29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kocour 22.9.2006 15:38

Re: Re: Autor překrucuje význam čl. 73 ústavy

Faust se nemýlí. Pokud nově jmenovaná vláda nezíská ve Sněmovně důvěru, pak prezident skutečně jmenuje nového předsedu vlády a na jeho návrh novou vládu. Ale nikde v Ústavě se nepíše nic o tom, že ta stará vláda musí podat demisi (chcete-li proto plakat, plačte, ale na Jičínského hrobě), ani do kdy musí prezident jmenovat nového premiéra. Jediným řešením je, že prezident odvolá (to smí, ale není povinen) tu starou vládu. Ale ani s tím není třeba nijak pospíchat.

Alois 22.9.2006 15:27

Re: Re: Re: Jak dlouho ještě ... pane Jičínský

Bývalý člen strany skutečně může mluvit o Ústavě, zvlášť, pokud je fundovaný legislativec. Jeho výklad je správný a demokratický, narozdíl od toho, co zde předvádíte vy. Mimoděk totiž předvádíte manýry, kvůli kterým jsou komunisté tak nenáviděni - rád byste silou potíral protivníky pro jejich politické smýšlení. Snadno a s chutí byste obcházel zákony a tendenčně je vykládal. Ve výkladu p. Jičínského oproti vám není ani stín politické zaujatosti. Jestliže v úvodu a závěru článku p. Jičínský vyjadřuje kritiku některých tendenčních pokusů k vykládání ústavy, má také pravdu. A pokud tu kritiku směřuje k protivníku v politické kampani, jen kope za svoje barvy.

Jedinou argumentací, která tu je na místě, samozřejmě je, že i pan Jičínský ve vztahu k topolánkovi reaguje na zvažované možnosti jako na dokonané činy, což je nějaká soc. demokratická nemoc.

Kolikrát jsme si představovali překročení nějaké zásady a formulovali i možnosti, které jsou prostě tabu. Pokud někdo takové myšlenky vysloví, neznamená to přece, že schvaluje jejich realizaci. K odstranění volebního patu a dosažení předčasných voleb nejsou potřeba žádné nedemokratické a protiústavní kroky. Pan Jičínský to ví.  

Bez ohledu na vaše politické přesvědčení, vy hlavně nejste demokrat, ale zaujatý agresivní demagog. A nerozumíte ani historii.

Mirek Šejna 22.9.2006 15:10

BuBu

kdybyste nebyl ignorant, pochopil byste z mého příspěvku, že naznačuji, jak se dá zařídit, aby Topolánkovi poslanci měli většinu ve sněmovně a mohli tak dle litery ústavy vyslovit důvěru vládě ODS. A jak říká přísloví: chytrému napověz, blbého kopni. Doufám, že Vás ten kopanec nebolí.

A pokud jde o zákony, včetně ústavy, pak existuje cosi, jako Havlův duch zákona a Klausova striktní litera zákona. Je zvláštní, jak se najednou naši pravičáci stali vykladači ducha a ignoranty litery.

Pete Brich 22.9.2006 15:02

Kupte mu kačera

na provázku, ať má být na co pyšný.

PB

honcek 22.9.2006 14:57

Re: Vidíte, Bygu ?

Slusne a opatrne vyslovit pochybnost? Umite pane cist? Umite precteny obsah interpretovat a pochopit? Potom si prectete prispevek Byga a zjisite, ze je presvedceni o jicinskeho pravde je az fanaticke!!!! Jednoduchou logikou - je bolsevik :o)

honcek 22.9.2006 14:52

Jasnovidec a jesita v jedne osobe

To se pan neomylny opet ukazal v plne sve nahote. Za prve, jak muze predjimat neco, co se ma teprve stat a on uz predem vi jak se to stane, kdy i co (ze by tato jasnozrivost byla nakazliva, pane Paroubku). Obhajoba ustavy z jeho ust je minimalne nepatricna neli sprosta. Pokud si vzpominate tak zjednodusene receno, nase uztava vznikla opsanim (pan jicinsky tez opisoval) zhruba 7mi jinych nekorespondujicich ustav (ja to nezatracuji, bylo ji treba a rychle). Ale podavat tento "paskvil" za neco nedotknutelneho, nezmenitelneho se mi opravdu prici az hnusi!!! Zmena je zaklad zivota, veci, lide, zvirata, rostliny, cely svet, vesmir se neustale meni a vyviji!! Proc by se nemela zmenit ustava? Proc by se nemohla kritizovat? Protoze pan jicinsky je jejim spoluopisovatelem?

Alex 22.9.2006 14:38

Re: Re: Re: Jak dlouho ještě ... pane Jičínský

Naprosto souhlasím

Alex 22.9.2006 14:36

Re: Re: zastáncům ústavy za každou cenu

Komunista Jičínský má hlavní zásluhu na tzv.  kontinuitě zločineckého právního systému s tím současným. .

J. Plzák 22.9.2006 14:35

Nezná někdo jeho emajl?

Bylo by hezké, kdybychom mu my, všichni jeho obdivovatelé, poslali najednou zdravici. A to nejméně pět dní za sebou.

Šnek 22.9.2006 14:32

Jičínský je komunistický zločinec.

Bylo by dobře, kdyby mu někdo dal facku, tak jako ji dostal skřet Rath.

mak 22.9.2006 14:25

vyzvednou si volebni listky a zakazat poslancum volit je taky velmi ustavni

to vymyslel guru paroubek. A taky to neni proti nicemu. Jen autor plive na svy dite ktery hnaca uz nekolik desetileti a je stale plno ruznych okecavek inu jsme v kotline a je nam tu dobre. (Y)

Alois 22.9.2006 14:23

Re: Re: Voliči a jejich rozhodnutí

Zapomněl jste připodotknout, že 25% oprávněných voličů k volbám nepřišlo a zapomínáte i na to, že oprávnění voliči tvoří v ČR jen 4/5 občanů, resp. obyvatel. A to jsou dohromady 4miliony z deseti.

 Přepočet hlasů se v letošních volbách ukázal v celé své nesmyslné nahotě, i jeho nedemokratický dopad, neboť na co stačil ostatním jeden hlas, na to potřebovali Zelení dva hlasy!! Tenhle příklad je tak zjevný, očividný, do nebe volající! Proto je třeba respektovat voliče a hned potom vítěze voleb, jinak zpochybňujete demokratický princip.

V poměru 50:50  sestavil vítěz koalici , kterou ČSSD bojkotovala, i zde se projevuje, jak nedemokraticky vnucuje sněmovně svou vůli.  Role v opozici se ČSSD nehodlá zhostit a aspiruje na vládní roli. Paroubek s podporou levicové KSCM počítá jaksi automaticky a veřejnost ani on se neptá, zda za tuto podporu bude spřátelená strana požadovat ministerská křesla, účast ve vládě. Je tedy možno oprávněně požadovat vysvětlení, jak to s nevyhlášenou levou koalicí je, a co od ní mohou voliči očekávat. Ačkoli mluví do všeho, k této závažné otázce mlčí Paroubek i Filip jako zařezaní. Při sestavivání vlády Paroubkem můžeme očekávat šokující kotrmelce. Hrozba obsazení ministerských křesel komunisty s předrevoluční historií,  spjatou s STB, může být Paroubkovi prostředkem, jak si vynucovat na vítězi voleb velkou koalici, která jen na další čas odsune pod koberec osvětlení všech pochybností, které o osmiletém působení vlády ČSSD v hospodářství voliči mají.  Proto už z hlediska etiky je přijatelnější, když do přechodných voleb zůstane u moci vláda jmenovaná vítěznou  stranou, byť bez důvěry sněmovny, než vláda nominovaná stranou, která prohrála.

Trochu PODPRAHOVĚ manipulujete - ODS nikdy nezpochybnila vůli  uskutečnit předčasné volby. Paroubek je nechce, ačkoli sám má také jen 100 hlasů a s důvěrou sněmovny může počítat leda ve svých iluzích. Nejde mu o pokus sestavování vlády,  ale o to, aby  se příliš nepřevrátily  osmileté usazeniny. 

m 22.9.2006 14:23

Stařeček Jičínský

Proboha,už je tady zase.Staroušku JIČINSKY,jsem Vašim vrstevníkem,pamatuji na Vaše bolševické léta,jak jste nám tenkrát vymýval mozky,běžte prosím už do zaslouženého odpočinku,neotravujte lidi,přenechejte to mladším,chytřejším.Vím,že je to těžké si zvyknout na důchod,jenže s tím nic nenaděláte.Buďte soudný dokud Vám to ještě trochu myslí,budete směšný až se u Vás projeví naplno senilita (možná už se projevuje,nemyslíte ?

m 22.9.2006 14:14

Re: Ústava neústava.

Domnívám se,že k těm debilům patříte i vy !!

H. 22.9.2006 14:14

Re: Ústava neústava.

A vy jste největší. Jak si můžete dovolit si brát  do huby p. Bendu, člověka, který v životě něco dokázal , co jste dokázal Vy? Jste promitiv.

m 22.9.2006 14:12

Re: zastáncům ústavy za každou cenu

Naprosto souhlasím !!!

nosál 22.9.2006 14:09

Re: Přestože je autor z ČSSD

Pokud podá Topolánek demisi a vládu převezme Paroubek ,asi už nebudete volit nikdy nikoho jiného než v "demokratických volbách " 99 % Stranu Soudruha Paroubka.

nosál 22.9.2006 14:06

zastáncům ústavy za každou cenu

On byl jistý Hitler také zvolen "ústavně"a stejně "ústavně " byl zvolen Gottwald a kdyby byl někdo v obou přípdech udělal "neústavní krok, a třeba udělal vojenský převrat, jistě by porušil ústavu.Ale zachránil by miliony lidských životů, lidé v mnoha státech by měli možnost žít jako lidé a ne jako otroci . Jak je řečeno: Vražda na tyranu není zločiněm! Zabránění toho,aby se chopili vlády zločinci , a tím dle mne Paroubek a KSČM jsou, je bohulibým a lidem prospěšným činem.

pic 22.9.2006 14:05

Re: Pane Jičínský, máte pocit že troubu poučíte (zvlášť když to má za 12 dní?)?

Proboha od tebe geronte přání dobrého dne působí jako vyhnání z ráje. A zase 500 kč v (Y) zase jsem si poblil klávesnici.

Larus ridibundus 22.9.2006 14:02

Re: Re: Jak dlouho ještě ... pane Jičínský

Mimochodem Ivan Hrozný, Stalin, Pol Pot, Marx i Hitler, o Lejninovi nemluvě měli svou pravdu. Pan Jičínský ji má samozřejmě taky. Ale je to blábol, příšerný, ale pravdivý !!!(Y) Chápete? milý pane Martine??

brabus 22.9.2006 14:01

Re: Re: Jak dlouho ještě ... pane Jičínský

Soudruhu Schaute. Jestliže tu píše o ústavě člověk, který byl členem strany, která popravovala své politické soupeře ve velkém, tak to není normální. Normální by bylo, kdyby soudruh Jičínský seděl od 89 roku v kriminále jako významný exponent žločinecké organizace (viz. Norimberský proces)Rv

Larus ridibundus 22.9.2006 13:57

A proč

Je tenhle článek v téhle rubrice. Podle mně by se hodil spíš do rubriky "zábava", nebo do stařičkého Dikobrazu s jeho nicneříkající satirou....(Y)

brabus 22.9.2006 13:56

Re: Re: Re: Malý Astone

No tak Franto, soudruh Paroubek nepostavil kandidáta jen proto, že pak by nemohl bránit poslanců ČSSD volit. To je vše!!!! Protože se bál a bojí, aby to nedopadlo jako s volbou presidenta. To je normální????, aby bránil předseda poslancům volit??? Znáte poslanecký slib??? Soudruh Paroubek je nebezpečný člověk pro demokracii. Paroubek =Lukašenko=MečiárRv 

BuBu 22.9.2006 13:53

Re: Šejno a to je právě to . . .

. . . v čem se zásadně nemůžeme shodnout ! Vy (jakožto levičák tělem i duší) se striktně držíte toho, že ústava má "jeden výklad" a že ústava nehovoří o politické kultuře ! Sám musíte uznat, že bolševici - potažmo levičáci,  jaksi opovrhují základními principy demokracie ! Tedy nepsanými zákony slušných lidí ! Tvůrci ústavy totiž nepokládají naši ústavu za špatnou v tom smyslu, že by mohla za dnešní patovou situaci ! Ani žádná ústava ve vyspělé demokracii západních států nepředpokládá, že když některá strana vyhraje volby (byť jen o 0,001 %), že ji ti ostatní nedovolí vládnout ! Uznání vítěze voleb na právo vládnout sice nikde napsáno není, ale patří to k základní politické kultuře - kterou se tak rád oháníte !  

Vážený Šejno, ústava sice o politické kultuře nehovoří . . . ale bere ji jako samozřejmost !

Toto Vy, Paroubek a Filip, toto nejste nikdy schopni (ve Vašem případě možná ani ochotni) . . . pochopit !

Barbánek 22.9.2006 13:41

Děkuji za radu

dědku plesnivej, a teď už táhni.

franta 22.9.2006 13:35

Pokud máte pravdu, malý Astone

dá se usoudit, že ODS vyhrála volby i díky tomu, že i tuto stranu volili bolševici jako Byg. Ach, ta logika !

Martin Schauta 22.9.2006 13:28

Re: Jak dlouho ještě ... pane Jičínský

Vážená paní,  naučte se prosím diskutovat "ad rem" a nikoliv  "ad hominem".  Srdečný pozdrav.  Mimochodem,  pan Jičínský má naprstou pravdu.

franta 22.9.2006 13:27

Re: Re: Malý Astone

Děláte rád zbytečné věc, Astone ? Asi ano. Paroubek zřejmě ne. Proč by ČSSD stavěla svého kandidáta, když bylo zřejmé, že nemá šanci na zvolení ? Jen proto, abyste mohli říkat: "Vidíte jim kandidát taky neprošel!" ? V okamžiku kdy byl kandidát ČSSD průchodný, tak kandidoval a byl zvolen. Tak co ještě chcete ? Aby ČSSD stavěla jen takové kandidáty, kteří se Vám budou líbit a v době, kterou Vy určíte ? A nechcete toho příliš ?  

franta 22.9.2006 13:19

Vidíte, Bygu ?

Dovolil jste si velmi slušně a opatrně vyslovit pochybnost. A výsledek ? Jste bolševik. To jste asi ani nevěděl. Kam se hrabe Freud na malého Astona.

franta 22.9.2006 13:17

Správně

Vláda ODS by měla předložit zákon s jmenovitým výčtem funkcí, resp. osob a problémů, ke kterým se tyto osoby mohou vyjadřovat. Třeba se potom nějak k té demokracii dobabráme.