14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Tři muži v akci

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 8.11.2006 13:31

Re: On, z Boží vůle král ...

Ano, sem to patří. Ale rozumnější to stejně není.

KLM 8.11.2006 13:54

Re: Re: On, z Boží vůle král ...

Je to plné žluči a špatně potlačovaného bezmocného vzteku :-D

jb 8.11.2006 11:11

Pane autore

tak jste nám pěkně napsal jak to vidí mediální spodina. A teď by to mohl někdo popsat alespoň částečně pravdivě.

AeroKarel 8.11.2006 11:50

Re: Pane autore

;-PTřeba Roko, Jelínek, Vízek, Jičínský a jiní osvědčení šibalští talenti.

pje 8.11.2006 22:15

Re: Re: Pane autore

jedna, dvě, tři, čtyři, moc... ;-D

Štváč 8.11.2006 10:43

?!

"Díky" trdlo, že jste nám zopakovalo co všichni vědí. Tak zítra znovu.

mak 8.11.2006 16:12

sice to vsichni vedi, ale stale tu je mnoho komentatoru co svaluji prodluzovani nynejsi situace na prezidenta

a naopak se divi, jak muze Topolanek nekyvnout na paroubkovy komplexni navrhy, ze jen on jyrka nevoleny ma byt predseda vlady. Rv

třetí 8.11.2006 10:42

Pan Bartoň

Pan Bartoň je přesně stejný typ novináře jako za minulého režimu. Neliší se ani o trochu. Píše ve prospěch vládnoucích i když je to poloviční lež. Fuj, třikrát fuj. To se nestydíte ? Máte opravdu tak pokřivené svědomí ? Ještě že to můžete svést na minulý režim.

bob 8.11.2006 10:19

Bartoni,

velmi šťavnatý servilní slint.Jenom upozorním,že jsme stát s parlamentní demokracií což strejdovi z hradu předepisuje přesné kompetence-jmenovat premiera a na jeho návrh posléze ministry,vše ostatní je věcí PS.

Mirek Šejna 8.11.2006 9:55

Pane Bartoni, selektivně píšete

Já si zas selektivně pamatuji toto:

Klaus se nechal slyšet, že 100 napravo je víc, než 100 nalevo. Tím jasně naznačil, že Paroubek si může trhnout, zatímco Topolánek bude protěžován. Pak jmenoval Topolánka s tím, že počítal s přeběhlíkem od levice k pravici. Nechtěl ani 101 podpisů, které ale naopak vyžadoval od Paroubka. Poté, co přeběhl Kalousek zprava doleva, Klaus prohlásil, že nebude jmenovat premiéra, který by postavil vládu na základě přeběhlíka. Dnes mu už přeběhlík nevadí, protože vládu znovu sestavuje Topolánek, a dokonce už nepožaduje ani 101 podpisů.

Topolánek nejprve sestavil trojkoalici a chtěl, aby mu opoziční socani na to kývli. Asi si spletl roli koalice a opozice (což si tady plate i Bartoň). Pak Topolánek operoval se 4 koalicí a dokonce chtěl převzít program socanů. Dostali jsme se do situace, kdy pravičáky zesměšňovaný socanský program chtěla převzít pravice. Stupidita tohoto návrhu bila do očí. Paroubek to logicky odmítl, což ale byla chyba, protože v opačném případě by Topolánek s levicovým vládním programem byl voličům za blba. Pak Topolánek jednal o menšinové vládě s podporou socanů, jenže do hry vstoupil Kalousek, jehož nabídku Paroubek nemohl nepříjmout. No a dnes jsme zas na začátku a Topolánek znovu uvažuje o trojkoalici. No tak si to letní blbnutí budeme muset prožít znovu.

Foxtrot 8.11.2006 10:28

Re: Pane Bartoni, selektivně píšete

Nejde o přeběhlíky, ale o nové volby. Současná sněmovna zablokuje všechny snahy s tímto státem něco rozumného udělat...

Mard 8.11.2006 10:37

Re: Pane Bartoni, selektivně píšete

Já osobně také nesouhlasím s tím, že hlasy KSČM mají stejnou váhu jako hlasy poslanců ostatních stran. KSČM je strana, která navazuje na svou předchůdkyni, využívá stejných symbolů a hesel, stejnou budovu a převzala po KSČ její peníze a fondy. Navazuje tedy na historii teroru, vražd, justičních munipulací, stovek zničených životů z ideologických důvodů. V normální společnosti by taková strana byla postavena mimo zákon. Bohužel ČR je zemí kolaborantů, což se ukázalo jak za 2 světové války, tak i za komunistické diktatury,  kde 10% obyvatelstva vstoupilo do strany a 30% z těch zbývajících otevřeně kolaborovalo. Proto není společnost nakloněna hledání spravedlnosti v této věci a jsem s tím smířen. Ale odmítám hlasy této strany, počítat za stejně platné jako hlasy ostatních stran. Je to stejné, jako kdybych měl za zaměstnace dva neodsouzené spolupachatele vraždy a dva slušné lidi. Budu si více považovat těch slušných lidí.

Mirek Šejna 8.11.2006 11:09

Marde

já mám podobný názor na KSČM. Já osobně bych tuto stranu zakázal. Jenže s mandáty KSČM se vždy otevřeně počítalo. Pamatuji si na kouzelnou situaci v roce 2005, kdy modráci chtěli společně s lidovci vyslovit nedůvěru vládě. K tomu ale potřebovali hlasy bolševiků. No a bolševici tehdy odmítli pro nedůvěru vládě hlasovat. Modráky a lidovce to tenkrát šíleně nasralo a začali hovořit o otevřené spolupráci KSČSSD. Tehdy vzniklo toto označení a vzniko jen proto, že bolšáni odmítli hlasovat společně s modráky a lidovci. Jinými splovy, když bolševici hlasovali proti socanům, byli už tehdy správní, jakmile ale hlasovali se socany, byla najednou ohrožena demokracie. Podobně se to hodnotí i dnes. Bolševici jsou státotvorní, když hlasují s modráky, ale zločineckou organizací, když hlasují se socany.

A ještě k tomu zákazu KSČM: tipněte si, koho by volilo těch asi 700 tisíc voličů bolševiků, kdyby byla KSČM zakázána. Předpokládám, že lidovce a modráky asi sotva. Takže jsem přesvědčen, že nejvíce by na zákazu KSČM vydělali socani.

ailurus 8.11.2006 11:25

Mirku Sejno

Myslim, ze se mylite: oznaceni KSCSSD (pozdeji diky jednomu roztomilemu zeleznicari, ktery "to myslel uprimne", zkracene rovnou na KSCSD) vzniklo nikoli tehdy, kdyz KSCM hlasovala po boku CSSD, ale pote, co vyvojem a po nekolika udernych vymenach ve vedeni se tato CSSD stala skutecnou a na prvni pohled identifikovatelnou "Soft-KSC" neboli komunistickou stranou pro ty, kteri by se za sve clenstvi primo v KSCM "mozna tak trosinku stydeli" ;-) 

Proto byl Grebenicek nastvany, ze mu pretahla volice, ne na ODS, ale prave na CSSD. Zakladna je ovsem shodna.

AeroKarel 8.11.2006 11:53

Re: Marde

No, jen jestli spíš to označení nevzniklo, když Paroubek začal promačkávat zákony parlamentem ne hlasy oficiálně existující koalice s lidovci a US, ale hlasy neoficiálně fungující KSČSD. Ale vy budete raději preludovat o zmařených nadějích a jiných fantasmagoriích.

janoryna 8.11.2006 12:58

Re: Marde na zakaz KSC bylo 16 let. co delala nase pravice celou\?

dobu. tedka tajne doufa, ze KSCM nebude podporovat paroubka a topolanek konecne bude mit vic nez 100 hlasu.

AeroKarel 8.11.2006 11:55

"Stupidita tohoto návrhu bila do očí"

Spíš stupidita toho programu. Tak obecného, že by podle něj mohl vládnout kdokoliv a jakkoliv.

marek 8.11.2006 9:50

konsistentní nebo splachovací ?

Ano, konsistentním chováním se dá mnohé dosáhnout, viz několikrát opakovaná kandidatura na prezidenta až poslanci povolili. Teď je to tu znovu s premiérem. Však oni povolí. Povahu to chce mít ovšem spíše splachovací.

huhu 8.11.2006 9:41

přesně

autore popsal jste to přesně. osobně bych dával přednost tomu, aby se již Topolánek v Paroubkem vůbec nebavil, je to ztráta času, Paroubek je naprosto nedůvěryhodný jehož cílem je jen dostat svůj pokus, na který nemá žádný mandát od voličů. Topol by měl vše podřídit dvěma cílům - 1. předčasné volby, 2. do voleb nepustit šibaly na ministerstva, zejména ne vnitra...

jarda 8.11.2006 9:52

Re: přesně

Možná by jste se také nemuseli bavit s půlkou národa, která volila levici. Co takhle koncentrační tábory.

Arab. 8.11.2006 10:05

Re: Re: přesně

Ty doopravdu věříš,že půlka národa věří Paoubkovi?

David 8.11.2006 10:30

Re: Re: přesně

No ja nevim, kolik lidi bylo presne u voleb, ale i tak cca 30% neni pulka. Takze o te pulce naroda by jsem s uspechem pochyboval. Toto vase zvolani jest typicka jirkova demagogie. Ve svem blizkem okoli nevidim nikoho, kdo by Jirku a komance podporoval...

loula 8.11.2006 10:36

Re: Re: Re: přesně

Máte pravdu, 33% co dostala ODS také není půlka. Ve svém okolí nikoho, kdo podporuje Jirku, nevidíte. Fajn. Z toho tedy plyne, že těch 30% pro socany ve volbách bylo zfalšovaných?

Mard 8.11.2006 10:41

Re: Re: Re: Re: přesně

Ne, je možné že třeba ve věznicích, nebo v čtvrtích neplatičů a sociálních parazitů bylo voličů levice většina. Ale pisatel se zjevně pohybuje mimo tato místa a tak mu připadá že hlasů pro levici je málo. On ten vezeň se taky musí divit kde se vzaly hlasy pro pravici, když z jeho pohledu všichni volili levici.

Mirek Šejna 8.11.2006 11:17

Re: Re: Re: Re: Re: přesně

jasně, takový Pitr je určitě ve vězení voličem socanů. A Krejčíř kdyby neutekl a skončil za katrem, by také určitě volil socany. Vy ten svět máte tak hezky černo-bíle rozdělený, až Vám to závidím.

AeroKarel 8.11.2006 11:57

"A Krejčíř kdyby neutekl a skončil za katrem, by také určitě volil socany."

Jistěže. Kdo jiný ho dlouho kryl a umožnil mu útěk? Tohle na Langera svést nejde.

Ivan 8.11.2006 13:53

Re: Re: Re: přesně

ČSSD a komunisty současně asi nepodporuje nikdo. Někdo ovšem podporuje KSČ a někdo ČSSD. To je zcela vpořádku.  Pokud byste si dělal nějaký průzkum mezi bezdomovci, tak kupodivu zjistíte, že podporují převážně pravicově zaměřené strany, např. ODS. Kdybyste dělal průzkum mezi vysokoškolsky vzdělanými lidmi pracujícími v technických oborech, tak byste zjistil, že podporují více ČSSD než ODS. Pokud totéž uděláte mezi humanistickými obory, tak zjistíte takřka bezvýhradní podporu ODS. Obě strany se chovají podle svých programů a každý občan má právo na svůj názor, i když se ten názor  panu továrníkovi nebude líbit. Občané mají dokonce právo i změnit ústavu, provést znárodnění atd., vše demokratickou cestou. Demokracie neznamená "podle přání ODS".  Nesmíte vydávat přání za fakt.

mazák 8.11.2006 21:33

Re: Re: Re: Re: přesně

Nevím jak jste přišel na fakt, že vysokoškolsky vzdělaní lidé volí ČSSD. Úsměvná představa.

pje 8.11.2006 22:34

Re: Re: Re: Re: Re: přesně

Možná pro občas primitivní názory liberálů neodpovídající realitě. Kdyby si politici všímali vší ve svém kožichu více než v sokově kštici...

Standa 8.11.2006 9:40

Tři muži v akci-upozornění

U našich novinářů je zcela běžné a přímo i nastaveným standardem, minimálně 95% českých novinářů, manipulovat jednostranně lidmi. Stačí si všimnout, že není zvykem ukazovat argumenty obou stran vedle sebe. Novináři jsou tady především pro  v y t v á ř e n í   n á l a d mezi lidmi - to je hlavní záměr! Nejsou tady proto, aby pravdivě občany informovali - to je konstatování. Když informuji "pravdivě" - tak jen částečně. Argumenty jiné strany se dnes nenosí a v budoucnu se také nosit nebudou, protože řada článků, jak je zvykem, je tendenčních a převaha 95% novinářů v  mediích jednostranně orientovaných na prospěch jednotlivce je daná. Prospěch společnosti novináře nezajímá - to je konstatování.

Při uvědomění si toho  jak média u nás manipulují lidmi, je lepší zábavou sledovat jak který novinář píše. Jaké slovní obraty používá, jak "šponuje" čtenáře tvrdšími výrazy, kolikrát jmenuje toho či onoho atd. Taková analýza psaní každému ukáže i další plány novináře v prvoplánovém článku. Každý článek má totiž svůj plán, jak a  kam lidi (případné voliče) nasměrovat a pak může mít i další plán v dalším plánu. To velmi velká většina lidí neodhalí. Také může být zajímavé ( z některých výrazů) usoudit zda se ten samý novinář skrývá pod jiným jménem v diskuzi. Přeji pěknou zábavu.