24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marcela 5.6.2008 14:00

Re: Re: Re: prolhaný Bartoň

Organizační důvody a také ODSTUPNÉ?   To je dost na palici, ne?

Öman 5.6.2008 13:58

Re: Re: Re: Demagogický článek!

Jakožto OSVČ a současný 40cátník podnikající od začátku 90tých let slavnostně slibuji, že ač budu na důchod v sociální síti, levici současného typu NIKDY volit nebudu :-).

Kelner 5.6.2008 13:54

Re: Re: Demagogický článek!

Jednoduše. Pan zaměstnavatel bez zaměstnance nevydělá ani korunu.K vytvoření zisku je potřeba jak zaměstnace tak zaměstnavatele. Domnívat se, že zaměstavatel platí daně ze svého je debilita.

Ja 5.6.2008 13:54

Re: Někdo je tu vůl,ale Štěch to není!

Kdyby blbost kvetla byl bys samej květ.

brabus 5.6.2008 13:48

Re: Re: Pane Bartoni jsem sám podnikatel.......

ach ta gramatika;-(: vyslyšíte, navýšíte.............. za to můžou ty odbory;-D

Sunny 5.6.2008 13:48

Re: Demagogický článek!

Štěch, ať je jakýkoliv, kecá... Když vezmete srovnatelný příjem, odvede i zaměstnanec i OSVČ zhruba stejně. Vysvětlete, prosím, z vašeho pohledu "švarcsystém" u živnostníků... A věta, že zaměstnanec si na odvody musí vydělat, neobstojí. I živnostník si na ně musí vydělat. A nemá za zadkem odbory, aby hájily jeho práva na pravidelné zvyšování mezd, přestávky, příplatky apod. Když živnostník pracuje 12 hodin denně, zaměstnanec se dobře baví: "to je ale vůl..." A s tím důchodem...Nejen OSVČ to poznají. Je jedno, kolik jste už do systému nacpal...Za nějakých 25 let (to se bude týkat i mě) stát prostě nebude mít na důchody peníze.  Budete se potom ptát a hledat viníka? Bez reformy penzijního systému tahle situace nastane. A jak víme, do reformy se nikomu nechce. Ale to už je z jiného soudku...

Öman 5.6.2008 13:48

Re: A propagandista Bartoň štve proti odborářům.

Nelíbí? Hybaj na Novinky, socko! :-)

Öman 5.6.2008 13:47

Re: Blábolil Bartoň štve proti zdravému rozumu

Že jste OSVČ Vám věřím asi tolik, jako že KSČM je demokratická strana (pro nechápavé voliče levice - tzn. vůbec). Jinak svým vyhrožováním (že pan Bartoň bude mít po ptákách) opravdu zapadáte mezi komunistické gaunery padesátých let!

brabus 5.6.2008 13:46

Re: Pane Bartoni jsem sám podnikatel.......

Můžu u Vás založit odbory??? U Vás by se musel šéf odborů vyřádit. Podle Vás jsou odbory přínosem, protože "máte rád pořádek" ;-D Takže souhlasíte, že není problém u Vás ve firmě zvyšovat výplatu i když produktivita práce se nezvyšuje? předpokládám, že též vyslišíte názory odborů, že by zaměstnavatel mohl nemocenskou dorovnávat do výše měsičního platu? atd. atd. Vy si pane pletete základní poslání odborů a to je dohled na dodržování pracovního práva. Pan Štěch to posunul dál a to do roviny: duď navíšite prachy bez ohledu na zvyšující se produktivitu práce nebo vás položíme. A na tohle platí pouze jedno: VYHODIT na minutu:-/

Sunny 5.6.2008 13:36

Re: A propagandista Bartoň štve proti odborářům.

Kde v tom článku vidíte propagandu pro modré ptáky? Neslyšíte taky růst trávu? To by mnohé vysvětlovalo:-)))

Klokan03 5.6.2008 13:26

Re: Nechápu, co

R^ tomu říkám vyhmátnout jádro pudla R^

Ivan 5.6.2008 13:26

A propagandista Bartoň štve proti odborářům.

Poněkud slabomyslný, zato velmi ambiciozní a peněz chtivý Bartoň cítí, že se za propagandu pro modré ptáky dají vydělat peníze, tak se snaží. Je to takový ODSSácký politruk.

milan007 5.6.2008 13:26

Re: Demagogický článek!

Cituji  "Ano, ale zaměstnec si musí na to vydělat, to nedává zaměstnavatel ze svého." Můžete mi vysvětlit jak jste přišel na tuhle pitomost??

Herakleitos 5.6.2008 13:21

Re: Re: Demagogický článek!

Souhlas. Nejvíce to ale postihne ty bývalé 40 -cátníky, kteří podnikají od samého počátku, z nichž někteří si ani pojištění ( důchodové a tehdy nemuseli pro "nízké příjmy") neplatili. Vypadá to na to, že spadnou do sociální sítě a stanou se z nich zákonitě voliči levice.

Vidlák 5.6.2008 13:13

Re: Demagogický článek!

Ano, důchod OSVČ nebude stát za moc. Většina OSVČ to dobře ví. Je nutno si vytvořit v produktivním věku, vlastní zázemí a zajistit se na stáří. Spoléhat se na stát je ošidné, ať už jste zaměstnanec, nebo OSVČ.

Je smutné, že OSVČ jsou neustále terčem útoků socialistů od dob Špidly. Přitom se jedná o vůbec nejzranitelnější skupinu, nemající žádné závratné příjmy a svádět na ni neúspěchy socialistického státu je jednoduše sprosťárna. OSVČ nejsou organizovány v žádných odborech a to je asi jejich nejhorší "zločin".

whaler 5.6.2008 13:07

jaký je rozdíl

mezi lázněmi Poděbrady a odborama? Poděbrady jsou na srdce a odbory na ho**o.

Herakleitos 5.6.2008 13:05

Demagogický článek!

Bartoni, Štěch ať je jakýkoliv, má pravdu. OSVČ neodvádí tak vysoké sociální a zdravotní pojištění, jako zaměstnanec. Většina z nich podniká tkzv. Švarcsystémem a logicky má zájem platit co nejméně. Řada demagogů tvrdí, že za zaměstnance odvádí část pojistného zaměstnavatel. Ano, ale zaměstnec si musí na to vydělat, to nedává zaměstnavatel ze svého. Za pár let, až půjdou OSVČ do důchodu to poznají a budou velmi překvapeni co budou mít za důchod.

vlasta 5.6.2008 13:04

Re: Že by lerak?

;-P

lerak 5.6.2008 13:04

Re: Pro mne odborář je určitým druhem teroristy.

Když to pojímáš takto, je lepší s tebou ani nemluvit!

vlasta 5.6.2008 13:03

Re: Re: Jenom sledujme, za co oni bojují a jakým způsobem!

Kvůli svým "oprávněným požadavkům" si vezmou za rukojmí celé skupiny občanů.

lerak 5.6.2008 13:02

Někdo je tu vůl,ale Štěch to není!

Bude to asi autor, ale ten to zřejmě neví!

jendatichy 5.6.2008 13:02

Re: Re: Re: pane Bartoni

Vážený pane,však vy se budete na stará kolena divit,až vám bude vaše pojištovna vytunelována.První tunel nastane,až se v tomto státě začne platit Eurem.pak budou následovat ty další.

rdu 5.6.2008 12:58

Re: Re: Štěch je

Neomezoval bych se na levicové...

gerontusinza 5.6.2008 12:48

Pane Bartoni jsem sám podnikatel.......

necítím se ohrožen odbory neb mám rád pořádek. Cítím se ohrožen neřízenými tupci typu Topolánka Vondry a Jůlínka, plus dalších..... Když někdo roztočí svojí vlastní blbostí inflační spirálu a následně se na ni vymlouvá jakož i ministr financí, už to nevzbuzuje důvěru ale jen obyčejnou hrůzu jaké tupce lze dostat do vedení státu........:-/ Lituji nesouhlasím..... vlastně nelituji, jsem ochoten Štecha i podpořit.... s protivníkem mohu jednat, s idiotem však nikoli a to ani náhodou....;-D

Sunny 5.6.2008 12:47

Re: Re: Re: Re: Re: Pro všechny ukřivděné zaměstnance

Protože, pane, raději makají a svou iniciativu směřují tam, kde lze dosáhnout výsledků. A navíc už tady myslím Malý Aston psal, že je třeba nejprve se postarat o sebe a svou rodinu...Myslím, že kdybychom se o totéž pokusili všichni, bylo by to zatraceně dobře vidět. Skutečný podnikatel totiž potřebuje tu práci k životu. A v parlamentu, obávám se, by si jí moc neužil:-)))

Uhuhu 5.6.2008 12:37

Re: Re: Re: Re: Pro všechny ukřivděné zaměstnance

A proč "skuteční podnikatelé " nevytvoří politickou  pravicovou stranu, nezvítězí ve volbách a tudíž nestojí v čele státu  ?

Öman 5.6.2008 12:23

Re: Bartoni, Bartoni

Zato vy je evidentně máte! ;-D

Öman 5.6.2008 12:21

Re: Jan Bartoň

Herdek, tak si ten článek aspoň přečtěte, než začnete plácat takové nesmysly!

Sunny 5.6.2008 12:06

Re: Pro mne odborář je určitým druhem teroristy.

Souhlas. V dnešní době považuji odbory za naprostý přežitek.

Sunny 5.6.2008 12:04

Re: Re: Re: Pro všechny ukřivděné zaměstnance

Možná jste právě narazil na podstatu problému, když mluvíte o "současné pravicové koalici". Nic takového totiž u nás neexistuje. Snad bych mohla souhlasit jen se slovíčkem "současná" a pouze částečně se slovíčkem "koalice". Rozhodně ale ne s výrazem "pravicová", protože na tomto mocenském slepenci nic pravicového není. Spíš jde účelové spojení několika různorodých subjektů krátkodobě spolčených za účelem osobního profitu. Kdyby v čele státu stáli skuteční podnikatelé, kterými zřejmě dost opovrhujete, možná byste se divil, jak je možné účinně a efektivně vykonávat státní správu a jak by se to pozitivně odrazilo v celkovém stavu společnosti:-)))