17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 28.1.2008 10:24

Představte si situaci,

prezident pozve do vlády komunisty, a po skončení svého mandátu si odjede do USA.

Ivan Nový 28.1.2008 10:23

franto,

tak to cítím. Vy snad ne?

Ivan Nový 28.1.2008 10:22

Proč?

Aby zde dožil až do své smrti, aby nesl osobní zodpovědnost za své činy. To je funkce symbolu, kandiduje na symbol, ne na manažera.

Poklop 28.1.2008 10:19

Re: převlékač kabátů

Máte v tom nějaký bordel.Švejnar má dvoje občanství,tak nebude nic měnit.

D.M. 28.1.2008 10:16

Re: Švejnara

A to jsi usoudil na zaklade clanku soudruha Haasse? - Zamestnance Vaclava Klause?

huhu 28.1.2008 10:14

převlékač kabátů

dosud se pod pojmem "převlékač kabátů" mínil ten, kdo točil svoji náklonost k politickému přesvědčení/stranám dle toho, jak by z toho sám osobně mohl vyzískat. Ted nám Švejnar předvádí, že takhle je schopen měnit i občanství...

F2 28.1.2008 10:07

Švejnara

Švejnara mi začíná být líto. Je to jen hračka v rukou ČSSD. V příštích prezidentských volbách, které se budou konat po volbách parlamentních, které změní poměr sil, po Švejnarovi neštěkne ani pes.

Bořek 28.1.2008 9:49

argumenmtace?

Zatím se učíme demokracii,ale mnohým to  nejde.Někomu se líbí Švejnar,někomu ne.Zrovna tak Klaus.Na to má každý právo.Demokracie znamená,že toleruji i jiné názory,i když s nimi nemusím souhlasit.Pokud mám zájem ,mohu s jinými názory polemizovat.Ale rozhodně není argumentace nazývat ty,kteří mají jiný názor než já,že jsou "předposraní hradu,řiťolezci ODS a pantáty z hradu"a pod.Takto se nálepkovalo za komunizmu.Kdo nejde s námi,jde proti nám.Co takhle trochu více kulturnosti v projevech? 

Realista 28.1.2008 9:44

Malicherný problém ,,Dvojího občanství"

Prezident republiky samozřejmě musí mít občanství ČR. Ale proč nemůže mít i jiné? ;-D>-

ptakopysk 28.1.2008 9:42

Ehm, ehm

malicherný problém občanství? Když si představím, že takovýhle lidé mají volební právo8-o Elektrikáře Walesu bych si dokázal představit úplně klidně. Když se v tomhle státě může stát presidentem třeba truhlář, či poměrně slabý dramatik, tak proč ne elektrikář?

Realista 28.1.2008 9:39

Opravuji pane ,, Haasi"

Mimochodem, chci také prezidenta, který třeba nepodepíše zákon o poplatcích ve zdravotnictví ne proto, že to chce jeho strana a že se jí to hodí do volebního programu, ale prostě proto, že jsou v přímém rozporu s ústavou, konkrétně Listinou práv a svobod. To co se nyní z poplatků stává, je 100% lichva. Lékaři nejen, že si nechají zaplatit, aniž by dělali klinické vyšetření, ale poplatky se stávají jakýmsi druhým nezdaněným příjmem, protože ho samozřejmě často ani nevykáží. Ale bude hůře. Zubaři chtějí 90 kč, specialisté 60Kč. O lékárnících beroucí poplatky za položku místo za recept díky Julinkovi ani nemluvím. Tady máte dva příklady zákonů, v rozporu s ústavou. Tak mi řekněte, jak mohli přes prezidenta s ,,  ryze českým občanstvím " projít?;-D Jak vidíte v občansví to není!

Štváč 28.1.2008 9:36

Re: Re: schodit Švejnara ?

omluva : ,,shodit", ale ta čárka by mohla bejt před "nebo". Hlavní je, že pojede V.K. z Hradu co nejrychleji, s čímž snad souhlasíte.

ptakopysk 28.1.2008 9:28

Představení města mu odpověděli velice lakonicky : "Až."

a když se dostatečně vychechtali, poslali mu i příslušnou hliněnou tabulku slabikáře se skloňováním slova dobýt, aby se naučil pravopis.

Realista 28.1.2008 9:26

Jak utopit nadějného kandidáta na lžíci vody pro malicherný problém občanství..

Jde Vám to skvěle, pane Hassi. Puritánsky bazírovat na dvojím občanství. Jen jaksi nedomýšlíte souvislosti. Nebude daleko doba, kdy i my budeme mít díky Topolánkově iniciativě dvojí občanství. Jedno vztahující se k české republice a druhé vztahující se k evropské unii. Pak dvojí občanství bude jistě zcela běžné. Ve světě jsou i běžné případy, kdy vysocí politici měli dvojí občanství. Já myslím, že spíše záleží na morálních kvalitách kandidáta, jeho čestnosti. Odmítám technokratický pohled Váš i jiných lidí zaměřený úzce ve stranické linii. Já si vůbec nedovedu představit, jak by tady mohl v prezidentské volbě uspět třeba obyčejný elektrikář jako Lech Walesa. Toho by tu technokratická intelektuálská a narcistická část veřejnosti rozcupovala na kousky. Bohužel, pak mají takového prezidenta, který jako ústavní pojistka stojí za starou bačkoru a podepisuje zákony jdoucí z jeho strany automaticky a bezmyšlenkovitě jako zákon o výkupu účastnických cenných papírů § 183i až 183n , tzv. Squeeze out, který porušuje lidská práva i ústavu ČR. A to je jen takové malé prezidentské faux paux, které občany stálo přes 30 miliard na zmanipulovaných posudcích, které zaplatil ten, kdo vyvlastňoval a proti němuž se není možno bránit, protože neseženete k soudnímu procesu ekonomické informace od emitenta, kterého ovládá právě vyvlastňující majoritní vlastník. A v tom je jádro pudla. Dle sell outu, který u takového zákona zcela chybí, což je naprosto běžné v EU, má dokazovací povinnost právě ten kdo vyvlastňuje. Konečně pokud si dobře vzpomínám, i vy jste podobný zákon tvrdě v diskuzích odsoudil. Vidíte, jsou daleko horší negativní věci u prezidentských kandidátů, než dvojí občanství. Třeba ochrana nedotknutelnosti soukromého vlastnictví, se kterou se tak ráda jeho strana ohání. Nebo třeba prostě jen to, že prezident jako ústavní pojistka u podobných úmyslně jednostranně šitých zákonů prostě neselže a řekne jasné NE i z titulu čestného předsedy strany, která zákon iniciovala.

ptakopysk 28.1.2008 9:25

Re: 100% oddannost něčemu

jenomže Klaus si myslí, že stát je on. Takže když se stará o sebe, stará se i o stát, ne? :-P

Arab. 28.1.2008 9:16

Re: Re: Re: Až budu zvolen presidentem ČR, vzdám se občanství (dočasně?) USA......

To je dobrý.

Psí vrah Čumil 28.1.2008 9:13

Ano, to je orpavdu velice klíčová a zásadní otázka:

Může být jakýkoli majitel cizího státního občanství stoprocentně oddán Hradu?

ŽA 28.1.2008 9:10

emonoTony......že Vy nemáte VˇUML a tak Klause obdivujete..já taky....

ŽA 28.1.2008 9:07

Eště by se Švejnar nechal vyfotit s Grebeníčkem na balkoně...

Komouš jeden...

Jiřík 28.1.2008 9:07

Re: Re: DOMNÍVÁM SE

Máte pravdu,vtomto státě je dostatek omezenců,aby se v.Klaus znovu stal presidentem-i v přímé volbě.

Poklop 28.1.2008 9:07

Re: Re: Re: hysterií

A odesácka klaka se probudila!!!

ŽA 28.1.2008 9:05

Cizí Američan Masaryk, trúbo...

VladaPing 28.1.2008 9:04

Re: schodit Švejnara ?

shodit ze schodů nebo jej uchodit k smrti putováním po předvolebních shromážděních ?

Upřesněte, prosím ?

vašek 28.1.2008 9:01

amerika

ať se p.Švejnar vrátí za katedru a nedělá si problémy.náš p.Klaus je dobrým prezidentem,dobrým straníkem ODS,dobrým ekonomem:vit kuponová privatizace.je trochu samolibý,nafoukaný ale to je maličkost.pořád lepší než cizí Američan který to naše České kolbiště nezná.

VladaPing 28.1.2008 9:01

Re: Re: Až budu zvolen presidentem ČR, vzdám se občanství (dočasně?) USA......

V čase antiky je jedno svobodné (svobodnější?) řecké město vzbouřilo sousednímu tyranovi (diktátorovi) a vypovědělo mu poslušnost. Onen tyran poslal městu vzkaz : "Až přijdu, dobyji vašeho města, vyplením jej, zničím, muže pobiju, ženy a děti prodám do otroctví..." a vůbec velice květnatě vylíčil obyvatelům města, co se jim přihodí, až město dobyje.

Představení města mu odpověděli velice lakonicky : "."

Štváč 28.1.2008 8:58

serviní snaha

"schodit" Švejnara, značí těžkou předposranost Hradu. A oprávněnou. Intrikán může začít balit a stát si oddechne.

rw 28.1.2008 8:57

Re: Re: hysterií

Zavřete ten poklop ,line se s něj smrad. 

jarda 28.1.2008 8:53

Re: Re: Až budu zvolen presidentem ČR, vzdám se občanství (dočasně?) USA......

a co treba proto, aby ukazal, ze to prezidentovani mysli vazne a ze mu na nem zalezi

jarda 28.1.2008 8:52

Re: DOMNÍVÁM SE

No od Svejnara je to hlavne vychcanost. Nechce ve volebnim boji osobne riskovat ani takovou prkotinu jako je americke obcanstvi.  Asi si je natolik jisty svou porazkou, ze si chce nechat alespon nejaka pofiderni zadni vratka.

Bob 28.1.2008 8:45

Má to těžké...

... natož co bude pan Švejnar jako prezident dělat, až za ním přijdou Američané s ultimátem: "Chcete-li zpátky americké občanství, zařídíte nám na území ČR zkušební jadernou střelnici." Teprve potom se začne vážně rozhodovat, které občanství je pro něj důležitější?