9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Monte Christo 12.1.2010 16:00

Nove Volby a revoluce v cechach...

Spatna ekonomicka situace cech pripomina spise splasknuti ekonomicke bubliny...Paroubek ani Topolanek na ni nedokazaly dobre zareagovat a proto se domnivam ze jejich postaveni u kormidla za nejaky ten cas skonci...Duvod je scela jasny z CSSD odchazeji lide opet k Zemanovy a z ODS odchazeji lide do nove se utvarejici se strany okolo Knizete...Nicmene ted zalezi na tom,kdo da narodu rozumnou koncepci a schudnou cestu z krize ktera cechy jen tak ofoukla...Cesi potrebuji jednotna stanoviska na svem vlastnim uzemi tak aby se mohlo zapocit ekonomickeho startu zeme nikoliv jeji dalsi devastace...A jak rikam...Zalezi ted pouze na nas samych koho budeme v dalsi volbach volit aby nam konecne ukazal tu dobrou cestu a vedl cechy tam kam maji jit....Monte Christo Ma zeme Me srdce

P.M. 12.1.2010 16:23

". . .aby nam konecne ukazal tu dobrou cestu a vedl cechy tam kam maji jit...."

A jeste bych se primlouval za to, aby ten, ktery ve snech hrabete Monte Christa povede Cechy dohledl na to, aby kazdy, kdo dela hrubku za hrubkou, dostal nafackovano. Ten pak, ktery zminene hrubky pouzije v textu totalne debilnim, by mel byt Vudcem Cechu odmenen vyhnanstvim ve zle Americe. Vykriky jako "Ma zeme, Me srdce!" by pak vyznely pri lesteni podlah ve Walmartu jako skutecne uprimna touha po domove. . .

Monte Christo 12.1.2010 23:05

Re: ". . .aby nam konecne ukazal tu dobrou cestu a vedl cechy tam kam maji jit...."

Jiz v davnych dobach lide vedely,ze nekdo umi to a druhy zase neco jineho...Tolerance k druhemu cloveku je dar ktery bohuzel nema mnoho lidi v dnesnim svete...A je velkou skodou,ze prave studovani lide jsou temi hloupymi jenz nerozeznaji moudrost od sve vlastni hlouposti...A i ten ktery lestil ty podlahy ve Walmartu v USA ma s nejvetsi pravdepodobnosti vetsi skusenosti,nez ten,jenz na deset diplomu a sedi doma na podpore...S pozdravem Monte Christo Ma zeme Me srdce

Lerak 12.1.2010 15:29

Nejméně dva roky

říkám a tvrdím totéž. Největším škůdcem ODS je Mirek Topolánek. Říkal jsem to i na sněmech ODS, kdy jsem byl ještě členem této organizace. Nepochopil to, bohužel, právě Topolánek. Je hrobem ODS. Pokud vyhrával volby, byl to program ODS, nikoliv Topolánek, jak se často holedbal. Teď volby prohraje - nikoliv Topolánek, ale ODS.

MDJ 12.1.2010 18:12

Re: Nejméně dva roky

I já si to myslím. Říkám to stejně - ale jinak. Topolánek je hrobař ODS. I já jsem právě kvůli tomu opustila její řady. Jak vidím, je nás víc, ale ODS tvrdila, že úbytek členů nenastal. Nu, možná to Mirek zachrání a prosadí volby o týden dřív, než chce prezident. Možná mu Parub zapůjčí nějaké ochočené UFO, nebo Marťany...Škoda pravicové strany...

Marian 12.1.2010 15:13

Kdy bude v česku dobře?

V česku bude zase dobře,když přijde v dova po Paroubkovi za Rathem do vězení,aby se optala, kdo zastřelil Topolánka na Klausově pohřbu.

Lerak 12.1.2010 15:31

Re: Kdy bude v česku dobře?

Ty jsi vůl. Nebo kráva? Ale tito živočichové jsou přece jen užitečnější.

Zahradnik 12.1.2010 16:04

Re: Kdy bude v česku dobře?

Ale pradstava to veru neni spatna :-)

hradec 12.1.2010 14:40

sic

 Velmi trapné.

Quo usque tandem, abutere, Catilina patientia nostra?

Rolen 12.1.2010 13:29

Všechno je to vymyšlená konstrukce

Hvížďala vytvořil jakousi teorii (neověřenou čísly, průzkumem) a to velmi zjednodušenou. A pak vygeneroval zkazku o Topolánkovi. Všechna uvedená tvrzení a hodnocení jsou jen sbírkou pověr a předsudků. Zítra někdo jiný stvoří nějakou jinou povídku.

magi 12.1.2010 15:31

Re: Všechno je to vymyšlená konstrukce

co musí s.rotný provést,aby lidi jako vy pochopili,že mu nejde o vás,ale o řebíčky,jančíky,nebo jak se ti všichni pupkáči jmenují. Podle vás jsou to jen teorie (neověřená čísly,průzkumem)? Jednou byl,nebyl v Toskánsku,pak na fotce byl,pak nebyl,pak měl vakuovou pumpu,pak zase ne atd. Pak se jen tak jako na Václaváku potkali. Připomíná mi to Zemana. Ten taky byl,nebyl v Bamberku. Topolánek říká,že to je jeho učitel.

čm 12.1.2010 13:27

Hvížďala do Černínu ?

Pokud by autor působil v diplomacii, je dneska nejmíň pátá světová válka. Označit bez dalšího nikoliv zanedbatelnou část populace za vesnické, zkrachovalé, nabubřelé, křivácké a hospodské křiklouny, nalepit na ně oranžovou nálepku a vymezit je proti těm druhým, jakolepším, jemným hloubavým intelektuálům a městským podnikatelům, čestným dříčům,  to je teda věc.

:_:-:_: 12.1.2010 12:52

hvižďalo, na aktuálně ti tvůj výplod dali diskutující pěkně sežrat

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/karel-hvizdala.php?itemid=8567

Šerlok Homeless 12.1.2010 16:09

Re: hvižďalo, na aktuálně ti tvůj výplod dali diskutující pěkně sežrat

Však na Aktuálně jsou taky ti burani ze čtvrté cenové, takže není divu.

milan 12.1.2010 12:09

dá se říct....

že téhle zemi neškodí jen Topolánek,ale celá ODS.

JaS 12.1.2010 12:25

Re: dá se říct....

A kdopak téhle zemi prospívá?

M. Bomar 12.1.2010 14:07

Re: kdopak tehle zemi....

samozrejme strana zelenych. zadni podrazaci, obcane, kteri chteji zachovat to dobre v teto zemi a ochranit ji pred profesionalnimi politiky (povolani: politik).

Marat 12.1.2010 13:36

Re: dá se říct....

Dočkáte se milane dočkáte. Za pár měsícu vám bude vládnout Paroubek. Ó to budou rajské časy. Ono to ale jedno, jaké pol. starny vám vládne šef.  V Maďarsku také stát k bakrotu dovedli socani. Kéž se to Paroubkovcum podaří v ČR také.

RadekH 12.1.2010 14:13

Re: dá se říct....

Hm, nesdílím Vaše přesvědčení o zásadních rozdílech v praktické politice ODS a Soc. Dem.  Navíc, soc dem. je do jisté míry předvídatelná.  Zrušení popllatků ve zdravotnictví, progresivní daň, progrese důchodů, to jsou věci, které socani zcela jistě tlačit budou a dostojí svému slovu.  Co ODS? Napište mi co udělá, nemyslím slíbí, ale udělá ODS.  Alespoň jedinou věc.  Pro mě absolutně nepředvidatelné.

A Navíc, Gross aspol. jsou v korupci úplní troškaři v porovnání s Řebíčky, Bemy a Gandaloviči.  Jen Řebíček dokázal za dva roky napumpovat do  svojí firmy přes 2 miliardy ze státních rozpočtů.  A Gandalovič?  Severní Čechy (Vary, Teplice, Chomutov) dnes již stojí mimo naše trestní právo.  Mezi právníky se již otevřeně mluví o tom, že je to země v zemi.  S vlastními zákony a vládou.  A Praha? Darmo mluvit.

Martin II 12.1.2010 16:30

Re: dá se říct....

PŘESNĚ !!

milan 12.1.2010 16:34

Re: dá se říct....

Paroubkova vláda už jednou dokázala pozvednout ze srabu stát  ODS nás pak zase vrátila o 15 let nazpět.

zoch 12.1.2010 12:04

Asi bych to viděl jinak

Nevím,nějak mně to uniklo,ale  bylo vůbec reálné Parobka do Strakovky dostat ?  Jaká byla role Klause v ten moment ?  Mám takový nejasný dojem,že bychom se měli ještě něco dozvědět než budeme hodnotit.

Většinou pana Hvížďalu poslouchám a nemám s ním problém.  nyní si ale myslím,že přerod ODS je běh na dlouhou trať a že Topolánek zvolil dobré tempo i strategii. Elektorát jeho voličů si především musí zvyknout,že nemá v týmu  Klause. Někteří už pochopili,že je to přínosné,jiní váhají,jiní by jej chtěli zpět. Působení Topolánka vidím jednoznačně jako přínos.  Dokázal některá období posoudit  s odstupem lépe,než sebestředný VK.  Pokud dokáže  celé partaji nastavit zrcadlo a pokud dokáže vyjmenovat a tím připomenout všechny ty KLAUSOVY ZTŘEŠTĚNOSTI a úlety na poli mezinárodním i domácím,bude hrdina typu Chruščova. Přestane se zlodějinám ve prospěch kamarádů a spolustraníků říkat "ideální vzorové řešení" transformace. Osobně bych pozval zpět do strany ty,kteří následkem střetu s Klausem byli odejiti nebo museli sami odejít. Je jasné,že nadchází potřeba lépe zacházet s pravicovou skupinou voličů i s pravicovou schopnou skupinou politiků. Je třeba jasně deklarovat,že skončila doba strany jednoho muže už proto,že ten muž se stal spíše šaškem a pomatencem než politikem.

Michal 12.1.2010 12:34

Re: Asi bych to viděl jinak

Na mě má pan Topolánek, ale vlastně i Bém, vyloženě repelentní účinek.

Topolánkova neschopnost ovládat se a myslet dopředu je do očí bijící. Jo když jde do tuhého tak se na chvili srovná.

No doufejme, že na straně levice se usadí opět Zeman na kterého RaJská strategie nebude fungovat!

Marat 12.1.2010 13:42

Re: Asi bych to viděl jinak

Ti vaší socdemáci se divají jen dozadu na poslední průzum veřejného mínění a podle toho se divají dopředu aby se zase zařídili podle dalšího veřejného mínění. Od průzkumu k průzkumu.

Tedy kdyby vaše vlády měli se rozhodovat podle referend, tak už by museli být všichno češi rozprodaní do otroctví a výtěžek by padl na dluhy vaší republiky.

Jouza 12.1.2010 11:38

To měla býti pochvala pane Hvížďalo?

Ono je to opravdu těžké vyhovět všem potřebným i nepotřebným.Stát,tedy společnost se skládá z různých lidiček a stát je roumně řídí a udává takt.Každý je kolečko v tom podivném stroji.Jsou i tací,kteří se nezaslouženě "vezou" ,neboť si vytvořili dobře placené a důležité korýtko a ostatní přinutili to respektovat,protože byly vynalezeny zákony,spousty zákonů.Ten,kdo najde nejlepší fungování pro všechny,obvykle zvítězí.Topolánek takový není ani náhodou a Paroubek také může rozdat jen to málo,co se vybere.A vybere se málo,protže potřebných je síla a jen z daní se to nedá utáhnout.

Dolly 12.1.2010 10:54

Čistě prakticky to vypadá tak

že pan Topolánek odchodem z úřadu snižuje své příjmy, aby při rozvodu mu byly vypočteny menší alimenty.

Josef 12.1.2010 12:42

Re: Čistě prakticky to vypadá tak

Jo, to je asi pravda.

Jirka 12.1.2010 10:52

Je to tak

ČSSD = komunisti, ODS = sociální demokraté. Voliči od středu doprava mají jedinou reálnou volbu = TPO 09.

On totiž knížepán politiku kvůli zvýšení své životní úrovně dělat jaksi nemusí, že...

Jiří Heincl 12.1.2010 11:47

Re: Je to tak

Nebuďte naivní. Pan Schwarzenberg je pravděpodobně slušný člověk, ale v TOP 09  aktivně dělat nebude. Je už přece jen v letech a zdraví poněkud chatrného. O p. Kalouskovi rozhodně žádné iluze nemám.

Kuchl 12.1.2010 11:55

Re: Je to tak

To není naivita , ale z nouze ctnost .