29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 22.9.2006 11:24

Re: Malý Astone

Jenom jestli si moc nefandíte. Vy sám argumentujete naprosto mimo podstatu věci a odvoláváte se na "historii", v níž zatím ale podobná situace nenastala.

milan 22.9.2006 11:19

žabomyší spory

Proboha nechte už těch žabomyších sporů. Stejně rozhodující věci nařizují EU nebo USA, tak se k čertu nějak domluvte a neotravujte lidi.

krmič 22.9.2006 11:19

Re: Re: ještě že máme

"až se sebere posrancům právo zákonodárné iniciativy"

Správně! Ti kteří jsou posraní nemají do zákonů co mluvit!

Ale vážně - na co by tam ti poslanci (poslanci!) vlastně měli sedět, kdyby neměli právo zákonodárné iniciativy? Naivně se domnívám, že to je jeden z rysů demokracie. Jestli se nemýlím, v USA to tak funguje.

legislativec 22.9.2006 11:07

Re: ještě že máme

Ústava nepřipouští několik výkladů v tomto případě, ale pouze jeden! A že někdo neumí číst, je jeho problém. A napsat tak, aby měla jen jeden výklad? Obyčejná smlouva, která se uzavírá mezi dvěma stranami není nikdy natolik dokonalá, aby neměla též více výkladů. A představte si, že musíte napsat něco natolik obecného a konkrétního, aby to spadalo na všechny teoretické možnosti, neboť i 1% možných případů v té které situaci by mělo být regulováno a mělo by na ně být pamatováno (např. situace teď nastalá - kdyby s ní ústava nepočítala). A proto - až stát zaplatí kvalitní legislativce (psát zákony, kterými se bude řídit 10 000 000 lidí za mizený plat je opravdu obtížné), až se sebere posrancům právo zákonodárné iniciativy (zmršování právních předpisů sexuology, inženýry učiteli), až se zlepší soudnictví (zejména rychlost a kvalita), až se zvýší právní vědomí (a lidi budou žalovat, neboť jedině uplatňováním práva může dojít k jeho zkvalitnění), až se opustí kazuistická tvorba práva spočívající ve výčtech jednotlivých situací, kdy se vždy na něco zapomene (tj. nikoli obecná) etc. - pak to možná bude fungovat. A je nepřípustné zlehčovat základní zákon ze strany představitelů státu, neboť jak se má pak chovat řadový občan (obyvatel).

franta 22.9.2006 11:01

Malý Astone

z Vaší reakce soudím, že Vám vypovídají službu nervy. Mluvíte úplně z cesty, ostatně jako skoro vždy a reagujete na něco co jsem vůbec nenapsal. Přeji Vám hezký den a modrou oblohu bez mráčku.  

Malý Aston 22.9.2006 10:57

Re: Re: Pan Jičínský a realita.

Máte pravdu. I Hitler,Stalin,Gottwald a jiní,byli zvoleni demokraticky.Jen ten výsledek po volbách a realizace jejich plánů byla jiná.Takže je v rukou občanů aby si vybrali a potom neplakali,že to mysleli upřímně.

žabák 22.9.2006 10:55

ještě že máme

tvůrce několika ústav soudruha Jičínského a další schopné tvůrce Ústavy a zákonů. V případě, že by přijali Ústavu, která by jednoznačně neumožňovala tolik výkladů, neměli bychom o čem diskutovat. Ústava i zákony mají být natolik průhledné a jasné, že by nemělo být možné, aby je právnici, soudci, samotní zákonodárci atd. vysvětlovali různě.

Malý Aston 22.9.2006 10:54

Re: Je to strašlivé probuzení

Naprosto souhlasím,ještě některé strany zakážou svým poslancům hlasovat jako ČSSD a KSČM a je z toho úplný zmatek.Fakt nebylo jako za Jakeše.Každý věděl i bez Ústavy,co může a za co je kriminál.Máte pravdu,100 hlasů bolševiků z ČSSD a KSČM je více hlasů než hlasů ostatních.

Alois 22.9.2006 10:51

Re: A stejně tak

Samozřejmě nemá. Oni to snad dělají? Zkuste si najít, kdo co kdy skutečně řekl,   to stačí.

vik2@tele2.ch 22.9.2006 10:51

Re: Autor překrucuje význam čl. 73 ústavy

Myslim, ze vas vyklad neni spravny. Neznam ceskou ustavu, ale drzim se vasi definice "Podle cl. 73....."atd. Ale zde v obou pripadech se jedna o vladu, ktera uz pred tim duveru dostala a to alespon minimalni vetsinou, coz neni zatim pripad teto vlady.

Nevim, kdo delal vasi ustavu, ale podle mne to museli byt lide bez praktickych zkusenosti a na stiru ze zakladnimi pocetnimi operacemi. Napr. je-li stanoveno, ze minimalni potrebny pocet pro platne hlasovani ma byt alespon 1/3 poslancu, mel by byt jejich zakladni pocet delitelny tremi.

Alois 22.9.2006 10:45

Re: Quo usque tandem abutere patientia nostra ?

Omluvte překlep a chybějící j. Jdu na houby a moc spěchám.

franta 22.9.2006 10:45

A stejně tak

Má vůbec smysl reagovat na to, co Topolánek, Langer a spol. sdělují, že druzí zamýšleli, řekli a udělali ?

franta 22.9.2006 10:42

Je to strašlivé probuzení

když si uvědomím, že nás deset milionů občanů této republiky si skoro 13 let špatně vykládalo náši ústavu a že musel přijít génius v osobě pana Topolánka, aby nám konečně otevřel oči. A to mezi ty nechápavé blbce musím zařadit i takovou osobnost jako je pan prezident Václav Klaus. Proč by jinak chtěl po Grossovi a Paroubkovi 101 podpisů, když jich stačí jenom 100. Odborník se diví, laik žasne. 

Alois 22.9.2006 10:41

Quo usque tandem abutere patientiea nostra ?

Výklad ústavy je prostě konstatování. Nemá smysl jej zpochybňovat a hledat kličky, ano.. Co vytknout lze, je snaha  podsouvat Topolánkovi úmysly a uužuž je vydávat za činy.

Prorokoval jsem, že Paroubek nesleze z mediální scény celých 30 dní. To činí. Nemá smysl reagovat na to, co Paroubek sděluje, že druzí zamýšleli, řekli a udělali...

Ať bude podle posledních voleb nominována kterákoli vláda, volební pat se  bude stále generovat ve sněmovně - a vyústí jen v ochrnutí parlamentu, rozpočtové provizorium a ústavní krizi. Nové volby jsou jediným etickým řešením. Čím déle soc. demokraté této one-man show svého předsedy nečinně přihlížejí, tím menší mají naději na počet nových křesel, z nichž nejprestižnější  by ráda obsadila bývalá vládní sqadra svými širokými zadky, takže novou vlnu v soc. dem. čeká , že budou sdílet poslanecký klub i v dalším volebním období se stranickými geronty, kteří demokratické myšlenky svým lpěním na moci dehonestovali. Podle toho, jak dlouho ta smutná estráda trvá, levý střed v ČSSD postrádá silnější osobnosti a nezbývá nic jiného, než na historické znemožnění vlastní strany hledět s odevzdanou útrpností.....

Ostatní strany si mohou být podporou svých pravidelných voličů v předčasných volbách celkem jisty, snad kromě lidovců, kteří by měli výrazněji a srozumiteněji formulovat své směřování po obměně ve vedení strany.  

Myslím si ostatně, že kabaretní výstupy Pána z Buranova už jsou primárně zacíleny jako volební kampaň k voličům, kteří v červnových volbách k urnám nepřišli. Značná část z nich je totiž k věcem veřejným lhostejná, politicky laxní a naivní. Některým by mohlo konvenovat hulvátské chování bulvárního hrdiny. Převaha bulváru na mediální scéně může u části těchto voličů  / k červnovým volbám nepřišly 2 miliony oprávněných / generovat zmanipulované, velmi schematické představy, které by se při vyšší úrovni politické kultury a vyváženějším stavu mediální scény u nás ve volbách vůbec neproevily.

jirka.s. 22.9.2006 10:38

Re: No prosím,

Douška o tvém přemýšlení je vskutku úsměvná.

Ale konečně jsem si uvědomil, že komunisti sem tam provedli také něco pozitivního. Pokud tobě zakázali učit děti, nemohli učinit nic lepšího. Takového jednoho blba jsme na gymplu měli také. Ten nám vykládal dějiny starověku "z hlediska marxismu-leninismu". Frekvence těchto slov od něho byla daleko vyšší než "z hlediska vyššího principu mravního".

Pavel 22.9.2006 10:35

Vážený pane Jičínský,

pouze úcta ke stáří mi brání, abych Vám nenapsal co si o Vás myslím. Byl bych Vám vděčný, kdybyste pokaždé až něco zase napíšete zašel na WC a tam s tím utřel zadek a posléze to řádně spláchl. Učiníte tím pro národ to nejlepší co můžete.

Honza 22.9.2006 10:33

Re: Re: Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Ze tří příspěvků dva zcenzorované, milý Jaroslave. Máte mocné ochránce na Viditelné hoře.

chetgar 22.9.2006 10:31

co zas ten rudý dědek plácá?

občané, co volili jeho komunisty tvářící se jako socialisty (najdi pět rozdílů), zjevně nemysleli vůbec, ono to někdy bolí :o))

jirka.s. 22.9.2006 10:31

Re: Pane Jičínský, máte pocit že troubu poučíte (zvlášť když to má za 12 dní?)?

Á, už tady byl nějak podezřele dlouho čistý vzduch. No, konečně jsme se dočkali. Kdepak jsi se tak dloho flákal? Prostata v noci trápila, trápila, geronte?

Honza 22.9.2006 10:29

Re: Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Cenzoři, cenzoři, svoboda Vám velmi nevoní, co?

jirka.s. 22.9.2006 10:28

Tak tedy na férovku, soudruhu Vízku?

JAKÝ JE TVŮJ NÁZOR NA ČLÁNEK SOUDRUHA KOJZARA, UVEŘEJNĚNÝ 5.5. TOHOTO ROKU V HALÓ NOVINÁCH? v PLNÉM ZNĚNÍ SI HO MUŽEŠ PŘEČÍST V DNEŠNÍ DISKUZI K ČLÁNKU PANA HOLÁSKA "JIŘÍ PAROUBEK VYSKAKUJÍCÍ". (Však dobře víš, kde ho hledat.)

gerontusinza 22.9.2006 10:22

Pane Jičínský, máte pocit že troubu poučíte (zvlášť když to má za 12 dní?)?

Nikoli, a myslím že i vy to víte, přesto jako politik používáte mnoho slov a slušných. Já bych to vyjádřil jednodušeji. Ať ta všeho schopná zlodějská parta jde do(Y)(Y)(Y)  Omlouvám se vám, že to směřuji k vám, a chápu , že vy se mnou a st outo formou nebudete souhlasit . Přeji hezký den.

jirka.s. 22.9.2006 10:22

Re: Re: Hlavně na férovku !

Viz má odpověď výše Fafovi.

rony 22.9.2006 10:20

Re: Pan Jičínský a realita.

Ale Lukašenko byl svého času taky zvolen ve svobodných a demokratických volbách!!!

jirka.s. 22.9.2006 10:20

Re: Re: Hlavně na férovku !

Milý Fafa! Svoji otázku musíte prezentovat tučně a červeně a až ji položíte cca dvacetkrát, tak vám možná odpoví, že vaše otázka je zcela irelevantní

Honza 22.9.2006 10:19

Re: Soudruhu Jičínský,

Musím se přidat k názoru paní Ivy. Pane Jičínský, jste neuvěřitelný. Hovoříte o břevnu v cizím oku, ale vy a vám podobní jste sami zavaleni horou všeho možného. Nedá se to srovnat. Tak se zkuste polepšit. Cha chá !! Bláhové přání. Radši mlčte a tiše se styďte někde v ústraní.

Malý Aston 22.9.2006 10:17

Pan Jičínský a realita.

ČSSD volby nevyhrála,nebyla tak úspěšná jako ODS.ODS taky nevyhrála,nemá dostatek poslanců a s KSČM se kterou se spojil pan Paroubek a bývalý členˇKSČ,pan Jičínský nemá zájem jednat.Takže nemohu pochopit ty,kteří nadavají na ODS nebo vychvalují ČSSD jak jsou zdatní nebo nezdatní.Oni za to nemohou,to občané podle svých zkušeností a vzdělání nebo nevzdělání volili a zvolili.Takže je otázka,co si přejí občané a ne to co si přeje pan Jičínský.Oni totiž zapomínají,že oni potřebují nás a my na jejich přání a tužby se můžeme vykašlat. Vzhledem k tomu,že většina občanů nemá zájem o návrat  k budování socialismu pod vedením KSČM a ČSSD předpokládám,že nové volby,které jistě budou rozhodnou,zda občané touží po vládě jičínských a spol.nebo chtějí změnu pod vedením ODS nebo Zelených nebo jiných stran,které nechtějí spoluvládnutí se stranou Jakeše a spol.A může pan Paroubek nebo Sobotka nebo Rath a Jičínský psát co si zamane,mohou vylučovat ze své strany koho chtějí,nás normální občany vyloučit nemohou a my se rozhodneme,koho budeme volit a to svobodně a tajně,ne jako horda soc.demáků,kteří jsou pokakaní strachem ze svého diktátora.

Jaroslav 22.9.2006 10:13

Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Průzkumy nejsou volby, s tím jděte do háje. Rozhodující jsou volby, mandáty v parlamentu a ODS i s potencionálními spojenci většinu nemá. Takže nemá právo vládnout protiústavně a nedemokraticky. Podle vaší logiky by na Slovensku vládl v posledních 8 letech Mečiar a ne Dzurinda.

rony 22.9.2006 10:13

pane Jičínský

v porovnání s tím, co na naší politické scéně předvádí Paroubek a jeho kamarila, včetně vašich výlevů na NP, je Topolánek mnohem menší zlo, byť do ideálu má taky daleko. Před Paroubkem byla politika svinstvo, ale teď je to hnus a zvedá se mi z toho žaludek. Bohužel si tím asi musíme projít, abychom si pak více vážili politického stylu a úrovně pánů Klause a Zemana.

kocour 22.9.2006 10:12

Ne že by v tom měl Topolánek úplně jasno,

ale Jičínského "výklad" je ještě horší, než ten jeho.