17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
volkswagen 25.1.2010 12:54

Re: zkrachovalé periferie západu.

A víte vy například, že ta pomoc bankám ze strany US vlády už je splacená? :-)

NevericiTomas 25.1.2010 10:04

Re: zkrachovalé periferie západu.

No, rezepsal jsi se hezky. Az na t,o ze privatizace velkych a drahych podniku probihala az po roce 98. Zkus to znova, ju?

Dušan Streit 25.1.2010 9:26

Ano

Také jsem si toho všimnul. Ale ten graf je jen ze spodu ořezán, je to trik. Horší tam jsou další věci:

http://streit.blog.idnes.cz/c/120629/Zast-a-nenavist-jako-predvolebni-nastroj-CSSD.html

Ale máte pravdu, Sobotka je eskamotér:

http://streit.blog.idnes.cz/c/120152/Bohuslav-Sobotka-Viktor-Kozeny-cajicek.html

agent 25.1.2010 9:21

zkrachovalé neoliberální chápání světa

Nutné reformy či ideologie!?

Irsko, Lotyšsko, Řecko, Ukrajina, ČR a Maďarsko. Kromě Maďarska (stokrát propíraného) je naprosto jasně zřejmé, že kde vládly tzv. neokonzervativní vlády došlo k dramatickému poklesu výběru daní a propadu HDP a zadlužení. ČR a Pobaltí došlo k tomu, že východoevropská pravice její neevropský experiment tzv. rovné daně nevyšel, snižovaní odvodu pojistného (prasárna) a následný nedostatek peněz jsou spojité nádoby. "Nejsme tak bohatí abychm mohly mít nízké daně". V celé EU na západ od Aše není nikde tzv. Rovná daň neb ve středně dobém horizontu nemá žádný význam pro nic. Občané nemají peníze, neutrácí a podnikatelé nemají obrat (to stále pokračuje). Zbrklé Zvyšování DPH je další cesta ke snížení poptávky. ČR utácí za sociální služby a dávky i důchody méně než vyspělá část EU i USA a stále si přijmy spíše podřezává. Ikdyž to propagandisticky vypadá, že tzv. rovná daň někomu prospívá v důsledku toku peněz v ekonomice nakonec nepropěje nikomu, ani těm tzv. bohatým. Letost bude propad HDP či státní zadlužení větší právě v ČR než v onom Maďarsku!!! S tím, že pan Kalousek a pan Janota naprosto či záměrně podcenili přijmovou stánku rozpočtu nic nenadělá ani neviditelný pes a že bývalá vláda rozpustila rezervy ministerstev a použila do rozpočtu 2008 je účetní "podvod" stejně jako použití nové metodiky výpočtu státního dluhu pro rok 2008 (proto ten rozpočet za rok 2008 vypadá tak "dobře". Ne Maďarsko ale ČR má supersekeru za rok 2009. Já vím, že je to těžké si to přiznat, ale daně identické EU je nutno zavést i v ČR a ne experimentovat a pak se divit. Krize se projevila nejvíce právě tam kde byly tzv. nízké přímé daně a ne naopak. ČR v podstatě žádnou svou ekonomiku nemá neb je zcela závislá jakna exportu a cizích firmách. Český živnostník je spíše odborník na neplacení daní a jeho daňová kreativita je prosnulá. Zvýšení DPH bude mít stejně jako v roce 2007 (inflace 7 %)jediný výsledek a to růst inflace. Kde se poučit!? Vedle v Rakousku a SRN.

ver 25.1.2010 9:26

Re: zkrachovalé neoliberální chápání světa

podívejte se laskavě na trend růstu daňového výnosu a utrácení státu , který by měl " hospodařit " nanejvýš s polovinou toho , co nyní .

PU 25.1.2010 9:43

Re: zkrachovalé neoliberální chápání světa

Prosím, nepište tak zarytě rovná daň, ale rovná sazba daně. To je rozdíl! Takto to vypadá, že bohatí platí stejnou daň jako ti chudí, což zjevně nikdy nebyla pravda! 25% z milionu je jiná částka než  25% z deseti tisíc. To pro pořádek.

Lojza 25.1.2010 13:52

Re: zkrachovalé neoliberální chápání světa

Ale když to už nezní tak revolučně...

Josef 25.1.2010 9:56

Nesmysl, v ideologi to není!

Vážený pane, asi nežijete ve stejné evropě. Podobné problémy jsou v celé evropě. Potažmo v celém vyspělém světě. Hotl jsme si zvykli žít na dluh. Ovšem silnější ekonomiky to jakš takš utáhnou, ale my ne!! To je ten rozdíl. Ideologie s tím nemá co dělat. Jelikož jedinou ideologií levice se totiž stalo korumpování voličů dávkami, příspěvky a pod. a oproti tomu se zvyšují neustále daně. Protože někde se to vzít musí a nelze donekonečna tisknout nové ničím nepodložené peníze. Unie nás neochrání, ta chce daně zvyšovat! A to se někde zarazí, až nebude kde brát. A nastane bankrot ...

Levice se nám snaží naznačit, že ve státní kase neplatí obyčejné počty! Co vydělám (co vyberu na daních), to mohu utratit (dát na chod úřadů, penze a dávky), jinak se zadlužím a to musím v budoucnu uhradit (nebo přijde exekutor ...). Jak prosté, že?!

agent 25.1.2010 10:34

Re: Nesmysl, v ideologi to není!

ještě jednou a dokola až to pochopíte i vy! V ČR se dává na sociální služby či dávky mené než v EU a USA a to za prvé. Nejvíce ve státním rozpočtu stojí běžné starobní důchody a to za druhé. A o nejvíce peněz nás nepřipravují obyčejné občané co nemají práci (jednotky miliard), ale manageři zkrachovalých bank a předražené státní zakázky (dálnice pro kamarádovu firmu) v řádech desítek miliard. Levice a pravice jsou ideologické pojmy pro mentálně postižené! Ještě jednou na západ od Aše i v USA(protě to tak je) se dává na sociální služby více prostředků než v ČR!!! Astonomické dluhy západu a USA se skutečně neplatí neb je nikdo nesplácí a zadlužení stále rozte. V krizi se nejem, že nemá šetřit, ale stále investovat do spotřeby neb to dělá na západě každý stát i USA. Jen ve střední evropě se podřezává spotřeba. LEasingy, půjčky, spotřební úvěry, hypotéky jsou motorem ekonomiky nikolivěk naopak. "Nekrájej si stále menší krajíce neb skončíš s prázdným žaludkem". Spořte, spořte spořte je bolševismus a kapitalismus je utrácejte, utrácejte, uktrácejte. Selský rozum nechte selkám a neviditelným psům!

Všechny tzv. vyspělé státy jsou zadluženější než ČR a čím více větší symbol neoloberlaismus tak tím více (Irsko, Lotyšsko, Japonsko). USA mají zadlužení relativně nízké, ale v absolutních číslech rekord lidských dějin. Vyspělý západ už dlouho vyspělí nebude neb není schopen sebekritiky ale maximálně sebestřednosti. A znovu Maďarsko je zadlužené cca ze 75% HDP a to je v EU normál jako Francie (75%) nebo Itáliie 100%. O neoliberálním simbulu Irsku psát nebudu neb to jsou čísla mimo realitu normálnsti. Kdo je tam ta vyše levice!? A Řecko a Lotyšsko!? Snad mně nebudete tvrdit, že tam poslední 4 roky vládla ta Vaše levice!? Už se proberte ze snu a bohatém státu s nízkou mírou přímích daní neb ten nikde neexistuje!!! ps.: v EU a USA je daňová progrese naprotá normálnost a i tak se nůžky rozevírájí a střední třída mizí. Konec.

josef 25.1.2010 10:59

Re: Nesmysl, v ideologi to není!

Vyzval jste mne! Tak znovu! 75 % zadlužení, že je normální. H*v*dina!

Jak to chcete v dohledné době splatit, když musíte hradit všemožné dávky, penze a chod státního aparátu. Jen úroky příští rok mají být 100. miliard. To bychom si mohli dovolit každý rok kupovat ony pověstné gripeny nebo stavět nový temelín. Není to v ideologii, je to v naprosté zkaženosti politiků, kteří se neštítí zničit dluhy naši zem.

A ty pověstné zakázky - to je jen špička ledovce. Většina vybraného se utratí na dávky! Co to takhle lidem nechat!! Například razatním snížením DPH by každý získal do peněženky více! Utratil by méně! A bohatí DPH stejně neplatí, většinou jsou to firmy, které si DPH odečtou. Věřte tohle by pomohlo více než hlasité vytrubování komu co zas dáme!!

BMG 25.1.2010 11:03

Re: Nesmysl, v ideologi to není!

Vy si nádherně protiřečíte. Na jedné straně tvrdíte že vyspělý západ už dlouho vyspělý nebude, na druhé obhajujete jeho politiku neufinancovatelného sociálního státu. Jen ČR v letošním roce vydá na úrocích z půjček asi 80 miliard korun. Je to v pořádku?

Dále mám dotaz, jaký je rozdíl ve výdajích státu? Jak se liší přímé financování sociálního státu od nepřímého? Vždyť i státní zakázky ve stavebnictví nebo na zbrojení jsou v podstatě sociální výdaje - ty peníze se kupodivu neztratí, ti lidé je utratí za zboží a služby a tím živí další hromadu lidí. Je tedy úplně jedno jak (a jak efektivně) stát peníze utrácí. Jediný opravdový problém je rostoucí dluh, který nám může jednou zlomit vaz.

jh 25.1.2010 13:23

Re: zkrachovalé neoliberální chápání světa

   "....daně identické EU je nutno zavést i v ČR..."  BY BYLA EKONOMISKÁ SEBEVRAŽDA !!

Kolja 25.1.2010 9:17

Velice účinné

  Když Ozubená pleš pronáší ty nehorázné lži s hubou " upřímně" od ucha k uchu ( bezbraný chlapecký úsměv ?) člověku mrznou argumenty v zárodku a jen bezmocně bádá, proč, probůh, je tento lhář nejoblíbenější u našich telecích spoluovčanů. A ty spoupce dluhů jasně říkají, jak moc se dluh zvýšil, když po vláde socanů začaly platit jejich dementní zákony, co je uplichtili s komoušma.

Lojza 25.1.2010 9:08

být socialistou není žádná ostuda

je to mnohem, mnohem horší!

Jirka 25.1.2010 9:16

Re: být socialistou není žádná ostuda

.. je to diagnóza! A velmi, velmi nelichotivá - je totiž druhým stupněm idiocie kombinovaného s demagogií z neznalosti. 

ver 25.1.2010 9:28

Re: být socialistou není žádná ostuda

a velmi , velmi nebezpečná , dostanou li ( spíše uchvátí  ) se k moci

¨Kef 25.1.2010 8:55

No, vzhledem k tomu,

že pan Dluhoslav Sobotka jako ministr financí nevěděl, kolik nul má miliarda (!), možná mu ten nepoměr do očí bijící nepřijde.

Kokon 25.1.2010 10:29

:D

HHH, DLUHOSLAV, tak to vážně sedí :D *palec vzhůru*

¨Kef 25.1.2010 12:46

Re: :D

no, díky, ale přiznám se, že to není z mé hlavy. Ale pěkné a výstižné to je.

kebule 25.1.2010 8:52

Nejoblíbenější politik

Delší dobu si lámu hlavu nad tím, proč je tento nedomrlý právník, který jen osodu hrou šalebnou se ocitl meti hlavouny socialistů, je nejoblíbenějším politikem tohoto státu. Pomiňme možnost, že se průzkum děje na nádvoří Lidového domu a zkusme se zamyslet nad tím, proč to tak je, Uvedené grafy, jak píše autor článku, mohou být velmi příznačné. Místo toho, aby Sobotka /respektive jeho poradci, protože on sám tohot schopen není/, opravdu provedl důslednou ekonomickou analýzu stavu financí, soustředí se tento polointeligent pouze a jen na to, aby byl opětovně zvolen. Naši novináři /v čele s narcisistním exhibicionistou Moravcem/ mu místo razantních otázek na tělo, kde by jasně vysvitlo, že nerozumí zhola ničemu/, mu kladou naprosto banální dotazy a on, věren svému stranictví, nabízí hodnotné odpovědi, validní jako jeho grafy. Psycholog Hubálek pravil, že v každé populaci na světě je přibližně třetina pitomců, mám dojem, že to přesně odpovídá jeho popularitě - možná si Bohouš doma místo trojčlenky jako vrcholu jeho umění, maluje pravítkem grafy....

Pech 25.1.2010 9:50

Re: Nejoblíbenější politik

Já si vůbec neumím představit, že by nějaký tazatel položil otázku: "Kdo je váš nejoblíbenější politik?" a dostal na ni odpověď "No, asi B. Sobotka". 

jh 25.1.2010 13:35

"na světě je přibližně třetina pitomců"

U nás platí jiná kalkulace:

44% je pitomců, kteří nešli hlasovat ani když šlo o vstup do EU

+ 56/2 to je polovina voličů, která volí levici

Suma sumarum máme u nás těch pitomců  72%

Lojza 25.1.2010 14:02

Re: Nejoblíbenější politik

Rozhodně se nedomnívejte, že mezi občany rozsévá někdo z Lidového domu závist a rovnostářské bludy. Těmito vlastnostmi český lid oplývá odnepaměti (husiti), levici stačí jen říkat to, co chce lid slyšet.

Ludva 25.1.2010 8:49

Osočování nikam nevede

Důležitější je, jak z toho ven.

ver 25.1.2010 9:14

Re: Osočování nikam nevede

přes státní bankrot, volbami se nic nezmění

Josef 25.1.2010 9:19

Re: Osočování nikam nevede

Bohužel!

J. Kulheim 25.1.2010 8:44

Skutečné hospodaření státu v roce 2006 a 2008

Vláda minimálně ovlivňuje  HDP. Její hospodaření lépe  ukazují rozpočtové výdaje. Příjmy rozpočtu pouze odhaduje na základě předpokladů. Hospodaření státu  v některých letech. ---Např. 2006- Příjmy pl.- 884 mil.- sk.- 923 mil. bilance + 39 mil. Výdaje  pl.- 959 mil. sk 1021 mil. oproti plánovaným výdajů, + 62 mil, rozpočtový schodek  97 mil.

--Rok 2008- příjem- pl. 1036 mil. skut. 1064 mil. bilance + 28 mil. Výdaje - pl. 1107 mil, sk.1084 mil, rozp. schodek - 19 mil

Na tomto malém příkladě je vidět, že v roce 2006 bylo vybráno víc peněz než se předpokládalo a vydáno o 67 miliard víc než bylo plánováno. V roce 2008 vybráno o 28 mil víc, vydáno o 32 miliard méně oproti plánu.

Eva D. 25.1.2010 16:12

Re: Skutečné hospodaření státu v roce 2006 a 2008

Díky!

BuBu 25.1.2010 8:19

Ťo, že byl Bphuslav Sobotka . . .

. . . alias Votlemená huba . . . že byl nejblbějším ministrem financí od dob Přemysla Oráče - tak o tom žádná . . . to ví i poslední bezdomovec v ČR !!!

Ale že musel studovat na vysoké škole, aby přišel s nápadem, že ozdraví státní rozpočet tím . . . . . že zvedne daně - tak to už je pořádná pecka !!! Ten, který odpustil dluh kamarádovi Jyrky Paroubka, boháči, který se presentuje jako arabský šejk -  hoteliérovi Dvořákovi - ve výši 24 miliönů . . . . . tak na ty peníze už jaksi tento Votlemený Blb zapomněl !!!

Neskutečné socialististické HOVADO !!!

třetí 25.1.2010 9:06

Re: Ťo, že byl Bphuslav Sobotka . . .

Moc krásný jazyk. Skutečně reprezentativní pravicový názor.