3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Glosator 5.1.2008 16:52

V této oblasti je JEDINÝ, zato zásadní problém

Neochota velké části žen rodit děti a snaha vybíjet se naproti tomu v profesionální kariéře, což stejně ne každá dokáže.

Helena 5.1.2008 18:37

Re: V této oblasti je JEDINÝ, zato zásadní problém

A co zeny ktere pracuji jako prodavacky, delnice, pomocne pracovnice, taky delaji karieru? Nebo pracuji tak 20-30 minut denne? Pracuje stejne na plny uvazek.

A tyhle chteji mit hafo deti? Ty maji stejne malo jako ta co maji vyssi vzdelani  a tim padem chteji mit lepsi pracovni zarazeni nez tyto.

Mimochodem a co muzi, vite o tom, ze pocet deti na jednoho muze je mensi nez nazenu. Tihle delnici a pomocni pracovnici nebo prodavaci si legalne vybijeji v profesionalni kariere?

Vala 5.1.2008 21:40

Re: V této oblasti je JEDINÝ, zato zásadní problém

Ono to není tak jednoduché. Každá normální žena vám potvrdí, že chce rodinu a děti (jen velmi málo z nich á priori děti NECHCE). Jenže statisticky vzato jsou ženy stejně inteligentní jako muži a díky rovnosti (viz diskuse s Helenou) mají i přístup ke vzdělání, proto většinou jsou též nějak kvalifikovány a jejich profese a kvalifikace jim na startu zabírá tak 3/4 života. Není jednoduché mávnutím proutku "přeřadit" nebo "prehodit výhybku", rezignovat na dosavadní život a převtělit se do servisní pozice (matka, manželka). Je to (u těch, který neotěhotní neplánovaně) vždycky kalkul toho, o co přijdu, co mi to přinese, kam to povede, je-li to vratné/nevratné, s kým do toho jdu. To bych zdůraznila ! Je-li vedle mne bambula, který umí jen to dítě zplodit, tak se mi do toho samozřejmě nebude chtít...CHÁPETE, Glosátore?

Malý Aston 5.1.2008 9:51

Já to nechápu!

Možná to mám špatně odkoukané od svých rodičů a prarodičů ale v naší rodině je to právě naopak.U nás bojujeme ale bez výrazných úspěchů za rovnoprávnost mužů a to již několik generací.Pěkně to již někdo někde řekl.Muž rozhoduje o všem podstatném jako je například mezinárodní situace a žena o tom nepodstatném,jako je co se koupí,kdo uklidí a umyje nádobí kdy mám jít spát a podobně.Pokud paní z Kazachstánu navrhuje něco jiného,nemá pravdu neboť i v muslimském světě sice chodí muž první,žena na veřejnosti nesmí mluvit pokud není tázána,při návštěvě se nesmí plésti do rozhovoru mužům a proto musí sedět v kuchyni ale jakmile hosté odejdou řvou stejně jako ty naše milované ženušky.Takže boj za rovnoprávnost mužů a žen je blbost,ženy prostě vládnou ať se nám to líbí nebo nelíbí a ono se nám to líbí.:-D

Vala 5.1.2008 20:08

Re: Já to nechápu!

Ten Někdo byl sám velký pan Werich (s nímž to paní Werichová asi také neměla snadné). Znám rodiny, kde jde naopak o patriarchální model, tj. ženy poskytují servis a opravdu příliš nerozhodují, ale myslím, že typická česká domácnost vypadá spíše jako ta Vaše a docela to funguje. Možná kdybychom prožívali války a hladomory nebo nějaká skutečná ohrožení, nabyli by muži zase své pozice ... ale nechci to přivolávat ;-) - Horším problémem je to, že muž vychovaný v matriarchální rodině, není příliš atraktivním zbožím na partnerském trhu. Mladé ženy jsou dnes úžasně samostatné, vzdělané i prakticky schopné, chlapa potřebují, ale najít někoho imponujícího, je problém ;-(

Old 5.1.2008 9:45

!!!

V Kazachstánu lidé mít jen setinu demokracie a možností jako u nás, byli by šťastní jako blechy. Ale ona káže jací jsme my Češi rasisti atd. To nepřekvapuje, sám slavný kazach Borat řekl, že kazašské intelektuálky mají dle vědeckého zkoumání kazašské akademie věd mozek velikosti mozku veverky.

VLADIMÍR 5.1.2008 13:23

Re: !!!

Třeba má dobrosrdečnou snahu, abychom tuto rozvojovou zemi dostihli :-D

Old 5.1.2008 13:43

Re: Re: !!!

Asi ano, snaží se seč může.

cipísek 5.1.2008 16:37

Re: Re: Re: !!!

...ostatně jako celá tahle partaj.

Magor Milda 5.1.2008 9:44

A pak, kam že se ty šílené krávy poděly?

Nursultán Čingischán 5.1.2008 9:20

Váš příspěvek je velice xenofobní, fuj styďte se.

Pane Vlk, z Vašeho příspěvku je patrné, že jste pořád zalezlý v té Vaší šedivé kanceláři. Kdyby jste vytáhl paty do světa, věděl by  jste, že zlatožlutá, je barva kazašských stepí. Paní Džamila tak pouze preferuje barevné tóny krajanů, pastevců. Jaképak konotace.  Buďte rád . že nekandiduje v prezidentských volbách. Pastevecké způsoby už jedna dáma na Hradě předvedla. Těch zvednutých obočí. Guth Jarkovský se v hrobě musel točit jako ventilátor.  

senior 5.1.2008 9:42

Re: Váš příspěvek je velice xenofobní, fuj styďte se.

Cingischan byl Mongol a ti nemeli Kazachy v lasce.To vim urcite,protoze jsem pracoval v Mongolsku 2 roky.Taky jsem byl jeden rok v Kazachstanu a Dzamila by mela dat do poradku v prvni rade svou rodnou vlast,kde ziji jeste ted lidi v zemlajnkach.

senior 5.1.2008 9:46

Re: Re: Váš příspěvek je velice xenofobní, fuj styďte se.

Oprava :zemljankach

VLADIMÍR 5.1.2008 13:27

Re: Váš příspěvek je velice xenofobní, fuj styďte se.

Myslím, že by jste potřeboval od té dámy švihnout pasteveckým bičem mezi oči, aby se vám rozsvítilo.

Nursultán Čingischán 5.1.2008 14:59

Re: Re: Váš příspěvek je velice xenofobní, fuj styďte se.

Děkuji, na podobné hrátky nejsem stavěnej. Potrpím si na jiný druh salonů.

VLADIMÍR 5.1.2008 15:30

Re: Re: Re: Váš příspěvek je velice xenofobní, fuj styďte se.

Bezvadně, když to potřebujete, tak to neváhíte použít, srabeRv

A tak to vypadá.. 6.1.2008 10:33

Re: a tak to vybadá,..

A tak to vypadá, když lidé odjinud se dostanou do politiky u nás a začnou nám vnucovat své kulturně společenské představy. Také jeden slibuje vytloust z nás čechátsví.

Petr 5.1.2008 8:55

Bursíkovy ženy jsou podivné panoptikum,

Stehlíková se svými šílenými nápady, Kuchtová hysterická jihočeská matka a vrcholem je Jacques, která se do politiky dostala zinscenovaným ječením na akci anarchistů. Její časté výstupy v TV si úrovní nezadají s projevy Čunka.

Belmondo 5.1.2008 9:58

Re: Bursíkovy ženy jsou podivné panoptikum,

Nemáte pravdu. Paní Kačka Jaujau je sympatická dáma. Skoro jako paní Barková,

Marat 5.1.2008 12:15

Re: Bursíkovy ženy jsou podivné panoptikum,

Tá Kuchta,Jihočeská macecha může být dobrou učitelkou.Podívejte na její velice přísný kukuč.Tá když se podivá na darebného žáčka,tak se jen pod tím jejím přísným pohldem ze  strachu pomočí a potom celí den je hodný.Tváří se jak Medusa,člověk by zrovna skaměl pd jejím kukučem.Ale ministrini by nikdy být neměla.Ministerstvo není školní katedra.A na Káčí jaujaujau,vidíte,jaci jsou někteří muži.Jsou i tací,kteří osouloží i hadici u hov-no-cucu.Já bych na takovou obkudu nevlez.

cipísek 5.1.2008 16:55

Re: Re: Bursíkovy ženy jsou podivné panoptikum,

Nic proti Vašemu hodnocení , ale domluvte si s kuchtou doučování gramatiky.

legionczech 6.1.2008 16:09

Re: Bursíkovy ženy jsou podivné panoptikum,

Já si nepřeji,aby jste pani Jacgues srovnával s bordelmamá Barkovou.I bordelmama může mít zbytek charakteru,kdežto u prvně jmenované to není možné.

Houmr 5.1.2008 8:54

To žluté označení těhotných

by bylo až po potvrzení lékařem, nebo hned po šuku?

gyněkológ 5.1.2008 9:50

Re: To žluté označení těhotných

... vy pošuku! ;-P;-D

Neff se hlásí 5.1.2008 10:01

Re: Re: To žluté označení těhotných

Okamžitě opusťte můj neviditelný list. Tady není žádný bordel;-€

Adolf 5.1.2008 15:19

Re: Re: Re: To žluté označení těhotných

88

Mjr. Terazky 5.1.2008 6:39

jak se liší výsledky práce paní Stehlíkové od výsledků jiných členů Topolánkova panoptika:

Langra a jeho vědmy? Julínka a jeho chaotického vybírání poplatků u těžce nemocných novorozenců? Čunka a jeho lobování valaštinou v Bruselu? Parkánové a jejího Welcome radar? Zmätěných ministrů školství Kuchtové a Lišky a jejich získáváíníé finančních zdrojů z Bruselu? 

Proč jste si vybral zrovna paní Stehlíkovou - ta ještě škodí nejméně....  

Karel 5.1.2008 11:33

Re: jak se liší výsledky práce paní Stehlíkové od výsledků jiných členů Topolánkova panoptika:

No protoze toto je ideologicka diskuze a nejde zde o nejaky (racionalne) kriticky pohled, ale o prujem zalozeny na nalepkovani toho druheho... No a co ze zeny mohou rodit a muzi ne? - znamena to snad, ze pak zeny maji mit mensi platy (coz zcela jasne maji)? - znamena to snad, ze pak zeny mohou byt diskriminovany v otazce povolani? Takove otazky jsou zde ale nepripustne, protoze pak by to mohlo znamenat, ze pan Vlk (stejne jako ostatni mistni 'dikutujici') by se mel starat o domacnost, varit, uklizet, apod... A ikdyz se jedna o elementarni nespravedlnost, tak do neceho takoveho si kecat nenechame, ze soudruzi :)

dr. ban 5.1.2008 13:27

Re: Re: jak se liší výsledky práce paní Stehlíkové od výsledků jiných členů Topolánkova panoptika:

pokud se pani pana vlka rada stara o domacnost a z toho duvodu mene odpracuje a zamestnavatel ji mene zaplati, je to snad jeji vec ne? proc by se do toho mel motat stat a zase neco krivit? pokud chcou feministicka monstra radeji delat karieru, take jim v tom nikdo nebrani. zvlastni je pouze to, ze zhusta pracuji ve statni sprave. proto asi breci ze maji mene penez nez muzi v soukromem sektoru. me kolegyne jsou se svymi mzdami spokojene a nemaji potrebu hykat ze je jim nejak krivdeno, takze tak horke to s temi mzdami asi nebude. a co se tyka vareni a uklizeni v domacnosti, to je snad dnes samozrejmost ze domaci prace delaji i muzi. pokud si kdektera krava nabrnkne makarona, a pak se divi ze se jen vali na kanapi a komanduje ji, je to jen jeji problem. ne muj, ne statu, ne danovych poplatniku.

Pavel 5.1.2008 15:21

Re: Re: Re: jak se liší výsledky práce paní Stehlíkové od výsledků jiných členů Topolánkova panoptika:

To je jen mediální mýtus, že ve státní správě mají menší platy než v podnikatelské sféře. Pokud porovnáte srovnatelné (profese, vzdělání, odpovědnost) zjistíte, že to platí tak v Itálii. Letos dostali přidáno nejvíce právě státní a obecní zaměstnanci a mnohé privátní firmy nepřidaly nic nebo do 4%.