15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karlos 16.1.2010 10:40

****

Neuvěřitelné.......napsáno jak referát ze střední školy :))).......po delší době jsem si od pana Hvížďali něco přečetl .....velké zklamání. Jeho dedukce jsou opravdu hodně zjedodušené :)

Zach 15.1.2010 20:40

Krize v ODS je důsledkem samolibosti celého vedení v čele s Topolánkem

Absolutní nedostatek sebereflexe za totálně prohrané volby se dále rozvíjí,příklady pád vlády jako spiknutí Paroubka a těch co zradili. Topolánek si vydupal silný mandát, až na to,že se bál tajné volby kongresem, to ani netajil. Jak ten mandát využil? Sváděním vlastních chyb na druhé,hledáním viníků,jen ne sebe.Vymýšlením VIZE,když bylo třeba konat pro současnost.Přetřásání co udělal Bém špatně. Nespojovat ODS,ale rozdělovat. Kdo je proti jeho partě ogarů je předem dáván na pranýř. Toskánská ostuda byla vysvětlována jako náhodná setkání podle Járy Cimrmana. Člověku to připadá jako metodika jak pomáhat ČSSD ve volební kampani. Ty preference v neprospěch ODS jsou až moc pro ODS příznivé.

kmotrdrobek 13.1.2010 9:40

Blbost

Podle mého je to nesmyslný článek, který tady Hvížďala zhvízdal. Lidi většinou dávno zapomenuli na nějaký odchod Topolánka z poslanecké sněmovny, nebo Paroubkovy názorové veletoče. To si pamatují jen skalní příznivci stran a politologové a novináři. Kdyby totiž lidé (voličstvo) meli nějakou delší paměť, nevolili by púodle posledního slibu.

PetrII 13.1.2010 1:36

Někdy jsme voliči a pak už jen občané

No vidím, že Vás pan Hvížďala pěkně nandzvedl. Ani jedna ta strana nestojí za tu polemiku.Kolik vlastně mají členů? Dohromady možná 50.tis? A o co jim hlavně jde? Ať jdeme k volbám a oni pak mají podle počtu voličů peníze a pak už jsme jen občané (tupci) za které oni nejchytřejší rozhodují. Už po několikáté navrhuji občanskou neposlušnost - nejít k volbám. Ať se zvolí sami,to ale moc peněz mít nebudou a ve světě ten zvuk,ta legitimita, koho vlastně zastupují. A pozor, když tak bojujete mezi sebou ať Vás nepřekvapí zase nějakou opoziční smlouvou nebo podobnou kulišárnou. Zatím jsem byl u každých voleb, ale teď bych se styděl sám před sebou jim dát hlas. TOP 09 ? nový vitr ze starých pr-delí, zelení,kteří se mezi sebou nikdy nedohodnou,černoprdelníci, kteří jdou do koalice s každým, atd,atd.

karel 12.1.2010 21:47

Že takhle zblbne i Hvížďala

jsem si nikdy nemysle, teď už si s Doleželem jsou rovni, jen si neuvědomují že ty voliče pravicovým stranám svými výplody odhánějí daleko více než Topolánek

Konzerva 12.1.2010 22:19

Re: Že takhle zblbne i Hvížďala

To je jasný, zejména pravicový volič po přečtení jednoho článku trhá volební lístky "své" strany a prchá do náruče Paroubkovy. OMG :-OO

Ivan 12.1.2010 20:50

Asi jsem ta masa

Asi patřím jako vysokoškolsky vzdělaný specialista, který má za sebou jednak kariéru vědce - fyzika s docela slušně citovanými pracemi a pak kariéru IT specialisty, který realizoval několi velkých projektů, mezi tu hospodskou masu voličů ČSSD, jak si voliče ČSSD představuje Hvížďala. 

Jako člověk, který za bolševika neustupoval ze svých názorů a musel proto občas válčit s docela velkými nepříjemnostmi (přesto samozřejmě přiznávám i komunistům právo na svobodnou propagaci jejich názorů) jsem často častován "kultivovanými" fanatiky pravice nejrůznějšími nadávkami. Nejlepší jsou takoví ti zjevně bývalí bolševici, co na ně nezbylo v  privatizačním rozkrádání. Ti mně nejčastěji častují různými komouši a bolševiky, když se doví něco, co jim jejich jednoduchoučký obrázek světa bourá.

A protože mám poměrně široký okruh přátel mezi drobnými podnikateli, většinou řemeslníky, kterým ťeď jako důchodce dělám účetnictví a přivydělávám si tak nějakou tu korunu k důchodu navíc, mohu vcelku spolehlivě prozradit panu Hvížďalovi, že jeho představy o voličích ČSSD jsou naprosto zcestné. Většina těch, které znám a které Hvížďala počítá mezi střední třídu (i to je chybné zařazení vedené snaohou polichotit), volí  ČSSD, někteří dokonce KSČM nebo lidovce. ODS nevolí nikdo a o ODS se vyjadřují velmi nelichotivě.

P.M. 12.1.2010 21:24

Re: Asi jsem ta masa

Jezis! Tak vy jste nikdy za bolsevika "neustupoval od svych nazoru"?Nebude ta skutecnost, ze jste neskoncil v kamenolomu s Vizkem tim, ze vase nazory byly totozne s nazory tech, kteri v tech mnohymi oplakavanych dobach lidi trestali za byt jen usklebek smerem k Uralu? Naznacujete zde ve vasich castych vystoupenich, ze by tomu tak eventuelne mohlo byt. . .

P.M. 12.1.2010 21:42

A jeste:

Gratulace Paroubkovi, ze ma tak zdatne zastance!

jzd 13.1.2010 12:21

Re: Asi jsem ta masa

ha,ha,vedec?tupec!

Juras 15.1.2010 17:17

Re: Asi jsem ta masa

Musím souhlasit, že vysvětlování skladby Paroubkových voličů jak to líčí pan Hvížďala je moc jednoduché. Někteří rádoby pravicoví primitivové dělí společnost na socky,lopaty,to jsou prý paroubkovci, na ty podnikavé a chtějící se živit svými aktivitami a to jsou voliči ODS,TOP atd. Žiji v Praze,kde se prý soustřeďuje většina voličů ODS a jsem vysokoškolák, pracuji nejen k přivýdělku, ale i k udržení aktivity. Za ty roky co ODS vede ta Topolánkova parta moravských ogarů ubývají sice plíživě, ale stále pravicoví voliči. A to i při existenci TOP.Voliči nesnášení nadutost a velká hesla, žádné vize, ale taky knížecí rady a stanoviska nepůsobí jinak,než jako agitace pro ČSSD, ale i KSČM.Střední vrstvy přece nepodporují ODS tohoto ražení a nejde jim vnucovat, že pro poplatky. Ty výpočty preferencí jsou příliš optimistické pro TOP a ODS. A myslet si,že to bude zachraňovat volba ministran je iluze. Pana Hvížďaly si vážím, ale myslím, že je obětí svého okolí.Souhlasím s Ivanem.

Jiřík 12.1.2010 17:51

Zásadně nesouhlasím

Topolánek dělá skvělou práci.Jako zkušený likvidátor provádí ODS konkursem-likvidací.Nikdo v České republice se tak nezasadil víc oposílení demokracie než on.Kapitán Cattani(z italského seriálu Chobotnice) byl proti němu amatér.To,že tak činí nevědomky a nechtěně,nesnižuje jeho obrovské zásluhy.Národ mu to nezapomene!

jirka.s. 12.1.2010 18:00

Re: Zásadně nesouhlasím

No, a to je asi tak vše, co proti tomu můžeš dělat ! Zaplať pánbůh!

nick y 12.1.2010 17:17

co se škodnou?

Je mi celkem lhostejné,který z pánů Vámi citovaných více škodí své straně, neboť se domnívám,že rukou společnou a nerozdílnou škodí tito plus další parlamentní kreatury všem občanům.Myslím,že bychom se jich měli ve volbách zbavit.Zajímavé by asi bylo,jestli vymyslíme,jak na to?Což takhle zavést širokou diskusi "jak", když už asi všichni víme "proč"?

Jirka 12.1.2010 19:59

Re: co se škodnou?

Omyl. Tito pánové škodí pouze nám - pitomcům, kteří pracují a platí daně. Pro nemakačenky a vyčůránky jsou darem z nebes.

Josef 12.1.2010 17:06

Pane Hvížďalo

Pane Hvížďalo, pro mne je to jasné. 21. listopadu 2009 vyšel v Mladé frontě rozhovor s psychologem Slavomilem Hubálkem (str.A12) se přiléhavým nadpisem: "Nedivte se, třetina lidí jsou pitomci". Já tomu bohužel věřím. Pokud to tak bude, budou naši lidé stále aplaudovat takovým politikům jako je pan Paroubek, Rath, Zaorálek atd. a fandit jejich populismu a hulvátství. Ostatně, my starší jsme něco podobného prožívali po válce, kdy takřka celý národ jakoby zhloupnul a "miloval" komunisty, kteří obdrželi ve volbách v roce 1946 přes 40% hlasů. Jak je vidět vůbec jsme se nepoučili, ona ta pitomost stále v lidech přetrvává. Co si máme myslet o tom, že naši lidé prosázejí za rok více než miliardu KČ, prokouří další miliardu, mají světové prvenství ve spotřebě piva na hlavu a přitom, když mají zaplatit 30,- Kč za návštěvu u lékaře, tak hystericky křičí a protestují? Já si myslím, že takový národ, promiňte, stojí za starou bačkoru.

kurbet 12.1.2010 17:46

Re: Pane Hvížďalo

Ono to zhloupnutí po válce by se ještě dalo pochopit stresem a utrpením po prožité válce, kdy zkušenost s komunisty byla menší,ale to co tento národ(část národa)provádí po 40 ti leté zkušenností s komunismem na vlastní kůži,zdravý rozum nechce brát.Jinak 100 procentní souhlas s Vaším názorem.

Pepa 12.1.2010 17:51

Re: Pane Hvížďalo

Ano, hezky napsaný, souhlas až na jednu věc. Ne třetina ale polovina lidí jsou pitomci. Co to múže být za lidi kteří volí Paroubkovu mafii. Těm mafiánům jde jenom o to aby se dostaly ke korytům a mohli vládnout. Co bude po nich už je nezajímá. oni budou za vodou. Pak to nejvíc  odnesou právě ti nejchudší co je volí. Ale blb zůstane blbem.

xxxKubeš 12.1.2010 18:05

Re: Pane Hvížďalo

Souhlas

pertinax 12.1.2010 18:27

Re: Pane Hvížďalo

Máte pravdu, těch pitomců je opravdu skoro polovina. Teď ještě rozhodnout která. Ta co volí socany a komouše, nebo ta co volí modré ptáky a černokabátníky?? To je dělení těch co přijdou k volbám. Ale kam potom zařadit tu skoro polovinu národa, která nejde k volbám vůbec?

runner 12.1.2010 19:15

Re: Pane Hvížďalo

Souhlasím, čili si pane pepo misíte uvědomit, ře máte naději 1:2, že jste taky pitomec.

jirka.s. 12.1.2010 18:05

Re: Pane Hvížďalo

Třeba by u voleb stačilo anulovat hlasy pitomců, kteří mají půjčky u Homecreditu, Providentu či podobných přísavek! To přece stačí na zbavení svéprávnosti!

Liška 12.1.2010 18:16

Re: Pane Hvížďalo

Hvížďala je trumpeta, jeho článek nemůže být proto lepší! Jednak to, že v hospodách jsou zvyklí na obhroublost a pod., jak autor píše a proto je jim bližší Jyrka Pupek a jeho falanga, je blbost. Sice v hospodách jsou lidé zvyklí používat a poslouchat "vybrané slova a způsoby ", ale v tom si myslím, že je drsnější Topol. Ten a třeba Zeman patří mezi hospodské typy a proto tam by měli mít z toho důvodu více příznivců. Že Jyrka v hospodách má příznivců dost, je právě z toho, že z piva se blbne a v tom jsme rekordmani, nejen v té spotřebě piva! Jinak s tou preferencí politiků je to přesně tak, jak je dostatek inteligence v makovici. Lidé lépe tráví jednoduché možnosti, z přemýšlení často může bolet hlava. A vůbec, politici jsou jen takoví, jací jsou občané, tak nevím, na co si lidi stěžují! Dalo by se říci, že občané nemají chuť volit a politici právě z toho důvodu nemají chuť něco pořádného dělat! Taky proč?

M.Juračka 12.1.2010 18:27

Re: Pane Hvížďalo

Kdepak, Hvížďala není žádná trumpeta, to je přece městský intelektuál, kteý má nás, vekovské balíky dokonale přečtené.

Jirka 12.1.2010 19:54

Re: Pane Hvížďalo

Jeden můj kamarád to dělí následovně: 10% normální, 10% blbci, 80% úplní blbci.

Bohužel si často myslím, že se neplete!

Konzerva 12.1.2010 20:45

Re: Pane Hvížďalo

Váš kamarád je příliš shovívavý. Já to dělím tak, že jenom já jsem chytrý a všichni ostatní jsou blbci.

Jan 12.1.2010 16:33

Současný stav:

ODS-bez programu, takže není co plnit!ČSSD-s programem, který nejde splnit!KDU ČSL-kam vítr, tam plášť!"Zelení" a TOP-pro srandu králíkům!Zbývají komunisti (mnoho lidí jim dnes říká "zlatí")-ti bez revoluce, kterou mají zakázanou, nic nezvládnou!Tak se na to vyfláknem, a jdem na pivo!

"Zelení" a TOP- pro srandu králíkům!

Zbývají komunisti(mnoho lidí dnes říká zlatí)-ti bez revoluce, kterou mají zakázanou nic nezvládnou!

Tak se na to vyfláknem a jdem na pivo!

strejda 12.1.2010 17:05

Re: Současný stav:

Opakování, matka moudrosti.

jirka.s. 12.1.2010 18:08

Re: Komunisti že mají zakázanou revoluci???

A co tohle:

Na 13. zasedání ÚV KSČM konaném v sobotu 24. února 2007 v Praze vystoupil s úvodním vystoupením předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. :"Je KSČM připravena ideově, teoreticky, ale zejména politicky a věcně vyvolat a postavit se do čela eventuálních revolučních procesů? Ano, či ne."

Doporučuji zvláštní pozornosti, že na konci citátu NENÍ otazník! Zajímavé by zřejmě bylo i pátrání po smyslu a naplnění slova "VĚCNĚ". Neznamenají snad ty "věci" milicionářské mundury a AK 47 v rukou těch do nich navlečených?

jan 12.1.2010 16:28

Vážený pane Hvížďalo

on se každej nemohl podíleti na divoké privatizaci svazácké MF - tedy krádeži dle modrejch zákonů, jako Vy a proč tedy urážíte velkou část občanů, že čekají na dárečky ? Oni by po státu v mnoha případech nic nemuseli požadovat, kdydyby ten modrej stát za klause nenechal zlikvidovat mnoho fungujících podniků, takže blekotáte.