3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Helena 5.1.2008 19:05

Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

jak se zde prezentuje. Vlk pise hned v uvodu:

"Její nápady ostatně hovoří samy za sebe, počínaje žlutými samolepkami pro těhotné a konče zákonem o rovnosti pohlaví - prostě ona je originál každým coulem."

Rovnost pred zakonem je (samozrejme i rovnost pohlavi) je v nasi ustave hned co vznikl nas stat uz od 20. let minuleho stoleti. V nasi ustave se pise toto: "....Českou republiku v duchu nedotknutelných hodnot lidské důstojnosti a svobody jako vlast rovnoprávných, svobodných občanů,....". Zrejme je Svaz tak na vysi,ze to jeste nevi a zrejme to predpoklada i o ostatnich ctenaru. To neni totalita, to je ceska ustava. To neni extremni prekrouceni lidskych prav. A taky to neznamena  se ptat (ci psat), ze muzi mohou ci nemohou kojit nebo rodit. Vsechny zeny rovnez nemohou kojit nebo rodit a presto jsou rovnopravne s jinymi zenami a s ostatnimi muzi. a nejsou stejne. Proc chcete byt zastanci konzervativni role muzu a zen,co to vlastne znamena? To ze zena nesmi mit vzdelani, musi byt doma, musi rodit tolik deti kolik chce muz? Nesmi mit vlastni majetek ? Ach..... to byl svet jeste v poradku, ze? Nevim jakym pravem zrovna Svaz muzu tvrdi, ze Liga otevrenych muzu je dabelsky spolek? Neni zrovna tohle totalita?

Vrchol, ktery nema obdoby je vase zminka o zlutych prukazkach pro tehotne pro verejnou dopravu a jeji spojeni (citat : V přeplněných dopravních prostředcích by upozornily ostatní cestující na to, že by budoucí matku měli pustit sednout. Podobné odznaky prý mají například ženy v Londýně. Díky průkazu by také nemusely stát fronty v obchodech. ) se stredoevropskou konotaci = zcela jiste mate na mysli zidovskou hvezdu, Vam pane advokate brani setkat se snim za jednim stolem. To uz je trochu moc nemyslite? Mate vubec nejake argumenty'

Vala 5.1.2008 19:35

Všechno špatně!

Heleno, Vaše pokřivené vidění dvoupohlavního světa je určitě libou hudbou na harfy všech feministek. Všimněte si, že "zastávání názoru" (v tomto případě o konzerativních rolích mužů a žen) interpretujete jako sérii příkazů a zákazů (příkaz muset rodit děti, muset zůstat doma, nesmět mít majetek, nesmět dostat vzdělání).

Pro mě (a ostatní ženy bez komplexů) je tradiční mužská a ženská role naprosto přirozená - jako žena počítám s tím, že můj muž bude chránit (a případně i živit nebo existenčně jistit) mě a naše děti a já tu budu od toho, abych mu k tomu poskytla zázemí. To nemá nic společného s přístupem ke vzdělání nebo s volebním právem - klidně mohu mít VŠ vzdělání (což mám,2x), zastávat VŠ zaměstnání (což zastávám) a přesto to takto můžeme mít v soukromí rozděleno. - Naopak bych se rděla hanbou za jakoukoliv pozitivní diskriminaci z titulu svého ženství. Stejně tak mi připadá otřesné označovat se v těhotenství žlutou známkou (jako pes, o Židech se nechci ani zmiňovat). Vaše iluzorní "nemuset stát fronty" nebo "cestující by měli matku pustit sednout" by naopak muselo být zajištěnou zákonným vynucením (tj. "jsou povinni pustit sednout" "jsou povinni přednostně obsloužit"), což si sice s Džamilou můžete dát za volební cíl, ale já na to celkem kašlu (v životě mi fakt vadí jiné věci než že mně někdo v těhotenství přednostně neobslouží ;-P).

mik 5.1.2008 20:46

Re: Všechno špatně!

Díky, je nádherné slyšet názor Ženy s velkým Ž a ne jen těch uskuhraných sle...

PhDr. Václava Melčová 6.1.2008 20:54

Re: Re: Všechno špatně!

Přesně tak - mindráky plodí nejvíc malérů....já se jako žena cítím docela dobře, a necítím nutnost nějak se prosazovat  pomocí průkazek a podobných ptákovin. Slípky tu nadávají chlapům, tak proč právě hlavně ony touží po vdavkách?  A po tom, aby se jim někdo přizpůsobil, aby si někoho omotaly kolem prstu, a pak o něm hovořily s despektem...to je pak dobře. No, ono to tak jenodzančné není, že vždycky tím "zlejším" je muž. To pitomé argumentování milenkami...dámy, vy snad  nemíváte milence? Tak já teda jo....

legionczech 5.1.2008 21:03

Re: Všechno špatně!

R^:-D!!

Helena 5.1.2008 21:12

nic spatne

ne tradicni ale KONZERVATIVNI jak ve vasem clanku stoji a  proti feminismu. Vyjasnete si co pisete,  konzervativni pripomina silne zakonzervovanou vec a co se tyce postaveni zen, lecos se zmenilo. To co bylo drive bezne v zivote zen, dikybohu dnes neplati;-D (zena se nemohla chlubit tim jako vy, ze ma vystuddovane 2 VS,vite?) a proto to sam nazyvate konzervativni -  byvavalo. Muzi se nikdy nerdeli hanbou za svou pozitivni diskriminaci, ktea mnohym pripada takova tradicni. Zeny se staly rovnopravne s muzi a maji stejny narok napr. na vlastni byt nebo studium. (to driv nebylo) a to uz je podstatna zasluha pokrokovych zen a muzu. U nas to byl V. Naprstek. Domacnost byla zenskou zalezitosti, to, ze to ma byt dnes i tak nadale tvrdi lidi, kteri zastavaji konzervativni nazory. Vetsina zen to tak nechce. A pokud se trochu proberete dejinami, zjistite,ze zeny nikdo nezivil. Doma zustavaly po svatbe jen ty z uzske horni vrstya to pouze v Evrope a u pristehovatelcu v Americe. Jinak vsechny i tehotne nadale pracovaly na polich (selka je asi pro vas novotvar), v remeslech, v dilnach i pozdeji v tovarnach. Bohuzel se o tom nemluvi.

Ten citat o kartickach pro tehotne je z oficielni stranky Medical-tribune, tam je definovano k cemu mely slouzit. Koneckoncu tehotensky prukaz existuje, a je to tak, ze zeny by ho mely nosit stale u sebe, nevadi vam barva ruzova, kdyz se s lidmi, kteri zlutou karticku  (otresna? ) propaguji stydite sednout ke stolu? Psi znamky maji barvy ruzne i v Cechach tak v Evrope.

Protoze cynicky podotykate, ze nemuzete rodit (ha ha ha ha ) a tim padem jsou rovne prilezitosti nesmysl, nemusi byt rovnopravnost,kterou mame v ustave, totalitni ani pokroucena lidska prava.

Jinak o Svazu muzu napsal trefny clanek jisty pan Jan Potmesil v Britskych listech.  

Vala 5.1.2008 21:28

Re: nic spatne

Heleno, je mi líto, ale já jasno mám a obávám se, že Vy ne. Zaprvé - nějak se Vám smíchala fakta z různých příspěvků - já jsem žena a cynicky nepodotýkám, že nemohu rodit (dětí mám),

Svazu mužů se v příspěvku nijak nedotýkám - takže ten konec asi nebyl pro mě.

Zadruhé, pojem KONZERVATIVNÍ je prakticky totéž jako TRADIČNÍ, nevnímám rozdíl. Jen bych ta slova použila v jiných pozicích : konzervativní názor, tradiční role. Určitě v této debatě ale označuje totéž. a já beze studu přiznávám, že mám KONZERVATIVNÍ NÁZOR, který hájí TRADIČNÍ ROLE. Vaše až militantní chápání té "potupné" ženské kuchyně a domácnosti Vás přivádí zbytečně do nenávistných pozic , kdy patláte dohromady právní a politickou rovnoprávnost (ze zákona, rovná práva), kterou dávno máme (uznávám, že za to mohu děkovat předchůdkyním), s praktickým zrovnoprávněním ve společnosti (což jaksi zákonem až tak přikázat nelze).

Vaše intermezzo o průkazech a psích známkách je také mimo. Těhotenský průkaz mi samozřejmě nevadí - je to vlastně zdravotní karta, kterou těhotná má nosit s sebou (nikoliv ji kdekoliv ukazovat!), kdyby se jí něco přihodilo (nevolnosti a rizika jsou větší než u "netěhotných" občanů) a aby mohla být rychle lékařem jako těhotná identifikována. Něco podobného s sebou nosí třeba diabetici nebo kardiaci, víte? Nikdo naopak nemůže nutit třeba prostatika, aby se veřejně označoval nějakou oranžovou známkou, aby ho mohli v obchodě rychleji obsloužit (neb nestíhá doběhnout na WC, třeba ;-P) Taková absurdita !;-€;-€

PQ 6.1.2008 11:40

Re: Re: nic spatne

Paní Valo, srdečně a velice Vám děkuji. Jsem samozřejmě pro rovnoprávnost a taky jsem konservativní, což se nevylučuje. Odjakživa jsme se doma o domácí práce dělili, teď je mi 77, ženě 72, ale už asi 30 let nenesla nákup. V tramvaji ženy nad 50 (těhotné, pokud je to vidět, vždy) zásadně pouštím sednout. Velice fandím ženám, které se pouští do tzv. mužských povolání, jako jsou dopravní pilotky a pod. Tato možnost "rovných příležitostí" se vůbec netluče s "tradičním" vztahem. Když není muž "blbej macho", tak to je v úplném pořádku.Jistě, je potřeba se občas podívat na to, jestli pan ved. odd A nemá o 30% vyšší plat než paní ved. odd. B, jestli někdo neodmítně zaměstnat ženu proto, že má děti, ale  některé přehnané feministické žvásty  jsou zase extrém na druhou stranu. Díky a zdravím!

Vala 6.1.2008 18:07

Díky

Děkuji za podporu (Vám i Evě níže), jsem ráda, že je nás víc, kdo to takto vidí. Možná jsme jen měli štěstí v životě na toho pravého / tu pravou, kteří nás nenutí vyrážet do partnerského vztahu jako do bitevního kolbiště :-D a vynucovat si nějaké ohledy nebo výhody.

Eva 6.1.2008 14:58

Re: Re: nic spatne

Paní Valo, mluvíte mi z duše.

PhDr. Václava Melčová 6.1.2008 21:01

Re: Re: nic spatne

Valo, díky, máte pravdu....mně to připadá docela absurdní, co tady Helena píše...to si stěžuje, že je ženská, nebo co?! Já mám pocit, jestli to není nějaká úřednice, co na všechno potřebuje lejtra, příkazy...mně například v Praze s kočárkem vždycky někdo pomohl. Věšinou mladí kluci. A to jsem byl matkou už postarší, bylo mi přes 30. - To. co vymyslela pani ministryně, může mít ještě jeden důvod: nejakou činnost vykazovat musí, a tak plodí KRAVINY...

Heleno 6.1.2008 10:07

Re: Více mi vadí,

Mi např. vadí, že mě diskriminujete jako občana Česka, nebo české republiky, možná že Vz žijete v Čechách, ale nevulučejte mě se státního útvaru, kterým je ČESKO, nebo Česká republika.

Harry 6.1.2008 10:22

Re: Všechno špatně!

Hanba by me fackovala kdybych nepustil tehotnou zenu sednout v autobuse a nepotrebuji k tomu aby byla nazlucena. To je snad samozrejme, to jsme se ucili ve skole. Stejne tak nas ucili, ze mame pustit sednout dedecka ci starenku - coz me ale ted silene stve, uz se mi jednou stalo, ze me pekna kocka chtela pustit sednout !!!!!!!! A to je mi slabe pres 60. Drzy spratek.....

lynx 6.1.2008 14:47

Re: Všechno špatně!

toto je kvalitní názor Dámy s velkým "D"R^R^

mrbatinka 5.1.2008 19:40

Re: Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

ježíš kráva jedna - vám nejde o žádnou rovnoprávnost.

Rovnoprávnost znamená, že každému bude měřeno stejně - tzn. nikdo nemá přednost v autobuse ani v hospodě, nezačíná se oslovovat vážené dámy, nejedná se jinak s ženami a pány, njsou zákony, které dovolují ženám menší zátě, neexistuje možnost odejít ženám dříve do důchodu, neexistují pánské a dámské záchodky, nedostává při rozvodu automaticky žena děti, neexistuje rozdělení na muže a ženy ve sportu a jinde. To ale nechápete .  Neviděl jsem že by chlap mohl čistit záchody nebo sprchy na dámských odděleních - proč se mi tam teda plete ženská!!

kdybyste to chápala pak byste nekecali o tom, že vymřeli chlapi gentlemani. Buď tedy chcete rovnoprávnost nebo gentlmeny. Oboje nedje.

Jirka 5.1.2008 20:50

Re: Re: Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

Stál jsem u mušle a kolem rejdila bába se smetákem...

Ccecil 5.1.2008 20:58

Re: Re: Re: Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

zajímalo by mne, jestli existuje opačný příklad ;-D

AeroKarel 6.1.2008 0:10

Re: Re: Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

R^

legionczech 5.1.2008 20:59

Re: Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

Vážená nerad jsem hrubý k ženám,ale žena je ženou do té doby pokud  tomu odpovídá její chování.Vaše vyjádření mě vede k zamyšlení o tom, kdo je tady na hlavu padlý.Jestli vámi zmínění nebo Vy.Když pominu v dnešním napjatém světě to ,že řešení takových problémů ze strany paní ministrně je mimo zdravý rozum,chtěl bych se vás zeptat jak by jste chtěla ověřovat pravost takového označení v praxi.Asi tak jako se ověřuje pravost označení automobilů invalidů?Byly by jste svými jalovými nápady směšné,ale tím,že v tom má prsty ministrně,placená z našich daní je to spíš k vzteku.Možná,že by nebylo od věci ,kdyby se paní ministrně sebrala a odtáhla odkud přišla a sebou si vzala ty,které její fantasmagorie podporují.Ve své rodné zemi by potom se svými obdivovatelkami mohla v realizaci těchto duševních ejakuacích pokračovat.Nemusím Vám vyprávět,jak by tam dopadla i se svými amazonkami.Takže ,přestaňte blbnout,milostivá.

jinec 5.1.2008 21:13

Re: Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

Doporučuji přijmout zákon, který stanoví, že každý druhý rok bude ježíšek žena - nejlépe inavalidní černoška, pokud možno homosexuálně orientovaná. Ať si to všechny feministky užijí.!!

Vala 5.1.2008 22:11

Re: Re: Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

Předložte Džamile, výsledek se jistě brzy dostaví ;-D

Apea 5.1.2008 16:30

Smítko v oku bližního Tvého

Vážení,

když už chcete paní Džamilu kritizovat pro špatnou češtinu (docela ráda bych mluvila kterýmkoliv cizím jazykem, slovenštinu nevyjímaje, tak dobře jako ona česky :-), přiučte se nejprve rodnému jazyku. Autor článku chtěl nejspíše psát o "totalitních manýrech", nikoliv "totálních", a ministryně se sice podle dobrozdání Univerzity Karlovy z roku 1928 může nahradit "ministrou" (tak jako je od (toho) magistra odvozena (ta) magistra), avšak tvar "ministrině" je v češtině nehajitelný.

hmm 5.1.2008 18:23

Re: Smítko v oku bližního Tvého

nevim kde jste vzala vyraz "totalni" v clanku se nevyskytuje a slovo "ministrine" podle Vaseho podani take neni spravne...tak nevim kdo se tady ma ucit rodnemu jazyku

mik 5.1.2008 20:48

Re: Smítko v oku bližního Tvého

Vy jistě máte zájem o práci na ministerstvu

PQ 6.1.2008 11:46

Re: Smítko v oku bližního Tvého

Tvar "ministrině" jistě nahajitelný je, ale "ministryně" možná jo.

PQ 6.1.2008 11:58

Re: Re: Smítko v oku bližního Tvého

ještě bych doplnil, že novější, dosud nepoužívané novotvary mají vždy trochu problém: vezměte si "Česko".  Utvořeno je to logicky (Slovensko, Irsko...) a přece se nám to moc nelíbilo (a mnohým nelíbí). Máme v armádě  asi 10% žen. Je ta žena vojákyně nebo vojáka (dle vzoru magistra, či navrhovaná ministra?) Ženský rod (a vůbec odvozeniny) lze tvořit různě, jde o to, co se líbí a vžije. Takže, když jsme u té armády, kapitánka ano, kapitánkyně ne. Vojákyně ano, vojáka ne, ale vojínka ano, vojínkyně ne. Poručice ano, poručíkyně ne, rotmistryně ano, rotmistra ne, praporčice ano, praporčíka  ani praporčíkyně či praporkyně ne... Je to holt složitý.

mlg 5.1.2008 16:22

Teď není úniku

Demokraticky zvolená zhlouplými občany zmanipulovanými sdělovacími prostředky a naši  civilizaci zničujícími světovými ekotrendy, to je ona parlamentní strana. A ta má dle výsledku voleb nezadatelné právo vyjednat maximum, což vzhledem k chtivosti po korytech nějakou dobu alespoň částečně odstavených jí ulehčilo situaci. Tohle (rovné příležitosti) je blbá, ale sranda. Možná jen na první pohled, protože jako kamínek do destrukční mozaiky se význam může násobit. Energetická politika státu bez JE je už nesrandovní na první pohled. Co se týká genderového blbnutí, v ČSSD už snad mají povinnost mít na kandidátkách 50% žen, možná si i demokraticky odhlasovali pořadí jejich nasazení. Ve starém Římu byl, pokud vím, v případě ohrožení státu, jmenován Senátem diktátor - sice na dobu určitou, ale občas se to zvrtlo, že. A pak bylo tóčo. Asi tu nikdo žádný znamení nedá, silnou ruku taky nemáme moc rádi. Tak tedy demokraticky - založit novou stranu! Nebo obnovit Realistickou ...

Glosator 5.1.2008 16:49

No, pokud bychom konvertovali k islámu, vyřeší se tento

problém sám. A v naší multi-kulti Evropě je to jen otázkou času.

Jirka Tábor 5.1.2008 16:18

Paní ministrině

je trochu snílek a na poměry v Evropě trochu primitiv. Trochu neumí česky a trochu je nemístně sebevědomá. Můj kamárád kdysi říkal "varujte se agilních blbců".

X 5.1.2008 16:56

Re: Paní ministrině

Potíž je, že neumí ani slovo kazašsky. Rusky mluví stejně mizerně jako česky.  Zajímalo by mne, jaký jazyk vlastně ovládá? Že by marťanštinu?