5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Le Monde 2009 25.1.2010 13:20

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Tváří v tvář krizi je nutné se začít dělit.

Ústřední příčinou ekonomické krize je vzestup nerovnosti, především způsob, jakým bohatí přicházejí k bohatství. Ztratili svědomí. Jak ukázal ekonom Camille Landais, ve Francii stouply mezi rokem 1998 a 2006 mzdy těch nejlépe placených, kteří tvoří 0,01 procenra firemních zaměstnanců, o celých 69 procent.

To znamená každý měsíc nárust o 2800 eur! Ti nejbohatší navíc ještě žádají úlevy od státu ve formě snížených daní, a to pod pohrůžkou, že dochází k "odlivu mozků" do zahraničí, což žádná studie nikdy nepotvrdila. Je nemožné reagovat na ekonomickou krizi bez úsilí o národní solidaritu.

PS

spotřebitelský kolaps-důsledek rozevírání nůžek mezi b. a ch.

Lojza 25.1.2010 13:30

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Když tomu věříte... To by se vyráběla jen Porsche a trafikanti měli na skladě jen Cohiby.

Peman 25.1.2010 13:34

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

1) starosti Francouzů Francouzům, zde jsme v Česku. S těmi bohytámi to zde zdaleka není tak hrozné, po bolševikách zbyl tak leda všeobecný svrab. Tzv. "bohatí" podle definice socanů (pro účel progresivního zdanění) jsou podle měřítek Západu vlastně chudá střední třída....

2) nevím, proč bych měl být "solidární" s kdejakým socanským parazitem. Jestli se otvírají nějaké nůžky, tak ať se vlastní pílí snaží je ze SVÉ strany přivírat. Sahat na cizí majetek, to je teda "solidarita", jediná, kterou bolševicko-socanské mozky znají! Nepoučitelní - tato "solidarita" nakonec vždy vede jen k tomu, že už není kde brát, žvásty o solidaritě pak samozřejmě končí.Navíc solidaritu vyžadují dnes ti, kteří vlastní blbostí (např. ministrování Sobotky v době, kdy stát mohl a MĚL ukládat na špatné doby) nás dostali do dnešní situace (krize tento snadno předpovídatelný stav jen urychlila, rozhodně nezpůsobila. Proto: s blby nechci být solidární, přestaňte s tou demagogií.

sofiv 25.1.2010 13:51

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

*palec nahoru*

LN 8/09 25.1.2010 14:07

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ? otrocká práce v ČR

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí                6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

sofiv 25.1.2010 14:30

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ? otrocká práce v ČR

ÚV KSČ-ČSSP přeje členům KSČ-ČSSP a sympatizantům z ČR, všem soudruhům z jiných stran a hnutí, mnoho úspěchů v neúnavném šíření bolševismu v nastávajícím roce 2010!

Přejeme Vám všem, milí soudruzi a přátelé, v novém roce 2010 dobré zdraví a úspěchy ve Vaší práci ve prospěch budoucnosti lidstva , ve jménu vítězství socialismu a komunismu ve světě!

Revoljucija bůdět!!!

nerouš 25.1.2010 14:01

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Chlapče,máš pravdu,ale bojím se,že kovaný a hodně rudý Jyrka ti tvoje představy trochu zválcuje.Bude ti sahat do kapes tak,dlouho,dokud se ti dírou nedostane na ptáka.Za toho tě potom chytí a budeš solit ještě ... a když ne,tak trhne. No snad ale nebude tak zle.Vždyť volby teprve budou a všichni ,kdo něco mají nebo vytvářejí by měli parazitickým socbolševikům ukázat palec pěkně do země.Je to jen na nás.

Bohus 25.1.2010 14:10

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Nezbývá než souhlasit, ALE já mám obavu, že těch, kteří rádi poslouchají, že stát se o ně postará a co všechno jim dá, je strašně moc. ještě teď mám husí kůži z toho, jak Češi prodali kraje sosanům za třicetikorunový poplatek.

Kenavp 25.1.2010 15:45

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Jsem na Vaší straně proti těm blbcům - socanům (kudy chodil tudy krad´, sociální demokrat - připomínám známé rčení ještě z rakouska-uherska a první republiky).

Dodo 25.1.2010 13:49

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Naopak, spouštěčem byl pád bank, které půjčovali všem bez jištění a majetek se přesouval k "lidu".

Solidarita je věc dobrovolnosti a ne že nějaký soudruh rozhodne komu sebrat a komu dát. Největší zisk by pak získal sám zvolením. Nechápete ten podvod?

Co se týče progresívnosti daní. 2O% z 1O OOO není to samé, co 2O % ze sto tisíc. To ale závistivci nechápou a jenom sledují, komu co zbylo!

VH 5/09 25.1.2010 14:02

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ? příčiny krize v A. ?

Stručně řečeno, W.K.Black říká, že současná krize je důsledkem obřího systematického podvodu, do kterého byli zapleteni špičkoví manažeři amerických finančních institucí, manažeři institucí, které je měly kontrolovat (včetně renomovaných auditorských firem), i politici (demokraté i republikáni), kteří záměrně zlikvidovali většinu regulačních a kontrolních mechanismů, které by mohly podvodné jednánání včas odhalit a zastavit.

Říká, že účastníci tohoto kolosálního podvodu dobře věděli, že organizují “pyramidu”, která musí zkrachovat a že prodávají “zkažené zboží”.

Dobře věděli, že to nakonec povede ke krachu institucí, které řídili, ale bylo jim to jedno, protože na té pyramidové hře sami enormně vydělali.

děd 25.1.2010 14:23

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Re-Dodo : 1.Krachem bank se přesouval majetek k lidu ? Nebo k "podnikatelům se špatným podnikatelským záměrem" a "úspěšným privatizatelům"? 2.Nepřeji ani Vám abyste byl někdy odkázán na dobrovolnou solidaritu. 3.Z Vašeho příkladu ohledněprogresivní daně snad chápete, že není stejné žít za 8000 jako za 80000. Závist mezi bohatými končí až vraždami !

Dodo 25.1.2010 15:00

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Špatný podnikatelský záměr, kdy banky půjčovaly lidem u kterých mohly předpokládat, že nebudou mít z čeho splácet. Centrální banka dala na půjčky JEDNO procento a banky toho využívaly. Následoval pád ceny domů, takže investice nevratné.

Jistě, hůř se žije z 8OOO, mám o málo jako důchodce víc. Ale hanba by mě fackovala, požadovat od bohatších důchodců aby se NEDOBROVOLNĚ podělili se mnou.

Na budoucnost musí myslet už děti svou přípravou na budoucí zaměstnání. Flákat se ve škole a jako kopáč požadovat plat ekonoma je dost směšné, nemyslíte?

Lojza 25.1.2010 15:05

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Mícháte situaci u nás a jinde. Jinak pokud se odvoláváte na vynucenou solidaritu, tak jste jen příživa. Starobní důchody byly původně vymyšleny pro lidi, co jsou stářím handicapováni, a ne pro ty, co se jim chce v 60ti se vším seknout a užívat si minimálně 25 let. Samozřejmě s valorizacemi, neboť zdroje přibývají jistě rychleji než inflace. Taky zestárnu, to je mi jasné, ale socansky uvažující dědek se ze mne nestane.

Jiřina 25.1.2010 18:10

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

Lojzo, vím o mnohých důchodcích kolem 63 let mladě vypadajících, kteří by ještě rádi pracovali. Nevěděl by jste o nějakých volných pracovních místech pro ně ???

Janula 25.1.2010 18:35

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

A odkud jste?Asi by šlo o manuální práci ,soudíc dle pravopisu,že?

MeKu 25.1.2010 14:02

Re: ČSSD - tedy / / jen špička ledovce ?

ten pán učí na "Pařížské ekonomické škole".  Ve zmíněném eseji lká nad tím, že by se krásný rovnostářksý francouzský model odměňování mohl přiblížit k ošklivému anglosaskému. Nu já osobně dávám přednost tezi, že za výši příjmu si mohu sám.

sdf 25.1.2010 12:47

Stát má hospodařit s vyrovnaným rozpočtem ať se děje cokoliv.

DOkonce by ani nemusel omezovat svoje "služby". Prostě kdo by tyto služby chtěl využívat, tak by si je prostě zaplatil. Ono by se třeba ukázalo, že není potřeba co 5 let měnit vzhled občanek, pasů a řidičáků, ....

Lojza 25.1.2010 13:34

Re: Stát má hospodařit s vyrovnaným rozpočtem ať se děje cokoliv.

Hlavně by měly být i nákladové položky deklarovány v procentech z vybraných daní a v součtu činit 100%. Vybrali jsme třetinu toho co loni, máme třetinu na utrácení.

liberal shark 25.1.2010 18:44

Re: Stát má hospodařit s vyrovnaným rozpočtem ať se děje cokoliv.

Přesně tak !!! Nebo alternativně plánovat státní výdaje ve výši skutečně vybraných daní za minulý rok, nebo třeba průměr za minulých 3-5 let.

gnomon 25.1.2010 12:33

Nemá cenu šetřit

Čím více je stát bohatší, tím více se slétavají jestřábi aby kradli. Když je stát v dluzích není co krást, budem na tom  relativně lépe.

Mocipáni obecnému lidu utahují opasky, jistí se a zavádějí policejní stát. Ty, kteří se budou vzpouzet označí za extrémisty, zakáží je.Už se těším až zde  bude ponejprv registrace, potom cenzura a nakonec ty pravé komunistické praktiky z 50 let minulého století. 

ps 25.1.2010 13:39

Re: Nemá cenu šetřit

Nejvíc se těch jestřábů slétne vždy k přepážce na sociálce.

Lojza 25.1.2010 13:40

Re: Nemá cenu šetřit

Spíš vrány ;-)

Bohus 25.1.2010 14:13

Re: Nemá cenu šetřit

Lojzo!!!!  Zlobíš!!!

:-)    ale dost dobrým způsobem!!!  máš bod !!!

doktor 25.1.2010 11:54

Volební preference a zisky mandátů

podle STEM 19.1.2010 byly v ČT prezentovány graficky takto: ČSSD by získala 83 mandáty, její graf však byl jen o cca sedminu vyšší, než ODS, která by získala 59 mandátů (rozdíl 24 mandáty, čili 29%). Jak to, že na ten podvod, publikovaný ve veřejnoprávním mediu autor nepoukázal? Registrací diskutérů se podobné lži neodstraní. Lepší by bylo odstranit vydávání Neviditelného psa.

zlotřilá lůza 25.1.2010 12:04

Re: Volební preference a zisky mandátů

on je totiž pan Wagner tak trochu fetišista demagog. kdo sleduje jeho výplody, nemůže si nevšimnout, že jeho stylem je rozpitvávat naprosté blbosti nebo samozřejmosti a z nich dovozovat dalekosáhlé důsledky - lidově řečeno dělá z komára velblouda a bouři ve sklenici vody. prostě podprůměrný pisálek, který by se jinde než na NP nechytil.

J. Kulheim 25.1.2010 12:18

Re: Volební preference a zisky mandátů.......socialisti chtějí dobře žít, ať to někdo za ně zaplatí.

..komára velblouda a bouři ve sklenici vody....... Toto je bilance vlád ČSSD. I při vysokých příjmech dělali socialisti vysoké dluhy. Pokud si myslíte, že někdo dělá s komára velblouda, tak to asi nevíte o možném bankrotu a nevadí Vám, že dluhy za Vás budou platit Vaši potomci. Já nemám zájem žít na dluh a už vůbec nechci platit dluhy za Vás a Vám podobné.

Příjmy-…….1998…… 2003……. 2005…….. 2006…… 2007………..2008__--------------

-pl/-skt.      537/537..... 684/700 .... 825866.....884/923 … 949/1026....1036/1064..............

Výdaje- pl./sk.537/567...795/809.....  908/923.....959/1021  ...1041/1092.....1107/1084----

Bilance…….. -29 ……... -109  … .- 56……… -97……… - 66……….... . -19------------------Nejhorší bilance státního rozpočtu byla v roce 2006. Do rozpočtu bylo vybráno  o +39mil. víc oproti předpokladu a utraceno o +62 mil víc. Dluh SR -97 mil. Oproti tomu v roce 2008 bylo vybráno víc o +28 mil oproti předpokladům a utraceno o 23 mil. méně. ČSSD dělala velké dluhy při velkých příjmech do SR

Peman 25.1.2010 13:12

Re: Volební preference a zisky mandátů.......socialisti chtějí dobře žít, ať to někdo za ně zaplatí.

Prosím Vás, co se divíte: taková "zlotřilá lůza", nemyslící tupý volič socanů, nechápe ani zbla, o čem je vlastně řeč a proto to pro něj jsou "blbosti" a "dělání velblouda". Vámi uvedená fakta by měla socanské tupouny typu Sobotka přimět alespoň držet hubu, když se mluví o státním dluhu a oni ve skutečnosti ještě drze obviňují druhé.Co mne ovšem opravdu štve je, že takový tupý socanský parazit ve své blbosti ani vlastně nechápe, že zločinné hospodaření "jeho" strany sociálně demokratické někdo zaplatit musí....

UL 8/09(z Německa) 25.1.2010 13:24

Re: Volební preference a zisky mandátů.......sociální vyváženost

Čtenáři mých poznámek vědí, že často dodávám, proč jsem si vybral určité aktuální téma. Tentokrát mě motivovala informace od jednoho známého v ČR, který mi řekl, že se jeho bratr prý „zamiloval“ do „rovné daně“.

Tím mě trochu udivil, protože rovná daň přece ohrožuje sociální vyváženost ve státě.

Pomyslel jsem ale hned na to, a vás to v první chvíli možná překvapí, že možnost spoření už vlastně spoření vytváří, protože ten, kdo žije v nouzi a nemůže šetřit, se svými finančními možnosmi vzdaluje od těch, kteří si spoření dovolit můžou – a to dokonce ve velkých částkách.

Rovná daň samozřejmě tuto nerovnost ve srovnání s progresivní daní jen zesiluje.

A v dobách, kdy stát z finančních důvodů nebude možná v situaci dál nabízet základní služby ve školství a zdravotnictví je úsilí o snižování daní či o zavedení „rovné daně“ přímo asociální. Podle mého to platí i v době, kdy hospodářství roste, prosperuje a vzkvétá, ale co si o tom myslíte vy?

J. Kulheim 25.1.2010 13:40

Re: Volební preference a zisky mandátů.......sociální vyváženost

Rovná daň .......... V České republice není rovná daň, ale rovná sazba daně.

ČSSD může mít jakýkoliv výběr daní, oni chtějí žít stále lépe, utrácet více a je jim jedno kdo to zaplatí. V roce 2008 naplánovala vláda ČSSD deficit  70 mil. korun a Topolánkova vláda vybrala o 28 mil. víc a utratila o 23 mil méně. Deficit státního rozpočtu byl 19 mil. oproti plánovaným 70 mil.