2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Trapné divadlo tradičních stran

Politici z tradičních politických stran s přehnanou teatrálností skandalizují a následně vyzývají premiéra k rezignaci na základě polohrané reportáže.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 16.11.2018 17:58

Re: Otázky

Opět vedle. Tomu, co nám předkládá k věření duo Slonková - Kubík samozřejmě věřit nemusíte. Jsem žádostiv, čemu chcete věřit. Já jsem rozhodně neřekl, že byste měl držet hubu, ani já to nechci praktikovat.

Svatou pravdou však je, že kdyby "vybraní" politici nebyli prolhanými zločinci, neměli by Slonková s Kubíkem do čeho píchnout.

Kdyby Babiš nezatáhl děti do Čapího hnízda, Slonkovou ani Kubíka by ani nenapadlo jezdit do Švýcarska za Andrejem mladším. Chápete? Přál bych si, aby jo.

J. Lepka 16.11.2018 12:34

Milý autore,

máte tam několik, opravdu jen několik, zato zásadních omylů. I pokud pominu vaši věru podivnou formulaci : "Dle mého naopak jasná ukázka totálního úpadku naší politické scény, v níž opět bují virus havlismu." Jak to souvisí s problémem, zřejmě víte jen vy sám.

Ovšem i formulace: "Vážně stačí k pádu vlády jen kamera, dvojice reportérů a partička neúspěšných politiků?" poněkud zastírá základ problému, což vy nepochybně dobře víte. Rovněž zmínka o dvojici reportérů je poněkud mimo mísu, jsem přesvědčen, že ani vašemu, pravda poněkud rozostřenému bystrozraku, neunikla již dnes klasická politická aféra, Watergate a netvrďte že nevíte, že za ní byli rovněž jen dva novináři.

A rozhodně ne poslední nonsens, ANO získalo necelých 30% hlasů, ale jen 30% hlasů voličů došlých k volbám, jistě i vy jste schopen si ověřit, že volební účast byla něco přes 60%, takže zisk ANO byl necelých 18%, dost málo na to, aby jejich guru, navíc se škraloupem jak z doby před vstupem do politiky, tak dalším po něm, diktoval celému státu správnost svého pohledu na své průšvihy.

Takže musím konstatovat, že i vy jste jen zaprodanec PR ANOfertu a zmíněný komentář jste napsal na objednávku.

Š. Hašek 16.11.2018 13:04

Re: Milý autore,

Jste slabý v matematice.

Vrcholbrusele09 získala asi 5.000001 % voličských hlasů, volební účast byla asi 60%. Další si doplňte sám. Pokud ovšem Vám to pálí v logice.

Přeji příjemné přepočítávání procent jednotlivých stran na volební účast. Tedy všech. I mistr všech mistrů (Drahoš) měl procenta z nějakých procent. Že Vás to ještě baví, to "moravco pehování"!?

J. Lepka 16.11.2018 13:11

Re: Milý autore,

Nikoliv broučku, matematika je moje parketa a logika je jednou z matematických disciplín. Řeč navíc není o TOP09, ani o prof Drahošovi, ale o ANO. A ani při vaší logice nejste sto zpochybnit, že 18% je málo na diktování vlastní vůle celému státu.

Š. Hašek 16.11.2018 13:22

Re: Milý autore,

Nikoliv broučínku, (drzý jste kvalitně), co tam máte dál?

Opakuji, přepočítávejte i hlasy jiných stran. A zahajte nepolitické havlojednání, aby volební účast musela být 98.6 a vítěz musí mít 97.9. Pehe bude mít dva hlasy.

Netrapte se už tím, že protivníci Andreje Babiše a Miloše Zemana jsou zapšklí, zakomplexovaní neumětelová a spoléhají na tajné natáčení u jednoho syna jednoho politika.

A argumentují koblížkem. To jsem fakt nepochopil. Ach ta láska pravdoucí!

P. Gábriš 16.11.2018 15:04

Re: Milý autore,

Proboha, pane Lepko, nepijte už, když chcete psát! Nebo si to alespoň po sobě pořádně přečtěte.

J. Chaloupka 16.11.2018 12:00

Bohužel, dokud bude šéfovat ODS ten žva ... pardon

ten mluvka Fiala, tak tzv. pravice nikdy nezvítězí. Ostatně skutečná pravice u nás nikdy (!) nevládla.

Š. Hašek 16.11.2018 13:05

Re: Bohužel, dokud bude šéfovat ODS ten žva ... pardon

Též přesné.

J. Lepka 16.11.2018 13:06

Re: Bohužel, dokud bude šéfovat ODS ten žva ... pardon

Skoro bych řekl, že z něho máte vítr, dostal ODS na slušnou II. pozici a preference neklesají. Jediné s čím lze souhlasit, že to není skutečná pravice, to je pravda, na to se do ní nacpalo příliš komunistů a bývalý komunista je stejný oxymóron jako bývalý černoch.

Š. Hašek 16.11.2018 13:27

Re: Bohužel, dokud bude šéfovat ODS ten žva ... pardon

Vykvajzněte se na druhé místo a setrvalé preference ....... . Vy už jste jak ten Moravec.

Mudropolitolog Fiala řekl, že nepřiloží ruku k dílu a jen bude kibicovat. Takových máme v každé putice regiment. Ať se dá dohromady s Pithartem, ten ví všechno. Já nic, já muzikant. Mein Gott, on utekl od studentů a bude přednášet občanům. A myslí si, že je Klaus II !!!

B. Hančl 16.11.2018 13:06

Re: Bohužel, dokud bude šéfovat ODS ten žva ... pardon

Máte pravdu, vždy jsem volil ODS, ale od éry uspávače hádů to nenía možné.

Š. Hašek 16.11.2018 13:28

Re: Bohužel, dokud bude šéfovat ODS ten žva ... pardon

Asi tak. Klaus ml. výjimka.

M. Prokop 16.11.2018 15:02

Re: Bohužel, dokud bude šéfovat ODS ten žva ... pardon

Nevládla, to máte pravdu. Ovšem, taková mizérie, jako levičák Bureš, levičáci oranžgutani podporovaní komouši, to tu taky ještě nebylo.

Š. Hašek 16.11.2018 15:14

Re: Bohužel, dokud bude šéfovat ODS ten žva ... pardon

Ale bylo!!!

"Havlova" Tošovského vláda. To byl zážitek! A všemu radili lidskotvářní komunisté od Šiklové a "zarámovala" to televize spacáková. Už bylo hůř!

Jsem nevolič Babiše.

T. Hraj 16.11.2018 10:47

kritizovat formu, či obsah - vyberte si autore.

Možná se opravdu jedná o pouhý mediální hon. Ale pokud ne, tak nechápu autora, proč by k sestřelení například premiéra neměla stačit jedna kamera a 30 minutový pořad. Pokud existují závažná fakta, tak může stačit i 30 vteřin.

O. Schnabl 16.11.2018 11:39

Re: kritizovat formu, či obsah - vyberte si autore.

Musím s vámi souhlasit, dříve politici padli za podezření a nebo za nedokázané prohřešky (Gross, Topolánek apod.) Co ještě musí vyplout na povrch, aby mohl být odvolán politik, který prokazatelně mnohokrát lhal?!

J. Chaloupka 16.11.2018 12:02

Právě proto voličům Babiše nevadí, že není čistý. Ostatně

znáte někoho čistého a zároveň schopného? Kdykoliv se zeptám na to: kdo na Babišovo místo, ozve se mlčení.

V. Kain 16.11.2018 12:50

Re: Právě proto voličům Babiše nevadí, že není čistý. Ostatně

To co prochází jemu,tak by neprošlo ani nějakému diktátorovi v Africe.Má na krátké oprati jak policii tak státní zástupce.Ve sněmovně má sice malou většinu,ale má a ta ho podrží.Opozici schází pár hlasů,ale ty neseženou.KSČM a ČSSD ho podrží neboť nevědí jak by dopadli v případě předčasných voleb.Jeho voliči mu fandí jaký je to pašák,ale nevidí už nic jiného.Jenom ty jeho zajišťováky co zlikvidovali firem (Janeček jenom plnil zadání Babiše) a to nejsou jenom zajišťováky ale mnoho jiného svinstva kterého se dopouštěl.

Š. Hašek 16.11.2018 13:16

Re: Právě proto voličům Babiše nevadí, že není čistý. Ostatně

Ale no tak, pane Kaine.

Na lumpárny nelze jít jinými lumpárnami (byť by to byla svatá televizní láskopravda). Zvláště, když kvalifikaci jednotlivých lumpárek určuje Nora, Pehe, Halík, Marvanová, Bartoš, ..... . Lumpárny prováděli Tošovský se Singerem a Marvanová se ani nehla.

Srovnání s Afrikou silně kolísá, Babiš neseká ruce a nohy. Pouze séře Kalouska. A fest séře neumětely, kteří si mysleli, že se budou válet v politickém rybníku ještě deset let a vše rozhodne Jourová s bruselí. Zkráceno.

Nejsem volič Babiše, nikdy neříkej nikdy! To mám volit nadále Fialu, Feriho nebo Ferjenčíka???

V. Čermák 16.11.2018 14:01

Re: kritizovat formu, či obsah - vyberte si autore.

A kterého z těch prolhaných politiků máte konkrétně na mysli?

P. Janda 16.11.2018 10:14

K článku

Rád bych poděkoval autorovi, že dobře shrnuje i mé pocity z nového nechutného dílu anti-Babiš seriálu našich médií a většiny "politiků".

Přitom autor evidentně není premiérovým příznivcem - názorově jím nejsem ani já, nicméně jako silnou osobnost a vítěze voleb jej prostě respektuji. Za naší tragédii rozhodně nepovažuji podnikání p.Babiše (reálně, nikoliv pohledem uměle vyvolaných "skandálů) , nýbrž naprostou absenci skutečných osobností v české politice.

Na rozdíl od autora (v článku z 8/11) si dokonce ani nemyslím, že "našemu premiérovi leží více na srdci čerpání bruselských peněz než spravování věcí veřejných. Myslím, že mu o věci veřejné (a silnou republiku) jde, byť s jeho kroky často nesouhlasím. Rozhodně se ale za něj nestydím. Hluboce se ale stydím za to, co předvádí ti, kteří bych dříve nazval novináři, ruku v ruce s našimi volenými zástupci.

M. Vondráček 16.11.2018 12:00

Re: K článku

Vy se nestydíte za člověka , který lže , jako když Lidové noviny tisknou ?? To o Vás dosti vypovídá, i když nejste jeho příznivec :-)

V. Čermák 16.11.2018 13:59

Re: K článku

Pane Vondráčku, lžou všichni lidé včetně Vás. A jestli tvrdíte, že ne, jste Prolhaný tuplem. Stydíte se za sebe?

J. Chaloupka 16.11.2018 12:03

U nás přece žádní novináři nejsou, jsou jen prodavači

emocí, a často ani mluvit neumějí.

M. Klas 16.11.2018 9:53

Co stačí?

Nedávno k pádu vlády stačilo pár nezdaněných kabelek. Co se divíte?

P. Lenc 16.11.2018 10:38

Re: Co stačí?

Oni se budou, jak jde o Babiše "divit" stále.Tito lidé, co se týče Babiše jsou ochotni tomuti fízlovi odpustit cokoliv.A co se týče článku, je až směšné, jak autor lavíruje a "hledá" Babišova pozitiva a u Slonkové pouze Zemanovská negativa.

M. Šejna 16.11.2018 11:54

pane Klasi

k pádu Nečasovy vlády nestačilo pár nezdaněných kabelek. Pád Nečasovy vlády způsobilo zcela špatné vyhodnocení situace tehdejším vedením ODS.

Nečas v prvních dnech tvrdě odmítal odstoupit a dělal dobře. Jenže na grémiu ODS mu poradili, ať odstoupí, že to za něj vezme Němcová. To byla velká taktická chyba, kterou ihned využil prezident Zeman a sestavil si vlastní úřednickou vládu.

Bohužel ani dnes se vedení ODS nechová takticky, protože pokud se Fialovi podaří sestřlit Babiše, dostane Babiš od Zemana znovu šanci, připadně si Zeman znovu sestaví svou úřednickou vládu.

M. Klas 16.11.2018 12:31

Re: pane Klasi

A taky samozřejmě podpora tohoto pádu vlády ze strany Miloše Zemana. Jak to prezentoval na předvolebních bilboardech (parafrázuji, nepamatuji si přesné znění): "Chcete se zbavit Nečase? Volte prezidentem Zemana!"

V. Čermák 16.11.2018 14:04

Re: pane Klasi

Zeman dal už jen ránu z milosti totálně rozložené vládě Kalouska s Němcovou a Karolínou Peek....

M. Vondráček 16.11.2018 9:39

autorovi :-)

Že Vy jste volil nějakou netradiční stranu. Vidíte, jak to dopadá ...