28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tři muži v akci

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nebe 8.11.2006 23:33

Dobrý článek

Jasně a pravdivě popsáno - děkuji.

Alan 8.11.2006 20:51

Pane Bartoni,

když jsem viděl vaši fotografii,řekl jsem si:To bude český mudrlant a je to tak.Rádoby moudré mudrování,ale naorosto vedle.Konzistentním nazýváte Topolánkovu zaťatost!

M Tegze 8.11.2006 18:24

Vy to mate v hlave nejak pomotane, ne?

Nemusíte mít rád Paroubka. Ani mě není dvakrát sympatický. Ale Ústava by se měla dodržovat padni komu padni. A fakta by se neměla překrucovat.

Největší škody napáchal President Klaus. Místo toho, aby ve shodě s Ústavou jmenoval designovaného premiéra (celkem rychle, Ústava bohužel nepředepisuje limit, asi nikoho nenapadlo, že bude takto zneužívánat), a ten do 30 dnů zkusil sestavit vládu a předstoupil před Parlament - místo toho president vyvolal krizi čekánim a mě (a pravděpodobně i Ústavě) neznámým pojmem "Pověřit jednáním". Domnívam se, že President porušil ústavu. Topolánek dělal, co uměl, už začal i rozdělovat korýtka pro předem beznadějný návrh trojkoalice, ale se 100 podporou a bez mandátu premiéra toho zřetelne moc nanadělal. Paroubek byl z hlediska Ústavy ZCELA MIMO HRU - že škodil, je celkem logické, ale nelze tvrdit, že zavinil nějakou krizi. Nebyl totiž ničím pověřen. Odpovědnost ležela jenom na Presidentovi a Topolánkovi. Poté President jmenoval (konečně !!) Topolánka a ten samozřejmě po 30 dnech důvěru nedostal, což nepřekvapilo. To jediné bylo podle Ústavy.

Poté pan president opět zdržoval s jmenováním nové oběti na sestavování vlády a protahoval situaci. Asi čekal na výsledek senátních voleb, jestli bude pro novou volbu presidenta potřebovat Paroubka nebo ne. Zjistil, že ne. Takže může v pohodě opět jmenovat Topolánka a nemusí se bát o svou pozici. To je moment, v němž se nacházíme nyní.

Nejedná se o žádnou krizi, voliči jasně (vysoká účast) řekli, co chtějí (poměr 100:100 je jasné sdělení, to NENÍ KRIZE) a na politicích nyní je, aby situaci respektovali a vyřešili ve shodě s Ústavou, plat na to mají velký dost. Žádat voliče o jiné zadání úkolu je neúcta k voličům. Jen ať se politici snaží najít kompromis.

Že vše trvá tak dlouho? Když president nechává pravidelně situaci "velmi dlouho odležet", není divu. Kdyby jmenoval premiéry tak s odstupem 1-2 týdny, už by dávno bylo vše vyřešeno (za 4 měsíce po volbách by byly všechny 3 pokusy vyčerpány).

Křupan 8.11.2006 18:53

Re: Vy to mate v hlave nejak pomotane, ne?

Další chytrák. V čem president Klaus porušil ústavu? Paroubek, zejména po pomlouvačné kampani ODS, mínus by měl zmizet z našich dějin. A voličů levice bylo přece jen o 200 tisíc méně.

ale 8.11.2006 21:21

Re: Re: Vy to mate v hlave nejak pomotane, ne?

je to v souladu  z Vašim nazorem.Křupani jsou křupani a punktum.

JUSTUS 8.11.2006 17:55

Topol A Lachnit

Topolánek měl dlouho společnou firmu se socanem  Lachnitem, šibalem, jako předseda ÄIDS převedl firmu na dceru ale se starým kamarádem šibují společně i dnes. (výpis OŘ - Free zone Ostrava).

Jarda 8.11.2006 21:52

Re: Topol A Lachnit

Vida jak se sešel oranžový šibal s modrým ptákem.

tich@dohoda 8.11.2006 17:15

pokud vim, tak kazda vlada v CR bude slozena z komunistu a opirat se o KSCM

"a toplanek uspeje. tim tato vlada se nebude na rozdil od socanu opirat

o komunisty.  je prece jen a jen veci komunistu, komu daji hlas. my se

branit nebudem."

Muzeme se maximalne prit o to zda pujde o komouse ruzove, rude, zelene nebo tu nejhorsi odrudu, komouse modre, zmutovanou podobu jejich rudych brachu, potom v portfoliu mame jeste soudruhy krestany, coz je taky pekna sebranka. Cest :-)

Josef Von Honkong 8.11.2006 16:20

Džony Těsto

Čestnému předsedovi a presidentovi ODS účetnímu Klausovi udělili jeho bývalí kolegové titul Džony Těsto, který ostatně ve spojení s jeho osobou používají dodnes. Dříve jsem toto umělecké označení  jaksi nechápal. Ovšem ve vztahu k jeho ekonomování, potažmo k jeho prezidentování, je vše jasné. K článku asi toliko: znám několik Bartoňů, všichni cose týče duševní vyspělosti jsou prostí lidé ani tento není výjimka.

S pozdravem Čest ptáci Josef Von Honkong

Křupan 8.11.2006 17:05

Re: Džony Těsto

Aféra mrtvých sponzorů byl 6milionový dar od Šrejbra, který se rozepsal na více dárců. Tím se ušetřilo půl milionu korun na daních, pro stranickou pokladnu ODS. To je celé. A všimněte si, že to ani nešlo do soukromé kapsy.

Když se to profláklo, ODS doplatila daň+penále, šla z vlády a už osm let je v opozici. Docela vysoká cena, ne? Zvláště, pokud vezmu v úvahu socanské šibaloviny, které jsou nejméně o dva řády vyšší.

Pavel Hasenkopf 8.11.2006 15:41

Vážený pane Bartoni,

myslíte to dobře, ale vloudily se Vám tam 3 chybičky:

Za prvé, Klaus nemůže jmenovat nového premiéra, dokud stará vláda není v demisi (ledaže by tu starou odvolal a to by teprve bylo haló ...). Klaus podle Ústavy NESMĚL (a třeba i nechtěl, ale to je vedlejší) jmenovat nikoho premiérem hned po volbách. Okamžikem "výměny stráží" podle Ústavy není okamžik vyhlášení výsledkuů voleb, ale až okamžik ustavení se orgánů nové Sněmovny - střídání stráží de iure nastává až v okamžiku, kdy skončí ustavující schůze nově zvolené Poslanecké sněmovny.

Druhá chybka vyplývá z první: I kdyby nakrásně podal Paroubek demisi před skončením ustavující schůze a prezident jmenoval Topolánka, musel by Topolánek podat demisi po skončení ustavující schůze (až sem to máte dobře), první pokus by tím ale nepropadl, ten by následoval. Jmenování Topolánka před skončením ustavující schůze bych označil za mimoprávní "nultý" pokus, zcela zbytečný a kontraproduktivní.

Třetí chybka: Sněmovna nevyslovila Topolánkově vládě nedůvěru. Ona jí pouze odmítla vyslovit důvěru. Proč je to tak důležité si můžete přečíst zde: http://konfrontace.bloguje.cz/419358-proc-je-vznik-ceskych-vlad-tak-obtizny.php .  

Miloš Zfrantišku 8.11.2006 15:27

Klaus doufá,

že Topolánek už konečně dostane rozum a kývne na velkou koalici nebo opoz. smlouvu. Toto s jediným cílem. Hádat můžete jednou. Tak složité to pane Bartoň zase ale opravdu, ale opravdu není.

xtl 8.11.2006 14:50

Nevím kde žije pan Bartoň ...

ale mám dojem, že v paralelní dimenzi. Skutečnost je taková, že se Paroubek nechopil příležitosti blokovat sněmovnu, nýbrž Topolánek odmítl přijmout volební výsledek a domníval se, že se mu může podařit obsadit důležité místo předsedy parlamentu, jak dokazuje řada pokusů ODS o nominaci nevolitelných osob typu Němcové na toto místo. Není pravda, že Paroubek začal kličkovat s demisí, chtěl ji podat, prezident Klaus dal ovšem jasně najevo, že ji nemůže přijmout, dokud není funkční parlament. Divoká konstrukce o podávání demise vlády jmenované bezprostředně po demisi předchozí vlády je divoká konstrukce, kterou si pan Bartoň právě vymyslel. Vinu za dvouměsíční zdržení ve volbě předsedy PS nesou všichni politici, kteří se nedovedli dohodnout, nejen Paroubek, který přirozeně prosazoval svou představu, s kterou šel do voleb, jinak by podrazil voliče, jak se již jednou stalo v Zemanově případě, který sliboval referendum o vstupu do NATO, avšak poté, co se stal předsedou vlády, se již o něm nezmínil. Nazývat odmítnutí trojkoalice, o níž se Topolánek hned v začátku zmínil, že jde o mrtvý projekt, za její torpédování Paroubkem opět naznačuje pouze zbožné přání autora, nikoliv skutečnost. Vždyť bylo od samého počátku každému soudnému člověku zřejmé, že projekt trojkoalice nemá šanci získat v parlamentu většinu, stejně tak i vláda složená ze zástupců ODS. A tak by se dalo pokračovat dále s podobnými smyšlenostmi pana Jana Bartoně. Ukázalo se nakonec, že Klausovo lavírování na hranici ústavnosti a nesmyslné prodlužování agonie Topolánkovy vlády k ničemu nevedlo. Namísto toho, aby Klaus přijal svůj díl odpovědnosti a pokusil se jmenovat předsedu vlády s programem, který má šanci na získání většiny v PS, hloupě zopakoval svou chybu a jmenoval Topolánka znovu premiérem.

Křupan 8.11.2006 15:22

Re: Nevím kde žije pan Bartoň ...

Tak Topolánek odmítl přijmout volební výsledek? A jak ho přijal Paroubek? Pusťse si jeho povolební projev, ten už mu nikdo neodpáře.

Že Paroubek kašle na všechny a všechno i na usnesení vlastní strany o zákazu spolupráce s komunisty a zaštiťuje se neexistující levicovou stovkovou koalicí není vina, či blbost Topolánka.

Ivana 8.11.2006 15:26

Re: Nevím kde žije pan Bartoň ...

ty xtl  jsi asi pořádně padl na palici.

karel 8.11.2006 15:57

Re: Re: Nevím kde žije pan Bartoň ...

A říct něco k věci bys nedokázala, Ivanko?

Tomas 8.11.2006 16:43

Re: Nevím kde žije pan Bartoň ...

Nevím kde žijete vy: "Vždyť bylo od samého počátku každému soudnému člověku zřejmé, že projekt trojkoalice nemá šanci získat v parlamentu většinu..." Ergo, od počátku je každému soudnému člověku jasné, že menšinová vláda ČSSD podporovaná komunisty nemá šanci získat parlamentní většinu. Z toho logicky vyplývá, že Jiří Paroubek není soudný člověk, když neustále o svůj pokus sestavit vládu na tomkou půdorysu (KSČSSD) usiluje. Nyní navíc za situace, kdy má poslanecký klub o jednoho poslance menší. Je tedy Paroubek blb, nebo při jeho pokusu bude platit jiná matematika?

gerontusinza 8.11.2006 16:56

Nevážený není důvod se rozčilovat. Re: Re: Nevím kde žije pan Bartoň ...

Když jste nám sdělil v podobenství že i pan TOPOLÁNEK a pan KLAUS jsou blbci, (pan Topolánek dokonce tuplovaný, protože to přijal podruhé) tak plně chápu pana Paroubka:Pokud ani podruhé pan Topolánek neuspěje třeba 100:98, lze matematicky předpokládat že opačný poměr pro pana Paroubka je nabíledni. Takže není blb, naopak provádí důkaz rozporem, ale to vy snad si nepochopíte. Takže pro pitomce. Pokud pan T. neuspěje, je naopak velmi pravděpodobné že panP. uspěje s chybou na sedmém až osmém desetiném místě. Pa a nezalkněte se.:-D

Franta 8.11.2006 14:41

nedorostl

Pan Bartoň ještě nedorostl svému úkolu,nikoliv bývalý předseda vlády Paroubek.Kde je "objektivita"českého tisku?O nestrannosti se nedá vůbec uvažovat.Veřejnost je ovlivňována tiskem,rozhlasem a televizí jedním směrem.Servilita redaktorů byla za socialismu a je i nyní.Mladí lidé se snadno dají ovlivnit,protože nemají dostatek zkušeností.Na tom se staví.Je to pokleslé,účel světí prostředky.

nup 8.11.2006 14:12

Kouzlo (zřejmě) nechtěného

"Kličkování Paroubka je bezpochyby i důvodem pádu jeho popularity. Dnes mu důvěřuje stejně jako Topolánkovi třetina dotázaných."

Taková pohroma pro Paroubka! Už mů důvěřuje JEN tolik lidí, jako velkému vůdci, vítězi všech možných voleb a dvojnásobnému premiérovi! ;-D;-D;-D

OAKMAN 8.11.2006 13:52

Sranda je to!!

Zdá se, že kvůli svatému právu zdejší levice vítězit usnesením, ne volbami, budeme muset počkat, až hejtman Paroubek dojde pocitu, že jeho pochroumané voje jsou schopny dalšího boje a volby prostě budou až socan kývne. Ale samozřejmě za to mohou Klaus a Topolánek - prostě existují, což znamená, že sen o neomezeném mocnářství pinglů a odborářů zůstává erotickým snem. Nakonec může Paroubek být rád, že oba existují, bez nich by si i příznivci levice mohli všimnout, že Jyrka je blb.

Aleš P. 8.11.2006 13:39

K článku

Autor opět nezklamal.Těžce protěžuje ODS.Napsat ,že Topolánek se choval konzistentně při sestavování vlády ,může napsat jen blbec.Ale autor a celá ODS má přeci jasno-za vše může Paroubek. Díky tomuto heslu totiž ODS vyhrává volby.Kdyby si totiž průměrný občan -volič ODS nepodnikatel,netovárník přečetl něco z Modré šance ,bylo by mu jasné ,že jeho šance zaměstnance na slušný živobytí za vlády ODS  rapidně klesne.

Pokud se podíváme na programové prohlášení menšinové vlády ODS -vůbec se tam nehovoří ani o nástinu ekonomické prosperity,udržitelného rozvoje,sociálního smíru,jak řešit důchodovou a zdravotnickou reformu ,jak připravovat stát a platy občanů ĆR na přechod k EURU.Nic. 

Strana ODS jako by ani neměla svoje ekonomy,jezdí se radit k Zemanovi.  Hodí se se říci ,že nejen Topolánek je prázdný a falešný ,ale i celá vize strany ODS  a články tohoto autora zaměstnance -užitečného idiota.

honcek 8.11.2006 13:55

za zamysleni

by mozna stala vase teze, ze diky tomu, ze za spoustu veci muze Paroubek vyhrava ODS volby. Jestli na tom udavaci paroubkovi preci jenom neco nebude :o) Jsem zcela prumerny volic ODS a v modre sanci prave vidim tu sanci na slusne a spravedlive zivobyti!! Pokud mohu doporucit, radte svym prumerny levicovym volicum, my pravicoví si dokazeme poradit sami :o)

Tomas 8.11.2006 16:55

Re: K článku

Víte Aleši, máte to těžké. I já patřím k těm blbcům, kteří považují chování Topolánka za konzistentní. Stejně jako vy naprosto nechápete mne, nechápu ani já vás... Nechápu člověka, který podporuje Jiřího Paroubka, kterého považuji jednoduše za tu největší pohromu, která nás po roce 89 postihla.

Ivan 8.11.2006 13:37

O kolik lepší než žížala?

Podle některých biologů potřebuje žížala až milion pokusů k tomu, aby se naučila podmíněný reflex. Kolik pokusů o sestavení vlády bude potřebovat Topolánek a Klaus?

janoryna 8.11.2006 12:50

staci hlasy komunistu

a toplanek uspeje. tim tato vlada se nebude na rozdil od socanu opirat o komunisty.  je prece jen a jen veci komunistu, komu daji hlas. my se branit nebudem.

jerry 8.11.2006 12:36

pár věcí

S činy pana prezidenta celkem souhlas, Topolánek je nejen konsistentní ,ale hlavně neschopný, Paroubka netřeba komentovat a s nutností, co nejrychleji předčasné volby bych nesouhlasil. Jen ať si Topol zkusí menšinové vládnutí, vládnout s pohodlnou většinou dokáže každý.

Král 8.11.2006 12:31

Jan Bartoň Jakl

K čemu je tenhle canc proboha dobrý? K ospravedlnění postupu toho naboba z Hradu? Chudák Topolánek!!! 

jerry 8.11.2006 12:37

Re: Jan Bartoň Jakl

Chudák? A kdo ho nutí to dělat? Může přece rezignovat na všechny své funkce. Nebo má na ten byt tak vysokou hypotéku?

Gavroche Jaroušek 8.11.2006 12:14

On, z Boží vůle král ...

hlava už dvakrát pomazaná, zdraví nás i prince Radovana .... Ano, tak tu zase máme Kazisvěta Tokeše, tentokrát Druhého. Je jasné, že Klaus - chtěl-li dát i druhý pokus sestavit vládu ODS - nemohl obejít její formální hlavu a navrhl opět Topolánka. Zda doufal, že to (sebemenší reflexe ovšem neschopný) Topolánek nevezme a výkonná rada určí někoho schopnějšího, nevím. Spíše ne, zná přeci své Pappenheimské. Hlavně ať už má tu ústavní lapálii za sebou (když už ho ani rodná strana neposlouchá!), i za cenu, že to napotřetí uchopí do ruky "třídní nepřítel". Hlavně že On, Bůh české politiky a žurnalistiky, se bude moci opět hřát na Výsostech popularity a moci. A my s ním ... :-(

P.S. A Topolánek ukázal, že opravdu nezklame - začal mluvit o oprášení projektu trojkoalice ..:-D