29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
KK 12.1.2010 13:07

Re: Hvížďala se cítí nadčlověkem

cituji:"..volit sociální demokracii a zastavit tyto panské, nedemokratické a pro společnost nebezpečné tendence. "  Zdá se mi, že se jedná o dvě různé věci, které spolu nemají nic společného.

abc 12.1.2010 6:02

Heinrich Böll, Günter Grass, Jean-PaulSartre

 Böll a Grass podporovali umírněně levicovou sociálně demokratickou stranu, kdežto Sartre zastával ultralevicové postoje. Sociálně demokratickou stranu ani podporovat nemohl - ve Francii není. Rozhodně nepodporoval socialistickou stranu - po rozchodu s komunistickou stranou hledal svou pozici spíše nalevo od komunistů, líbily se mu různé alternativy sovětského komunismu jako Mao,Castro,Tito.

Kresinka 12.1.2010 6:32

Re: Heinrich Böll, Günter Grass, Jean-PaulSartre

Sartre byl hlavně přesně to, čemu se říká salonní komunista. Z tepla svého francouzského opečovaného státu, odcizen plodil myšlenky o věčných revolucích,

tom 12.1.2010 7:27

Re: Heinrich Böll, Günter Grass, Jean-PaulSartre

Toto je zcela výstižný názor.

Jakub 12.1.2010 9:09

Re: Heinrich Böll, Günter Grass, Jean-PaulSartre

Pletete se Böll nebyl sociální demokrat a ani nebyl stoupencem sociální demokracie. Spíš by se dalo říci, že byl katolík a demokrat. Grass sympatizoval s SD pouze v době W.Brandta, pak už nikoliv. Pokud jde o Sartra, ten původně sympatizoval s komunismem, pak ho ale demaskoval - viz hra Špinavé ruce. S Maem a Titem rozhodně nesympatizoval, jednu chvíli se mu líbil Castro - viz Uragán nad cukrem, pak mu ale došlo, že je to jen další diktátor.

mirek 12.1.2010 5:58

Účelová logika politické hry s pomocí komentáře ?!

Takže v důsledku, vynechám-li Topolánka, jako jeden pól české politické scény, jsou podrazy Paroubka, jeho egoisticky bezohledná a kulturní prostředí devastující politika s ignorováním zákonů této země vlastně v pořádku jen kvůli toho, že plní objednávku svých voliců ?!

Nesmírně hloupý komentář, plnící spíše osnovu dávného Rudého práva, než demokraticky kritického tisku.

Běžte se, Hvížďalo, vycpat s takto účelovým komentářem, jste nakonec stejného těsta, jako Paroubek.

#13 12.1.2010 6:18

Re: Účelová logika politické hry s pomocí komentáře ?!

Hvížďala je Jelínek v barvách pravdy a lásky.Jak jinak může psát, vždyť je to bývalý komunista.

pozorovatel123 12.1.2010 5:14

Je to tak

Paroubek má úspěch (nepopiratelný), protože buduje kariéru na lidské závisti. Závist je jedna z velmi silných vlastností a pokud není uspokojena mění se v nenávist vůči tomu, komu je záviděno. A to je vůbec nejsilnější vlastnost. Je silnější dokonce než tolik opěvovaná láska. Proto se z lásky může vyvinout nenávist, ale většinou ne naopak. Paroubek buduje závist vůči těm úspěšným. Odezva je taková jaká je a naší společnosti je mi líto, ale to je tak asi vše co se s tím dá dělat.

Každý národ má takovou vládu a také takové výsledky jaké si zaslouží. Hitler byl také zvolen demokraticky velkou většinou, a za deset let jste Německo nepoznali. My jsme menší, a proto to bude mít jiný průběh. Ten urči nějaký větší bratr.

fox 12.1.2010 8:06

Re: Je to tak

Souhlas.Ještě bych doplnil spolu s Parkinsonem:Neschopnost a závist.Sloučenina zvaná nesvistida.V Česku rozšířená,cca 43% populace.(viz průzkumy preferencí)ČSSD+ KSČM.

Elizabeth 12.1.2010 9:23

Re: Je to tak

Souhlas.

map 12.1.2010 23:11

Re: Je to tak

Paroubkem rozněcovaná závist = polidštěný, avšak přesto komunistický "třídní boj". Stačí vidět způsob a komu adresuje náklady za současnou krizi.

Pete 12.1.2010 0:56

Když řeknete A, musíte říct B. Pane Hvížďala,

řekněte kdo je lepší, kdo je vhodnější než Topolánek? A pak ten Váš výpad snad může mít nějaký smysl. Takhle je to jen zcela destruktivní výpad, který dokonale nahrává Paroubkovi. To jste opravdu chtěl, anebo snad ve snaze nahrát TOP09 vedete jakousi vyhlazovací bratrovražednou válku? To by bylo typicky české. Pane Hvížďala, mám pocit, že nejvíc škodlivý je Váš článek a Vy.

Kolda 12.1.2010 0:45

Topolánek sice není žádný lumen ...

... ale Bém s olympijským tunelem a za ním v řadě hned druhý Jančík to je teprve nářez. Jsem taky jeden z odpadlíků. Letos zkusím SSO.

M.S. 12.1.2010 4:25

Re: Topolánek sice není žádný lumen ...

Pan Bém je na rozdíl od Topolánka inteligent.

joch. 12.1.2010 8:07

Re: Topolánek sice není žádný lumen ...

O to je nebezpečnější!

JL 12.1.2010 0:34

Nejen to

Pan Topolánek je v poslední době velmi arogantní. Jeho vystoupení jsou často až primitivní. Ztratil kontrolu sám nad sebou. Postavil se proti doporučení kongresu. Navíc slíbil, že odstoupí z vedení ODS, pokud prohraje příští volby.  Co mají voliči dělat, aby se zbavili p. Topolánka jiného, než nevolit ODS? Je sice hodně pozdě, ale okamžité odstoupení p. Topolánka by pomohlo ODS jako nic jiného.

NevericiTomas 12.1.2010 0:59

Re: Nejen to

A v cem konkretne je Topolanek arogantni?

NevericiTomas 12.1.2010 2:25

Re: Nejen to

Mam vam povedit, co jsem slysel o autorech tohohle webu od lidi, kteri s nimi spolupracovali ? :-D Tohle je presne ten pripad vyrizovani osobnich uctu bez nejakeho myslenkoveho obsahu. Drby, pomluvy, klepy a program skomira v koute.

mirek 12.1.2010 6:01

Re: Nejen to

Jako bych Paroubka slyšel.....

Elizabeth 12.1.2010 9:26

Re: Nejen to

Naprosto s Vámi souhlasím.

NevericiTomas 12.1.2010 0:31

Tak dlouho budete do Topolanka stourat

az vam zbyde Paroubek. To mate jak kdysi s Klausem a Zemenem. Tak dlouho se jim dekovalo at odejdou az to udelali a nastoupili Grossove, Spidlove, Paroubci a konec koncu i Topolanci...