3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fugas 5.1.2008 23:40

Re: Re: Paní ministrině

Je to nejlepší ministryně za poslednich 60 let u nas , a cunek, aLanger a vube všici sou JEDNICKY hura,hura,hura.

BuBu 5.1.2008 18:47

Re: Paní ministrině

Jo . . jo . . .jo - u ní co slovo - to perla !

Já jí cvičně říkám . . . . . Perlorodka říční !

fugas 5.1.2008 23:42

Re: Paní ministrině

vzpomente na p.Wericha,

JC 5.1.2008 14:58

A to ještě lepší nás brzy čeká

To až paní Džamila začne rozdávat miliardy z EU na přilepšenou našim oblíbeným, ze zásady nepracujícím spoluobčanům. Kromě obdarovaných (často ověšených zlatými řetězy) se na to rozdávání jistě těší i majitelé hospod a heren.  

Pavel 5.1.2008 15:23

Re: A to ještě lepší nás brzy čeká

Máme to všichni v našich rukách ... v příštích volbách. Pokud si zase zvolíte zelené komunisty tak zde pak neplačte.

BuBu 5.1.2008 16:04

Re: Re: Zelení - toť trpké ovoce . . .

. . . ze stromu, který zde zasadila  - "Pravda a Láska"

Ccecil 5.1.2008 20:57

Re: Re: Re: Zelení - toť trpké ovoce . . .

Za to nemůže pravda a láska, ale velmi často se do toho připletla naivita a hloupost.

džamila 5.1.2008 19:14

Re: A to ještě lepší nás brzy čeká

Toto je svatá pravda, nevím jak je možné pořád jen rozdávat nemakačenkům. Všichni víme o koho jde! Dost mi to vadí. Já už jsem v důchodu a letos nám vláda přidala celá 3 % no, není to úžasné? Inflace se odhaduje na 6 - 7% a mi budeme dávat miliony proboha komu a za co?

Vala 5.1.2008 19:39

Re: Re: A to ještě lepší nás brzy čeká

...nebojte, Vy nic dávat nebudete, Vy je jenom nedostanete :-(;-P...

Jirka 5.1.2008 20:49

Re: Re: A to ještě lepší nás brzy čeká

A to jste na tom ještě dobře. Já pracuji u soukromníka a ten nám nepřidal už asi pět let ani korunu. Pánbu zaplať za tři procenta. A ozvu-li se, argumentuje tím, že sehnat lidi není problém.

takypostiženy 6.1.2008 11:44

Re: Re: Re: A to ještě lepší nás brzy čeká

!!

PetrK 5.1.2008 14:35

Ona ta Džamila seděla doma

v jurtě, nebo v zemljance a teď je opilá svobodou a svým postavením, o kterých se jí v středoazijských stepích nikdy ani nezdálo.

Pavel41 5.1.2008 14:56

Re: Ona ta Džamila seděla doma

Myslím, že je to trochu jinak: ta dáma právě už doma projevila snahu vymanit se ze středověkých sovětsko-kazašských poměrů studiem na  lékařském institutu  Tehdy úspěšně. Poznal jsem v té zemi dost těchto žen, které si pak vynucují úctu velice svéráznými metodami... Když se jí pak podařilo rozšířit si operační prostor po vhodném sňatku, nevidí důvod, proč nepokračovat. Rozdíly mezi zemí jejího mládí a Evropou jsou pod její rozlišovací schopnost, přirozeně. Spíše k zamyšlení jsou pohnutky těch, kdo ji do funkcí prosadili a zřejmě si tvoří z oblasti lidských práv a jejich "ochrany" soukromý pašalik:-(

BuBu 5.1.2008 14:32

Jediná odbornost Džamily Stehlíkové . . .

. . . je to, že umí připravit (by't velmi chutný) . . . kumis, neboli zkvašené kobylí mléko !

A to je na funkci ministra země EU. . . . žalostě . . . žalostně málo !

Ccecil 5.1.2008 20:59

Re: Jediná odbornost Džamily Stehlíkové . . .

ona není z mongolska, ikdyž to tak někdy vypadá.

jm0 5.1.2008 23:58

Re: Re: Jediná odbornost Džamily Stehlíkové . . .

v K. taky, kolegzi na služebce vždycky dostanou nabídnuto.

A.S. Pergill 5.1.2008 12:27

Ono to není ušpinění,

jen názorná demonstrace špinavosti všech, kdo v té "radě" zasedají.

Valentina 5.1.2008 9:51

Nepřeháníte to trochu?

Džamilu nemusím, extrémy ráda nemám.

Nicméně kdybyste si ujasnil rozdíl mezi slovy rovný a stejný (a jako advokát, který přece musí chápat přesné významy slov byste toho měl být schopen), tak by z Vašeho článku vůbec nic nezbylo.

Ženská otázka se přímo týká víc jak poloviny populace, takže to není žádná malilinkatá podmnožina lidských práv jenom proto, že Vás ne. A kdybyste Vy byl ochoten opravdu diskutovat a ne jen poštěkávat jak by to podle Vás mělo být, zjistil byste, že v této oblasti je problémů stále dost.

Souhlasím ovšem s Vámi v tom, že na tyto i podobné problémy se nabaluje spousta organizací, které se na nich jen úspěšně přiživují.

Šnek 5.1.2008 11:29

Re: Nepřeháníte to trochu?

Milá Valentýno,

denně potkávám ženy, matky s kočárky, které tyto používají jako beranidla vůči ostatním chodcům. A to se mi proklatě nelíbí, ať jsou to zasloužilé rodičky bojující proti našemu vymření, nebo ne. Mimochodem, když někdo řekne, že mu záleží na tom, kolik nás Čechů bude za 500 let, tak je to buď cvok a nebo lhář.

Ivan 5.1.2008 13:11

Re: Re: Nepřeháníte to trochu?

Že by nedostatek představivosti? Všichni by se měli vůči ženám chovat tak, aby kočárek jako beranidla používat nemusely. Zdá se, že po narození šneka došlo k chybě. Jeho matka ho měla hned utopit nebo odložit do popelnice, nebylo by pak jeho hloupých žvástů v diskusi. (V té popelnici by jistě ukázal svou zdatnost k samostatnému životu).

Jenda 5.1.2008 15:28

Re: Re: Re: Nepřeháníte to trochu?

Jiste. Napriklad se neustale rozhlizet jestli se nekde pobliz nevyskytuje nejaky kocarek a v pripade nutnosti pred nim uskocit treba do silnice. Asi tak byste si to predstavoval? Slusnost, drahy pane, by mela platit pro vsechny. I pro matky s kocarkem. Kvuli slusnemu pozadani o uvolneni prujezdu jeste nikomu huba neupadla.

cipísek 5.1.2008 16:34

Re: Re: Re: Nepřeháníte to trochu?

Až Vám takováhle "matka" z ničeho nic skočí i s kočárkem (mimo přechod) skoro pod auto,budete asi mluvit jinak.

Vala 5.1.2008 19:48

Pravda je na obou stranách

Pánové, pravda je na obou stranách - vyzkoušela jsem si obě role. Jako matka s kočárkem v polovině 90.let v centru Prahy jsem zažila situace, kdy jsem vzteky nevěděla, co si počít (projít kordonem turistů, vyřešit průjezd úzkým chodníkem zabarikádovaným zaparkovanými auty nebo rozkopanými příkopy - bez úniku). Z těch let v sobě mám mimochodem konkrétní soucit s vozíčkáři, protože jsem si trochu zkusila, co to je být imobilní a bezmocný. - Dnes běhám stejnými místy a narážejí do mě beranidla cizích kočárků. Matek je více (silné ročníky), jsou smělejší (kojí třeba v Mekáči nebo v kavárně) a jezdí tam, kam bych nikdy s kočárkem nejela (třeba do supermarketů nebo butiků v době výprodejů - taková blbost! - chudák mimino). A také občas zasakruju, že by mohly být ohleduplněnjší. Pak si ale vzpomenu na svá raně mateřská léta....;-);-)

jm0 5.1.2008 23:55

Re: Pravda je na obou stranách

technická připomínka: turisti, kupodivu pak zejména "západní", jsou speciální kasta, zasluhující vlastního pojednání.

westík 5.1.2008 13:24

Re: Nepřeháníte to trochu?

Milá Valentino, jako žena proti svému pohlaví nic nemám, ale obecně v podstatě platí,že muž  je hlavou rodiny a žena krkem, který tou hlavou hýbe" (přeloženo do češtiny: muž rozhoduje ,jaký názor má rodina zaujmout k mezinárodní situaci, žena o všem ostatním).

IMHO:Proč by tedy neměla být v jakési "Radě rovnoprávnosti"(proboha, co je to za spolek?) i Liga mužů ? Své postavení (vážnost, prestiž, plat atd.) si každý člověk (bez ohledu na pohlaví) musí  vybojovat sám, žádný zákon mu v tom nepomůže.:-P

dr. ban 5.1.2008 13:33

Re: Re: Nepřeháníte to trochu?

ale kvo kvo kvoty ano. zvlaste tem blbejsim, lec hlasitejsim.

JK 5.1.2008 15:03

Re: Re: Nepřeháníte to trochu?

Nemám ráda to pitomé pořekadlo o krku, který hýbe hlavou. Nemám totiž potřebu manipulovat svým manželem, abych se pak mohla vymlouvat, že ta pitomost, kterou udělal pod mým nátlakem, byl jeho nápad. A v naší české zamindrákované společnosti je třeba přestat démonizovat ženy, které chtějí profesně růst. Prostě se nemohu zbavit dojmu, že nejvíc proti ženám bojují muži, kteří jsou tak slabí v kramflecích, že se bojí, že kromě všech ostatních kolegů je předstihne profesně i většina kolegyň, a tak kníkají o pradávných tradicích, k čemuž jim slepice statečně přikvokávají, aby lapily někoho, kdo jim bude přidávat penízky na botičky. (sem patří nějaký hodně jedovatý smajlík)

Jenda 5.1.2008 15:30

Re: Re: Re: Nepřeháníte to trochu?

Proti zenam bojuje setsakra hodne malo muzu. Opacne uz to obavam se neplati. A hlavne opacne to stat a EU neplati.

vladan 5.1.2008 16:20

Re: Re: Re: Nepřeháníte to trochu?

Nevím, asi jsem antifeminista, ale o ženě, která nejprve manžela zpracuje, aby udělal pitomost, a posléze mu tvrdí, že to byl jeho nápad, si myslím, že je pitomá. (A jen pitomec s ní zůstane.)

Vala 5.1.2008 20:01

ad JK

Pokud vám tenhle přímočarý přístup ve vašem manželství funguje, tak vám upřímně gratuluji. Mně to trvalo pár prvních let, než jsem pochopila, že metoda "krku a hlavy" je nevyhnutelná. Nejde pochopitelně o to, přimět muže k tomu, aby činil "pod mým nátlakem" pitomosti, to bych byla sama padlá na hlavu. Jde o to přimět ho elegantně a bezkonfliktně činit věci, do nichž se mu nechce (je třeba líný a pohodlný) nebo naopak jejichž význam nedohlédne (a vy jako žena ano, že :-)) nebo které původně podcenil a nyní by rád názor změnil, ale musí si "zachovat tvář". Pokud máte muže, který je tak osvícen, že stačí přednést opačný názor, zargumentovat a on nadšeně otočí o 180 stupňů a provede, pak není co řešit :-):-)