2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Důchodce 25.1.2010 11:43

Re: Jak věřít Bohuslavu Sobotkoví?!?

A když se jeden objevil,tak se svým návrhem na zákon o vyrovnaném státním rozpočtu sklídil jen posměch.Teď se směje on a my nenávistně prskáme.

3směsi 25.1.2010 11:39

Re: Špica Sobotka

Jirko, prosím, co on pan Sobotka umí? Čeho že se to má držet?

Peman 25.1.2010 11:39

Re: Duševní nedochůdče

To vím také, leč používat přiléhavé a výstižné označení duševních schopností příznivců Bohouše Sobotky a socanů vůbec je ve slušné diskusi zakázané. Proto jsem si dovolil použít tohoto, pro přesné vystižení socanských duševních kvalit jistě silně eufemistického pojmu, shodného s pojmem z Bible, byť tam má jiný význam...

zlotřilá lůza 25.1.2010 11:39

Re: Alealeale

v rámci objektivity bych podotkl, že onu památnou větu o zdrojích pronesl Špidla, kterýžto vládl společně s odpadlíky ODS (Unie svobody) a lidovci (ergo tehdy i s chemikem Kalouskem).

Jenda 25.1.2010 11:39

Ale tohle se prece s grafy dela bezne

Urizneme spodek a hned ty parprocentni zmeny vypadaji obrovske ...

traktorista 25.1.2010 11:38

Re: Jak věřít Bohuslavu Sobotkoví?!? aneb at žije náš učitel Dr.Josef Goebbels

Taky se mi z toho zvedal žaludek lži,urážky, grafy.. naprosto nehorázné ale na druhou stranu je nutno uznat, že po stánce profesionální PR to bylo velmi povedené a na cílenou voličskou skupinu velmi účinné .-((.

  Dlouho jsem hledal  v dějinách paralelu, ale pak mi svitlo, tihle kluci američtí z agentury BSP či BPS, kteří všem socanům vedou ruku s perem při tvorbě těch děsivých volebně-propagačních novinových vložek, jistě pilně studovali u jistého Dr.Josefa Goebbelse :-(((

zlotřilá lůza 25.1.2010 11:35

Re: Alealeale

kebule, když už tady operujete vzděláním, tak Kalousek je vystudovaný chemický technolog. což má jistě k ekonomii mnohem blíže než Sobotkova práva:-))

zlotřilá lůza 25.1.2010 11:31

Re: Duševní nedochůdče

bylo by vhodné se poněkud vzdělat v biblistice. ono totiž to "blahoslavení chudí duchem..." znamená něco úplně jiného, než jak je to vykládáno různými přičinlivými neználky.

Liška 25.1.2010 11:30

Re: pro Sobotku nezapomeňte na Janotu!!!

Jardo, sem to píšete zbytečně, Vaše geniální nápady potřebuje ministr Janota, ten nejspíše neví kudy kam, takže neváhejte a pište na správnou adresu!

Bartolom 25.1.2010 11:23

Re: Je to úplně stejný trik,

Serout Sobotků je autorem vícero serózních blábolů, leč celé jejich Tradiáš - comando má nakročeno k velkému vítězství a náš lid jim to žere i s navyjákem.

Peman 25.1.2010 11:22

Re: Duševní nedochůdče

Gratuluji, právě jste udělal test inteligence, potřebný pro vstup do České strany slabých duchem (ČSSD).

kebule 25.1.2010 11:21

Re: Alealeale

Pamětníku, naprosto s Vámi souhlasím, ani jednou jsem nenapsal, že Vámi jmenovaní jsou lepší. Prostě ale článek je o Sobotkovi. Snažím se nemít žmurku na oku a mažu ideologii. Stačí selský rozum. Přeji hodně zdraví.

portwyn 25.1.2010 11:13

A přímo v dnešním PSU

používá stejný trik pan Mach (Biopaliva? Už dost!). Toho těžko obviníme ze socanství, že?

Upozorňuji, že nemám vůbec nic proti panu Machovi a s jeho článkem v zásadě souhlasím.

Pamětník 2 25.1.2010 11:08

Re: Alealeale

Kebule.mám dojem,že setrváváte pořád v omylu,že  funkce byly přidělovány dříve za KSČ,pokud byl věrný straník.Tak si také vymažte ideologickou žmurku z oka a buďte objektivní.Všimněte si postavení jednotlivých politiků,kteří figurují na významných postech a jaké mají  znalosti.Nevyjímám ani Sobotku,Kalouska,ale přidám k nim celou plejádu dalších.Gandalovič,Parkanová,Kocáb,Baudyš,ale i velmi aktivní řada poslanců Benda,Kubera,Dostálová a pokud budete pozorně pátrat dále,tak až tak velký rozdíl mezi dřívějšími vládami a současnými až tak velký není.Prostě ten, kdo má nějakou moc a postavení,má také patent na rozum.

portwyn 25.1.2010 11:06

Je to úplně stejný trik,

jako používají banky a podobné společnosti.

Což samozřejmě neznamená, že by graf byl serózní. Prostě propaganda. Nicméně upozornění v článku je užitečné...škoda, že pravděpodobně zanikne tady na Psu, kde přesvědčuje přesvědčené.

BMG 25.1.2010 11:03

Re: Nesmysl, v ideologi to není!

Vy si nádherně protiřečíte. Na jedné straně tvrdíte že vyspělý západ už dlouho vyspělý nebude, na druhé obhajujete jeho politiku neufinancovatelného sociálního státu. Jen ČR v letošním roce vydá na úrocích z půjček asi 80 miliard korun. Je to v pořádku?

Dále mám dotaz, jaký je rozdíl ve výdajích státu? Jak se liší přímé financování sociálního státu od nepřímého? Vždyť i státní zakázky ve stavebnictví nebo na zbrojení jsou v podstatě sociální výdaje - ty peníze se kupodivu neztratí, ti lidé je utratí za zboží a služby a tím živí další hromadu lidí. Je tedy úplně jedno jak (a jak efektivně) stát peníze utrácí. Jediný opravdový problém je rostoucí dluh, který nám může jednou zlomit vaz.

josef 25.1.2010 10:59

Re: Nesmysl, v ideologi to není!

Vyzval jste mne! Tak znovu! 75 % zadlužení, že je normální. H*v*dina!

Jak to chcete v dohledné době splatit, když musíte hradit všemožné dávky, penze a chod státního aparátu. Jen úroky příští rok mají být 100. miliard. To bychom si mohli dovolit každý rok kupovat ony pověstné gripeny nebo stavět nový temelín. Není to v ideologii, je to v naprosté zkaženosti politiků, kteří se neštítí zničit dluhy naši zem.

A ty pověstné zakázky - to je jen špička ledovce. Většina vybraného se utratí na dávky! Co to takhle lidem nechat!! Například razatním snížením DPH by každý získal do peněženky více! Utratil by méně! A bohatí DPH stejně neplatí, většinou jsou to firmy, které si DPH odečtou. Věřte tohle by pomohlo více než hlasité vytrubování komu co zas dáme!!

Důchodce 25.1.2010 10:59

Re: nečíst noviny a nesledovat media v ČR

Agente pište jen dál,ten obsah je bez chyby a přesný.

sofiv 25.1.2010 10:52

Re: Alealeale

Ano. S přísně selektivní pamětí se to tak jevit může.

Jirka 25.1.2010 10:48

Špica Sobotka

Hledím jak je možno rozcupovat našeho nejlepšího  ekonoma všech dob! Sobotko, drž se chlapče! Svého kopyta!

Josef 25.1.2010 10:48

Re: Alealeale

Hloupost! Ať se tomu líbí nebo ne, dluhy nasekali socani!!! Začalo to oním pověstným - zdroje tu jsou! Pokračovalo to všemožným zvyšováním dávek s výstřelky typu pastelkovného a mobilovného. Pravicové (nevím proč pravicové, když u nás žádná skutečná pravice není) strany to jen tlumili či občasně zdatně sekundovali!!

Holt peníze se vyrábí tak, že se nekomu seberou, jinému dají a část se jich přitom vydatně prožere! Ovšem socialisté by především měli vědět, že prachy se vydělávaj prací!!

sofiv 25.1.2010 10:48

Re: odsáček prská,

Že Vy kluci z telematiky jste si zrovna dnes vybrali tuhle debatu? Otázka: Má agent mulťáka....  *smajl*

jarda 25.1.2010 10:46

pro Sobotku nezapomeňte na Janotu!!!

Tak nám chce slavný Janota připravit další úžasný balíček, kdy zvýší přímé daně, daně z majetku (nemovitostí = daně z daní) a pár dalších, aby tak dosáhl v roce 2013 nabo kdy "pouze! 3% schodku a pak snad můžeme zavést i to Euro. To je úžasné. To já si umím představit státní finance zcela vyrovnané. Vyberu 90% vašich výdělků a postavím za to užitečné pyramidy v Polabí a na Hané,  (jeje jej, měl jsem napsat větrnné a sluneční elektrárny?). Jaká asi bude prosperita thoto státu? Dokonce bych uměl hospodařit i s přebytkem. prostě bych postavil ročně o 1 pyramidu méně a uštřené peníze bych by byly poklad, který bych jednou za 10 let někde zakopal. Peníze musí zůstat těm co si je vydělávají bez grantů a dotací a nejsou zaměstnanci státu. "Jen"  tito  lidé vytvářejí bohatsví buď tím, že je investují svobodně a s rizikem, že přijdou o VLASTNÍ  peníze tudíž dost dobře a bez korupce nebo aspoň za ně nakupují to co skutečně potřebují a chtějí a tak podporují výše uvedené.

kebule 25.1.2010 10:46

Re: Politici typu "Nevýrazný, bez skandálu, těžko říci, co si o něm myslet"

naprostý souhlas.....bravissimo

kebule 25.1.2010 10:45

Re: Alealeale

Martine, ten člověk o ekonomice ni neví. Je vystudovaný právník a strana ho dosadila do funkce. Byl by stejně "úspěšný" kdyby vedl jadernou energetiku či zemědělce. To bývalo dříve za KSČ, kdy - pokud byl věrný straník - tak uměl všechno. Je vždy dobré vymazat ideologickou žmurku z oka a být aspoň trochu objektivní.

třetí 25.1.2010 10:42

Re: Grafy

Je-li to tak, beru to zpět. Já to neměřil. A už vůbec mě nenapadlo, že si někdo dovolí používat různá měřítka pro jednotlivé sloupce.

Martin II 25.1.2010 10:40

Re: Duševní nedochůdče

....ale ono to tak opravdu je.......za všechno zlo v tomto státě od roku 1989 může  O D S !

egoist 25.1.2010 10:40

odsáček prská,

a tak to je tak nějak v pořádku.

třetí 25.1.2010 10:37

Re: Ťo, že byl Bphuslav Sobotka . . .

Sobotky se vůbec nezastávám, také nechápu, jak může být nejoblíbenějším politikem. Stejně tak ale nechápu, jak může Ing. Kalousek mít devítiprocentní podporu. Jakožto podnikatel si moc dobře pamatuji na jeho ostrůvek jistoty a prognózu 2% růstu v r.2009. Místo aby dupnul na brzdu nákladů nechal republiku ponořit do 200 mld. roční sekyry. S takovýmto hospodažením bych dávno zkrachoval. Ještě v době Kalouskových chlácholivých řečí jsem musel dát polovině lidí výpověď, protože signály z trhu byly zřejmé. Jen pan Kalousek to vyřešil tak, že s líbeznou tváří založil novou stranu a ejhle, opět bude ve vládě. Z toho mě jímá hrůza, jak je český občan hloupý.

Martin II 25.1.2010 10:37

Re: Alealeale

No dobrá - není to zrovna krasavec k pohledání (vy možná taky ne,že ),ale budeme-li hodnotit činy v době jejich vládnutí,pak oproti Kalouskovi Sobotka  vede na plné čáře. To,co napáchal Kalousek za rok a půl (a nikde se o tom nepíše ),to je na kriminál.