28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Von 29.6.2007 8:52

Re: Re: Děkuji za poměrně přesnou analýzu

Děkuji za přesné doplnění přesné analyzy!

bastard 29.6.2007 8:51

Divadelní představení? ano, až k pláči

tak schválně kolik poslanců hlasovalo pro důvěru vládě z toho důvodu, že věří že Čuněk je zcela nevinný, a že chtějí udržet stabilitu v zemi, a kolik akorát že si chtějí ještě na pár měsíců udržet poslanecký prebendy a narvat co se dá??

jirka.s. 29.6.2007 8:49

Re: ano soudruhu HuHu nejlepe je verit "antikomunistum" /posametovym/ ze ano :-)

uřvanej hádavec = Francek Vízek ?

Von 29.6.2007 8:48

Povzech je málo!

Zaujal mne hned první odstavec, který ukazuje katastrofický stav naší politické scény. Opět se ukazuje, jaký génius byl /i jako politolog/ Karel Čapek, který /mimo jiné/ říkal: "Politika je to, co dělají politikové, což jsou lidé, kteří se domnívají, že k tomu byli určeni. My ostatní jim pak na to platíme!"

Roman Šula 29.6.2007 8:47

Možná

Možná by ještě stálo za zmínku, že Paroubkem obdivovaná Labour Party v GB má pravicovější program, než u nás ODS, obecně je pro mě ODS pravicová strana s levicovým program. A jen díky tomu mohou být u nás Zelení tvářící se taktéž pravicově. Z čehož plyne, že u nás v podstatě není silná pravicová strana. Dále pak mohlo být uvedeno, že úspěch ČSSD v posledních volbách byl dán především přímou korupcí jistého druhu voličstva, dále pak antireklamou ČSSD na ODS. A je zvláštní, že nejvíce reklam na ČSSD a KSČ (případně na KSČSSD) bylo k vidění právě u Českých drah, jak na nádražích, tak ve vlacích.

tyro 29.6.2007 8:47

Re: Děkuji za poměrně přesnou analýzu

 Může pochopitelně vydržet na věčné časy a nikdy jinak! To je právě to největší riziko politiky ČSSD. Zblbnutím a podplacením davů získá znovu moc, statečně ji upevní proti pravicovým oportunistům a deklasované živly pozavírá. V zájmu socialistických myšlenek a budoucnosti národního ekonomického růstu pak znárodní kdeco, práci zajistí všem a kdo nebude chtít pracovat tam kde se určí, ten jako příživník skončí na nucených pracích. Prognostické Ústavy zajistí revoluční pokrok a myšlenkovou správnost. Správnou výchovu mládeže zajistí již od narození. Kdo nepůjde s nimi, půjde proti nim a tak s ním bude i naloženo.

 Vypadá to divně v dnešních časech? Moc ne. Začíná to tím, že chudí chtějí rovnost s bohatými, ale nechce se jim makat.

jirka.s. 29.6.2007 8:45

Re: Zajímavé

Zajímavé, že právě a jenom takoví exoti jako je alešek a septik, mají problémy s mletím. Septik stále omýlá jedno a to samé a alešek se nejdříve vybl/ije a pak teprve začne mlýt držkou.

Čímpak to asi tak může být?

Alfred 29.6.2007 8:44

Re: Co se změnilo ?

No, s větším deficitem snad nevládne, ale jaké reformy byste si představoval při současném rozložení sil? 49% poslanců zastává Paroubkův názor že státní dluhy jsou ve srovnání s "rozvinutou" Evropou ještě malé a konečně chytrý státník dluhy neplatí. K tomu populismus lidovců, kteří se od socanů zas až tolik neliší dává konstelaci, ve které je praktickyprakticky nemožné škrtnout některé ze státních výdajů.

Tomas 29.6.2007 8:26

Děkuji za poměrně přesnou analýzu

Je dobře si občas připomenout minulost  - už jen proto, aby člověk nebyl tak "závislý" na současnosti.

Nicméně jeden motiv mi v článku chybí a stojí podle mne rovněž za pozornost. Mám na mysli vzájemnou závislost ODS a socialistů. Nejde o klasickou mocenskou rovnováhu pravice/levice. Jde o vztah jednostranné fatální závislosti, kdy pro socialisty je ODS alfou a omegou jejich politiky. Paradoxní na této věci je fakt, že opačně tento vztah neplatí.  Může tedy existovat ODS bez socialistů, ale nikoli socialisté bez ODS. S Paroubkem se vazba na ODS ještě dále prohlubuje do té míry, že opouští racionální rovinu a ODS se stává předmětem mýtu, lordem Voldemortem, ztělesněným zlem... Je jen otázka, jak dlouho může tahle iracionální báze, jako fundament politiky (u strany která má podporu téměř třetiny voličů), vydržet. Na to odpověď vážně neznám.

JH 29.6.2007 8:13

Tragedie tohoto státu!

Tragedií tohoto státu je že současný "politolog" je identický v projevu, demagogii, nenávisti a bezostyšné lhavosti s komunistickými zadničníky 50tých let!!!!

Ludva 29.6.2007 8:06

Co se změnilo ?

Nezměnilo se nic. Vláda vládne s větším deficitem než dříve, peníze se rozhazujou plnými hrstmi. Kromě kosmetických úprav typu silniční zákon nebo odložení státních maturit se nic neděje. Počkal bych s hodnocením až po nějakých reformách. Topolánek zatím vládne podle Sobotky.

Petr1 29.6.2007 7:57

Re: K článku

Bolševická banda pod vedením Paroubka především měla platit vlastní dluhy. Takže doufám, že konkurs se blíží.

jiří s 29.6.2007 7:53

Re: K článku

PhDr. Josef Mlejnek, Ph.D., řadu let vyučuje na FSV Univerzity Karlovy právě politologii a dost publikuje (náhodou jsem včera od něj četl v jednom populárně politickém časopise rozbor minulých ukrajinských voleb a odhady sil před nadcházejícími volbami).

tich@dohoda 29.6.2007 7:52

ano soudruhu HuHu nejlepe je verit "antikomunistum" /posametovym/ ze ano :-)

přesná analýza, v hladomorně se jistě nikomu nelíbí a zejména ne těm, kteří za kus žvance zapřou nos mezi očima....;-)

Nebyl jste to nahodou vy soudruhu Hu Hu , spolecne s dalsimi 99.8 % kdo vzdy dal komunistum glejt legitimity, protoze jste poslusne sel volit kandidatku NF, nemluve o clenstvi v ROH, SSM , placeni znamek solidarity a podepisovani vsech petic odsuzujicich imperialismus, k tomu socialisticke zavazky a clenstvi v BSP. Dnes "poctivi a zasadovi modri soudruzi" nemohou prijit odborarum na jmeno, kdopak to byl z 99.9 % organizovan v ROH, kdepak dnesni nadseni modri svazaci nejezdili na pionyrske tabory ani s rodici /cleny KSC a funcionari ROH/ do zotavoven ROH a do Bulharska. Kdopak se to dostaval na skolu diky posudkum o delnickem puvodu a clenstvi rodicu v KSC . Autor clanku /junior/ me docela rozveselil, pry politolog :-) , ovsem proc by se nastenkar / modry / nemohl nazyvat politologem, sveho casu treba i uklizecka byla "kosmeticka podlahovych krytin" a topic v kotelne = "referent pro teplo domacnosti". Jen tak dal Mlejnek junior, Svojkovice Brod, zrejme dobrej politologickej oddil :-) Cest

hroch 29.6.2007 7:45

a diletenti

dovedli zemi k rekordnímu růstu........

A pak přišla vláda pravice a dostala reformou deficit 5 miliard nad úroveň diletantů.....

Jsem pravičák, ale tato vláda je stejně pravicová jako ta předchozí. Je letitým faktem, že ODS měla pravicové řeči a levicovou politiku, hodně nalevo od levicových vlád na západě..... A když musí ustupovat ještě zeleným a lidovcům, nemůže to dopadnout dobře. O schopnostech pana premiéra: podařilo se mu dovést ke krachu firmu v oboru, kde se snad ani zkrachovat nedá.

Znovu mě napadá: jeden byl darmošlap, druhý darmožrout a třetí taky politolog....

Aleš P. 29.6.2007 7:35

K článku

Autor píše ,že je politolog??? Určitě nezávislý na ODS že jo!!! Jinak nevím co je dobrého na dnešní vládě.Premiérem je magor z  Valašska ,který vztyčuje prostředníček na všechny okolo,1.vícepremiér je zloděj ,ktarý si nakrad a je obviněnz braní úplatků,nějak nám ale zapoměl vybojovat peníze z EU.2.Vícepremier je zelený fanatik.Ministr financí KDU-ČSL nenáviděný  Kalousek.Reformu co chystají je dobrá pro 15 tisíc lidí v tomto státě to jsou ti dolarový milionáři a velké mld firmy.Jedině pozitivně hodnotím pana Schwarzenberga.

Pan politolog z ODS by nám měl tedy vysvětlit jaké kroky dělala vláda ČSSD špatně,než začne mlýt držkou .

Souhlas 29.6.2007 7:06

Re: Jediným sociálním demokratem

Ještě 3 roky soc.dem půstu a Paroubek bude s několika kariéristy a podrždeštníkem v ČSSD sám.

Petr H 29.6.2007 3:45

Jediným sociálním demokratem

ve vrcholně politice Kocourkově je Václav Klaus a ODS defacto supluje roli,jakou zaujímá v Británii Labour party.Všichni ostatní jsou víceméně nalevo od nich,Špidlo není sociální demokrat,ale komouš jak poleno a čeští socani jakbysmet.Ke cti Klausovi svědčí,že s Aznarem je naopak v kontinentální Evropě pravděpodobně z relevantních politiků nejvíc napravo,na pořádnou pravicovou stranu holt není v EU elektorát,stačí se mrknout jaké jsou pravicové partaje v Německu nebo Francii,to je hnus fialovej,v porovnání s tím zlatá ODS.

hamar 29.6.2007 2:38

"Black & White"

Tak mám z onoho článku smutný pocit, že se nám vyklubal barvoslepý "politolog", což je docela při jeho povolání smůla. Aneb zjednodušující analýzy jsou zavádějící ...

ondys 29.6.2007 1:07

Re: Obávám se,

ale ta režie, ochranka ap., chtělo by to zase nějakého Stalina, aby nám opět mohli ukázat, jak se kroutí krkem.

http://ondys.asp2.cz

Nika 29.6.2007 0:56

Obávám se,

že hoši mají "našetřeno" dost....:-/

huhu 29.6.2007 0:19

hladomorna

přesná analýza, v hladomorně se jistě nikomu nelíbí a zejména ne těm, kteří za kus žvance zapřou nos mezi očima....;-)