27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tahle vláda je dobrá

Jistě, mohl bych si taky zanadávat. Ledacos bych dělal jinak. Mnohé jsem už vládě vyčetl. Pokud by mělo jít o absolutní hodnocení, tak je samozřejmě ten nadpis nesmyslný. Ale zkusme se na to podívat relativně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 30.4.2012 21:59

Pokud tato vláda

je "dobrá", ať už relativně či absolutně, a přijdou jenom ještě horší,je čas pomýšlet opět na emigraci.

P. Gabriel st. 30.4.2012 18:37

Proč tato váda není dobrá?

Nejprve oprava jedné kardinální lži autora. Zadlužování začal již Klaus, když přes odpor svých menších koaličních partnerů prožíral přebytky důchodového fondu, prožíral peníze  z privatizace a plácal o vyrovnaném rozpočtu. Vlády socdem zadlužovaly opticky méně, než ODS, ale to jen díky vysokému růstu. Rekordní dluhy nasekali Kalousek s Janatou, když dostali na MF volnou ruku.

Proč tato vláda není dobrá? Protože šetří nesystémově, primnárně na daňových poplatnících a nikoliv na spotřebě státní exekutivy. Současbě se deklaruje jako pravicová, ale ve skutečnosti je pragmaticko-liberální. S odpovědnou konzervativní pravicí nemá zhola nic společného! Pravici jenom deklasuje.

M. Bílý 30.4.2012 19:30

Re: Proč tato vláda není dobrá?

S Vaším posledním odstavcem plně souhlasím. Jenže: pravicovou vládu většina lidí nechce (omezila by jim přisátí na státní cecíky) a my , kteří bychom ji chtěli, jsme v menšíně a prosazovat ji proti levičákům je o ústa. Takže i v současné nedobré situaci může rozumně hospodařící člověk stále ještě slušně žít. Jde o to jak dlouho.

J. Urban 30.4.2012 22:03

Re: Proč tato vláda není dobrá?

Omezení přisátí na státní cecíky by se týkalo jen minimálního procenta hyperparazitů typů Rettig, Janoušek a spol. a pár desítek tisíc miniparazitů (byť díky počtu "účinnějších") typu Bílý, Demeter, Kováč, Gorol a Ištok. Tak kdo nechce "pravicovou" vládu???

M. Bílý 30.4.2012 17:50

Je mi dobře při čtení příspěvků, které uvádím dále. Není nás mnoho, kteří se umíme (na př. z nijak vysoké penze)o sebe a své bližní postarat a jsme šťastni, takže nenadáváme na vládu a prezidenta, jako ti, léčící si takto svou neschopnost a mindráky.

Pánové M. Rastislave (14:45) F. Svobodo (09:36) M. Vondráčku (11:50 / 09:36), paní Boublíková (13:40 / 09:36) a další, které nestačím jmenovat, děkuji za vše diskuzní příspěvky. Obzvláště si cením dalšího příspěvku pana F. Svobody (14:20 / 09:36). Takových lidí kdyby byla většina, tak jsou naše problémy minimální.

M. Bílý 30.4.2012 18:41

Malý doplněk. Krásně to napsala paní Boublíková: víte, ono hlavně platí, že blbců se peníze nedrží a kdo nemá v hlavě seno, nějak si poradí (což ovšem ten se senem v hlavě nechápe).

P. Válek 30.4.2012 16:40

Po Koudelkovi Benda! ??

Rozebíráte tady vládu, premiéra, ODS. Tak si přečtěte v dnešním Respektu v 10 zprávách z domova, koho navrhují na ústavního soudce. Skoro regulérně úspěšný absolvent plzeňských práv Marek Benda. To je prostě neuvěřitelné.My už se nemůžeme ani nazývat absurdistánem.Nemá dalších slov, jen němě zírám. Hezký den.

Z. Rychlý 30.4.2012 18:17

Re: Po Koudelkovi Benda! ??

To snad nemyslíte vážně ! To nemůže být pravda.

J. Urban 30.4.2012 22:06

Re: Po Koudelkovi Benda! ??

V tomhle státě je možné prakticky vše. Češi si nikdy neuměli sami vládnout, menší část - ta čestná - vždy podlehla všivé zaprodané většině, od bitvy u Lipan přes Bílou horu až třeba po r. 1968. Dál už se mi to ani rozebírat nechce :-(

J. Urban 30.4.2012 22:07

Re: Po Koudelkovi Benda! ??

No, Kocourkov byl proti ČR akademickým městečkem!

M. Rastislav 30.4.2012 14:45

Pane Bože proč?

Vláda nemá důvěru KSČSSD+ odborů, protože nechce žít na dluh a provádí reformy dle svého programového prohlášení a doporučení NERV (naši přední ekonomové). Vláda neakceptuje proto některá doporučení KSČSSD + odborů, a Ti začínají "politikařit". Žádají zastavit vládní reformy nebo je provádět podle jejich doporučení, jinak budou vládu paralyzovat, až to lidi bude bolet.

Vláda nemá důvěru „lidí“; říkají průzkumy a ulice (statisíce demonstrujících) volá po jejich odchodu. Bohužel křičící „ulice“ platit státní dluh 1,6 bilionu nebude, ta bude jen žádat další benefity na dluh státu. A ten státní dluh budou platit ti, co poctivě a tvrdě pracují, a bohužel mlčí. 

Vláda ale má důvěru finančních trhů a proto jí, jako jedné z mála v EU daly za prováděnou reformu kladné hodnocení a lepší úvěrový rating, což je v dnešní době hospodářské stagnace velmi důležité.  

Vlády, které podlehli tlakům „levice + odborů + ulice“ tj. žili dlouhodobě na dluh a neprováděli včas reformy, dopadli špatně. Ztratili důvěru finančních trhů a nyní musí provádět taková opatření, která opravdu bolí.

Pane Bože proč, důvěru v reformu vlády mají mezinárodní finanční trhy a naši přední ekonomové, ale proč lidé více věří těm, co politikaří a tvrdí, že zdroje jsou a že se dluhy platit nemusí? Což jsou tak naivní? I když tato vláda dělá dost chyb (nafouklý stát, málo prorůstových opatření, zanedbané učňovské školství, málo účinné zákony proti rozkrádání, neustálé kauzy,...), můžeme se rozhodovat jen mezi touto chybující vládou a populisty KSČSSD + odborů. Ti nás nadále budou  "balamutit", že ještě nejsme na tom tak špatně, že jiní jsou na tom hůře a že můžeme ještě nějaký čas žít na dluh.

J. Blažek 30.4.2012 16:55

Re: Pane Bože proč?

1) Nejste vy nějaký známý pohádkář? Nebo že by jste již spustil volební kampaň ODS, spočívající ve strašení tím, že po této vládě může přijít něco ještě horšího? Horší už to být nemůže!!

2) Zajímavé, když lidi v nezadluženém Československu volali v roce 1989 po demisi vlády, tak to jste jistě nenazýval tyto lidi hanlivým "ulice". A ty dluhy - ty rostou nyní mnohem víc než dříve a to proto, že vláda nechce brát bohatým a "žebrota" to všechno nezaplatí!

3) Máte pravdu v tom, že dluhy této vlády platí skutečně ti, kteří poctivě pracují, kteří jsou tvůrci hodnot. Určitě je neplatí mafiánští kmotři.

Z. Rychlý 30.4.2012 18:19

Re: Pane Bože proč?

Nezadlužené Československo, vatá prostoto !!

M. Šejna 30.4.2012 17:23

Re: Pane Bože proč?

pan Rastislav asi právě opustil schůzi v agitačním středisku ODS, kde do něho nalili hromadu ideologických pouček.

Pan Rastislav napsal jen jedinou pravdu - státní dluh je 1,6 bilionu. Zapomněl ale dodat, že polovinu z tohoto dluhu mají na svědomí všechny české vlády, které vládly od roku 1993 do roku 2006 (tedy za 14 let). Zbývající polovinu dluhu dokázaly nasekat poslední dvě vlády ODS společně s Kalouskem za pouhých pět a půl roku (od roku 2007 do jara 2012)

F. Svoboda 30.4.2012 9:36

rakce na příspěvky p. J.Blažka :

Pane Blažku jsem i moje paní rovněž v důchodu a nepláči. Mám důchod 8.700,- a manželka dosáhla po minulé valorisaci dokonce také již 8.000,- Odstěhovali jsme se z města na venkov do malého RD. Inkaso nám činí průměrně 2500,- Kč měsíčně. I když máme plynové topení, topíme převážně v krbových kamnech dřevem ( chodíme sbírat větzve do lesa ). Máme zahradu, na které si přivyděláváme. Stále dle možnosti svého zdraví však nějak pracujeme ( možnosti zdraví jsou stále menší ). Pokud ještě to zdraví slouží, tak jsme spokojeni a nepláčeme. Vždyť okolní obyvatelé, kteří pláčí chodí ve značkovém oblečení, volí u nás komunisty ( téměř 50 % ) , ale sami nehnou pro zlepšení své situace prstem. Několik luk je již zdarma k mání k sečení a nikdo nemá zájem ( ani nezaměstnaní). My jsme zájem měli a výsledkem bylo 150 odchovaných králíků za rok. Tak ať už demonstranti přestanou řvát a jiní zase brečet, začnou pořádně makat, nejenom v zaměstnání a ve všech činnostech doma a hlavně nechť si vytvoří svoji stranu, která to bude umět lépe a ne se válet při neplodných diskusích na Klárově.

E. Došlík 30.4.2012 11:08

Re: rakce na příspěvky p. J.Blažka :

Svobodo, kolik jste dali za ten malý domeček z úspor z vašeho důchodu? Nekecejte, a co až vás zdravíčko opustí, pak budete rád se válet na Klárově . . ., a čekat někde u Azylové jídelny na bigus a krajíček chleba!

J. Štrobl 30.4.2012 11:44

Re: rakce na příspěvky p. J.Blažka :

Došlíku, Vy jste skutečně kus bolševického zmetka.

E. Došlík 30.4.2012 12:33

Re: rakce na příspěvky p. J.Blažka :

Štroble, vy jste ODSácký potrat . . .

M. Vondráček 30.4.2012 11:50

soudruhu Došlíku

Správně to děláte. Ten plný a skromný důchodce se umí postarat sám o sebe a tedy je nebezpečně samostatný. Ani na vládu nenadává. Takže to bude nejspíš náš třídní nepřítel :-)

E. Došlík 30.4.2012 12:37

Re: soudruhu Došlíku

Pane Vondráčku, vyberte si - buď jste impertinentní nebo blbý . . ., nevím proč by měl být důchodce skromný, a za svůj život i pracovní, měl pořád obracet korunu v ruce? Což si nezasloužíme důstojné stáří?

P. Boublíková 30.4.2012 13:40

Re: soudruhu Došlíku

Co je na tom nedůstojného - pracovat, dokud člověk může, a být soběstačným, dokud to jde? Nebýt na krku ostatním i za cenu uskromnění?

Pan Svoboda má můj veliký obdiv a držím mu palce, ať mu hezky dupou králíci:-)

J. Blažek 30.4.2012 13:49

Re: soudruhu Došlíku

Jsou i jiné možnosti:,

a) Lže a není ani tím, za koho se vydává. Logické zdůvodnění: Vždyť důchod 8700 či 8000 mají lidé, co měli jen velmi malé příjmy či pracovali velmi málo let. A ti by si domeček na vesnici nemohli koupit. Takže sebe i manželku s hodně podprůměrným důchodem, si ten člověk nejspíš vymyslel, aby ohromoval svět svými pravicovými moudry a teoriemi. Taky nenapsal kolik dá třeba za elektřinu, noviny, knihy, benzín a podobně. A s těmi 150 králíky to asi pravda taky nebude - pěstovat králíky je záležitost hodně prodělečná, bez jádra, bez obilí či granulí, tedy jen z trávy, králíci nerostou. Takže na prodeji králíků tratí.

b) Je zdravý jako řepa a nemusí platit u lékařea za léky. (Vzpomínám si na jednu reportáž o důchodkyni s 8000 důchodem, která si nemohla doplatit na předepsané léky, jinak by neměla na jídlo).

F. Svoboda 30.4.2012 14:20

Re: soudruhu Došlíku

Pane Blažku, nevím zda Vaše úvaha o mém případném lhaní plyne z Vašeho chování vůči jiným lidem, ale já ve svém příspěvku nelžu. V r. 1991 jsem já i moje manželka ztratili zaměstnání mezi prvními a v té době se žádná místa v našich oborech ještě netvořila. Začali jsme tedy podnikat s půjčkou od Komerční banky  s úrokem 20,5 % ! ! ! Několik let jsme žili " s ruky do úst " než jsme vybudovali svoji novou existenci, na hony vzdálenou od našich původních profesí. Proto také důchody odpovídají našim ziskům ze soukromé činnosti. Napsal jsem, že za inkaso platíme cca  v průměru 2.500,- Kč/měsíc, noviny nekupujeme - máme internet. Králíky nepěstujeme, to máte jedinou pravdu, ale chováme a za loňský rok jich nebylo 150 ale přesně 155 kusů. Samozřejmě, že kupuji i ječmen a granule, na ty si však králíci vydělaly, neboť polovinu jsem jich prodal. Kromě toho mám na prodej i přebytky ze zahrady, takže jsme s manželkou celkem spokojeni. U moře jsme byli v r. 1985, kdy nám dospívaly dětí, pak už nikdy ne. Zdraví už přestáváme být, trápí nás oba potíže se srdcem, takže výš uvedené činnost značně letos omezujeme - jen pro svoji potřebu. Dodávám, že jsme byli vždy zvyklí pracovat a proto jsme dávali přdnost zajištění bydlení pro obě děti a postavili jsme rodinný dům. Nyní bydlíme v RD po babičce.

Pokud jste zvyklý na lži, tak prosím volte komunisty nebo oranžové ! ! !

F. Svoboda 30.4.2012 14:26

Re: soudruhu Došlíku

Dodatek : za loňský ro jsem utratil za lékaře a léky 2526,- Kč. Pojišťovna mně částku 26,- Kč, které překračovaly limit vrátila. Rovněž zmíněná paní důchodkyně mohla hradit podobně  2500,- Kč, to znamená cca 209,- Kč/měsíc a to nikoho nepoloží.

Z. Rychlý 30.4.2012 18:24

Re: soudruhu Došlíku

Pane Svobodo držím palce, ať zdraví drží, to ostatní nějak přijde - a s tím pablbem nediskutujte, je to nedůstojné.

J. Blažek 30.4.2012 14:31

Re: soudruhu Došlíku

Milý pane Svobodo, já jsem taky jen obyčejný člověk a taky důchodce, dokonce s důchodem o něco vyšším než Vy. Dokonce i ty králíky jsem ještě nedávno choval, kvůli kloubům však již nemohu. Pravici však volit nebudu - neboť ti lžou a kradou mnohem, mnohem víc. A taky proto, že vidím obrovské, nezasloužené rozdíly mezi lidmi. Vidím tu obrovskou bídu mnohých nezaměstnaných s děrmi, vidím svévoli prachačů, vidím mnohem více nemorální stav této společnosti než v minulosti. A to mají na svědomí různí kmotři a pravicoví asociálové. A taky vidím, že vláda nejsou žádní odborníci, ale kariéristé a neumětelové.

J. Blažek 30.4.2012 14:34

Re: soudruhu Došlíku

Dodatek: ... Prostě nekoukám jen a jen na sebe, ale vším si toho, co se ve společnosti děje.

J. Blažek 30.4.2012 14:34

Re: soudruhu Došlíku

Dodatek: ... Prostě nekoukám jen a jen na sebe, ale všímám si toho, co se ve společnosti děje.

P. Boublíková 30.4.2012 14:22

Re: soudruhu Došlíku

Pana Svobodu sice neznám,ale pravděpodobně někde (jinde než pod mostem) bydlel i předtím, než šel do důchodu a své bydlení vyměnil za domeček na venkově. Nehledejte záhady tam, kde nejsou, vy logiku. Elektřina je pravděpodobně zahrnutá v inkasu, ono totiž za 2500 Kč se dá vcelku pohodlně bydlet ve dvou i ve vlastním městském bytě, kde se navíc platí i voda (na venkově může být studna). Za benzín nemusí dávat nic, noviny a knihy tolik nestojí (kromě toho v krajním případě lze chodit za 100 Kč ročně do knihovny) a co se týká doplatků za léky, existuje roční limit 2500 Kč na osobu (pro důchodce).

Víte, ono hlavně platí, že blbců se peníze nedrží a kdo nemá v hlavě seno, nějak si poradí (což ovšem ten se senem v hlavě nechápe).

F. Svoboda 30.4.2012 15:16

Re: soudruhu Došlíku

Paní Boublíková, odhadla jste mnohé výstižně. Elektřinu mám skutečně zahrnutou v inkasu, mám vlastní studnu, noviny na internetu a do knihovny v okr. městě také chodím. Benzin sice kupuji, ale jezdím pouze 1 x týdně do města ( mám tam obě dcery a vnoučata, lékaře, větší nákup i tu knihovnu ). Děkuji za slušný příspěvek. F.S.