29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 23.1.2006 14:50

Naokam si myslim, ze kdyby se ODS zavazala, ze nic moc prevratneho delat nebude,

tak by byla pro stredoveho volice podstatne volitelnejsi.
Xaver X.X. 23.1.2006 15:03

JJ, já bych snad i souhlasil...:-)

Ale ty záruky, že sliby budou splněny...
JJ 23.1.2006 15:23

Ona tohle ODS nejak udelat neumi

Rict lidem hranice, za ktere nepujde (lide si pak doplni nejhorsi moznou variantu a jsou volit socialisticke lhare). A uvedomte si, ze na jejich neprekroceni by zavisel dalsi volebni vysledek -- vysledky vetsiny reforem se projevi za 2+ roky, takze by bylo nesmyslne tyto zavazky rusit.
 
A Topolanek mi neprijde jako clovek, ktery by takovemu slibu nedostal. Ostatne i Klaus by takovy slib dokazal dodrzet (i kdyz s ODS nema moc dnes moc spolecneho).
Fantom 23.1.2006 14:29

P. Šimone Kleine,

ODS učitelům zvedla úvazky za stejný plat, čímž je dostala do ještě menších reálných výdělků. Dále ODS chtěla, aby učitelé byli ve škole 8,5 hodiny bez ohledu na vučovací a jiné povinnosti. A pokud by vyučující musel být ve škole více než 8,5 hodin, tak zadarmo. Tomu chcete říkat podpora a zkvalitňování školství???? A Indoš není zase tak nepovedený, jak se na první pohled zdá. Kromě toho za socanů začaly učitelům stoupat výdělky a jakžtakž se jim začíná vracet společneská prestiž, za ODS to byli nevýděleční paraziti. Tak co ještě chcete??????
šimon klein 23.1.2006 14:39

fantome,

a věříte, že někteří lidé (dokonce dost velká část) - není to situace nikoho z naší rodiny, podotýkám - berou 20 tisíc i ve svých 50 letech, nemají dva měsíce prázdnin a úvazek taky mají 42 hodin týdně, když mají zakázku, tak tam jsou od nevidím do nevidím a nemaj placené přesčasy ???
a ještě - považte - mají zodpovědnost za svou práci, páč maj tu smůlu , že je kontrolovatelná....
Jenom mi potvrzujete, že Vám nejde o opravdovou výchovu svěřených dětí k sebevědomému občanství, ale o vlastní kapsu - děkuji Vám za upřímnost.
Xaver X.X. 23.1.2006 14:46

Ahoj šimone, a co takhle jít učit?

To by bylo žůžo...  Mimochodem, je to jako se vším. Kdo to umí a snaží se, je obvykle nedoceněn. Kdo se veze, má pohodičku. Já si to jeden rok cvičně zkusil a dělat to odpovědně je dřina jak v dolech. Bavilo mě to, ale dojel jsem na politiku. Nicméně, jak jsem řekl, dá se i vézt.
šimon klein 23.1.2006 14:56

něco ti povím, xavere,

počítám s tím, ale vyzní to jinak, než breky od fantoma: mám dva kolegy z fakulty, dědky předdůchodového věku jako já , a ti si to nemohou vynachválit.
Ale pozor - proč:
Oba oceňují právě tu volnost (učí na SPŠkách), protože ve zbylém čase, ve kterém normální lidi mají ještě pracovní úvazek, mají další vedlejšáky, oba v ranku IT a tam si občas, zhruba každý půlrok, vydělají velmi slušné peníze. No a dokud nepadne kšeft, živí je škola na plný úvazek.
Úhrnem mají skoro víc času než já, který je furt v rachotě a plní "svěřené úkoly" a peněz mají přitom v ročním průměru více.
Počítám, že něco podobného se pokusím za pár let získat také, oba tvrdí, že jejich školy pořád sháněj VŠ techniky k výuce a hlavně berou i takové dědky jako já- a už i něco podnikám v oblasti uchycení se na ten vedlejšák.
Tož tak.
Xaver X.X. 23.1.2006 15:01

Přeně, šimone, měl jsi být učitelem na vejšce, mít vedlejšáky na SPŠ

a mohls půjčit Krejčířovi na dobrý úrok...
šimon klein 23.1.2006 15:08

Re: Přeně, šimone, měl jsi být učitelem na vejšce, mít vedlejšáky na SPŠ

no tak jednak jsem v té době, kdy to bylo možné, ještě neznal takového šikulu jako Ty, abys mi poradil a druhak (a neříkej to fantomovi) - na fakultě zůstávali největší třídní blbci (a při setkání po 25 letech tam byli furt).
P.S. a Krejčířovi bych asi nepůjčil, prý mu smrdí z huby.....
Kajan 23.1.2006 14:27

Platné vzdělání je věcí pouze relevantních informací. A ty nejsou socialisté dětem schopni poskytnout. Neboť samotný koncept soclialismu je nerealizivatelný a scestný.

Vzděláni totiž nejsou jen počty a znalosti z přírodních věd. To nejdůležitější je povědomost o skutečné funkci spontánního řádu lidské interakce. A o tom hloupí socialisté nevědí nic. Proto jsou to také socialisté. Dzp.
Béda 23.1.2006 14:33

Re: Platné vzdělání je věcí pouze relevantních informací...

Kajane, optimista je pouze špatně informován. I ten pravicový. Vy jste informován pouze jedním z mnoha teoretických ekonomů, a tedy jste optimistou.
Béda 23.1.2006 14:34

Re: Platné vzdělání je věcí pouze relevantních informací...

Ještě jsem zapomněl dodat:
"Příkopy jsou plné optimistů."
Kajan 23.1.2006 14:39

Re: Re: Platné vzdělání je věcí pouze relevantních informací...

Vidím Béďo, že v tom máte skutečný hokej. Kdo z ekonomů nezná Hayeka, skutečným ekonomem prostě není. Protože teorii pravidel, informací a spontánních řádů, což je skutečným základem opravdové ekonomie, popsal jedině on v takové hloubce ! Dzp.
zoch 23.1.2006 14:43

Re: Platné vzdělání je věcí pouze relevantních informací. A ty nejsou socialisté dětem schopni poskytnout. Neboť samotný koncept soclialismu je nerealizivatelný a scestný.

Kajane,
o tom,že politika vzdělání nejsou jen počty a ekonomie byste hlavně měl přesvědčit čestného předsedu ODS. Ale je dobré,že si to uvědomujete,byť jen když se Vám to hodí.
Fantom 23.1.2006 14:23

P. Nový,

musím vás zklamat, ale za socanů přišla podstatně kvalitnější vymahatelnost práva, jde se po ekonomické kriminälitě - na to dojeli třeba Gross, nebo jak jsem psal Svoboda se Snopkovou, taky Krause to neminulo. Jejich vlastní lidi. A kdo odnesl korupční a finanční aféry činovníků ODS? Děkuji za odpověď.
Ekonomika stoupá, na Slovensku, o které se opírá ODS je bída, prognóza špatná. Tvrdit, že socani dělají JENOM ŠPATNÉ VĚCI je ubohé. A vinit je z diktatury taky. Přečtěte si, jakou totalitu mají ODS uvnitř strany. Totalitu, kterou chtěli vnutit nám - absolutní diktát peněz, schovaný pod rouškou neviditelná ruka trhu. A socani jen zdědili to, co ODS - na rozdíl od komunistů - zpackala během pár let.
Ivan Nový 23.1.2006 14:26

Fantome,

Oba pánové dojeli na to, že vadili některému ze svých spolustraníků a selektivně na ně něco vytáhli :-)))
Kajan 23.1.2006 14:29

Re: Fantome,

Fantome, demokratičtější stranu, než je ODS, si ani nedovedu představit. Někdy je to až na škodu věci. Dzp.
kapitán 23.1.2006 14:31

Re: Fantome,

Na Krause to vytáhli NOVINÁŘI od Riga.
Ivan Nový 23.1.2006 14:39

Kapitáne jasně,

klávesnice, kterou píšete, z vás vytahuje informace :-)))
kapitán 23.1.2006 14:30

Re: fanton PŘEKRUCUJE

Za odstranění Krause, přece neděkujeme ČSSD, ale novinářům.
Máte to volaké zmetené.
Ivan Nový 23.1.2006 14:30

Fantome,

totalita peněz neexistuje, protože existuje zákon nabídky a poptávky. Ani jedna strana si nemůže diktovat podmínky. Svět je dokonalý. Co se vám nelíbí na rčení - jak si usteleš, tak si lehneš? Produktivita práce je dnes taková, že si dobře lehnout může každý, ale je to proto, že nám už ustlaly předchozí generace tím, že k té produktivitě dospěli. Nebylo to zadarmo a nebyla to zásluha socialistů. Vy opravdu věříte, že traktory sem zavedli komunisti?
JJ 23.1.2006 14:55

Re: P. Nový,

Nedocenujete miru zmen, kterou musela ODS provest. A take ji davate za vinu zkorumpovanou ODA. Slovensku danova reforma a reforma socialnich davek skutecne pomohla. To poprit nemuzete. Stejne tak nizke dane pomahaji dlouhodobe Irsku.
 
A premiera, ktery mi lze do oci opravdu nechci. Opravdu ne.
Josef B 23.1.2006 22:01

Re: P. Nový,

ODS je tzv. pravicová strana pracující plně na Leninských principech výstavby strany. Prostě na těch vejškách jim to za totáče uvízlo v bednách a nejde to ven. Kazeň prostě musi bit, soudruzi. Nebo soukmenovci? Kamarádi? 
Kajan 23.1.2006 14:22

Béďo, vůbec nechápu, jak můžete Vy, kteý od Hayeka nevíte prostě nic, můžete si z něho dělat srandu. Jednou, až se na jeho dílo alespoň mrknete, tak sám sobě nafackujete. Propadnete se hanbou. Dzp

Béda 23.1.2006 14:27

Re: Béďo, vůbec nechápu...

Kajane, jestli jsem na mistrovo dílo alespoň jednou nekouk' levým okem (za mlada někdy i oběma) , tak ať se na místě propadnu. A provedu autofuck (pardon, atuofack).
Pražák z MfDdnes 23.1.2006 14:09

Z příspěvku jde strach na ČSSD, Paroubek skládá funkci, Rath shání místo uklízečky,

protože autor článku je inteligentní jak shit.
Jarda Musil 23.1.2006 14:07

I kdyby Topolánek byl premiérem

tak mě to nenasere - mám rakovinu
šimon klein 23.1.2006 14:22

Re: I kdyby Topolánek byl premiérem

nerozumím - máme Vám závidět nebo gratulovat, či čo ??
Jarda Musil 23.1.2006 14:32

Re: Re: I kdyby Topolánek byl premiérem

...  to se pozná až po volbách ...
Fantom 23.1.2006 14:05

P. Nový,

čisté ruce, atd... Je fakt, že se ta akce nepovedla. A tak mám podle vás slyšet - když tě někdo okrade, tak se nedovoláš práva, podvodníkům se budeš omlouvat, budeš žít v bídě a ještě za to děkovat - to je podle vás pravicové?
Ano, každou diktaturu podporují zejména ti, kteří jsou neschopní stát na vlastních nohách, lidi, kteří bez morálních skrupulí chtějí zbohatnout i za cenu mrtvoly druhých. Každá diktatura potřebuje lidi nevzdělané, aby byla podporována. A víte, proč u nás kromě jiného skončil komunismus? Protože komouši drželi vzdělanost na solidní úrovni. To za vlády ODS mj. nastala devastace školství. Jak příznačné.
A to, že někdo podporuje socany neznamená, že je nutně levičák. Na manýry ODS (Bács, Sinha, Pepa z HongKongu, Tlustý, Němcová, a další) je potřeba silný žaludek. A to, co dnes ODS předvádí nemůže sečtělého člověka oslovit.