13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

POLITIKA: Společnost jediného správného názoru

Máme novou ministryni spravedlnosti, od které by jeden čekal, že dá do pořádku naprosto zdivočelá státní zastupitelství. Namísto toho se rozhodla "jet na vlně", když vypustila z úst větu: "Politici se musí bát."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 20.2.2014 19:10

To me pripomelo

ten nedavno reprizovany trezorovy film, asi ze sedesatych let, s tou Sloufkou, ehm Bohdalovou jako manzelku ministra ve vlade, jmeno toho herce nebo filmu si ted nemuzu privolat, ale urcite tyto detaily sem nekdo dosadi. Tam to bylo dovedene k dokonalosti, a nebyl to uz ani strach, ale teror.

P. Vaňura 20.2.2014 20:54

Ucho, Brzobohatý, Bohdalová

tuším 1969.

V. Vaclavik 20.2.2014 21:44

Re: Ucho, Brzobohatý, Bohdalová

Jo, to je ono, diky.

A. Nováček 20.2.2014 17:36

Společnost jediného správného názoru.

Potrefené husy už kejhají, velmi přiléhavé! Dosud se nebáli, výsledek je tento marast.

 To tak aby nastala doba, že politici budou spravovat věci veřejné v souladu se zájmy většinové  společnosti !  Co by si počaly ekonomicko-mafiánské struktury, které politiky řídí, vždyť by tito loutkovodiči mohli zchudnout ?!   Proto je potřeba zavedené pořádky hájit.

P. Vaňura 20.2.2014 17:44

Po Stalinovýxch čistkách měla

Rudá armáda důstojníky, kteří se báli učinit samostatný krok. Velitelé Wehrmachtu naproti tomu rozhodovali na vlastní odpovědnost a měli značnou pravomoc.

Dokonce i maršálovi Koněvovi šlo jeden čas o krk, ale zachránil ho Žukov.

J. Aspirin 20.2.2014 18:26

Re: Společnost jediného správného názoru.

Pane Nováčku v marasmu, který je nyní, lze proti ekonomicko-mafiánským strukturám bojovat (jak je nakonec vidět) a vy můžete radostně tleskat... A jak nás učí historie ekonomicko-mafiánské struktury, které nastolí atmosféru strachu ve jménu boje proti jiným ekonomicko-mafiánským strukturám, lze odstranit už jenom násilím nebo počkat až je zlikviduje jejich vlastní marasmus. Proto je velmi žádoucí aby někdo kejhal a zatraceně silně už teď (kdy to ještě jde) aby nebyl jeden marasmus nahrazen marasmem ještě horším.

B. Rybák 22.2.2014 9:40

Re: Společnost jediného správného názoru.

Nemějte obavy. Skutečné ekonomicko-mafiánské struktury (a ne jenom nějací kmotříčci) se pochopitelně přestěhovaly do současných vládních struktur a teprve v nynějším vlastizrádně politicky, mediálně i policejně-soudně zkorumpovaném prostředí přijde jejich čas. Tak pitomí, aby plivali na "Brusel", který jim místo ubohých trafik nabízí "zlaté zámky" přece nebudou! My ostatní budeme mít volbu mezi "chlívkem (v montovně)", "lokajem (na úřadu)" a kriminálem (za pravdu)!

P. Vaňura 20.2.2014 17:25

Hudeček kontra soudruh Štěpán.

Primátor Hudeček udělal bezprecendenční krok, dalo by se to nazvat SABOTÁŽ, když zastavil výstavbu tunelu Blanka, protože neví, zda má v pořádku administrativu na magistrátě. Netřeba zdlůrazňovat, že za soudruha Štěpána by něco takového bylo NEMYSLITELNÉ. Škody, způsobené přerušením výstavby jsou totiž daleko větší, než cokoliv, co snad může být v nepořádku na magistrátě!

P.S. Chápete už, proč Václav Klaus vyloučil právníky z privatizace? Víte, co by se stalo, pokud by polovina podniků neznala svého vlastníka, protože soudy by to řešily třeba 10 let?!

B. Rybák 22.2.2014 9:47

Re: Hudeček kontra soudruh Štěpán.

Pan primátor se i jinak snaží zalíbit nové "ištvánovské vrchnosti". Jeho "hrdinná" sabotáž návštěvy prezidenta Karimova byla "poslední kapkou" k "odložení" jeho návštěvy.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=801796

P. Vaňura 20.2.2014 17:13

Autor se úmyslně vyhnul tomu, KDO

bude určovat ten jediný správný názor. Nikým nevolené NGO se totiž mohou dostat do vzájemného rozporu. Pak může rozhodnout buďto "demokraticky" (ne)zvolené politbyro, nebo Vůdce, vyvolený Prozřetelností, což v případě Generalissima bylo totéž.

Ale oni se samozřejmě (nejen) politici báli i za toho Generalissima. Protože jediná správná linie se někdy kupodivu změnia. A pak se o život báli ti, které Generalissimus pověřil prosazováním dřívější jedině  správné linie!

Š. Hašek 20.2.2014 17:37

Re: Autor se úmyslně vyhnul tomu, KDO

Nelze říci dopředu.Zatím si notují (jednotni v myšlence) novotáři ve vzácné shodě:

omezit strany, které i jen v náznaku staví na vyzkoušených věcech

omezit volnou debatu (názor všeholidu)

omezit samostatnost ještě zbylých ekonomicky samostatných občanů a posílit odborné přikazování (státu, úřadů)

posílit vliv většiny lidu, která (co si budeme namlouvat) přijme jen názor přerozdělovače/slibovače peněz (a jen toho bude volit)   atd.  atd. .............Na vůdce se čeká.

J. Ptáček 20.2.2014 15:55

Nevztahuje se to na všechny politiky?

Hodně diskusních příspěvků jakoby vztahuje slova ministryně o potřebné bázni politiků jen na ty "své" politiky, a razantně to kritizuje. Zřejmě postižené husy kejhají.

Já tomu rozuměl tak, že její slova se vztahují na všechny politiky, jak se říká napříč spektrem, tedy i na ty současné vládní a to zejména na ně, jsou mnohem víc na větru, než ti bývalí.

J. Kulheim 20.2.2014 17:14

Re: Nevztahuje se to na všechny politiky?

Nežijeme snad ve státě, ve kterém bychom se měli bát. Pokud chce paní ministryně dělat bubáka, tak ať počká na Mikuláše. Politiky volí občané, kteří jediní jsou nositelem moci. Není žádný důvod proto, aby kdokoliv strašil ty, kteří ho dobře platí a čekají od něho, aby je chránil.

J. Ptáček 20.2.2014 15:37

Trocha té boží bázně neuškodí...

Můj kamarád říkává: Ženskejm trocha té boží bázně neuškodí. Parafrázuji to na politiky. Také jim trocha té boží bázně neuškodí ...

J. Aspirin 20.2.2014 15:05

Historie nás učí, že p. ministryně má pravdu...

...třeba takový Stalin to dávno před ní zobecnil nejen na politiky ale i na konstruktéry, vědce a nakonec i na ten dnes populární všeholid. A JAKÉ měl výsledky... Ale paní ministryně by ten strach měla rozšířit na justici, pak by to nemělo chybu.

M. Mýval 20.2.2014 13:20

dobře bude

Až někdo klepne přes prsty bolševickou justičně exekutorskou mafii. Ale tu opravdovou, s M. Benešovou v čele

J. Jaroš 20.2.2014 10:05

vzetí do vazby

Vážený pane,

 je nutno konstatovat, že JUDr. Ištván nikoho nezavřel. Do vazby zmíněné poslance poslal příslušný okresní soud. Zřejmě shledal, že jsou dány důvody vazby. Dosud jsem se nikde nedozvěděl, že by toto rozhodnutí bylo shledáno nedůvodným.Také nečekal zda se z důvody vazby ztotožní NS neboť o případné stížnosti o vzetí do vazby rozhoduje příslušný krajský soud, NS rozhodl, že stíhání poslanců je nepřípustné z důvodů uvedených v § 11odst. i písm. c., tr. ř..NS dovodil, že trestní stíhání zmíněných poslanců je nepřípustné neboť jsou vyňati z pravomoci orgánů v trestním řízení nebotˇ požívají výsad a imunit podle zákona.

V. Halašta 20.2.2014 10:08

Slovíčkaříš.

Návrh dal Ištvánuv podřízený v sobotu, kdy věděl, který soudce bude rozhodovat. Takže vlastně ten Ištván s tím nemá nic společného.Proč si tedy o něm valná část všeholidu myslí, že je za užitečného idiota?

F. Matousek 20.2.2014 10:10

Re: Slovíčkaříš.

to já si nemyslím. Podle mého se zbláznil.

V. Halašta 20.2.2014 10:13

Re: Slovíčkaříš.

Asi nejsi všeholid.

P. Švejnoch 20.2.2014 10:22

Re: Slovíčkaříš.

Já bych prosil také vyjmout ze všeholidu. Opravdu miluju tlachaly, kteří se zaštiťují floskulemi typu "valná část všeho lidu"...

K věci: Ať je to jakkoli, do vazby může někoho poslat pouze a jedině soudce. Těch případů, kdy soudce návrhu SZ nevyhoví není tak málo, aby se dalo říct, že návrh = vazba. Věcně má tedy pan Jaroš pravdu.

A na tom nic nemění ani valný všeholid.

M. Kosejk 20.2.2014 10:14

Re: vzetí do vazby

Dnes je už evidentní, že bylo učiněno vše pro to, aby se pražský případ přestěhoval za "správným" prokurátorem. A "správný" prokurátor udělal vše pro to, aby o vazbě rozhodoval "správný" soudce.

A mimochodem - údajný důvod, proč to není v Praze, už dávno pominul (Rampula i Grygárek dávno jsou pryč) - ale stejně nedošlo k navrácení případu tam, kam patří - do Prahy. I nově obviněného Nečase má pořád na starost Ištvan.

P. Vaňura 20.2.2014 17:32

Pokud toto nezjistil už soud nižší instance,

naskýtá se otázka schopnosti příslušných soudců svůj úřad zastávat. Někdy se mi zdá, že soudci jsou nezávislí, dokonce i na zákonech, tak, jako je Ústavní soud nezávislý i na Ústavě.

Důsledkem toho je bezprávný stav v celém státě, protože rozhodnutí soudů nejsou předvídatelná.

Nadáváte na Klausovu amnestii, ale co si měl president myslet o kauzách, kde jeden soud odsoudí obžalované na 9 let natvrdo a odvolací soud to změní na 18 měsíců podmínečně, přičemž si soudy ty případy přehazují tam a zpátky třeba 10 let???

M. Kosejk 20.2.2014 9:35

přesně§

Společnost založená na strachu, není společnost, v které bych chtěl žít. Dnes se prý mají bát politici s "nevhodným" politickým názorem - zítra se už možná budou muset bát i občané s "nevhodným" politickým názorem.

Z. Bureš 20.2.2014 9:00

Je zcela jednoznačné - bez jakýchkoliv pochyb......

.....že zvolením notorického alkoholika prezidentem a následným zinscenovaným vládním pučem.....se k vládě dostala nejprve parta ochlastových kamarádů, která se na ministerských křeslech těžce "napakovala".....aby posléze předala vládu socialisticko-marxistickým Vemenům a neumětelům, udavačům komunistického gestapa (nota bene v těžkém střetu zájmů)..... a lidoveckým prostitutkám, ochotným obcovat třeba i s Číňany !!!

No a nyní se musíme smířit s FAKTEM, že tato banda táhne ....a bude táhnout, vládní káru před rok 1989 !!!

Jména Sobotka, Zaorálek, Dientsbier, Válková, Mládek, Tominová a konfident gestapa Babiš..... i další .....jsou tohoto směru velmi kvalitní zárukou !!!

V. Halašta 20.2.2014 10:06

Bureši?

Bureši, to seš ty?

Z. Bureš 20.2.2014 10:18

Re: Bureši?

Jsem.....Halašta - jsem to já.....osobně !!!

Ale pokud vím - nejsme na uličním výboru KSČ....ani krávy jsme spolu nepásli - a tak mi to Vaše bodré tykání nějak "neštymuje" !!!

P.S.: A už vůbec bych krávy nepásl s někým, kdo neví, že v oslovení se Ty....že se píše s velkým písmenem !!!

M. Martin 20.2.2014 11:21

Re: Je zcela jednoznačné - bez jakýchkoliv pochyb......

Pane Bureš plně s Vámi souhlasím. K tomu není co dodat.

T. Hudeček 20.2.2014 12:31

Re: Je zcela jednoznačné - bez jakýchkoliv pochyb......

A k Vašemu příspěvku jsem dnes bohužel ještě slyšel tiskovku Sobotky a Barrosa z Brusselu. Zpočátku hezký den je totálně v perdeli! A to už jsem si začal znovu vsugerovávat, že přece nebude tak zle :-(. Jdu blejt ...

P. Vaněk 20.2.2014 13:50

Re: Je zcela jednoznačné - bez jakýchkoliv pochyb......

Já už jsem se poblil...