30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tak nám zabili Kuberu

V nedělním večerním pořadu ČT1 Kuberova manželka a dcera vyslovily názor, že jejich manžel a otec snad dostal infarkt z rozčilení, které způsobily nátlaky ohledně jeho cesty na Tchaj-wan.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Kubeš 1.5.2020 13:04

Citát" obchody s Ruskem a Čínou jsou obrazem naší svobody" je úsměvný blábol v kontextu s agresivním zasahováním těchto zemí do našich vnitřních záležitostí. Jen idiot to nevidí.

V. Podracký 1.5.2020 13:19

Ale my nemáme svobodu pane Kubeš. My si už nemůžeme volit dodavatele, ani bloku Temelína, ani vrtulníků pro armádu, dokonce musíme ruského heckera vydat USA ne Rusku, a porušit tím zákon. Nasadit daně Facebooku také nemůžeme. Nemluvě o vměšování EU do našich záležitostí, to by nestačila ani kniha.

L. Kubeš 1.5.2020 13:49

Tak že by bylo lepší aplikovat tady zkušenosti čínské komunistické strany a založit pár koncentráků pro politické vězně? A nebo by jste raději gulagy?

J. Vlček 1.5.2020 15:04

Pane Kubeši, svoji svobodu je třeba si hájit před jakoukoliv stranou, ať je to strana východní, nebo západní. V tomto případě neplatí tedy výběr mezi A a B. Jestli nás o svobodu připraví ten, nebo onen, výsledek se lišit nebude, nebo jen v zanedbatelných detailech.

Vaše bláboly o koncentrácích a gulacích jsou tedy nepatřičné, a zcela mimo mísu.

V. Patrik 1.5.2020 15:23

Měli bychom se tedy vymanit ze západního područí a stát se opět mostem mezi Východem a Západem?

J. Vlček 1.5.2020 15:42

Pane Patriku, vaše otázka stojí přinejmenším za zamyšlení.

Zcela jistě jsme se jako národní celek jednotně, a s nadšením, nevymanili z východního chomoutu proto, abychom vzápětí vlezli do chomoutu západního, s vyhlídkou na mnohem horší následky, než to čím jsme si prošli, a co máme daleko za sebou.

D. Mach 1.5.2020 16:36

O jakých horších následcích mluvíte? Kdybychom nevylezli z východního chomoutu, tak si minimálně nebute moc psát na internet jakýkoli nesmyslný výlev.

J. Vlček 1.5.2020 17:04

Pane Machu, přehlédl jste malý detail, a to, že píši o VYHLÍDCE na mnohem horší následky.

To, že si můžete psát na internet kdejakou blbost vám neberu, ale proto jsme se chomoutu nezbavovali. Stejně tak jsme nechtěli lézt do takového chomoutu, kdy nám bude někdo diktovat, koho si máme vpustit do země a v jakém množství, kdy se nám bude montovat do vnitřních záležitostí, do kterých mu nic není, a peskovat nás jako nesvéprávného nedospělého fakana.

Tak to jen na okraj, a teď si zase užívejte internet, kam můžete psát libovolné blbosti, co vás napadnou.

V. Patrik 1.5.2020 13:54

Je tedy nutno vystoupit z EU a NATO, abychom měli svobodu?

V. Urbánek 1.5.2020 14:15

Pane Patriku, nedopouštějte se prosím průhledného významového posunu. Odpovídám Vám, že je zapotřebí, abychom měli nástroj zvaný referendum k posouzení možnosti PŘÍPADNÉHO vystoupení České republiky z Evropské unie a z NATO. Jak referendum dopadne, to právě záleží na vůli SVOBODNÝCH občanů ČR. Výsledek referenda samozřejmě Vy jakožto jednotlivec nadiktovat nemůžete, drahý "demokrate".

V. Patrik 1.5.2020 14:35

OK, volte tedy stranu, která má takové referendum v programu. Výsledek voleb budu respektovat. A Vy?

V. Urbánek 2.5.2020 3:01

Pane Patriku, potěšil jste mě Vaším seriózním postojem; takže upřímně děkuji. Ano, shodně s Vámi mám samozřejmě na mysli cestu volební, cestu parlamentní. Jistěže budu výsledek voleb respektovat. Z nedávných dnů víme, že prosadit zmíněné referendum "do praxe" bude nesmírně těžké, zřejmě i zdlouhavé. Záleží na rozložení sil po (každých dalších) parlamentních volbách.

D. Mach 1.5.2020 16:38

Do EU jsme přece vstupovali na základě referenda. Zpochybňujete názor dvou třetin občanů, kteří k hlasování dorazili?

V. Urbánek 2.5.2020 3:27

Pane Machu, tak si představte, že v tehdejším referendu jsem i já hlasoval PRO vstup ČR do Evropské unie. To se uskutečnilo před pár lety, že. Byli jsme natěšení, jaké budeme mít společenství altruistických, moudrých národů. Jó, když ptáčka lapali, pěkně mu zpívali ... Určitě nejen já jsem dalším vývojem EU posléze hluboce zklamán. A teď si porovnejte: Při vstupu do EU nám referendum bylo umožněno (neřku-li předstrčeno) coby svéprávným občanům ČR. Nyní, když mnozí bychom (odůvodněně!) chtěli z EU pryč, někteří politikové povýšeně až nactiutrhačně plkají, že řadový občan (tedy nepolitik, nepolitolog apod) není způsobilý tak "složitou a klíčovou" záležitost, jakou prý členství v EU je, kvalifikovaně posoudit. Takže najednou jsme my občané byli (jistěže účelově) překlasifikováni na nesvéprávné ovečky, kterým vlastně nelze volební hlas přidělit?! Hmm, to se Vám, pane Machu, líbí? Mějte se pěkně.

P. Staronový 1.5.2020 14:52

Vystoupení z EU by naši svobodu posílilo, vystoupení z NATO (proč?) ohrozilo.

P. Staronový 1.5.2020 14:51

Kecáte, pane Podracký, abych rovnou nenapsal, že lžete.

Dodavatele si volíme dle nátury námi zvolených (statisticky, mnou osobně ne) politiků a ruský hacker byl vydán tam, kde škodil (což mu pravděpodobně zachránilo život, že nebyl vydán do Ruska).

Nasadit daně facebooku je taky pitomost, tak jen ta EU, ta se do našich záležitostí skutečně ssere víc, než je zdrávo. Bohužel jí to opět naši politici umožnili a umožňují.

M. Panter 1.5.2020 14:54

Ale jděte vy lulino...jakpak agresivně zasahují do našich záležitostí ? Že se vyjádří k okopávání kotníku ? To by udělalo třeba i Zimbabwe.

V. Vérosta 1.5.2020 17:02

Ano, to "agresivní" je správně. Jak ten nejvyšší, tak kancléř, Kuberovi bez obalu sdělili, že cesta na Tchajwan by měla osudné následky pro jeho rodinu třeba.

T. Kohout 1.5.2020 12:31

Těch obranných strategiích na obranu všeobecnému vymytí mozků je např. (stará, dobře známá) politika "do všech azimutů". Ale i ta je nám odpírána novodobými ideology.

Schematicky to vypadá jako W. Poválečný stalinismu, pak uvolnění v 2. pol. 60. let, pak brežněviskus-husákismus-bilakovštismus, pak krátká doba "otevřené mysli" (open-mindismus) a nyní to strmě frčí do vymývání současným americkým přístupem.

P. Staronový 1.5.2020 14:55

A k tomu umývání rukou kvůli koronáči, máte to holt těžký! :-P

J. Kadeřábek 1.5.2020 12:28

Jen prase se šťourá v mrtvole.

Š. Hašek 1.5.2020 14:21

Nerad bych ...... no ..... já fakt ........... ...................

Proboha!!!!!!!!!

Proč paní Kuberová (s kývající dcerou) řeší Čínu??????????????????????????????????

Nějaký lejstra úřední z úřadu??????????????????????????

P. Staronový 1.5.2020 14:54

A řeší? Jak?

Š. Hašek 1.5.2020 15:15

...... ale nijak!!!

Netušil jsem, že součástí smutku za manžela, otce ...... jsou diplomatické vztahy s velmocí. A politika. A televize!!!! Fakt netušil, berte to přísně osobně.

Možná, že vdova po senátorovi ČR, paní Kuberová, by podle Vás měla udělat "panel o Číně a dopisu"??? Moderoval by to Moravec s Drtinovou?

MLČETI ZLATO.

J. Vlček 1.5.2020 15:21

Opět vám dávám zapravdu, pane Hašku. Vidím to stejně.

Z. Benediktova 1.5.2020 11:57

Zajímavá informace https://video.aktualne.cz/dvtv/kuberuv-tajemnik-mynar-lze-a-schovava-se-za-mrtveho-cloveka/r~898a96b28a5411ea842f0cc47ab5f122/ od 1:55, oslovení podnikatelé odmítli účast na plánované misi

V. Patrik 1.5.2020 11:56

No, tak určité se ten stres na jeho zdraví podepsal. Správně píše pan Podracký, že dráždit Čínu není nějaká legrace. Našinec si prostě musí uvědomit, že beztrestně prudit se dnes dá pouze směrem na západ, jak správně pochopil i náš prostořeký pan prezident. Když pan Kubera dráždil jenom Brusel, byl v pohodě. Škoda, že místo Číny neprudil raději USA, mohl tu s námi třeba ještě nějaký čas pobýt. Nanejvýš by nedostal pozvánku do Bílého domu.

"Cesta na Tchaj-wan bez schválení Číny se ovšem jeví Číňanům jako nepřátelský akt." - Píše pan Podracký a dodává, pokud je cesta odůvodněná, je zapotřebí to vysvětlit. Nojo, ale co když Čína tu cestu neschválí ani pak? Tady zůstává pan Podracký v půli cesty, neříká, jak v takovém případě senátorovi v cestě zabránit. Tady je třeba se zamyslet, jestli by nebylo užitečné vrátit se k nějaké modifikované formě výjezdních doložek pro poslance a senátory s povinnou kolonkou pro razítko čínské ambasády.

M. Panter 1.5.2020 12:32

Kteří vrcholní politici západu navštěvují Tcha-wan ? A kteří vrcholní politici západu navštěvují třeba Katalánsko ?

V. Patrik 1.5.2020 14:13

Takový seznam nevedu, zkuste Google.

Například nedávno byl na Taiwanu senátor Ted Cruz.

M. Panter 1.5.2020 14:51

Vrcholní politici...to senátor určitě není. Ono těch vrcholných moc není , jestli vůbec tedy nějací jsou.