2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
agent 25.1.2010 10:35

Re: nečíst noviny a nesledovat media v ČR

prdím na to! to je vše k tématu!?

agent 25.1.2010 10:34

Re: Nesmysl, v ideologi to není!

ještě jednou a dokola až to pochopíte i vy! V ČR se dává na sociální služby či dávky mené než v EU a USA a to za prvé. Nejvíce ve státním rozpočtu stojí běžné starobní důchody a to za druhé. A o nejvíce peněz nás nepřipravují obyčejné občané co nemají práci (jednotky miliard), ale manageři zkrachovalých bank a předražené státní zakázky (dálnice pro kamarádovu firmu) v řádech desítek miliard. Levice a pravice jsou ideologické pojmy pro mentálně postižené! Ještě jednou na západ od Aše i v USA(protě to tak je) se dává na sociální služby více prostředků než v ČR!!! Astonomické dluhy západu a USA se skutečně neplatí neb je nikdo nesplácí a zadlužení stále rozte. V krizi se nejem, že nemá šetřit, ale stále investovat do spotřeby neb to dělá na západě každý stát i USA. Jen ve střední evropě se podřezává spotřeba. LEasingy, půjčky, spotřební úvěry, hypotéky jsou motorem ekonomiky nikolivěk naopak. "Nekrájej si stále menší krajíce neb skončíš s prázdným žaludkem". Spořte, spořte spořte je bolševismus a kapitalismus je utrácejte, utrácejte, uktrácejte. Selský rozum nechte selkám a neviditelným psům!

Všechny tzv. vyspělé státy jsou zadluženější než ČR a čím více větší symbol neoloberlaismus tak tím více (Irsko, Lotyšsko, Japonsko). USA mají zadlužení relativně nízké, ale v absolutních číslech rekord lidských dějin. Vyspělý západ už dlouho vyspělí nebude neb není schopen sebekritiky ale maximálně sebestřednosti. A znovu Maďarsko je zadlužené cca ze 75% HDP a to je v EU normál jako Francie (75%) nebo Itáliie 100%. O neoliberálním simbulu Irsku psát nebudu neb to jsou čísla mimo realitu normálnsti. Kdo je tam ta vyše levice!? A Řecko a Lotyšsko!? Snad mně nebudete tvrdit, že tam poslední 4 roky vládla ta Vaše levice!? Už se proberte ze snu a bohatém státu s nízkou mírou přímích daní neb ten nikde neexistuje!!! ps.: v EU a USA je daňová progrese naprotá normálnost a i tak se nůžky rozevírájí a střední třída mizí. Konec.

Peman 25.1.2010 10:33

Duševní nedochůdče

Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je Česká strana sociálně demokratická. To je království a Eldorádo zblblíků a nedostačivců všeho druhu. A v čele jsou samozřejmě zblblíci nejzblbější. Sobotka, který vyniká jen drzým lhaním a pliváním na ODS, které snad nevynechá ani v pozdravu. Ubožák v ekomii, který by v normálním spolku nemohl dělat ani pokladníka je u socanů hned ministrem přes státní kasu. Zkrátka, jak jsem již napsal: blahoslavení duchem chudí socani, mají včele opravdu své reprezentanty. Jen je asi možno říci, že Sobotkovy eskamotérské kousky s grafy jsou vyhozené peníze. Duchem chudí socani něco takového stejně nechápou, těm by stačilo napsat stručný inzerát "Za všechno může ODS", a myslící lidé, kteří socany stejně nevolí ví už dávno, že Sobotka jejen ubohý .... na tři písmena, ů je uprostřed.

Cricket 25.1.2010 10:31

Alealeale

Lidi, nebuďte tak pesimističtí, vždyt jen se na něj, na kluka Sobotkových podívejte, když se vycení, je celý zlatý a k sežrání! Minimálně si zaslouží tu vedoucí příčku nejpopulárnějšího politika (vzpomeňte, dříve to bývala Petra, pak Staník Grossů). Přece i z toho vidíme, že na obsahu mozkovny a nějakých mravních skrupulích nesejde. No jen koukněte, nedali byste mu korunu? Dali a k tomu dalších 115 999,-Kč přidali, chlapovi jednomu sympatickému.

Kokon 25.1.2010 10:29

:D

HHH, DLUHOSLAV, tak to vážně sedí :D *palec vzhůru*

Tomáš X. 25.1.2010 10:28

Politici typu "Nevýrazný, bez skandálu, těžko říci, co si o něm myslet"

logicky v těchto typech průzkumů bodují. Pokud průměrný občan na ulici dostane dotazník, kde je dvacet, třicet politiků a má zaškrtnout ty, kterým nevěří a kterým věří, tak v první řadě zaškrtne nedůvěru u těch politiků, o kterých za poslední rok napsal bulvár nějaký skandál. No a ono jich moc nezbyde. Takže pak musí ze zbytku vybrat nějaké, kterým věří, no a pak si řekne: "Hele, nějakej Sobotka, toho moc neznám, ten se asi chová slušně a navíc je chudák už v mládí tak strašně vošklivej, že si zaslouží ode mne hlas jako bolestný!"

A bude nejpopulárnějším politikem dokud si bulvár něco nevymyslí, třeba vyfotografuje ubohou stařenku, kterou Sobotka vyhodil z nájmu v baráku z jejího bytu udělal kasíno pro Viktora Koženýho. Nikdy neztratí popularitu za to, že neumí hospodařit s našimi penězi, ale ztratí popularitu za to, že ho přistihnou, jak si kupuje boty za dvacet tisíc a koupá se ve vířivce s Martinem Romanem.  :-)

Elvíra 25.1.2010 10:26

Re: Jo

Až na to, že díru do rozpočtu udělaly socanské zákony

třetí 25.1.2010 10:25

Re: nečíst noviny a nesledovat media v ČR

Ach ta gramatika: ožralý Rusové se dohodly...dohodly projekty...ekonomiku jsme vyměnily..

egoist 25.1.2010 10:23

Jo

Pan autor si plete PR s účetní uzávěrkou. Reklama v mediích má sloužit k něčemu jinému než jen suchému popisu holých dat. V propagandě se  používá nadsázka , která by měla zdůraznit nějaký údaj či jev. V tomto případě skutečnost, jak svými kroky ods mohutně prohloubila státní deficit. Tady skutečně nejde o měřítko. Je to podobné, jako když Renč natočil klip slibující po vítězství ods moderní úřad s jedním listem daňového přiznání(kdepak je ?)  ,světlé kanceláře ,ochotné a milé úředníky v kontrastu s protivnými ouřady s klotovanými rukávy, haldou lejster, tmavými kancelářemi doby vládnutí ČSSD. Taky nám všem bylo ze své vlastní zkušenosti jasno, že jde o nadsázku.    

Pepa 25.1.2010 10:18

Re: KLIDNĚ

Konečně rozumný příspěvek. Jaký rozdíl proti nenávistným výlevům nervózních pravičáků. Konec jejich vlády se blíží, tak proto ta agresivita !

agent 25.1.2010 10:16

Re: zkrachovalé periferie západu.

na to kašlu, vy píšete hezky, ale argumentaci máte nulovou neb čtete neviditelného psa a mafru. České noviny a média = raklama a jednotka neinfomovanosti. ČR je kolonie bez vlastního kapitálu a to je fakt!

kukuluku kú 25.1.2010 10:16

Re: Jyří+B.Sobotka a Rath

Jsou volové a tajtrlíci

pipi 25.1.2010 10:15

Jyří+B.Sobotka a Rath

agent 25.1.2010 10:14

nečíst noviny a nesledovat media v ČR

neb novinářsko ideologická sebestředná mafie neví o ekonomice vůbec nic, ale naprosto nic. Je zdé pár "normálních" servrů typu Patria.cz kde se člověk něco zajímavého o ekonomice světa doví a tak člověk z "hrůzou" zjistí, že v novinách jsou úplné bludy a žvásty. Ty "prapodivné" alternativní weby psaly o ekonomickém kolapsu již dávno, ale kdo by je četl,že! Odborníci na ekonomiku v ČR jsou především socioložka Šiklová, spisovatel Neff, divadelník Steigerwald, ekolog Penc nebo novináři (jak psáno dříve, ti rozumí naprosto všemu) Od těchto "oborníků" se opravu nedozvíte, že "ožralý Rusové" se dohodly s Francií, Itálii, Německem a Tureckem na energetické koncepci a dohodly projekty Severní a jižní proud, že Nebucco je chiméra. Od těchto ideologů se nedovíte, že Čína skupuje firmy po světě a investoři se mohou přetrhnou kterou firmu v Číně postaví(němci, francouzi i američané). "žlutí rákosníci" podporují domácí spotřebu (největší trh automobilů na světě) a masivně investují do technických oborů stejně jako "špinavý indové". "fanatičtí peršané" mají nejmodernější elektrárny na světě a vypouštějí satelity. atd a pod nám zůstane Havel a jeho Forum 2000 kde se dovíme jak to Čína, Rusko a arabští šejci dělají špatně a jak je dobré podporovat "míromilovné" Albánce a "nešťastné" Ujgury nebo "hodné" Kavkazké muslimy, že. Ekonomiku jsme vyměnily za ideologii "pravdy a lásky" a na ní i dojedem či spíše již dojíždíme. Kolonie západu na odstřel s TV kulturou pro otroky. O kulturním úpadku západu(film, Hudba, Tv, Literatura) někdy jindy a drsněji ... Hezký den "ochránci lidských práv" a "mediální ekonomové" tzv. západu.

pipi 25.1.2010 10:14

Jyří i b.sobotka+Rath

Jsou to nedobrí lidé - jsou to voli.

děd 25.1.2010 10:07

Sobotka nebo Kalous, ČSSD nebo vlád.koalice?

Konečně resorty tohoto státu vedou "odborníci", jak bylo po listopadu slíbeno, a také podle toho jsou výsledky.

Tato "odborná elita" bez rozdílu stranické příslušnosti ověnčená tituly vede od listopadu stát ke krachu podstatně rychleji než soudruzi.

NevericiTomas 25.1.2010 10:04

Re: zkrachovalé periferie západu.

No, rezepsal jsi se hezky. Az na t,o ze privatizace velkych a drahych podniku probihala az po roce 98. Zkus to znova, ju?

sofiv 25.1.2010 10:00

Re: zkrachovalé periferie západu.

Z celého srdce gratuluji k neuvěřitelně vynalézavému a působivém přístupu k tvaroslovím, slovosledu, větné stavbě, diakritice i interpunkci, předvedenému na tak malé ploše.

Josef 25.1.2010 9:56

Nesmysl, v ideologi to není!

Vážený pane, asi nežijete ve stejné evropě. Podobné problémy jsou v celé evropě. Potažmo v celém vyspělém světě. Hotl jsme si zvykli žít na dluh. Ovšem silnější ekonomiky to jakš takš utáhnou, ale my ne!! To je ten rozdíl. Ideologie s tím nemá co dělat. Jelikož jedinou ideologií levice se totiž stalo korumpování voličů dávkami, příspěvky a pod. a oproti tomu se zvyšují neustále daně. Protože někde se to vzít musí a nelze donekonečna tisknout nové ničím nepodložené peníze. Unie nás neochrání, ta chce daně zvyšovat! A to se někde zarazí, až nebude kde brát. A nastane bankrot ...

Levice se nám snaží naznačit, že ve státní kase neplatí obyčejné počty! Co vydělám (co vyberu na daních), to mohu utratit (dát na chod úřadů, penze a dávky), jinak se zadlužím a to musím v budoucnu uhradit (nebo přijde exekutor ...). Jak prosté, že?!

I-Worm 25.1.2010 9:54

Tak to je fakt zajímavý

jak různé jsou čtyři stejné hodnoty 30 procent za vlády socdem. Nicméně ODS by měla žádat od Sobotky licenční poplatky za použití jejich metody agitace!

Pech 25.1.2010 9:50

Re: Nejoblíbenější politik

Já si vůbec neumím představit, že by nějaký tazatel položil otázku: "Kdo je váš nejoblíbenější politik?" a dostal na ni odpověď "No, asi B. Sobotka". 

sofiv 25.1.2010 9:48

smějící se ekonom

http://cssd.unas.cz/humor-132.jpg

agent 25.1.2010 9:48

zkrachovalé periferie západu.

V 90 letch se tzv. skorovyrovnané rozpočty dělaly velice snadno neb Klaus a jeho "skupina ekonomům" (Dyba, Dlouhý , Kočárník aneb ex-KSČ u vlády jako za Fišera + Janota, konec konců charta 77 jsou většonou bolševici z 50 let, že ) rozprodávaly státní majetek. Až nebylo co prodávat tak šel rozpočet do minusu a ekonomika to pocítila v roce 1997 (tzv. balíčky 1 a 2 aneb rozprodaly jsme co šlo a JIŽ NENÍ CO). Sanace vytunelovaných bank a podniků před privatizací je sekera cca 400 miliar a i protO se ČR musela zadlužit aby lid nevyvoval revoluci. ČR už žádnou svou ekonomiku nemá a je zcela závislá na investorech ( v levicové terminologii se to jmenuje "naprostá závislost na zahraničním kapitálu". Není třetí cesty tvrdil Klaus a po 10 letech západní státy sanují naprosto zdecimované banky v řádech miliard (soudruh Bush a soudruh Obama za peníze občanů zachraňují vytunelované banky a dotují dotují). Socialistické dodace hadra, ale v několika násobném měřítku. Privatizace zisků a socializace ztrát - to je ekonomika západu! Hrůza! To zde ještě někdo obhajuje!? Když člověk čte názory skutečných ekonomů (nikolivěk ideologů z Mafra) je jasné že západ vytuneloval sám sebe o východu EU nemluvě. Výroba, investice a rezervy jsou již v Asii a nebude lépe naopak neb chybí technici, inženýři i schopní dělnící, ale máme hodně sociologů, politologů, novinářů (ti rozumí všemu, že), managerů ("výborní" manegeři bank, automobilek atd). Až se děti moje neoliberální bude divat, že budete dělat pro Číňana, Inda, Vietnamce či Turka a Rusa tak je to jen díky vaší sebestřednosti a neschopnosti si přiznat chybu. Máte strach, že Ruský investor koupí v ČR nějakou energetickou firmu či zaplaví vaši matičku Prahu, tak poděkujte sebě a sebestředným pisálkům co se utápí ve své ideologii a radí konců skuteční investoři vůbec nepochybují, že růst Evropy je u konce a tzv. rozvojové země jsou skutečně v rozvoji. Kapitalismus je kumulace kapitálu a to je dnes tak maximálně Čína, Indie, Brazílie, Vietnam....

Josef 25.1.2010 9:46

Re: Ťo, že byl Bphuslav Sobotka . . .

Ano, není to napsáno nic moc. Souhlasím, že se jeden musí krotit! Ale co tvůj příspěvek, kde je nějaký názor?? Když už se trefuješ do názoru druhého?!

Pověz nám v čem je ten Sobotka tak super, že se ho zde zastáváš dehonestováním pravice? A jaké máš řešení? Volit znova levici, která nás dostala do té bídy? Odpověz moudrý pisateli!

PU 25.1.2010 9:43

Re: zkrachovalé neoliberální chápání světa

Prosím, nepište tak zarytě rovná daň, ale rovná sazba daně. To je rozdíl! Takto to vypadá, že bohatí platí stejnou daň jako ti chudí, což zjevně nikdy nebyla pravda! 25% z milionu je jiná částka než  25% z deseti tisíc. To pro pořádek.

ver 25.1.2010 9:31

Re: Ťo, že byl Bphuslav Sobotka . . .

s důchodem ( a že se mi taky blíží ) jsem dávno přestal počítat

ver 25.1.2010 9:28

Re: být socialistou není žádná ostuda

a velmi , velmi nebezpečná , dostanou li ( spíše uchvátí  ) se k moci

Dušan Streit 25.1.2010 9:26

Ano

Také jsem si toho všimnul. Ale ten graf je jen ze spodu ořezán, je to trik. Horší tam jsou další věci:

http://streit.blog.idnes.cz/c/120629/Zast-a-nenavist-jako-predvolebni-nastroj-CSSD.html

Ale máte pravdu, Sobotka je eskamotér:

http://streit.blog.idnes.cz/c/120152/Bohuslav-Sobotka-Viktor-Kozeny-cajicek.html

ver 25.1.2010 9:26

Re: zkrachovalé neoliberální chápání světa

podívejte se laskavě na trend růstu daňového výnosu a utrácení státu , který by měl " hospodařit " nanejvýš s polovinou toho , co nyní .

ver 25.1.2010 9:22

Re: Má vůbec cenu

Metelka je v tom v tuto chvíli nevinně . Patří do debaty o globálním oteplení