom četl, jak ODS se pokusí pro získání důvěry vlády "přetáhnout" nějakého poslance  z ČSSD a možná i z KSČM, protože účel přece světí prostředky. Ale jsou i jiné možnosti. Pro mne osobně je nejméně hodnověrný pan Bursík se svým ansámblem, a to z hlediska jednojednoznačné podpory pravicově orientované vlády. Před televizní kamerou sice pan Bursík tvrdil, že má vše pevně pod kontrolou, co mohl ostaně jiného tvrdit, on se pokusí do vlády dostat stejně jako lidovci  za každou cenu. Ale že by všech pět dalších Zelených poslanců bylo přívržencem jeho metod vládnutí v jejich straně, o tom by se dalo myslím s úspěchem pochybovat. Ostatně nejen já se o tom budu moci patně již v historicky dohledné době přesvědčit.

Smit 5.6.2006 14:02

Re: Zelení - velká neznámá - jazýček na misce vah

K Vašemu článku - máte 100% pravdu. Něco v tomto směru je mi známo.

AeroKarel 5.6.2006 15:26

Re: Zelení - velká neznámá - jazýček na misce vah

Kdyby se Paroubek neslézal hloupě před volbami s nějakou tou Holubovou .......

Nekolný 5.6.2006 13:51

Nula od nuly nepojde

Prosil bych vysvětlit od Ondřeje N., jaký je rozdíl mezi "nulovou tolerancí" a výhrůžkou "bez nás si neumejete ani ruce". A nemyslím tím na stupeň kultury vyjadřovací.

Ghost 5.6.2006 13:37

volici si skutecne zmenu preji

ods,kdu,sz ziskali o +200 000 hlasu vic bohuzel v nasem volebnim systemu to nestaci ani na 1 hlas navic

zvědavec 5.6.2006 13:25

Kde je chyba

Tenhle pat vzniknul díky špatnému volebnímu zákonu upečenému Klausem a Zamanem v době opoziční smlouvy.  Aby eliminovali vliv menších stran, konkrétně KSČM a zejména  KDU, které měl ostatně Klaus z doby Luxe plné zuby, vnesli do poměrného zastoupení většinový prvek. Pak se může stát, že pravici vyletí komínem 200 tisíc hlasů. Nepočítali vůbec s řešením možnosti, že v parlamentě se sudým počtem křesel výjde  po volbách čistá plichta. To by tam totiž  měla být pojistka, že v takovém případě rozhoduje absolutní počet hlasů , přidává se  dodatečný jeden mandát ve prospěch  strany s největším počtem hlasů  apod. To je legislativně i ústavně řešitelné. Takže opět se potvrzuje, že naši legislativci a zákonodárci neumějí napsat zákon tak, aby při jeho aplikaci nevznikaly slepé uličky. Je úsměvné sledovat politiky, jak tvrdí, že voliči rozdali karty a oni že musí hledat řešení. Pokud se nenajde přeběhlík a strany zůstanou zakopány na svých pozicích, tak jsme skutečně zvědavý, jak z téhle kvadratury kruhu najdou východisko. Nakonec stejně budou nové volby.

AHASVER 5.6.2006 13:40

Re: Kde je chyba

Žádná z velkých stran se nebude do předčasných voleb hrnout. Jak ODS, tak ČSSD si totiž nebude po tomto patovém výsledku jistá vítězstvím. A  o trafiky, počínaje poslaneckými, by se třeba mohlo i přijít. Vyloučit předč. volby pochopitelně nelze, ale myslím si, že to bude až to nejkrajnější řešení, a to např. v situaci, kdy se bude třeba ODS cítit nestoudně vydírána ze strany potenciálních nejbližších koaličních partnerů - tedy KDU a Zelených ( a že se předvedou, o tom vůbec nepochybuji)

Smit 5.6.2006 13:56

Re: Re: Kde je chyba

Nevíte kdo tvoří zákony? Asi voliči když se to na ně shazuje. Kdyby se páni poslanci věnovali za

co jsou placení muselo jim toto být známo již dříve. Nebo snad voličům?