30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Souboj osobností, nebo stran?

Ani jeden z kandidátů druhého kola prezidentských voleb není vyhrazeným symbolem levice či pravice. Dá se snad jen mluvit o vyhrazeném postoji proruském, protievropském a protizápadním kontra protiruskému, proevropskému a prozápadnímu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimonová 17.1.2013 2:44

Re: tak nevím. Je autorka pro Třetí internacionálu

Když nevíte a chcete vědět, přečtěte si http://janasimonova.blog.respekt.ihned.cz/c1-59133070-koho-take-ma-za-zady-schwarzenberg ale bacha, je to čtení trochu proschwarzenbergovské a probabišovské, nicméně závěr je zase smiřující, nebo mlžící, jak zde uvádíte ;-)

P. Pavlovský 17.1.2013 6:10

Děkuji! Stojí tam mj.toto:

"... poražený Dienstbier se otevřeně postavil na stranu Schwarzenberga, a tudíž proti Zemanovi. Tento signál je třeba číst tak, že Dienstbier se nezapletl do žádných korupčních skandálů posledních dvaceti let, má šanci na vysoký politický post v ČSSD, kterou ale svým názorem pomáhá rozštěpit, čili neváhá vyložit karty, i když si možná právě tím odsune politické koryto." To je přesné: Dienstbier už byl volebním lídrem ČSSD v pražských volbách 2010. Po jejich skončení se postavil proti tradiční velké kolici pražských kmotrů z ČSSD a ODS, která zatlačila do opozice vítěznou TOP09: Zato jej z pozice lídra smetli. Půl roku nato došlo k převratu, vznikla nová koalice TOP09 + ODS a oba šéfové pražských organizací - ODS i ČSSD - padli. Dienstbierovi bylo tehdy nabídnuto místo předsedy kontrolní komise, což on, už v perspektivě prezidenských voleb s díky odmítnul. J.D. je silný levičák, ale je to i statečný a charakterní člověk.Je to budoucí předseda ČSSD evropského střihu.

Proto je mu bližší JJ než Zeman, Škromach, Hašek (falešný VŠ diplom ze slovenské soukromé škoily), Benešová!

M. Martin 17.1.2013 15:21

Re: Děkuji! Stojí tam mj.toto:

Pane Pavlovský už začínám být na ty vaše kecy alergickej. Kdo vás platí že jste nalepenej na každou diskusi ? Nechtěl byste to nechat na každém jednotlivci koho bude volit ? Co kdyby ste si založil vlastní blog a neotravoval tady ?

P. Pavlovský 17.1.2013 19:49

Re: Děkuji! Stojí tam mj.toto:

Platí mě stát stejně jako každého důchodce. Vzhledem k tomu, že jsem od 16 do 63 let nepřetržitě pracoval (kromě vš. studia, zatímco střední školu mám večerní), tak si ten důchod zasloužím. Není až tak veliký, ale na psaní mám, jak vidíte, čas. Pokud jste na mě alergický, stačí nečíst (pokud nejste masochista).

A. Novák 17.1.2013 6:56

Re: tak nevím. Je autorka pro Třetí internacionálu

ale Karel ve své povolební řeči hned zaútočil na Zemana jako na "muže minulosti"...to bylo dost neobratné, zejména ta zmínka o deseti-patnácti letech. Vzhledem k tomu, že Zeman celou tu dobu byl, na rozdíl od Schwarzenberga, mimo politiku :o)

P. Pavlovský 17.1.2013 7:21

Re: tak nevím. Je autorka pro Třetí internacionálu

Před 15 lety se psal rok 1998. Od té doby byl M. Z. Mimo politiku? Mimo jste vy!

1998 se stal českým premiérem, kterým byl až do 12. července2002. Jeho jednobarevná menšinová vláda byla tolerována ze strany ODS na základě tzv. opoziční smlouvy. V roce 2003 kandidoval na funkci prezidenta.

2007 vystoupil z ČSSD a založil Stranu Práv Občanů ZEMANOVCI (jejíž významným sponzorem je český zástupce ruské ropné společnosti Lukoil), za kterou kandidova v parlamentních volbách jako lídr v Ústeckém kraji.

Po neúspěchu oznámil svou rezignaci na post předsedy strany a do budoucna jí přislíbil podporu v dalších kampaních jako například ve volbách do zastupitelstev obcí 2010.

Dne 13. listopadu 2010 byl zvolen čestným předsedou SPOZ.