28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Čunek 29.6.2007 11:02

Re: Pěkné,

Ovšem za odstranění Grosse musí ČSSD poděkovat ODS a KDU-ČSL - sama by se na to nezmohla....Komu čest, tomu čest a ,jak my na valašsku říkáme, pastéřovi trúba...

vládík 29.6.2007 11:02

Re: Re: Zločiny pravice v 90. letech

Ať byli odborně připraveni jakkoliv, nebyli připraveni na populisty typu Klauze.

Pete Brich 29.6.2007 11:01

"Počkal bych s hodnocením až po nějakých reformách."

Jste nějaký neinformovaný, Ludvo.

Odboráři už je dávno znají, a proto před týdnem demonstrovali.;-D;-D;-D

PB

vládík 29.6.2007 10:59

Re: Re: Re: Zločiny pravice v 90. letech

Já si to tak pamatuji. A schizofenní ještě nejsem.

Hrouda 29.6.2007 10:46

Znáte nějakého "vrcholového" politika

na kterého by se nenabalovali prospěcháři? A nemusí se ani jednat o politika z parlamentu, že? Stačí se podívat na činnost mnohých obecních zastupitelstev. Takže nechme na hlavě.

Cricket 29.6.2007 10:40

Re: Na rozdíl od Vás žádný konkrétní výsledek nevidím

A má snad v parláči tolik mandátů, aby s nimi mohl jen tak vyběhnout? V tomhle státě vládne vláda pomocí zákonů, které se musí většinově přijmout v parlamentu, nikoliv po mocí nějakých dekretů, pokud jste si, kolegáčci píšící v stejném duchu, ještě za těch 18 let nevšimli.

Tomas 29.6.2007 10:39

Re: Huhu'e vy modry komunisticky vtipalku :-)

Používáte starou bolševickou metodu, obvinit druhé z toho, co sám dělám... Jde o rozmělnění slov, která pak ztratí svůj původní význam. Proto se dopracujete k "modrým soudruhům" nebo "nové totalitě" a pod. Vždyť jsou vlastně všichni stejní - ODS je levicová strana, komunisté taky, tak vo co de? Žijete ve světě frází a nálepek bez faktického obsahu. Váš svět je guláš ve kterém věci nemají žádnou podstatu. Ale jedna tam vzadu přeci jen je - snažíte se sám sobě (sama sobě?) dokázat, že všechno je jen iluze a tím pádem je fuk, zda volíte modré, růžové nebo rudé. Že je jedno, zda člověk byl 40 let v KSČ nebo 5 let v ODS, že jsou všichni stejní a na ničem nezáleží... Vy a jen a jen vy to vidíte, zatímco ostatní tápou. Sorry, ale každý, kdo vaše příspěvky čte, rozumí - snažíte se obhájit svou vlastní minulost. Ale to si musíte vyřešit doma před zrcadlem...

Cricket 29.6.2007 10:35

Re: Re: Zločiny pravice v 90. letech

Máte, kromě opakujících se argumentů, také  nějaký dobrý recepis použitelný post coitum?  Klaus musel řešit za chodu to, co nedokázali pravdoláskoví hoši před ním a musel to udělat rychle, právní rámec, nerámec. Jinak jsme zkejsli na léta v kecech a moralizování a skutek utek. Peroubek naopak připomíná chlápka, jehož manželka si užívá s milencem, protože on není schopen a tudíž kolem těch dvou pobíhá a pokřikuje, jak by to dělal jinak a lépe. Copak Dubáku - Oakmane máte vždycky na článek o Paroubkovi a jeho kulišácích připraveno v šuplíku něco na způsob " ale pravice zase žere dětem svačinky a nevrací sáčky"? Vemte provaz, a jděte se do rybníka píchnout.  Prosíííím.

 

Starý J. 29.6.2007 10:32

Re: Tyto úvahy nemají obsah!

Kdo je kromě Ratha Paroubkovi podobný? Vy někoho takového znáte?

dědek 29.6.2007 10:30

Re: Re: Zločiny pravice v 90. letech

O.K. - to je stoprocentní. Právo není dodnes. A hned tak nebude, protože nemůže být. Kdo by ho z těch vlivných chtěl na sebe poštvat?

Starý J. 29.6.2007 10:28

Re: Zločiny pravice v 90. letech

Oblíbené řeči na téma, že při privatizaci "ekonomové předběhli právníky" (což je prý chyba) jen dokazují, o co ekonomové v čele s Klausem byli lépe na revoluci připraveni, než na př. disidentská fronta, ke které se právě počítají i právníci typu Jičínského, Burešové, ,Motejl. a pod. i když disidenti byli okázale stavěni na piedestal. Velice přesně jste to vystihl, jen by bylo potřeba na tyto věci, pokud je řeč o transormaci, poukazovat. Klaus přece nezajišťoval právní rámec, to měli ve vládě jiní na starosti.

oakman 29.6.2007 10:25

Ne oxymoron -

jeho nick je neustále popírán jeho vlastním naturelem - ten sem nechodí pro Dohodu, ale pohádat se a vynadat druhým.... takže zamindrákovaný oxymoron.

oakman 29.6.2007 10:23

Re: Re: Zločiny pravice v 90. letech

Jistě, on tehdy poprvé podnikl krok, který totálně vyvracel jeho předchozí teze - byl to moment, kdy člověk hlásající politiku drsného zavádění nových FUNKČNÍCH pravidel rozhodl ignrovat nepřipravenost situace a s výrokem - nemáme, kdo by to napsal dříve, tak to "napíše realita". To je politický kolaps (jen první z mnoha páně Klausových - "mobilizace" a následná oposmlouva a litkup a komouši o hrad teprve zrály). Uvědomíme - li si , jak rychle lidé "odpustili" USákům vše, co dělali před tím, než Klause podrazili a jak rychle se US vrátila k naprosto oportunní kariéristické politice, pokud si uvědomíme, že partaj, která podrazila každý kabinet, ve kterém v Česku seděla, má stálou podporu lidí, kterým "křesťansky" nevadí svinstva páchaná jejich representanty, co můžeme vůbec od politika čekat?? Nic než zrcadlo ve kterém vidíme sami sebe.

Starý J. 29.6.2007 10:21

Re: Re: Zločiny pravice v 90. letech

To je neuvěřitelná hloupost. Klaus neměl právo na starosti - přesně, jak předřečník píše.

AeroKarel 29.6.2007 10:16

Re: Na rozdíl od Vás žádný konkrétní výsledek nevidím

No jo, ale bude na tom lépe, bude-li mu do nich žvanit Paroubek, nota bene s Filipem v zádech?

AeroKarel 29.6.2007 10:15

Re: Bože tohle je naivní článek

Asi ho živí .......

"Zajímavé že největší hlasatelé pravičáctví se nechávají živit státem! "

Jak rychle pokročit od neprokázané myšlenky k tvrzení.

Typická komoušská logika.

Starý J. 29.6.2007 10:15

Re: Nesdílím autorovo mínění,

No vidíte a já si myslím, že Topol má ze všeho nejvíce "kouzlo osobnosti", více než ostatního. Možná je to dáno tím, po kom nastoupil!

AeroKarel 29.6.2007 10:13

Re: Re: Huhu'e vy modry komunisticky vtipalku :-)

Těch moc není, ale pomalu jde ke komoušům připočítat celou socdem, rozdíly pomalu mizí a ti, kdo se mění, nejsou komunistové.

Starý J. 29.6.2007 10:12

Re: Dnešní rozdíl mezi "pravicí" a levicí

R^R^R^

Čekejte ale výbuch zuřivosti od dohod a podobných!

AeroKarel 29.6.2007 10:12

Re: Pan Tichá dohoda je chodící oxymoron

Čeština má i výstižnější a kratší označení než chodící oxymoron, ale ta by nemusela projít cenzurním programem. Ale jednoduché blb, případně namyšlený blb myslím projde.

vládík 29.6.2007 10:11

Re: Zločiny pravice v 90. letech

Pamatuji si ti jinak: Klaus prosadil, že právo počká. Klaus na to měl v té době tisíce a jeden proslov (tedy pohádky, on nic jiného davu nikdy  vykládat neuměl).

AeroKarel 29.6.2007 10:10

Re: "Česká politika je především klientelistická"

Ale má, i mezi klientelisty si vyberu toho, který mi škodí méně.

oakman 29.6.2007 10:09

Pan Tichá dohoda je chodící oxymoron

naopak je to krásně trefená husa - jedinec, který nepřipouští kvalitu jinde než u sebe. Buď bude po mém, nebo radši ať všichni chcípnou - děkujeme za pěkné napodobení Paroubka, pane!!!

AeroKarel 29.6.2007 10:09

Re: Zase jeden politolog

A co Pehe a Jelínek, ti by vám mohli konvenovat, ne?

AeroKarel 29.6.2007 10:08

Pěkné,

sedí to jak Jandák na hrnec. Ale socdem to dojde jako obvykle se zpožděním. Viz Gross, tam bylo také jasné co je za šibala, a došlo jim to až když byly preference pod deseti procenty a policie k nepoužití následkem invaze stbáků a jiných šibalů pod vedení ministříčka.

vládík 29.6.2007 10:08

Re: Zase jeden politolog

Ale autor tvrdí, že by takto dopadla každá politická strana. Zatím však ODS měla výhodu v době opozice: měla k dispozici alespoň kraje a komunál.

vládík 29.6.2007 10:06

Re: Tyto úvahy nemají obsah!

Autor říká, že vlastnosti jsou si podobné. A p¨Paroubek v současnosti ztratil veškěré "příjmy". Zatímco ODS v opozici měla alespoň kraje a komunál.  To je postat článku.

Starý J. 29.6.2007 10:03

Re: Re: Bože tohle je naivní článek

R^R^R^

Ano, ten rozdíl mezi ČSSD a ODS je v tomto markantní. Což ale pan Polanský nevid! Zřejmě je mu milejší, když  o jeho potřebách , co je pro něj důležité, rozhodne sociální stát.

oakman 29.6.2007 10:01

Re: Re: Zločiny pravice v 90. letech

To ovšem platí o Havlovi také, tak tu vlastně není rozdílu. Rozdíl je jen v tom, že příznivci ODS, kteří tu plní úlohu "těch, kteří si hrají na pravici", jsou jednotlivci, které spojuje jen volba "modré", nejsou to ani lidé, kteří by tvořili nějaké kluby, jsou mnohdy lidé, kteří si v životě konkurují a přestoo je spojuje myšlenka - hrát se může jen tehdy, ždyž je hřiště a pravidla. Bez nich se nemůžeme navzájenm porážet v tom, čím se živíme. Proto, pro levici nepochopitelně, že jsme schopni vidět ODS jako přínos i bez toho, abychom vášnivě fandili, vstupovali, či se snažili se povozit na ocásku. Pro nás je stát firma, což znamená, že chceme maximální výkon za minimálních nákladů. Přesný opak toho, co chce levice, která si pod střechou státní gáže ráda "parkuje široké masy". Levice také nechápe, že netvoříme žádnou "mafii", že nejsme organizováni žádnými "Vykořisťovatelskými odbory" a tak ve své rétorice nenapadá jen politiky ODS, kteří to musejí snášet - je to jejich práce, ale i každého, kdo je podporuje. Dnes tu slyšíme o "živnostnících - daňových zlodějích, o podnikatelích, které levice hází do jednoho pytle s vexláky a zloději typu Krejčíř, Pitr (zdá se, že dle levicových médií tu nikdo jiný nepodniká), takže ti, kteří své firmy opouštějí před půlnocí aby neměli leta dovolenou a sehnali práci, jsou svými zaměstnanci, kteří odcházejí o hodiny dříve pomlouváni z flákání na Bermudách nebo Seychelách. Přitom v "žitě" se tito dozví, že už tam byla každá blondýna, která se nestydí ukázat prsa v magazínu. Pokud je pro někoho společenský symbol Agáta Hanychová, těžko může kritizovat politiky...

jerry 29.6.2007 10:00

Na rozdíl od Vás žádný konkrétní výsledek nevidím

do reforem si nechá žvanit lidovci, Zelenými i senilním Melčákem tak, až z nich nic nezbyde.;-(