21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 30.1.2008 9:01

Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

Kuraci skutecne ohrozuji zdravi nekuraku a vyspele zeme (Severni Amerika, Zapadni Evropa i tady Australie) si to, na rozdil od hloupeho Klause, uvedomuji a svou legislativou prava nekuraku chrani. Ze Vas neco neomezuje, neni argument, svou hloupost jste prokazal jiz nize prirovnanim Journalu s vysokym impakt faktorem k "Vyzive lidu". Clovek si musi zoufat, ze nekdo s podobnou "inteligenci" ma pravdepodobne v Cesku volebni pravo.

MarBal 30.1.2008 9:09

Re: Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

Jde opět o konzistentni nazor pana Klause, kdy popira, že akce vyvolava reakci. Vzdyt prece podle nej, lidska cinnost nic neovlivnuje....

brok 30.1.2008 9:38

Re: Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

že mě něco neomezuje není důležitě, ale že něco někoho omezuje důležité je. Pro méně chápavé: kuřák mě jako nekuřákovi nevadí, kuřákovi asi zákaz kouření vadit bude. Protože uplatňování práva kuřáků mě nevadí, nesouhlasím s omezením jejich práv. Jasné?

Jan 30.1.2008 9:40

Re: Re: Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

Pro mene chapaveho: kurak mi (mate tam hrubku, bud mi nemo mne s hackem) jako nekurakovi (stejne jako vetsine nekuraku) vadi. Prava kuraku konci tam, kde zacinaji omezovat prava jinych. Jasne?

Jan 30.1.2008 9:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

...bud "mi" nebo "mne" s hackem... 

janoryna 30.1.2008 10:29

Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

nevím jestli na př. takováchřipková nebo morová epidemie je každého soukromá věc. a když kolem sebe chrchlám, tak to není ani tak můj problém, jako mého okolí, které tímto ohrožuji. to je jako požár: proč by měli ho jezdit hasit erární hasiči ? to je přece problém postiženého a ne můj.

Harry 30.1.2008 13:21

Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

"Zdraví skutečně je osobní věcí každého a to i v tom smyslu, že se musím starat, aby mi vydrželo a pokud onemocním není "povinností společnosti" se postarat o mé léčení, ale je to v první řadě můj zcela soukromý zájem."

teoreticky mate naprostou pravdu. V praxi ale to je tak ze si jeden veselym hulenim (kdo kouril umrel, kdo nekouril - taky) privodi rakovinu plic a pak: nezaleze tise do koutka a tise zesne se slovy z jedne pisnicky "a co jsem si nadrobil, to si vypiju". Nikoli,  leze za doktory, necha se lecit, nepracuje, polyka medicinu, ozaruji ho... a nakonec z cca 90 % zemre stejne neb rakovina plic je porad asi nejhorsi varianta.  No a to uz zase tak uplne soukroma zalezitost kuraka neni. Chybi pak penize na leceni nezavinenych nemoci jinych, napr.

brok 30.1.2008 14:52

Re: Re: Re: Re: No nevim, pane Stejskale,

Jistě máte pravdu, ale stejně bychom mohli mluvit o sportovcích (většina z nich má ve stáří velké potíže), vegetariánech (nedostatek esenciálních aminokyselin vede především ke genetickým problémům), obézních (obezita zatěžuje srdce a cévy) a mnoha dalších. Podle toho by pak bylo nutné zakázat sport, vegetariánství, přejídání aj. Myslím si, že tudy cesta nevede.

milkom 30.1.2008 3:47

Kdyby Fischer tenkrát napnul síly

a vynasnažil se dosáhnout cílů, které ve své kampani veřejnosti naznačil - byl by dnes vážným protikandidátem VK právě on. Škoda, že promarnil tu šanci - škoda, že rezignoval i na svoji slibnou politickou kariéru.

Lagron 30.1.2008 6:19

Re: Kdyby Fischer tenkrát napnul síly

Kdyby byly v pr*eli ryby nemusely by být v rybníku:-D

asd 30.1.2008 8:15

Á náš slovní kulturista-intelektuál se nám probudil...

zalez hňupe!

bob 30.1.2008 9:33

Re: Kdyby Fischer tenkrát napnul síly

Ty cíle už tenkrát byly nereálné a zlej dědek by dnes vyrukoval s tím že je přivandrovalec.

brok 30.1.2008 15:12

Re: Kdyby Fischer tenkrát napnul síly

Já mu taky fandil, ale znechutil mě hned na začátku, když si "lehl na zem a kopal nožičkama", že chce tu zahraniční komisi, přestože se nahrazovat člen úplně jiné komise.

Reeve 30.1.2008 1:46

Portréty ve školách

Zrovna dneska jsme si ve škole říkali, že kdyby to Václavoj 8. února nevyšlo, získáme několik desítek pěkných zasklených rámů, do nichž dáme dětské malůvky, fotky, koláže a s nimi si zpříjemníme nudné školní chodby.

Obrazy státníka do každé místnosti (s výjimkou záchodů) koupil ještě bývalý ředitel a tomu současnému je trochu žinantní je jen tak z plezíru sundat. Ale když místo Vaška zvolí Jendu, půjdou obrazy radostně dolů a místo zachmuřeného ksichtu se v nich rozzáří dětské patlanice. Takže žádné zbytečné výdaje, pro nás to bude zisk.

Otázky, na které vám Švejnar nik 30.1.2008 10:01

Re: Portréty ve školách

http://hedvicek.bigbloger.lidovky.cz/c/21639/Svejnar-otazky-na-ktere-nedostanete-odpoved.html

http://hedvicek.bigbloger.lidovky.cz/c/21656/Dalsi-zlodej-prezidentem-Ceske-republiky.html

http://hedvicek.bigbloger.lidovky.cz/c/21541/Pochybny-kadrovy-profil-Jana-Svejnara.html

Vasekpasek 30.1.2008 1:45

Problém

No problém je spíše v tom, že Švejnarovy názory jsou zcela neznámé, jsou-li vůbec nějaké. Protože se čím dál víc ukazuje, že pan Švejnar je pro zvolení ochoten slíbit, říct a udělat cokoliv

Viktor 30.1.2008 3:56

Re: Problém

že je neznáte, neznamená, že nejsou. Opatřte si nějaký prestižní  ekonomický časopis místo domácích médií -budete-li tomu ovšem rozumět.Í .

ut 30.1.2008 6:17

Re: Re: Problém

Ve kterém zahraničním časopise a na jaké straně jste ty názory četl?

Lagron 30.1.2008 6:23

Re: Re: Re: Problém

Viktorovi nějak došel dech:-Dnebo hledá hledá a hledá....

Jan 30.1.2008 7:25

Re: Re: Re: Problém

Svejnarovy clanky jsou zde (najedte si na cast Journal Articles), pokud teda umite anglicky lepe nez Vaclav Klaus. Na rozdil od Klause ma Jan Svejnar publikacni cinnost znacne bohatou:

Details about Jan Svejnar

i.h. 30.1.2008 8:18

Re: Re: Re: Re: Problém

Takze bych rekl, ze Klaus ma publikacni cinnost tak nejak bohatsi ... Nehlede na to, ze u Svejnara je to zamestnani hlavni, u Klause dost vedlejsi. A mimochodem - na "znameho ekonoma z Michiganu" je 37 clanku za 29 let profesni kariery setsakra malo. "Znamy vedec svetoveho jmena" by mel mict tech clanku za takovou dobu aspon 300. Rekl bych, ze je pan Svejnar budto dost liny, nebo neumi napsat clanky v takovem mnozstvi a kvalite, aby mu je vzali.

Jan 30.1.2008 8:51

Re: Re: Re: Re: Re: Problém

Oproti jedinemu Klausovu clanku registrovanemu na Web of Science je 37 clanku Svejnara porad 37x vice. Navic Klaus se cely zivot poflakoval ve "vyzkumnem" ustavu, tak by mel mit nejake vystupy, neni-liz pravda?

bob 30.1.2008 9:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém

Škoda že došlo k "Sarajevu",to by Vám Pilip dal že zpochybňujete činnost jeho profesora.

Jan 30.1.2008 9:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém

;-D

trojan 30.1.2008 12:41

Re: Re: Re: Re: Re: Problém

Je naprosto jedno kolik článků publikoval o tom že to je narcis,arogantní neználek  a brouk pytlí k který na co šáhne to zkazí  ví každý kdo to chce vědět..

Harry 30.1.2008 13:25

Re: Re: Re: Re: Re: Problém

Neni nic jednodussiho nezli si srovnat ODBORNOU publikacni aktivitu obou a to ve Web of science. Tam by mel vylezt seznam publikaci i citovanost bez problemu. Ma-li nekdo z oboru cas a chut necht to udela a s vysledky se s nami rozdeli.

Harry 30.1.2008 13:29

Re: Re: Re: Re: Re: Problém

PS: I v USA se myslim povazuji 2 clanky/rok, samozrejme v recenzovanem, cizojazycnem a prislusne prestiznim platku za dostatecne. Tady ale plati, ze mene je vice, protoze vytlacit MESICNE odborny clanek je myslim jedine mozne automatickym pripisovanim se sefa na vsechny publikace oddeleni. 

gurru 30.1.2008 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém

Cizojazycnem - to myslite, ze by Americani meli publikovat treba ve finsky psanych casopisech, aby to bylo vono ?

brok 30.1.2008 8:51

Re: Re: Re: Re: Problém

Najel jsem si. Nejsem sice ekonom, ale jak jsem  "si najel" i na webové stránky těchto časopisů, jedná se o něco na úrovni např. české "Výživy lidu" či "Časopisu lékařů českých". Tedy nic moc na úspěšného profesora.

Myslím si, že daleko horší je fakt, že Švejnar o českých zvycích neví nic. Svou kampaň si v podstatě představuje jako volbu amerického prezidenta v menším rozsahu. To je vidět z toho, jak stále trvá na naprosto zbytečném televizním duelu. To má význam v USA, kde je prezidentská volba něco zcela jiného. Pamatujete, že by Havel chtěl televizní duel se svými tehdejšími protikandidáty? Švejnar je prostě mimo. Připomíná mi příhodu, která se mi stala před lety ve Švédsku. Když jsem tehdy u kafe nadával na československé komunisty, tak se kolega (universitní kantor) zeptal proč tedy nevolím opozici. Asi stejně chápe místní podmínky pan Švejnar.

Jan 30.1.2008 8:56

Re: Re: Re: Re: Re: Problém

Tady nema cenu nic dodavat, nedelejte, prosim, ze sebe verejne blba.;-D

Treba takovy The Economics of Transition, to je skutecne na urovni Vyziva lidu. Chapu, ze hloupi lide jako Vy mohou vskutku povazovat Klause za inteligentniho cloveka.8-o8-o