9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Tahle vláda je dobrá

Jistě, mohl bych si taky zanadávat. Ledacos bych dělal jinak. Mnohé jsem už vládě vyčetl. Pokud by mělo jít o absolutní hodnocení, tak je samozřejmě ten nadpis nesmyslný. Ale zkusme se na to podívat relativně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 30.4.2012 14:16

Re: Je to tak,

No - já si to pamatuji zase jinak. Například nebyli nezaměstnaní, nebyly takové nezasloužené rozdíly mezi lidmi, nebylo trpěno příživnictví atd., a paměť mám stále dobrou, i když je mně, podle Vašich údajů, o 4 roky více. A taky vztahy mezi lidmi byly lepší. Nevím, proč bych měl jezdit do Albánie či do Rumunska, vždyť i za socialismu v ČR byli na tom lidé tam mnohem hůř. ... Zajímavý je Váš údaj o tom, že stále musíte při důchodu pracovat, abyste vůbec vyžil. Nevím, co je nas tom zvlášť dobrého, vždyť může přijít nemoc a co pak? A proč bych měl hovořit s mladými Španěly. Přece ve Španělsku žádný socialismus není. Mně stačí vidět mnoho mladých nezaměstnaných Čechů, kteří žijí s dětmi ve velké bídě.

S. Donát 30.4.2012 16:24

Re: Je to tak,

Zajímavé. Neznám nikoho, kdo by žil ve velké bídě, notabene s dětmi. Znám takové, kterým těsně před jejich pravidelným příjmem (ať už je to podpora, sociálka nebo mzda) nezůstává na pivko a na cigára. Ti si pak musí půjčit a z příjmu zase hned (většinou) vrací. Ale že by někdo žil ve "velké bídě" ?

J. Blažek 30.4.2012 17:07

Re: Je to tak,

To, že takové lidi neznáte, ještě neznamená, že nejsou. Já jich znám dost, dokonce i mezi příbznými. Rádi by pracovali, jenomže tam kde bydlím, tak práce prostě není. A taky asi nevíte, kolik ta "sociálka" činí - na rozvedenou ženu s dorůstajícími dětmi je to 7700 Kč a případné výživné od bývalého manžela se od této částky odečte. Dokázal byste vy vyživit sebe a 2 děti za tuto směšnou částku? Už jste to někdy zkusil? A teď si představte, že starší z těch dětí chce jít na vysokou školu a místo tzv. odloženého školného jí Strana a vláda napaří několikatisícové zápisné! Myslíte si, že je správné, aby chudým dětem byl zamezen takto přístup ke studiu?

Z. Rychlý 30.4.2012 7:10

Re: Je to tak,

Pane Blažku, v čem byla tak úspěšná vláda M.Zemana ? Zavedla snad zákon o veřejných zakázkách, aby se zmenšila korupce ze státního ? O financování stran, aby byly omezeny  jejich rejdy ? O státní službě, aby nevznikaly trafiky pro kamarádíčky ? Zákon o vyrovnaném rozpočtu, který se  nyní vrací coby příkaz EU? Atd, atd - potřebné zákony nevznikaly ani za vlád socdem.

Místo toho nabídl Zeman Klausovi morálku devastující smlouvu o střídání dvou politických stran na věčné časy - opoziční smlouvu. Pro Zemana hovoří jediné - to co přišlo po něm bylo tisíckrát horší. Ať z jeho strany, nebo té druhé.

PS. Zapomněl jsem na druhé - privatizaci bank, k čemuž neměl Klaus odvahu (nebo svědomí).

J. Blažek 30.4.2012 14:22

Re: Je to tak,

Poněkud to překrucujete:

1) Vláda M.Zemana dala investiční pobídky a byly zde postaveny automobilky v Kolíně a Nošovicích. Mnozí pravicoví vrtichvosti je nazývali hanlivě montovnami - dnes můžeme být rádi, že je máme.

2) Na tzv. opoziční smlouvum museli být 2 - kdo ji navrhl a kdo souhlasil dnes těžko soudit. Jaké však bylo tehdy jiné řešení, když Ruml a Lux diktovali ultimáta?

J. Schwarz 30.4.2012 7:43

Re: Je to tak,

Ano, pláče, v tom máte, pane Blažku, pravdu.  Ale proč pláčou? Protože  bydlí někde ve středu města, v Praze, Brně a mají strach se přestěhovat do malého města, do levnějšího. Netřeba platit  9000 nájemného, když stačí tři, čtyři. Ale vy, socani, plačící lidi potřebujete, a proto jim nepomáháte. Je to váš byznys! Máte plné huby "sociálna" ale kromě řvaní, že by se důchodcům mělo přidat - a samozřejmě z toho něco káplo i "dobrodincům" - neděláte nic. Co takhle s důchodci mluvit, rozptýlit jejich obavy ze stěhování neb v jiné destinaci žijí také soucitní sociální demokraté, co je pozvou mezi sebe, ukážou jim kde je doktor, obchod. Sociální demokraté, mezi nimiž najdou snadno nové přátele! Mnoho problémů lze řešit i bez peněz, jenže vy preferujete zásadně řešení pomocí finančních transferů. Vy jste to, kdo podporuje nezodpovědnost jednotlivců za svůj život - od výběru partnera přes spoření po trávení volného času. Zásadně omlouváte ty "bez peněz" bez ohledu na to, jakým způsobem o peníze přišli nebo k nim nepřišli. Co je špatného na tom, že je někdo "pan blahobytný" pokud si na blahobyt vydělal a našetřil? A co vy, vy nejste "blahobytný"? Jak jste k penězům přišel - jako papaláš ČSSD - velice záslužné. Jako aspirent na senátora jste jistě čekal, že budete "druhou komoru" vlastenecky sponzorovat, že.

J. Blažek 30.4.2012 14:41

Re: Je to tak,

Nemáte Vy pane Schwarzi nějaké nadpřirozené schopnosti? Jak víte, že jsem papaláš ČSSD? Jak víte, že já někoho bez peněz omlouvám? Jak víte, že říkám, že člověk není zodpovědný za svůj život? Vždyť já vůbec nic takového netvrdím, naučte se číst a diskutovat o tom, co druhý řekl a ne o tom co neřekl. .... Pro mě však nejsou cizí slova spravedlnost, sociální cítění, pomoc tomu, kdo se nezaslouženě ocitl v nouzi atd., atd.

Z. Rychlý 30.4.2012 18:15

Re: Je to tak,

Z té poslední věty ale i na mě dýchl papalášský styl - plná h..ústa sociální spravedlnosti, sociálního ítění, atd.. ale ať to financuje někdo jiný, že ano ? Paroubku jeden !

P. Zeman 30.4.2012 10:04

Re: Je to tak,

Znám více druhů důchodců. Někteří jsou na tom skutečně špatně. Byť mají na poměry hezký důchod nedokáží s ním vyjít. Není divu. Slušně hospodařit je nikdo nenaučil, dále tu jsou natažené ruce dětí, vnoučat... Další skupinou důchodců jsou ti, kteří se hospodařit naučili. Moje maminka s podprůměrným důchodem si nežije vůbec zle, dokonce ušetří. Jak je to možné? V naší společnosti se kromě rozumného hospodaření už moc nepočítá ani s vlastností zvanou skromnost. Plakat je snadnější.

P. Sulc 30.4.2012 0:59

No, nejaky Pinochet a par generalu

by to napravilo. Rozhadany narod, ktery ma spoustu stran a stranicek urcite ne. Obzvlaste kdyz ma za narodni heslo ono slavne :"Kdo nekrade, okrada rodinu".

V. Hájek 30.4.2012 8:27

Re: No, nejaky Pinochet a par generalu

Vám by se chtělo žít s rizikem že vás na ulici náhodně seberou, odvezou na nějaký stadion kde budete moci jenom doufat že se někdy vrátíte domů a že tam své blízké najdete?

P. Sulc 30.4.2012 9:16

Re: No, nejaky Pinochet a par generalu

A vam se chce zit s risikem, ze si na ceste do prace koupite housku za 100 000kc a druhou, az pujdete vecer domu, za 600 0000 kc?

J. Štrobl 30.4.2012 9:43

Re: No, nejaky Pinochet a par generalu

Pinochet i Franco nebyli diktátoři, ale autoritáři. Zachránili své země před komunisty, Franco pak Španělsko ještě před WWII. Oba autoritáři pak své země přivedli k demokracii - viz třeba Španělský zázrak 1959-73. Chile je dnes nejdemokratičtějších zemí v Jižní Americe s dobrou ekonomikou. Zatímco všechny ostatní, kde se uhnízdily levicové diktatury, jsou na pokraji ekonomického krachu.

P. Zeman 30.4.2012 10:08

Re: No, nejaky Pinochet a par generalu

Myslím, že to sbírání po ulicích ani za Pinocheta nebylo až tak náhodné. Ale samozřejmě jako odpůrce režimu můsíte v diktatuře s represí počítat ;-).

H. Lukešová 30.4.2012 0:53

Celkem zajímavý článek, tato vláda není jistě ideální,

ale socanské vlády byly horší a nastupující socanská vláda s podporou komunistů bude ještě horší.

J. Blažek 30.4.2012 17:13

Re: Celkem zajímavý článek, tato vláda není jistě ideální,

Nebude, být ještě horší, to už ani nejde!

J. Stejskal 30.4.2012 0:44

To není přesné!

(Tato vláda) "dokázala Českou republiku přivést mezi země s nejlepším ratingem." Není to tak. Jedinou zásluhu, kterou jsem ochoten jí přiznat že dokázala České republice nespadnout. ALe že by přivedla? Odkud to máte?

Členové vlády (někteří) mají máslo na hlavě. Takže tvrdit, že přijde vláda horší, je nonsenc. Ta vláda, která přijde, opravdu nebude dobrá, ale kvůli tomu bychom si neměli nechávat tuhle, která prokázala, že je špatná. Vláda tvrdí, že dluhy se musí platit. Souhlasím. Mohou začít hned u sebe. Velmi hlubokou kontrolou u pánů Drobila, (ten už není ve vládě), Vondry, Drábka, Jankovského, i toho nejlepšího chemika financí. Oni fakt nejsou o nic lepší, než ti co přijdou. Dřív aspoň měli lepší saka a nebyli takoví burani. I tenhle rozdíl se jim podařilo smazat.

A to jsem tu stranu volil, sakra! (Mimochodem, ten nevypořádaný Pallas přeskočil k Zemanovi, to je co?)

A. Holík 30.4.2012 11:05

Re: To není přesné!

Ano, tahle vlada krade. Ta dalsi ale mozna bude strilet ..

J. Brunner 30.4.2012 0:36

O.K.