24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vlasta 5.6.2008 11:58

Pro mne odborář je určitým druhem teroristy.

A ať mi to někdo zkusí vymluvit.

egoist 5.6.2008 11:54

No pán

vaří urputně z vody... Socialista Štěch tak svým štvaním proti podnikatelům jen dokládá vztah levice k podnikání obecně.  to je interpretace jak bič..

Sunny 5.6.2008 11:50

Re: Re: Re: pane Bartoni

Jsem si jistá, že ve většině případů má jistotu pravidelného měsíčního příjmu. Existuje  určité procento zaměstnavatelů, kteří s tímto mají problémy a pokud je to případ vaší firmy, opravdu vám nezávidím. Musí to být pro vás těžké. Ale jako zaměstnanec jste chráněn zákoníkem práce i v tomto případě. Taky můžu říct "vemte to místo mě a uvidíme". Ale není to o tom:-) Každý jsme jiný. Někdo pracuje pro peníze, někdo pro sebe, pro někoho pracují peníze. (Osobně se mi nejvíce zamlouvá ta poslední varianta;-)) A všechno má své plusy i mínusy. Jen je třeba udělat rozhodnutí.

Sunny 5.6.2008 11:42

Re: Re: Re: Dnes je krásný den!

Anebo taky: Kam šlápla noha komoušova, tam sto let ani tráva neroste:-D Zato se hromada plevele uhnízdila v dušičkách lidskýchRv

jan hájek 5.6.2008 11:39

Re: Re: pane Bartoni

Skutečně jste Sunny přesvědčen, že má zaměstnanec JISTOTU, že každý měsíc dostane výplatu k určitému datu? Vemte to místo mne, abyste viděl, jak taková JISTOTA občas vypadá.

Marat 5.6.2008 11:32

Re: Re: Dnes je krásný den!

Nepřesné.Po komunistech roste lebeda,kopříví a jiné plevelné bejlí.

Marat 5.6.2008 11:30

Re: Dnes je krásný den!

Komunisté nic nepohnojili.Po pohnojení všechno pěkně roste.Komunisté všechno posr-ali,otrávili a nic po ních neroste.

Malý Aston 5.6.2008 11:14

Dnes je krásný den!

Kapitalisté,šéfové bank,podnikatelé a soukromníci pracují neboť nemají čas vysedávat u internetu a starají se aby jejich firma prosperovala.Zajišťují práci pro své zaměstnance a ti zase pracují a také nemají možnost se tady vykecávat.Takže kdo se tady vykecává a není tady v sobotu,neděli nebo ve svátky? Nefachčenkové,sociální příživníci a ceckoni daní usádleni v různých úřadech nebo na politických sekretariátech.Prostě občané,kteří o daních a ekonomických zákonech slyšeli v hospodě.Takže Vážení vypněte interner a něco dělejte.Nejvíce nadávají ti,kteří ručičkami nikdy nepracovali a pracovat nebudou a hlavu mají jen na nošení čepice.Já jsem rentiér,mám času dostatek a tak tady mohu kecat ale za své.Rentu pobírám za 41 let práce pod vedením moudré Komunistické strany v korunách český.Pokud by tady neřádil Gottwald a jeho rudoši,měl bych rentu v EUR jako kdejaký rakušák.A to je důvod,proč nemám rád komanče a socany,jejich pomocníky.Pohnojili co se dalo a dnes nás hodlají přesvědčovat i se Štechem,komančem jak  se budeme mít dobře když budou zase vládnout.Pročpak nám to blaho za jejich vlády nedopřáli? Měli na to 41 let.:-D

VlK 5.6.2008 11:11

Re: Re: Podnikatelé, kteří volí komunisty:

R^ Velmi, velmi vtipné. Moc mě to pobavilo. Dík

ZK 5.6.2008 11:04

Re: Re: Pro všechny ukřivděné zaměstnance

Jenže, aby ti zaměstnanci mohli nějaké hodnoty produkovat, musí ten zaměstnavatel sehnat nějaké ty zakázky, na kterých budou ti zaměstnanci pracovat. Nebo si myslíte, že zaměstnavatel má na práci jen golf, tenis a zahraniční dovolené?

5.6.2008 11:04

Re: Re: pane Ćtenáři zdrojů

Díky Sunny za jasný příspěvěk. Jen bych dodal, že se ani nedivím Čtenáři, že nechal podnikání, o finančních otázkách s tím spojených evidentně moc neví.

ZK 5.6.2008 11:01

Re: Re: Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Jo, z komoušů se stali podnikatelé, ale ti velcí, ne ti obyčejní OSVČ, a o těch hovořil soudruh ŠtěchRv

MPL 5.6.2008 11:00

Re: Re: pane Bartoni

Jen doplním. Nejen o dovolené, ale  i o svátcích má OSVČ volno taky jen výhradně  "za svoje". Kolik, že těch placených svátků za rok je? Dvanáct? 

ZK 5.6.2008 10:59

Re: pane Bartoni

Hm, měl byste si přečíst i jiné zdroje než zatím čtete. Máte v tom trošku chaos a co se týká daní, soc. a zdravotního pojištění, měl byste se v této oblasti nejprve trošku vzdělat, než tady začnete vykládat své "rozumy"Rv8-o

ZK 5.6.2008 10:57

Re: Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Proč by měl být žvanil? To spíše váš příspěvek je o ničem. Nefachčenko určitě nebude, protože kdyby byl, byl by zastáncem Štěcha a dalších odborových bossů, kteří se přiživují na skupinách lidí, kterým nedochází, jak s nimi odborářští tatíci manipulujíRvRv

Sunny 5.6.2008 10:49

Re: Podnikatelé, kteří volí komunisty:

Anebo to můžou být příznivci adrenalinových sportů a dobrodruzi:-D

Jenik 5.6.2008 10:44

Re: každoroční zvyšování sociálního a zdravotního pojištění ????

Tak to opravdu víš málo. Zvyšování odvodů není v závislosti na inflaci, ale zvyšováním procenta z příjmů (výpočtový základ) z kterého se pojištění vypočítává a zvyšováním procenta na pojištění z tohoto základu.

Promiň, že jsem použil některé termíny, které každá OSVČ musí znát, na školení v Lihovém domě se ale asi neučí.

Sunny 5.6.2008 10:32

Re: Blábolil Bartoň štve proti zdravému rozumu

Já nevím, proč to takhle hrotíte? Buranství Paroubka i Topolánka je naprosto srovnatelné. Nekompetentnost oranžové i modré vlády rovněž. Do toho odbory, které v dnešní době už prakticky ztratily smysl...Co s tímhle materiálem chcete dělat? Mám pocit, že není vůle něco měnit a že naopak ten šílený bordel našim voleným zástupcům maximálně vyhovuje. Jednou za čas se prostřídají u koryt, navzájem na sebe nahážou špínu a jede se dál. Nikdo nezařídí, abychom se měli lépe. To musíme sami. A bohatě by tomu stačila jednoznačná a srozumitelná legislativa, funkční justice a pokud možno minimum regulací a zásahů ze strany státu.

ne dr.Poklop 5.6.2008 10:30

Re: Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Vždyť Malý Aston jenom kecá.Z komoušů se stali podnikatele,protože měli více možností než bezpartijní a určitě by nechtěli návrat před rok 1989.To by sami sobě museli sebrat majetek a to by asi nechtěli.Cizí?_To ano:

ne dr.Poklop 5.6.2008 10:25

Re: Re: Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Vyhul!!!

ne dr.Poklop 5.6.2008 10:25

Re: Re: Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

To Vám věřím o tom není pochyb.

Brázda 5.6.2008 10:23

Re: Re: Pro všechny ukřivděné zaměstnance

>- Souhlasím s Vámi pane Louda. Konečně se ozval někdo, kdo místo diskuse jednostanně zaměřené proti "socanům a komoušům" jde na podstatu problému.  Ne, že bych se chtěl zastávat bývalých komunistů - nyní úspěšných "podnikateů" a' la Gross, domnívám se však, že současná pravicová koalice v praxi názorně  ukazuje, že bez rozumné spolupráce tzv. levice a pravice nenajde naše rozhádaná "politická elita" roumná řžešení našich ekonomickýc a sociálních problémů. Správně kritizujete tzv. podnikatele. Nevím,zda je jich více na pravém nebo na levém křídle politického spektra, všichni však máme špatné zkušenosti s oběma. Přimlouvám se za racionální, objektivní kritiku a za nekompromisní postih všech tzv.podikatelů. Lepší termín pro ně je podnikavc. 

 

Sunny 5.6.2008 10:09

Re: pane Bartoni

Pokud vím, pan Bartoň nikde ve svém článku neuvedl, že by celá mzda zaměstnance nebyla pro zaměstnavatele daňově uznatelným výdajem. Takže myslím, že trochu přeháníte, když píšete, že "pindá".  O panu Štěchovi se vyjadřovat nebudu, ale tvrdím, že jeho názor na tuto problematiku je přinejmenším zkreslený. K vaší informaci, že jako OSVČ i zaměstnanec jste měl čistý příjem stejný a jako OSVČ jste odváděl na pojišťovnám výrazně nižší částky dodávám jen tolik: ano, na zálohách. Na konci zdaňovacího období jste v tom případě musel poměrně dost doplatit a troufám si tvrdit, že kdybyste si to spočítal, vyšlo by to zhruba nastejno. Léta se zabývám problematikou účetnictví a daní, takže vím, že takto to funguje, pokud podnikáte poctivě. Pokud tak nečiníte, není to záležitost OSVČ obecně, ale konkrétního člověka, který považuje za normální podvádět.  Jako zaměstnanec by takový člověk rozrádal třeba materiál, házel se marod nebo jinak parazitoval na spolupracovnících a zaměstnavateli. A tahle věta mě docela dostala: "Dokonce mi stát musel část daní, které jsem zaplatil ze zaměstnanecké mzdy, vrátit."...To se tedy rozhodně netýká OSVČ:-))) Z měsíční zaměstnanecké mzdy odvádíte zálohu na daň. Na konci zdaňovacího období dojde k vyúčtování a považuji za správné, že přeplatek ze záloh je vám vrácen.  Malý živnostník obvykle zálohy měsíčně neodvádí, ale tuto daň odvede jednou ročně. A kdybyste si dal tu práci a všechno si to spočítal, zjistil byste, že to vychází zhruba na stejné peníze. S tím rozdílem, že živnostník v průběhu roku zpravidla nečerpá nemocenskou, když jede na dovolenou (pokud jede), tak výhradně "za svoje", poněvadž mu dovolenou žádný zaměstnavatel neproplácí atd. Jako zaměstnanec víte, že každý měsíc dostanete výplatu k určitému datu. To je jistota, kterou malý živnostník mnohdy nemá. Ale vždy je to o individuálním rozhodnutí a ochotě přijmout zodpovědnost. A pro stát je to ta nejvýhodnější alternativa. Žádné povinnosti, jen výnosy z daní:-)

Malý Aston 5.6.2008 10:09

Re: Re: Re: pane Bartoni

Souhlasím,bez ohledu na to komu fandíme je nutné se nejprve postarat o sebe a svou rodinu.Očekávat nějakou podporu od státu je hovadina ať vládne Petr nebo Pavel.:-D

promirul 5.6.2008 10:05

Re: Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Ne dr,Poklop  příteli skoč tam a zavři za sebou ten poklop!

PROKOP BUBEN 5.6.2008 10:05

Re: Re: JE ZŘEJMÉ

Nepopírám přece, že nastolené zlatokopectví se šíří všemi směry a zmínka o Oposmlouvě míří i tímto směrem.....

ok 5.6.2008 10:00

Re: Re: prolhaný Bartoň

jde to raz-dva, stačí chtít. Slyšel jste o "organizačních důvodech"?

čtenář zdrojů 5.6.2008 9:56

Re: Re: pane Bartoni

o víte, já levičák nemám potřebu platit do sociálního systému víc, než je potřeba, protože tuším, že stát bude jednou na důchodech vyplácet

hodně málo. A tak si jako správný levičák platím soukromé penzijní a

životní připojištění. Každý rok dostávám o pojišťovny přehled, kolik

mám naspořeno, zatímco stát mi neposílá nic. Jestli Vy jste pravičák,

tak předpokládám, že jste se zařídil podobně. ;-)

Ašek 5.6.2008 9:47

Re: Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Poklope,znám řadu lidí kteří jsou staří,nemocní a nemajetní ale šťastní že jsou komančové v pr......

Senior 5.6.2008 9:40

Re: Jsem proti vykořisťování člověka,člověkem!

Je to sice napsané svérázně,ale je v těch několika větách řečeno vše podstatné.Dík. S