29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
franta 22.9.2006 10:07

Stalinista - nestalinista

důležitá není jeho osoba, ale to jestli má pravdu. A pravdu skutečně má. To mimochodem dokazujete i Vy tím, že nepolemizujete s jeho tvrzením, ale napadáte jen jeho osobu. Jako komunisti - stalinisti. 

Iva 22.9.2006 10:07

Soudruhu Jičínský,

již jste toho zvoral dost. Vaše drzost je naprosto neuvěřitelná. Táhněte na smětiště dějin (velmi slušně řešeno), nikam jinam nepatříte.

Švrk 22.9.2006 10:06

Pane bývalý kolego

Zvracíte do soupeřova stanu, abyste nemusel zvracet do svého??? Poku je to tak, a víte o tom, je to v pořádku. Pokud to děláte s vědomím, že u vás doma není proč zvracet, pak FUJ.

nebe 22.9.2006 10:05

Voliči a jejich rozhodnutí

Ve volbách vyhrála ODS a tak je pro mě její vláda přijatelná. A krom toho průzkumy ukazují nyní ještě větší převahu ODS - tak je její vláda ( kterou chtějí do předčasných voleb) naprosto legitimní. Mně - voliči - selským rozumem- je to takto jasné.

:o) 22.9.2006 10:04

K demokratickému cirkusu patří i varování věkovitého stalinisty před ohrožením demokracie

Chce to dobrý žaludek ;-€

HanaHrusa 22.9.2006 9:49

Re: No prosím,

Pane, nebyl jste úhlavní nepřítel, byl jste jenom komunista, který se postavil na špatnou stranu pomyslné barikády. Komunisté ublížili všem.

svet 22.9.2006 9:45

svetos

To fakt nepochopim. Pane Jičínský Vy pravděpodobně se řídíte pravidlem " Mha za mnou mha předemnou. Že?8-o

demokrat 22.9.2006 9:34

Topolánkova lidová topořivost ve vykládání Ústavy je trapná

Ač socany nemusím, tak Jičínský má pravdu a Topolánkova lidová topořivost, jak by řekal jedna dáma, ve vykládání Ústavy je trapná. Škoda jen, že tvůrci Ústavy, pane Jičínský, neměli tolik důvtipu a předvídavosti, aby lichým počtem poslanců ve Sněmovně vyloučili nebo podstatně omezili možnost volebního patu, jehož jsme nyní svědky.  ODS si v některých případech nepočíná dobře v současnosti. Topolánek dobře nevysvětlil své dluhy, které v miliónech patrně zanechal už ve třech bankách, jak na něho vylézá, Langer žvaní bez důkazu o odposlouchávání politiků a novinářů....Na druhé straně socani zasekávali sekeru do státních financí stylem po nás potopa a kradli jako o závod. A teď babo raď, koho volit.

CYRIL 22.9.2006 9:31

Zamyslet se mají voliči ČSSD

To je skutečně neuvěřitelná drzost a vrchol arogance napsat, že se mají zamyslet voliči ODS nad jednáním pana Topolánka a ostatních z vedení této strany. Jak tak sleduji současné dění, zaráží mne spíše chování sociálních demokratů. Chování pana Paroubka, který je jasným diktátorem, nařizujícím členům ČSSD, co že si mohou a nesmí myslet. Panu Jičínskému zřejmě nevadí, když poslanci nesmí volit podle svého vědomí a svědomí, když musí odevzdat svoje hlasovací lístky "ducemu", aby bylo jasné, že se chovají konformě vůči své straně. V ČSSD je to jako v mraveništi - král rozhoduje a mravenečci jen běhají a plní úkoly. Bez vlastního uvažování, podle kolektivního mozku. Lidé jako Jičínský už měli dávno z politiky vypadnout. Udržují zde bolševické manýry. Pokud se jich nezbavíme, budeme nakonec zase volit pod dohledem domovní důvěrnice, 99,9% pro naše pracující, parlament bude ve stoje tleskat velkému vůdci Paroubkovi. Díky lidem jako je Jičínský se z ČSSD stává strana, podobající se stále více bývalé komunistické. Já jsem se již zamyslel. A dospěl k rozhodnutí, že budu ve všech následujících volbách dávat svůj hlas ODS. Alespoň do té doby, dokud budou v ČSSD Jičínští, Paroubkové a Rathové!

prasatko 22.9.2006 9:28

zhasni :)

Akai 22.9.2006 9:27

Re: Ústava

Miluji absurdní slovní spojení, jako je "nehybnost horské bystřiny", "dietní bůček" a "komunistické svědomí". Znamená to že lidi mají smysl pro humor. A nebo to někdo může myslet vážně ? 8-o

JiM 22.9.2006 9:21

zamyšlení

Pane Jičínský, voliči ODS jsou soudní a jistě se nad panem Topolánkem zamyslí. Možná byste měl spíš vyzvat voliče ČSSD, aby se zamysleli nad svou volbou- ti se totiž jeví jednak jako nenapravitelní, jednak jako naprosto nemyslící.

Slek 22.9.2006 9:21

Re: Fujtajxl

Nezlobte se, ale řeči o "mužické vyzáži" apod. místo argumentů jsou ubohost, skutečná ubohost !

Jerry 22.9.2006 9:17

Pane Jičínský, jste nenapravitelný

Minule jsem Vám doporučoval procházky v lese, pohyb na čerstvém vzduchu. No jo, na doktory dnes nikdo nedá... Z Vašeho pozoruhodného článku ale usuzuji, že to s tou demokracií v ČSSD ještě nebude tak zlé, když Vám poslancům ještě Paroubek nezabavil výtisky Ústavy ČR, s odúvodněním, že by někoho z Vás mohla přivést k chybným výkladům . A vyřiďte svému šéfovi, že by do NP mohl psát i osobně, rád bych s ním taky polemizoval, když je tak zdatným komentátorem.  A počasí je teď hezké, jděte na tu procházku. Zdraví máte jen jedno.

Ladislav N. 22.9.2006 9:10

Re: na férovku, pane Vízku

JIčínský má "selektivní paměť" a o případech (donebevolajících), kdy protiústvní postupy ČSSD zamítl Ústavní soud ČR, se (pokud je mi známo) nikdy nevyjadřoval ještě PŘED zamítavým rozhodnutím ÚS, pokud tak Jičínský učinil vůbec. Jičínskému nejde o právo, on skutečně jenom provozuje partajní propagandu... Rv

francek 22.9.2006 9:07

Ústava

Je úžasné sledovat, jak letitý  znásilňovač práva a nekolika ústavních zákonů neustále přednáší své názory. Jak si nyní tento právní mudřec srovnává se svým svědomím   své postoje při křivení práva v uplnulých letech, zvláště při jeho zásadních podílnictvích na komunistických právech? Asi se jedná o zbytečnou otázku - o problémech se svědomím je u komunistů z přesvědčení  možno úspěšně pochybovat.

husak 22.9.2006 9:02

fraska

je podivuhodne, jak luza po hadrovem puci v roce 89, neukojena - protoze vidina moci se rozplyva, neustale vymyva mozky stada. neuvedomuje si totiz, ze demokracie je pravo na diskusi s moznosti odebrat slovo kecajicimu. a samozrejme, neni-li argument, hodi se urazky, nadavky a pomluvy. vratte se do chlíva, milácci!

Stachanov 22.9.2006 8:57

paragrafy jsou klikaté

Všimněte si, jak často pan Jičínský používá výrazy přepoklad, z povahy věci lze dovodit, nepřímo plyne atd atd. Přičemž každé dovození nebo předpokladu jiném než jeho je to zesměšňováním ústavy, protiprávní atd atd. ;-D

Pavel Walter 22.9.2006 8:53

Re: No prosím,

Co to mels ty stara bolsevicka hruzo, Akorat ses dal k parte co prohrala boj o koryta, clovek ti ani vic napsat nemuze, protoze cenzurujou uz i zde. Je z takoveho asshola jako jsi ty tak akorat nazwraceni. Spino, povesit te meli soudruzi a pak te omilostnit, jak to je u vas ve zvyku. Proste te akorat serre, ze jsi se nedostal tehdy ke korytu.

StandaT 22.9.2006 8:50

na férovku, pane Vízku

Jičínský sice po odborné stránce píše co má hlavu a patu, ALE: jako obvykle nahrazuje vyjádření dějem. Jako by to Topolánek už udělal. Jakoby už porušil ústavu. A takto píše vždycky.

Takže když se odvoláváte "na férovku", tak to nedělejte pod články soudruha Jičínského, protože ty se v duchu fér vůbec neodehrávají. Je to PR mající za úkol ukazovat ODS jako mocichtivou bandu JIŽ NYNÍ nerespektující zákon.

Akai 22.9.2006 8:47

Ústava

Vůbec se nedivím, že si Paroubek Jíčínského drží a nepošle jej objímat stromy na Vysočinu. Vždyť kdo by mu lépe doplnil vedoucí úlohu strany (samozřejmě té jedině správné ČSSD) do nové ústavy ? Národní frontu už má taky celkem komplet, tak naco čeká ? :-D

Robinzon 22.9.2006 8:38

Re: Vzeny pane Jicinsky

Milý pane, ten už je v důchodu 30 let, tímhletím si jen přivydělává. Představte si, že by Goebbels seděl v parlamentu až do roku 1960

Robinzon 22.9.2006 8:35

Re: Re: ? ? ?

Musíme pro to něco udělat, lopatu mám!!!!

ZW 22.9.2006 8:35

Re: Vzeny pane Jicinsky

"Duševně chorý komunista" = ten, kdo přesně cituje ústavu. To jen abyste pochopil tu třeskutou logiku zdejších diskutérů, pane poslanče.

Robinzon 22.9.2006 8:34

Rozdíl mezi holubem a Jičínským?? Žádný

Všechno podělá, ale střílet se nesmí

míša mýval 22.9.2006 8:32

kuš zombie

Kdy se už tyto Urválkovy děti odeberou za svými Leniny, Staliny a Gottwaldy? Nebo se nad máme učit morálce od bolševického udavače?

pavel 22.9.2006 8:31

Re: No prosím,

Jak vás znám, pane Vízku  z vašeho působení ve státní správě, hodně jste se za těch dvacet let od nich naučil. A vesele při svém působení ve funkci své nabyté zkušenosti používal. Bohužel jsem to poznal na vlastní kůži.

Tak, prosím, někam zalezte a nevystrkujte nos, je mi zle i po těch letech, když o vás jenom slyším.

(mimochodem, malé "v" v osobním zájmenu není pravopisná chyba, ale výraz mé neúcty k vaší osobě)

ZW 22.9.2006 8:29

Re: Autor překrucuje význam čl. 73 ústavy

Je to směšná hra se slovíčky. Žádost o vyslovení důvěry se buď "schválí" nebo "neschválí". Nikoliv "zamitne" nebo "nezamítne". Návrh na vyslovení důvěry je "přijat" (nikoliv "nezamítnut"), vysloví-li se pro něj nadpoloviční většina (nikoliv "nemenšina") přítomných poslanců.

Kdyby platil váš překroucený výklad, stejně by mohla by být takto "nezamítnutá" vláda ihned sesazena, protože hned po "nezamítnutí" žádosti o podporu by následoval návrh opozice na vyslovení nedůvěry. A ten by byl také "nezamítnut".

Zdeněk 22.9.2006 8:25

Zdeňkovi

Máte pravdu, ale ta je kničemu! Ve stejne situaci by se mohl ocitnout i Paroubek. Neplitvejte časem pro konstatovani skutečnosti. Na pi*oviny nema tato republika čas.

PRASÍ DENT 22.9.2006 8:19

Re: smutek

 Což Klausovi darebáci uvítali a přijali.....