30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tak nám zabili Kuberu

V nedělním večerním pořadu ČT1 Kuberova manželka a dcera vyslovily názor, že jejich manžel a otec snad dostal infarkt z rozčilení, které způsobily nátlaky ohledně jeho cesty na Tchaj-wan.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 1.5.2020 11:49

Ano, nechtěl jsem napadnout váš názor, máte na něj stejné právo jako já na svůj. Ani já se nesnažím někomu vnutit své stanovisko. Ta reakce měla správně začít: V případě, že žijete....... Omlouvám se za nepříliš šťastnou formulaci.

V. Podracký 1.5.2020 11:20

Pane Písařík, ta hra na svobodný svět skončila už dávno. Dávno nemůžeme štvát Německo nebo USA. Dělat proti nim takové provokace jako proti Rusku a Číně si nikdo nedovolí. To je nějaká svoboda? A nastupující velmoci si chtějí vytvořit stejný status.

L. Písařík 1.5.2020 11:41

Pana Podracký, žil jsem v nesvobodném světe 43 let, potom 27 let ve světě svobodném, přes svůj vyšší věk hodlám podporovat každý boj za svobodu, protože to je nejcennější, co máte.

P. Victorin 1.5.2020 7:06

Pane Urbánku, jak by mohlo někoho napadnout, že přátelská, přímo "soudružská" domluva pana presidenta, úderem či údery holí do hlavy, mohla negativně ovlivnit něčí zdravotní stav, natož dvaasedmdesátiletého pana Jaroslava Kubery? To by si mohl myslet snad jen blázen, nebo "zavilý antikomunista", že?

Navíc, když každému je známo ze zpráv lékařských specialistů, že náš podruhé zvolený pan president je duševně i fyzicky plně zdráv a při síle a že zcela nepochybně, svou dobře míněnou domluvu holí do hlavy, před státnickým výkonem ze všech příslušných hledisek pečlivě a zodpovědně uvážil...

P. Staronový 1.5.2020 9:47

Pokud nějaký stát považuje návštěvu souseda za provokaci, vypovídá to dost o něm i o tom, kdo s tím souhlasí.

Bolševické imperiální manýry.

A. Jaroš 1.5.2020 10:37

Pane Urbánku, napsal jste to výstižně, přesně toto si myslím a nenapsal bych to líp.

M. Josovič 1.5.2020 10:57

Napsal jste to výborně pane urbánku. Naprostý souhlas a obdiv k logicky konzistentně napsanému příspěvku.

F. De Winter 1.5.2020 5:53

Poslední dobou je nápadné, jak se množí provokace proti Rusku a Číně. Někdo nemá zájem na tom, abychom s těmito zeměmi svobodně obchodovali. V tuto chvíli naše výrobky (které jsou často součástí výrobků západních korporací) prodávají do Číny a Ruska právě tyto západní korporace. Ty mají samozřejmě zájem, aby to tak zůstalo. Nemůžeme si nevšimnout, že třeba Merklová a Macron jsou v Číně pečení vaření.

Co se týká našich protičínských a protiruských aktivistů, tak ti jsou většinou ze západu placení nebo jsou to naprostí idioti typu řeporyjské prase. Každopádně potřeba zákona, který by byl obdobou amerického zákona FARA je stále akutnější.

M. Janta 1.5.2020 6:42

Rekl bych ze to prase jsou lide co sem pisi clanky jako vy pane hlupaku co si dal jmeno De Winter to byla Lady de Winter z trech muskertiru, ale vy jste asi poklonkar a patolizal Zemanovi De Winter

F. De Winter 1.5.2020 8:07

Potrefená husa zakejhala. ;-)

J. Ganaur 1.5.2020 10:43

Milady je známý troll, sám se přiznal, že je okmůrovec.

J. Nevrkla 1.5.2020 8:56

Ano, couha z toho enormní snaha učinit nás naprosto závislými pouze na západě, který ovšem upadá.

P. Victorin 1.5.2020 5:29

Nápad pana předsedy senátu, exsoudruha Jaroslava Kubery, vycestovat bez svolení Ústředního výboru komunistické strany Čínské lidové republiky na Tchaj- wan, mu náš vážený pan president, exsoudruh Miloš Zeman, rozmlouvat přátelsky, přímo "soudružsky", úderem či údery své hole do jeho hlavy. Protože, podruhé zvolený náš pan president, je duševně i fyzicky plně zdráv a při síle, jak víme ze zpráv lékařských specialistů, zcela nepochybně každý svůj státnický výkon předem uvážlivě zvažuje, nejen z hlediska obyčejného lidského, nýbrž i z hlediska svých ústavních povinností a práv, jakož i z hledisek zájmů všech občanů našeho civilizovaného demokratického státu. Proto není důvodných pochyb o tom, že pan president svou domluvu "holí do hlavy" předsedovi senátu před výkonem ze všech příslušných hledisek pečlivě a zodpovědně uvážil.

Protože mezi oběma vrcholnými státníky šlo o tzv. rozhovor mezi čtyřma očima, nelze posuzovat, zda předmětná "presidentská domluva" spočívala v jediném úderu holí do hlavy pana předsedy senátu, či ve větším počtu úderů a v jaké intenzitě a do jakých míst hlavy mířených. O tom by mohl a měla více zjistit případná revizní pitva zesnulého Jaroslava Kubery, neuskutečnilo-li se poslední rozloučení s ním žehem.

Navrhuji vyhlásit všelidové referendum s otázkou - "Má se domlouvání holí do hlavy na Pražském Hradě stát hezkou zemanovskou presidentskou tradicí?"

M. Janta 1.5.2020 6:29

Pane

VictorineHezky napsane souhlas!!!

M. Janta 1.5.2020 6:32

Pane Viktorine Cetl jste nekde v nejakem clanku ze diskuter co si dal nick Jirka netovej pablb nas dva dava dohromady ,ze jsme jedna osoba?? :):):)

P. Victorin 1.5.2020 6:53

Dobrý den, pane Janto! J. Jirka je "pablb non plus ultra" - "plody jeho ducha" tomu odpovídají... Mějte se!

M. Josovič 1.5.2020 11:01

Pane Victoríne,nezklamal jste. Hned člověk vidí, s kým má tu čest.

Vaše bláboly jsou naprosto mimo mísu.

Koneckonců jako pražský kavárník jste těžce postižen koronavirem. je třeba požádat o státní dotaci.

M. Veleba 1.5.2020 4:32

To zbabělé a podřízené myšlení je pro generaci Podrackeho naprosto typické. Mě se chce blejt.

J. Krásenský 1.5.2020 4:31

Děkuji, vidím to podobně.

D. Shurov 1.5.2020 0:52

Mně na vás nejvíc vadí ta přirozená podřízenost (tzn. zbabělost). Vám přijde úplně normální, že cizí velmoci proti nám vedou trestní stíhání, když strhneme pomník na našem vlastním území a diktujou našim vrcholným představitelům, kam smí a nesmí jezdit? Co jsem tak znal pana Kuberu, podle mě tam jel právě proto, aby dokázal naši suverenitu. Aby dokázal, že navzdory Milošovi a zájmům PPF nejsme žádná čínská kolonie, oni by nás taky díky tomu brali víc jako rovnocenného partnera a ne jako patolízaly. Bylo to od něj možná naivní, ale aspoň odvážné, nestáhl ocas mezi nohy jako vy, pane Podracký.

J. Kombercová 1.5.2020 8:40

Ano.

J. Pokoutný 1.5.2020 8:55

Jen bych upozornil, že ten pomník dokonce ani nebyl stržen (jako ten Stalinův komunisty na Letné), ale pouze přemístěn. O to větší drzost ta atomová mocnost projevuje.

P. Staronový 1.5.2020 0:14

Pan Podracký by se dobře uplatnil před více, než třiceti lety. Tehdy ten antiamerikanismus byl státní ideologií (komoušů).

M. Janta 1.5.2020 6:28

Je zajimave cist vase nazory Dost casto pouzivate slov ze lide kteri s vami nesouhlasi hazite do komunistickeho smradu,ale sam opevujete nektere dacany co prave s komunisty drzi krok co to znamena? Ze prave vy sam osobne jste kovanej bolsoun a komous