24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mark 5.6.2008 9:37

Re: Re: Re: Re: Re: Bartoni, Bartoni

Na tvorbě zisku se podílí vybavení zaměstnavatele (hmotné i nehmotné) a práce zaměstnanců. Ten se rozděluje mezi zaměstnavatele a zaměstnance. Pojistné se platí z té části za práci. U OSVČ to musí být také tak. V praxi se na to používá odhadnutý průměr. OSVČ z odměny za práci platí obě části pojistného tj. i tu zaměstnavatelskou.

Švarc systém je prostá reakce na to, že část pojistného za zaměstnance zdánlivě platí zaměstnavatel a další podobné hrátky zaplevelující pracovně právní vztahy. Bez nich by to vyšlo nastejno a rychle by zmizel.

Malý Aston 5.6.2008 9:35

Re: Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Jsem rentiér a mám se báječně.Po vládě komoušů u socanů a komoušů u komoušů prostě netoužím.:-D

JJ 5.6.2008 9:30

Re: Re: Pro všechny ukřivděné zaměstnance

Hodnotu pridava hlavne ten, ktery riskuje investici do podniku. Potom management, na ktere prakticky stoji to, jestli podnik bude uspesny, nebo zkrachuje.

Co se tyce zamestnancu, tak osobne preferuji model, kdy se firma maximalne stara o sve zamestnance - prave po duchodove reforme muze zavedena firma nabizet duchodovy balicek, ktery bude garantovat odchod do duchodu v 63 letech - proste jim pripati na duchod a bude to mit danove uznatelne.

Cela ta akce odboru je pouze politicka agitka pro socany a komance.

ne dr.Poklop 5.6.2008 9:30

Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Malý astone a ty jsi co?Nefachčenko a nebo svobodný,pracovitý a majetný občan.Asi jenom starý žvanil.

Malý Aston 5.6.2008 9:29

Re: pane Bartoni

Ono se Vám to vrátí až budete žádat o starobní důchod.Čím méně si platíte jako OSVČ tím menší budete mít i důchod.Takže stát o nic nepřichází,jen levičáci mají pořád neutuchající choutky aby odřeli občany na daních a oni mohli tyto prachy rozhazovat.:-D

Mark 5.6.2008 9:28

pro pojišťovny je to stejné

Na tvorbě zisku se podílí vybavení zaměstnavatele (hmotné i nehmotné) a práce zaměstnanců. Ten se rozděluje mezi zaměstnavatele a zaměstnance. Pojistné se platí z té části za práci. U OSVČ to musí být také tak. V praxi se na to používá odhadnutý průměr.

Švarc systém je prostá reakce na to, že část pojistného za zaměstnance zdánlivě platí zaměstnavatel a další podobné hrátky zaplevelující pracovně právní vztahy. Bez nich by to vyšlo nastejno a rychle by zmizel.

čtenář zdrojů 5.6.2008 9:18

pane Bartoni

nejen pojištění, ale celá mzda zaměstnance je pro zaměstnavatele daňově uznatelná položka, takže nám tady nepindejte cosi o tom, že jen soc. a zdr.pojištění je pro zaměstnavatele daňově uznatelné.

Pokud jde o senátora Štěcha, tak jeho tvrzení je přesné. Zažil jsem to sám loni. Půl roku jsem byl zaměstnán a půl roku jsem pak podnikal jako OSVČ. Čistý příjem jsem měl jako zaměstnanec i jako OSVČ stejný. Jenže jako OSVČ jsem odváděl státu a pojišťovnám výrazně menší částky. Dokonce mi stát musel část daní, které jsem zaplatil ze zaměstnanecké mzdy, vrátit.

Tohle zvýhodnění OSVČ oproti zaměstnancům je všem podnikatelům velmi dobře známe. Proto také švarc-systém dodnes funguje, protože kdyby nebyl tak výrazně daňově výhodný, tak by ho podnikatelé přestali používat.

stará sova 5.6.2008 9:15

No, když čtu ty příspěvky, tak málokdo z Vás má zaměstnance a

opravdu vyplnil daňové přiznání a zároveň si počítá a platí odvody na zdravotní a sociální pojištění - bez běhání za účetní.

Haui1 5.6.2008 9:13

Re: JE ZŘEJMÉ

Nějak vám při tom výčtu vypadl expremiér Gross, ve srovnání s ním je Topolánek naprostý břídil. A co třeba kakaový Bob. Ale to vám nesedí ve světovém názoru, že ano?

Malý Aston 5.6.2008 9:13

Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Pan Štech,socan a všichni socani i komouši mají pravdu.Od roku 1948 do roku 1989 všechno šlapalo a všem se dařilo báječně.Nikdo nic neměl a všechno patřilo všem.Pojem vykořisťovatel byl neznámý neboť i ten ředitel velkého podniku nemohl mít více než přední dělník.Stát to bylo vlastnictví dělníků,rolníků a pracující inteligence.Všechno podle vědeckého komunismu a Lénina.Kurňa ale to nefungovalo,někde se vloudila chybička a tak to komouši zavřeli a na nás,kteří jsme ten jejich socialismus budovali se vykašlali.Celou dobu,kdy občané dávali dohromady ten nepořádek který po nich zůstal jen poštěkávali ale jinak se do ničeho nemontovali. Dnes,kdy to začíná vypadat trošinku jako na západ od našich hranic jsou zase připraveni a štvou a štvou. Jejich společným nepřítelem je zase a jako vždy svobodný,pracovitý,nezávislý a majetný občan a jejich přítelem a zastáncem nefachčenko,korytář a ceckoň státní pokladny do které ti pracovití musí cpát své prachy formou daní.Jsem proti všem snahám aby nás,kteří platí daně vykořisťovali socialističtí nebo ekologičtí teroristé. Pokud se nedostanou k moci,nehrozí žádné vykořisťování člověka,člověkem.:-D

ciric 5.6.2008 9:08

Re: Re: Re: Re: Bartoni, Bartoni

Nerozebírám vyhodnost nebo nevýhodnost stavu OSVČ nebo zaměstnance. Rozebírám to, kolik kdo odvádí do systému zdrav.pojištění s argumentací pana Bartoně, jeho míchání hrušek s jablky.

JaS 5.6.2008 9:07

Podnikatelé, kteří volí komunisty:

Kdo to je? Spousta komunistických papalášů se stala v ten vhodný čas podnikateli, aby mohli s pomocí kamarádů z STB ukrást podniky, kterým předtím šéfovali. To budou asi oni a asi je jich dost. Volí komunisty, jen aby aby škodili, vědí dobře, že komunismus je už neohrozí.

stará sova 5.6.2008 9:04

Re: prolhaný Bartoň

Jak se asi hodím marod na pokyn zaměstnavatele. když mi nic není ? Co asi tak budu doktorovit kecat , musela bych se propadnout hanbou !

Kolombo 5.6.2008 9:02

Nechápu, co

zaměstnanci OSVČ tak závidí. Dobrá, OSVČ platí méně na sociálním a zdravotním pojištění, pokud platí jen zákonné minimum, jejich důchod ale bude podle toho vypadat. také nemusí být pojištěni nemocensky - v případě nemoci žijí za svoje a ještě musí platit sociální a zdravtní. proč raději odboráři nebojují o stejné výhody i pro sebe? Ať také nemají povinnost být nemocensky pojištěn, ať mají také nižší sociální, ale ať se potom smíří s důchodem ve výši 5200 Kč a neremcají, že se z toho nedá žít. Nejlepší by bylo postavit všechny tyto systémy na dobrovolné bázi a nikdo by neměl důvod se rozčilovat. komu by se zdálo, že je na pojistném bit, tak by se odhlásil. Spokojenost na všech stranách.

George 5.6.2008 8:59

Výzva..

 Štěcha nemá cenu komentovat.  Horší je to, že tu propagandu vysílá "veřejnoprávní" rozhlas. Stejnou úroveň má i Česká televize a za Janečka je to čím dál horší.  Nevím, proč musím platit na to, aby mi vymývali mozek. Není zde někdo, kdo by uměl založit veřejné konto, aby lidé, kterým se nelíbí vyváženost a profesionalita veřejnoprávních médií mohli posílot své koncesiomářské poplatky v rámci občanské neposlušnosti na toto konto? Pokud by to někdo dokázal právně ošetřit, tak utažení kohoutů by bylo asi jediný způsob, jak ty tábory komančů rozprášit.   

Frank 5.6.2008 8:53

Re: Pro všechny ukřivděné zaměstnance

A umíte něco nebo jen kecat nesmysly? Mateřština vám moc nejde, možná s lopatou to bude lepší.

Ruda 5.6.2008 8:52

Re: Re: Re: Bartoni, Bartoni

Když je to podle vás tak výhodné být OSVČ, protože platí podle vás méně do systému, tak proč všichni vy chytráci nejdete také dělat jako OSVČ a zbytečně se necháte vykořisťovat těmi hnusnými kapitalisty. Jsem jako OSVČ od roku 1990 (tenkrát se tomutak ještě neříkalo) a za tu dobu jsem nebyl ani jednou na "nemocenské". Ukažte mi kolik je takových, kteří celou tuto dobu nebyli na "nemocenské"  zaměstnanců.

vladimír ondys 5.6.2008 8:48

Socialistický stát se stranickými gangy a živnost jednotlivce

To přece nemůže smysluplně fungovat a pokud se do toho zapletou nějací bossové, kteří zastupují především vlastní kapsu, nastane hotová tragédie, kdy se úplně nejlíp vede upřímným myslitelům. Socialistický milionář Standa Gross a jeho sociální rozjímání na Floridě svědčí o tom, kdo a za jakých podmínek má naději na úspěch. A o smyslu nějakých odvodů do pojištění je zbytečné rozjímat, když všichni víme, jak přesvědčivě plnily tuhle povinnost státní České dráhy.

Rv(Y)R^

http://ondys.wordpress.com

AD 5.6.2008 8:34

soudruh Stech

co cekate ze bude predlistopadovy komunista, nyni socialista a odborar jineho delat nez stvat proti podnikatelum, vzdyt to jsou jeho tridni nepratele, vykoristovatele

rw 5.6.2008 8:33

Re: prolhaný Bartoň

 Kde žijete pane,vyhodit někoho při dnešním zákoníku práce,to snad ne.

loula 5.6.2008 8:22

Re: Pro všechny ukřivděné zaměstnance

Víte, ono založit si firmu a představovat si, že uspějete vlastní prací a pílí, je jistě obdivuhodné, ale je to jeden z nejméně efektivních způsobů, jak se uživit.  Daleko efektivnější je mít známosti, a založit firmu stojící na čerpání veřejných peněz za služby, které by jinak na trhu neměly nejmenší šanci. Třeba Praha olympijská, s.r.o. Dostanete okamžitě příslib 100 milionů, s tím, že Praha hostit olympiádu zcela určitě nebude, takže odpovědnost nulová. Nebo Kamencové jezero na Chomutovsku. Za unikátní areál platit pronájem jako za větší kancelář s tím, že vám vláda zajistí 700 milionů dotací z Bruselu. Tomu se říká podnikání.

ciric 5.6.2008 8:19

Re: Pro všechny ukřivděné zaměstnance

Dědku, pleteš se v tom, že zaměstnanci jsou ukřivděni. Nejsou. Jen dobře ví, že to co odvádí zaměstnavatel za zaměstnance mu musí vydělat oni. Takže, nejsou to nějaké vlastní peníze zaměstnavatele ale část přidané hodnoty vyprodukované zaměstnancem.

ciric 5.6.2008 8:11

Re: Re: Bartoni, Bartoni

To, že zdrav. a soc. pojištění platí i zaměstnavatel za zaměstnance neznamená, že to platí z nějakých jiných peněz než které mu vydělá zaměstnanec. To je podstata problému, který pan Bartoň nechápe. Co se týká "hodit se marod", tak to  nejde ze zdra.poj. ale z soc.poj. Jinak OSVČ čerpá ze zdravotního systému(návštěva lékaře, léky nebo pobyt v nemocnici) stejně, jak zaměstnanec ale do zdrav.systému přispívá méně( o část, kterou odvádí zaměstnavatel za zaměstnance).

dědek milan 5.6.2008 8:08

Pro všechny ukřivděné zaměstnance

Pro všechny ukřivděné zaměstnance 

Co vám brání ukázat těm hnusným kapitalistickým podnikatelům zač je toho loket !! Založte si vlastní podnik - družstvo - SRO - ckoliv a ukažte všem jak se to má dělat !!

Sobě budete platit pouze průměrnou mzdu svých snaživých a poctivých zaměstanců. Těm samozřejmně dáte nějakých 30 - 40 000 Kč netto , 60 dní placené dovolené, zadarmo závodní stravování , školku pro děti a dopravu do zaměstnání. Kdo to má daleko , dostane k dispozici služební auto. Až to rozjedte - všichni budou pracovat jen u vás a ti současní rádobypodnikatelé budu jen čumět a zůstanou bez zaměstnanců. Ja prosté , až budete hledat pracovníky dejte zprávu sem, budu první kdo se přihlásí.

F2 5.6.2008 8:02

Re: Jsem OSVČ

Je lépe volit menší zlo, než to větší nechat vyhrát.

ciric 5.6.2008 7:57

Re: Re: Jan Bartoň

Ty zřejmě patříš mezi nejchytřejší a nejpilnější sebranku.

hroch 5.6.2008 7:54

Jsem OSVČ

a zaměstnávám 5 osob. Tak vím, co mě zaměstnávání lidí stojí. A chci zdůraznit, že jsem pravicově orientovaný - takže nemám koho volit. Politika této vlády je všechno, jen ne pravicová.

Nevím co je pan Bartoň - ale podle mého názoru je to "blboň", který neví co píše.... Pochopitelně by bylo výhodnější zaměstnávat lidi na živnosťák a dokonce jim dělat papíry zdarma .... ale v mém případě to nejde...... no jde, ale je to za hranou zákona a to nechci....

JJ 5.6.2008 7:50

Neptrebny odpad z let minulych, ktery se praci neuzivi

to je podle me profesionalni "odborar" Stech. Ale spise jde o patou kolonu CSSd.

Do duchodu se musi jit pozdeji vsude v EU, popiranim reality se nic nezmeni. Shodly se na tom vsechny strany, CNB dokonce pocitala ruzne verze reforem. Socani ovsem nepotrebuji aktivni duchodce, kteri si nasporili na duchod, ale rukojmi zavisle na statu.

Tvrdak 5.6.2008 7:45

Odbory zrusit , brani nam vyresit zakladni problem Nove Kapitalisticke Soustay...

"Problémy kapitálu při jeho sebezhodnocování způsobené neochotou pracovní síly dělat do chcípnutí za prostředky postačující k pouhému přežití."

ok 5.6.2008 7:44

prolhaný Bartoň

Bartoň žije zřejmě v minulém století - kdo se dnes "háže marod", ten velmi brzy skončí a je bez práce.

Naopak, institut "hodit se marod" využívají někteří podnikatelé pro zaměstnance, pro které momentálně nemají práci.

Takže pane Bartoni, pokud chcete psát do novin, prosím nějaké PRAVDIVÉ a aktuální informace. O informace z minulého století dnes není zájem.