28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fox 29.6.2007 9:58

Re: Re: Bože tohle je naivní článek

Alfy-přesné.Místo jachet možná tak děravé necky,místo Havaje tak Mácháč.Na tý jachtě bude Sobotka s Parotrotlem.

;-) 29.6.2007 9:56

dotaz Re: no, mě sezatím zdá, že býti v opozici

mělo být "mana nehezká" nebo "mana nebeská" ? Tápu.

fox 29.6.2007 9:56

Re: Nesdílím autorovo mínění,

Topolánek s tím co má ,si vede docela dobře.Vlastně dosud neprohrál.Jeho i trochu hraná obhroublost se do poparoubkovské politiky docela hodí.Držme mu palce!!!!

Franta 29.6.2007 9:55

Tyto úvahy nemají obsah!

Není zcela jasno co tím chtěl autor vyjádřit. Vlastnosti politiků všeho druhu jasou si hodně podobné a proč je špatný jen ten Paroubek?

Hologramm 29.6.2007 9:54

Re: Trvale neudržitelný půst

Musím se chca nechca přidat, skutečně ilustrativní a výstižné.:-)

oakman 29.6.2007 9:54

Re: Zločiny pravice v 90. letech

Druhým problémem privatizace bylo to, že v kontextu "horkého postkomunismu" musela reforma mít "masovou" podporu napříč "spektrem". Tak se stalo, že téměř geniální nápad jak oddělit "zrno od plev" - nabídnout každému malé množství akcií prostřednictvím pseudotrhu kuponovky a časem z DIKů vyrobit akcionáře a tím převést ty "balastní úspory" v peřiňácích do amerického rodinného kšeftu s akciemi. Klaus podcenil nedůvěru lidu ke kusu papíru, lid nechtěl majetek vyjádřený akcií, lid chtěl cash. Tak se stalo, že do prvního kola se přihlásilo jen cca 1,5 milionu lidí (z 15 mil v ČSS(F)R). To nebylo masové. Bylo to ovšem jasným obrazem, kolik lidí si zde tu šanci uvědomilo, po vydělení privatizovaného majetku počtem"uchazečů" by při takovém průběhu kuponovky byl majetek rozdělen v hodnotě cca 2,5 milionu na knížku. To vše za "litr třicetdva". To však politicky smrdělo fiaskem, tak se připustila možnost překupnictví majetkových práv - fondy. Pro Klause byly fondy opravdovou spásou, protože nabídly tu vulgární možnost "jistoty desetinásobku" a umožnily raketový růst "podnikatelů", kteří na to prostě neměli - oni ty peníze, body, akcie dostali za ten litr od lidí, oni nic nepostavili, nekoupili. Tak s tím také tak zacházeli.

Obecně lze ODS také vytknout, že se nedokázala "vypořádat" s tím, jak se na "mysliče" nabalili ti podržkapsové, nuly, patolízalové a zloději. Myslím, že se i s levicí dohodneme na tom, že ani "vždystátemplacený" Klaus, Ježek, Zeman nic "neukradli", jen se nedokázali zbavit adorujících grázlů okolo.

Hologramm 29.6.2007 9:53

Re: Jediným sociálním demokratem

IMHO  suplují  sociální demokracií u nás  spíše lidovci. ČSSD a KSČM jsou skutečně jedna bolševická banda.

fox 29.6.2007 9:53

Trvale neudržitelný půst

Jsem asi naivní a hlupák ve srovnání s ostatními debatéry,ale mně se ten článek moc líbí a myslím,že je velmi výstižný.Bravo ,těším se na příští.

Starý J. 29.6.2007 9:52

Re: Politik je jen personifikovanou projekcí svého voliče

...Je to stále o tužbách po "západním platu" za "východní práci". ....

Tak to jsem si plně připoměl dnes v noci, kdy v TV opakovali koncert Kryla někdy hned po revoluci v roce 1989. Odhaduji i sto tisíc přítomných se zvednutými prsty do tvaru V a někteří slzy v očích, všichni s ním zpívali. Podle dnešní situace a náladách v téměř polovině společnosti soudím, že přesně v té době tužby o kterých mluvíte, u nich dosahovaly vrcholu. Když se ukázala naprostá nereálnost těchto tužeb, ona dnes téměř polovina naší společnosti začína být přesvědčena, že ta společnost před revolucí ji vlastně umožňovala "východní práci", "západní platy" měli slíbené a bylo se nač těšit. Čekat při "západní práci" na "západní platy" nemají trpělivost, ani chuť. Vždyť mají dnes opět silné strany, které jim "západní platy" slíbí i bez jakékoli práce, vždyť zdroje na to pořád jsou. A proto je volí, vždyť mají slíbeno, že oni nedovolí, aby měl někdo víc, i kdyby odváděl "západní práci".

Alfred 29.6.2007 9:50

Re: Bože tohle je naivní článek

ODS říká - nejsme andělé, proto nám dejte jen nejnutnější množství peněz nutné pro zajičtění základních funkcí státu. ostatní si zajistěte sami, soukromě, pomocí spolků občanské společnosti, jakkoli ale bez státu. ČSSD naopak říká: Dejte nám co nejvíc peněz, my se o vás postaráme, umíme to líp než kdokoli jiný , osobní zisk pro nás nic neznamená, jsme plně oddáni službě lidu. Pokud připustím, že mezi nimi není rozdíl, je aspoň pro mne volba jednoznačná - politikům nevěřím, svoji budoucnost chci mít ve vlastních rukou a volím minimum státu. Voliči socanů mohou své peníze svěřit Sobotkovi a pak se jen těšit, jak budou v důchodu kroužit na jachtách kolem Havaje. Pokud se ale zklamou, já jim "sociální jistoty" poskytovat nehodlám.

Ccecil 29.6.2007 9:47

Re: Huhu'e vy modry komunisticky vtipalku :-)

Bohužel nyní již existuje sorta komunistické mládeže. To je takový myšlenkový virus, že je mi až hamba o tom psát.

Hrouda 29.6.2007 9:47

Zase jeden politolog

Napsat tento článek muselo být vskutku náročné. Kdybychom vynechali jména a několik dalších konkrétních faktů (možná i smyšlenek), zbyde nám myšlenkový odvar, který by šel navléknout na kteroukoli politickou stranu. Tak nevím, ale poslední dobou má pro mě slovo "politolog" poněkud pejorativní význam.

jakovy 29.6.2007 9:47

Bože, a tudletu tich@dohodu jsi nechal naučit psát ? PROČ ? Re: ano soudruhu HuHu nejlepe je verit "antikomunistum" /posametovym/ ze ano :-)

je hlasitá a blbá. Čest !

oakman 29.6.2007 9:44

Zločiny pravice v 90. letech

spočívaly zejména v tom, že tzv. pravicové myšlení nebylo postaveno na existenci pevně stanoveného právního prostoru. Konkrétně šlo o to, že bohužel neexistoval právnický ekvivalent těch Prognosťáků, a "bankovních seminářů". Tam se sešli kolem Zemana a Klause lidé , ktří přemýšleli o fungování kapitalismu odborně, ekonomicky. Bohužel, nikdy se nesešli tehdejší právníci (oni právníci byli těmi nejloajálnějšími pravními pozitivisty socialismu). Tak došlo k tomu, že Klaus s agentem Třískou vymysleli převod majetku ze státu na občana - privatizaci, zatímco právníci (pohříchu zejméa ti kolem Havla - Čalfa, Rychetský, Motejl, Burešová) svou zákonodárnou činností potvrdili, že více než advokáty nejsou. Restituce budiž důkazem. Zákonně je to paskvil, restituentům to nepomohlo, naopak byli opět okradeni kolchozníky, komunistickými soudci a úředníky, kteří si to prostě nepřáli.

Chris Kelvin 29.6.2007 9:43

"Česká politika je především klientelistická"

Toto je nejdůležitější konstatování článku, pod dojmem tohoto faktu už nemá smysl debatovat o rozdělení na pravici a levici, které tím jaksi pozbývá smyslu. Tedy..... až na bolševika, který tiše čeká na svou příležitost....

tich@dohoda 29.6.2007 9:40

Huhu'e vy modry komunisticky vtipalku :-)

Už jsem Vám psal, že ten opravdu přesvědčený komunistický póvl vlastně vylézá teprve ted, kdy se každý může svobodně rozhodnout.

Pokud tedy vysledky voleb nelzou, tak presvedceny komunisticky povl predstavuje cca 12-13 % volicu, z toho 90-95 % lide duchodoveho veku kteri postupne vymiraji. Takze pokud skutecne nejaky komunisticky povl dnes /uz dlouho/ vyleza, jsou to lide co v KSC nikdy nebyli, ovsem vzdy KSC volili a hlavne maji komunisticke mysleni zazrane v hlave a to jsou drahy soudruhu prave lide vaseho typu, "pravicovi retorove" ovsem ve skutecnosti kdyz pujde do tuheho, tak se zase poslusne zaradi do stada. Jak uz napsali mnozi komentatori, ODS neni a nikdy nebyla pravicova/konzervativni strana , nybrz jde o klasickou levicovou populistickou partaj, ktera ovsem dokaze nejhlasiteji pravicove kricet. Cest :-)   PS: legracni je, ze vam v CR stale to straseni komunistickym nebezpecim volici zerou, komunismus je svinstvo, ovsem tech par duchodcu se skutecne nebojim

Alfred 29.6.2007 9:40

Re: K článku

Vláda ČSSD, Alši, zadlužila každého občana této země, mnohé proti jejich vůli, a půjčené peníze rozházela mezi své příznivce. ČSSD se zmocnila státu / sice legélně, ve volbách / , ale to se tuneláři domohli majetků také legálně - koupili, nezaplatili, už jako majitelé si nadělili vysoké platy a prebendy / legálně /, z drženého majetku hradili služby drahých právníků, jejich pomocí oddalovali moment, kdy by museli buďto zaplatit nebo koupený podnik vrátit až do doby, kdy nebylo co vracet. Šéfové měli  "legální" poctivě zdaněnou mnohamilionovou mzdu ředitelů, právní firmy udělaly kšeft, ani odboráři nepřišli zkrátka / např. shromáždění na podporu pana Stehlíka v Poldi Kladno /. Čím se liší metoda ČSSD od výše popsané? Akorát že netunelují konkrétní firmu, ale celý stát. Co se z těch státních půjček pořídilo? Uplatili se z toho voliči, aby znovu volili "štědré" socany. Vždyť ta squadra / Paroubek, sobotka, Škromach, Štěch.../ nedovede nic jiného, než vzbuzovat v lidech vztek a závist vůči ůspěšnějším, pak slíbit nápravu "křivd" a sami se na tom dobře nabalit. Vždyť je to jenom kšeft jako každý jiný. Konečně ani Sládek si nemusel myslet to, co svého času hlásal. Stačilo aby pochopil, že v tomto státě je dostatečně velká skupina lidí, kteří si rádi podobné kecy vyslechnou, posunou ho do parlamentu a on na tom vydělá. Až Zeman mu rozhodil sandál a "zdivočelé sociální demokraty" vrátil zpět do lůna své partaje a Sládkovi kšeft zkrachoval. Komunističtí šéfové dělají to samé - kdyby mínili ty svoje levicové kecy upřímně, už dávno by levicová 113-ka v parlamentu prohlasovala zrušení asociálních poslaneckých souběhů různých nezdaněných náhrad, režijních cen v parlamentní jídelně, orientální formu poslanecké imunity... Hlavně že káží skromnost a sami se nehodlají vzdát ničeho. Konečně, ty ijejich nvestiční pobídky jsou přímou podporou a odpuštěním daní cizozemským miliardářům, takže se mi těžko chápe jejich nenávistná kampaň proti domácím milionářům...

Starý J. 29.6.2007 9:35

Re: Divadelní představení? ano, až k pláči

A ono to bylo při hlasováni o důvěře minulé vládě ČSSD jinak? To neplatilo "akorát že si chtějí ještě na pár měsíců udržet poslanecký prebendy a narvat co se dá"??

jerry 29.6.2007 9:33

Nesdílím autorovo mínění,

Topolova vláda zatím nic nepředvedla a premiér je hodně slabý a totálně mu chybí jakékoliv kouzlo osobnosti. Sice si stěží jde představit ještě ubožejší opozici, než je banda veksláka Paroublba, ale k úspěchu ji možná bude stačit její prostá existence. ;-(

oakman 29.6.2007 9:25

Dnešní rozdíl mezi "pravicí" a levicí

Tkví v tom, že zatímco dnešní "pravicové" strany jsou party lidí, kteří přes stejně dlouhý pobyt v mentálním sanatoriu Husákismu jednak nepodlehli vábničce kolaborace (většinou) a po rozpadu východního bloku se SNAŽÍ o pravicovou politiku, přestože v roce 90 z nich většina o konservativismu jen slyšela. Bavíme se tu ne o pravici autentické, ale o pravicově občas smýšlejícím klubu "fanoušků Reagana a Thatcherové".

Autentická pravice - voliči, členové, politici - to vše úspěšně v 50. letech zlikvidovala "spojená levice" - komouši a jejich rádobydemokratické satelity. Nejsou sedláci, venkovští potravinoví průmyslníci, soukromé lesy většího významu se dají počítat na prstech jedné ruky. Bývalí potomci sedláků (kulaků) jsou dnes složkou námezdného kolchozního nebo průmyslového proletariátu, zemědělství dodnes ovládá kolchozní lobby, venkov - zásobárna konservativismu - se vylidňuje - bývalí residenti a majitelé jsou dnes dělníky, kteří přijíždějí na víkend.

Levice je naprosto autentická - základna komouš, nad ní demokratická přetvářka - ten "lidský obličej" na hlavě bolševické stvůry. Nejsou to komunisté, kdo tu škodí nejvíce. Ti jsou jen to, co byli vždy, pokud jsou zbytkem ignorováni, jsou schopni dormace ve svém mentálním chlívku bez škod na okolí. Ovšem pokud levicoví pseudodemokraté z ČSSD a KDU začnou znova používat komouše jako před a těsně po válce jako mouřenína na špinavou práci v jejich totální válce s opozicí, musíme připustit možnost návratu násilného kolektivismu, který ve své daňové a zákonné podobě u nás nikdy docela nezmizel.

Ano, základním problémem naší politiky není ani tak neautenticita pravice (ta pravá pravice je buď "za kopečky" nebo "pod kytičkami"), ale neschopnost tzv. demokratické levice vejít se ve své politice do korektních mantinelů konstituční republiky.

emersonskej 29.6.2007 9:19

Re: Tragedie tohoto státu!

Opravdu ??? A v čempak podle Vás lhal ??? Když už na někoho prskáte nadávky, zkuste také říct proč !!!!!!!!!!!!;-€

huhu 29.6.2007 9:15

Re: ano soudruhu HuHu nejlepe je verit "antikomunistum" /posametovym/ ze ano :-)

vy mi připadáte jako v tom vtipu, kdy se Švýcar ptal v r. 1980 Čecha "Kdo u Vás vládne ?" "Komunisti." A máte volby ?", "JO máme, komunisti mají 99,9%". " A proč je tedy volíte ?".

Už jsem Vám psal, že ten opravdu přesvědčený komunistický póvl vlastně vylézá teprve ted, kdy se každý může svobodně rozhodnout.

Dušan Polanský 29.6.2007 9:13

Bože tohle je naivní článek

Jako kdyby to, co autor píše o ČSSD neplatilo univerzálně. Snad nevěří že ODS má ušlechtilejší cíle? Vždyť pravicová vláda zřidila kdysi Českou konsolidační agenturu a tím řekla: Kradněte, bude Vám odpuštěno a obyčejní občané to za Vás zacvakají. Bože politolog. Asi ho živí stát. Zajímavé že největší hlasatelé pravičáctví se nechávají živit státem!

oakman 29.6.2007 9:06

Error

Moc to přes pysk neleze, ale musím konstatovat, že bez společenské objednávky na politiku typu: Pokud nejsme schopni z opozicí věcně soutěžit argumenty, obviníme ji z čehokoliv, pokusíme se ji mocensky likvidovat., by tato politika nebyla

Pavel 29.6.2007 9:05

Re: Re: Děkuji za poměrně přesnou analýzu

Jen by mě zajímalo, zda si pamatujete, s čím vyhrála ODS poslední volby. Každý ...ismus začíná tím, že někdo davu slíbí chléb.

oakman 29.6.2007 9:05

Politik je jen personifikovanou projekcí svého voliče

Nějak tu zapomínáme, že politik je vždy determinován nmožstvím lidí, kteří jeho politiku podporují. To znamená, že uvedené "kvality" páně Paroubkovy mají společenský odbyt. Moc to přes pysk neleze, ale musím konstatovat, že bez společenské objednávky na politiku typu: Pokud nejsme schopni z opozicí věcně soutěžit argumenty, obviníme ji z čehokoliv, pokusíme se ji mocensky likvidovat.

Je to v té části populace, které socialismus zajišťoval "rovnost a důstojné postavení ve společnosti", na které přirozenou povahou svého života sami nemohli dosáhnout. Je to stále o tužbách po "západním platu" za "východní práci". Jsou to vesměs lidé, kteří v podstatě ztrávili veškerý svůj aktivní život v reálném socialismu minulého století, jsou jeho pravidly natolik zformovaní, že nejsou schopni tento druh života pozvednout na novou, vyšší úroveň. Jsou to oběti primitivního Tuzex pseudokapitalismu, který tu panoval - ano kapitalismu, protože česká forma socialismu byla právě jen "Privatizací zdrojů, státu, razítek a kriminálů do rukou KSČ.

Je to o lidech, kteří si myslí, že "politický pluralismus" se dá zajistit zvýšeným počtem (více než jednou) stran, které se u  moci střídají, ale odmítají jejich kontrolu. Je to o lidech, kteří sami nemaje dostatek informací (to je ve věku IT jen výmluva duševního Neandertálce) hledají nositele takového názoru, který zabezpečí neměnnost - hlavní postulát jejich vize "správného státu".

Ano, neměnnost režimu, to je sen dnešní levice. Ona ODS je jen zástupným "parchantem". Tím pravým je doba. Pro mnohé je dnešní svět příliš "neuspořádaný", chaotický, vyžaduje každodenní pozornost, odpovědnost nejen za sebe, ale i za to, jak ovlivňujeme okolí, protože , jak známo, každá akce plodí reakci. Orientovat se a vítězit v něm není chleba pro každíého, zejména pokud ho jeho minulost zastihla v situaci, kdy pracně sbírá zbytky schopnosti se o sebe starat, kterou beze zbytku odevzdal straně.

www racek 29.6.2007 9:01

no, mě sezatím zdá, že býti v opozici

je pro paroubka a socany mana nebezká ... holt nejsem politolog.

Pavel 29.6.2007 9:01

blábol

Celý článek je psán zaujatě z jednoho pohledu.

Roman Šula 29.6.2007 8:54

Re: a diletenti

Rekordní růst ekonomiky snad není zásluha vládnoucí, resp. tehdy vládnoucí, garnitury, ale snad zásluha lidí, kteří i přes podmínky v této zemi dokázali něco vytvářet. Snad jen, že pro pár zahraničních firem vytvořili státní úředníci nesmyslné pobídky na vytvoření pracovních příležitostí, kdy jedno pracovní místo mnohdy vyšlo dráž, než kolik lze pak z onoho pracovníha místa vytěžit.

pH7 29.6.2007 8:53

Re: K článku

Opět duševní výměšek jednoho závistivého, zamindrákovaného a frustrovaného....