29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Smrtící koktejl

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
drak I 25.2.2008 7:28

Re: Modré mozky

:-D:-DI když jsem p. Bobošíkové v prezidentské vobě ani zdaleka nefandil a mám výhrady k celému jejímu současnému politickému životu , za tento článek ji srdečně děkuji, protože komentář toho Cikrta v televizi byla otřesná, přímo na blití. Ti se museli dlouho s Julínkem hledat až se našli.Je  to skutečně nedůstojné, že takhle žijí lidé, kteří v aktivním věku pracovali pro společnost . Ať tedy takhle vyhraněná vláda rozhodne kpodobně jako Hitler, že je nejlepší přistoupit k cílené likvidaci skupiny těchto lidí!!!;-O;-O

Pešek 25.2.2008 9:55

Re: Re: Modré mozky

Jak se pracuje pro společnost?  Neznám nikoho takového, každý rozumný člověk pracuje především pro sebe, společnosti dává až pak něco navíc podle svého uvážení nebo zájmů.

drak 25.2.2008 11:39

Re: Re: Re: Modré mozky

:-D:-D  Ano, hlavně pro sebe, Ti co se o sebe nedovedou postarat, mně nezajímají.Ať zhynou a nenápadně jim k tomu budeme pomáhat pane Pešku. Skutečně začínající a nebo už    na vrcholu kapitalisto 2O. let, min. století. Už v životě něco pamatuji, minulý režim byl sviňárna, současnému bohužel nemůžeme tleskat. Je to mafiánská džungle!!!;-O

68 25.2.2008 3:07

Paní Bobo,

když jste tedy z nepochopitelných důvodů neuspěla v soutěži o hlavu státu, snad se pokusit nejprve sáhnout trochu níž? Co taková prsa státu? Lidi by na to snad skočili.

Pavel Kořenský 25.2.2008 2:12

No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

jednak pokud vím platí určitý strop na zdravotní poplatky (5000 Kč ročně ?)

Za druhé, je poněkud slabomyslné svalovat vinu za to že "Těm se z několika stovek kapesného, které jim zbudou ze skromné penze, nedostává na poplatky za návštěvu lékaře a za recept.". Oni snad nemají slušně vychované děti, které by se o své rodiče postarali ?

No a za třetí "...otravuje poslední chvíle života lidem, kteří celý život pracovali a neměli šanci si vybírat z nabídek penzijního připojištění. Žili jiným způsobem v jiné době. A my nemáme právo po nich žádat, aby nesli náklady polistopadových reformních pokusů a omylů." Ti lidé vesměs radostně budovali socialismus, huntovali si zdraví na stavbách socialismu (jako zde přítomný Taras-Ocas) a všelijak jinak jásali s režimem. Sorry, ale těch lidí mně líto není. Prodrbali svůj život a mají holt smůlu, že vsadili na komunistického koně, který nevyhrál.

Většině slušných lidí komunistický režim nedopřál ani luxus práce placené odpovídajícím způsobem a ještě je zavíral na dlouhé roky do vězení. A přesto většina takových lidí dnes nouzí netrpí, na rozdíl od šmejdů kteří pod hlavičkou Brigády socialistické práce pilně převáželi 40 let kolečko písku z jednoho rohu smradlavého dvorka do druhého a nazpět.

Jděte se bodnou, vy komunistický zjeve z Evropského Parlamentu. Fuj :-(((

Pavel Kořenský 25.2.2008 2:25

Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Omlouvám se, ale nějak to požralo malý kousek příspěvku.

Mělo tam být "... svalovat vinu na libovolné politiky za to že..."

slava 25.2.2008 2:50

Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

No, on ten váš příspěvek je takový blábol, že je škoda, že vám ho to nepožralo celý. Bobošíkovou nesnáším, ale píše - byť populistiky - pravdu. Vy jen blábolíte nemysly.

nestranný 25.2.2008 8:50

Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Ježišmarjáááá. Copak vám ještě nedošlo, že příspěvek, na který tak tupě reagujete, je jeden z mála opravdu pravdivých? V tom je podstata věci - já, vy, on, oni, ona .... všichni si za svůj osud můžeme sami. A ti, kteří dnes pláčou,mají prostě smůlu. tak jako já, vy on, oni, ona... Měli jsme se "líp učit".

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 25.2.2008 2:41

Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Tedy pane Korensky, kdybych nevidel u prispevku vase jmeno, tak bych si myslel, ze jste nejaky Japik (YAP Young Important Person). Dovolte, abych vam trochu osvezil pamet. Z 15 milionu abyvatel CSSR jich 1.7 milionu bylo v KSC. Ty jiste nelze povazovat za slusne, nebo je lze alespon povazovat za zbabelce podlehnuvsi natlaku na vstup do KSC. Jenze pak tu zilo mozna 8 milionu dospelych, kteri nebyli dost vzdelani a odvazni, aby utelki za kopecky, a nebyli dost odvazni ani na to, aby proti rezimu jakkoliv protestovali. "Komunisti jsou svine" rikali jen v kruhu rodiny a jeste radeji ne pred detmi, co kdyby to rekli ve skole. Takze kdyz byla brigada, tak sli, na 1.Maje take, proste aby nevycuhovali z davu a meli pokoj na sve male skromne zivoty. Rano do prace, odpoledne na pivo, vecer Major Zeman nebo Nemocnice na kraji mesta a porad dokola az do soboty. V sobotu na chatu, neco opravit, posedet u taboraku a v nedeli vecer zpatky. A od pondeli zase rano do prace ...

Kolik tady bylo tech "slušných lidí", kterym "režim nedopřál ani luxus práce placené odpovídajícím způsobem a ještě je zavíral na dlouhé roky do vězení" si netroufam odhadnout. Znal jsem snad jednoho nebo dva, ale radeji jsem se jim na verejnosti vyhybal, nebot i ja jsem byl zbabelec a nemel jsem nejmensi chut, aby se o me zacala zajimat StB. Snad jich bylo par tisic. Chartiste, signatari 2000 slov, par hercu a zpevaku. Ale vetsina opravdu nebudovala socialuzmus s nadsenim, ale ze strachu. A tech vam neni lito?

68 25.2.2008 2:59

Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Jo, trochu líto. Ačkoliv... 

Pavel Kořenský 25.2.2008 3:09

Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

No, přiznám se bez mučení, není mi jich líto.

Moje rodina patří do té množiny "režim nedopřál ani luxus práce placené odpovídajícím způsobem a ještě je zavíral na dlouhé roky do vězení" a nehodlám na svém názoru pranic měnit a není mi nijak extra líto ani těch (jak píšete) 8 milionů dospělých.

U nás doma nikdo odpoledne na pivo nechodil, Major Zeman ani Nemocnice se nesledovala, na Prvního Máje se taky nechodilo. Takže mně a mojí rodinu z těch úvah laskavě vynechte, my máme svědomí čisté.

Až těch 1.7 milionů komunistů a 8 milionů mlčících šmejdů vrátí mé rodině vše co ukradli, tak možná začnu přemýšlet nad tím, jestli by neměli dostat nějaký skromný důchod postačující na sklenku vody a krajíc chleba denně. Dřív opravdu ne.

Pavel Kořenský 25.2.2008 3:22

Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Chápu, že to zní tvrdě a není to příliš politicky korektní, ale je to tak.

O svou rodinu (včetně rodičů a prarodičů) se postarám a zbytek zdegenerované Kocourkovské kotliny je mně naprosto lhostejný.

Zejména když mohu podaveně sledovat směřování národa Kocourkovského v posledních 8-10 letech.

Pavel Kořenský 25.2.2008 3:23

Re: Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

"pobaveně" safra :-(

Psychiatr 25.2.2008 11:54

Re: Re: Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

 Pane Kořenský ,je mi vás líto,přijďte na pohovor.Takový mladý člověk a tolik nenávisti k ostatním.

A co jste dělai Vy a vaše tak poškozená rodina, vyjímka z těch osmi milionů

ZW 25.2.2008 3:35

Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Milej zlatej, těch 9,7 milionů "komunistů a mlčících šmejdů" vám tady v roce 1989 nechalo republiku v takovém stavu, že po pouhých 18 letech transformace (a rozkrádání) má jeden z největších růstů v Evropě a patří mezi 30 nejvyspělejších ekonomik světa.

Kdyby fungovala jakási pomyslná absolutní spravedlnost, přál bych vám, aby si ti "šmejdi" vzali to zhuntované hospodářství s sebou do důchodu a vy abyste začal někde na holé zemi od píky budovat svůj "spravedlivý blahobyt".

P.S.: Kde všude a jak dlouho jste před rokem 1989 seděl a kterých konkrétních akcí proti režimu jste se osobně zúčastnil (stačí, když jich uvedete alespoň deset)?

Pavel Kořenský 25.2.2008 3:47

Re: Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

No, pokud by vrátili vše, co po roce 1945 a 1948 ukradli, tak ten zbytek ať si klidně vezmou, to mně bude fuk. A až to krom mně vrátíte i všem ostatním, kterým jste to ukradli, tak si klidně někde na holé zemi s nahou řití můžete začít budovat ten váš "spravedlivý blahobyt". Ale laskavě za svoje a ne za ukradené.

A laskavě si nechte od cesty slabomyslné otázky co jsem kdy dělal a kterých akcí jsem se zúčastnil. Podobně se mně ptali mezi záplavou facek kdysi dávno v Bartolomějské a od té doby jsem na podobné dotazy dost alergický.

ZW 25.2.2008 5:01

Re: Re: Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Koukám, že nás na těch předlistopadových demonstracích musely být přinejmenším miliony (já na rozdíl od vás ale přiznávám, že jsem nebyl na všech).

A k "vracení ukradeného": Kdyby se měly vracet i vázané vklady, nepsal bych vám teď z českého 3+1, ale z jedné ze svých obřích jachet někde z jižního Pacifiku.

Proč a priori přepokládáte, že všichni kromě vás jsou zločinná nezodpovědná lůza? Jak se vám žije s tímhle pocitem?

P.S.:  V Bartolomějské... a v kterém patře?

Pozorovatel 25.2.2008 5:11

Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Nevím, co Vaší rodině komunisté ukradli, ale je prokazatelné, že lidé Vašeho typu se v r. 1948 vůbec na nic nezmohli, svou pasivitou a zbabělostí dopustili aby zde totalita vznikla a tak si zasloužili co měli. Každý má co si zaslouží a budete-li myslet a jednat stejně chamtivě jako tenkrát, postihne Vás nebo Vaše děti znovu podobný důsledek.

mlg 25.2.2008 15:41

Re: Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

přesné a obecně platící

Jiří Bakkal 25.2.2008 9:44

Re: Re: Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Pane Pavle Kořenský (p. Kořenský byl cestovatel), píšete, že Vám mlčící většina cosi ukradla. Já jsem součástí této mlčící většiny, sporadcky jsem platil příspěvky ROH i na Fond Solidarity jsem přispěl, okna jsem zdobil československou vlajkou, Hlas Ameriky a Svobodnou Evropu jsem poslouchal, ale že bych Vám nebo někomu něco ukradl.tak to bych prosím, nevěděl!

Bohata 25.2.2008 10:58

Re: No je vidět, že v soudržce Bobošíkové se bolševik nezapře

Ti lidé si Vy vo le nemohli vybrat.Byli v kriminále.Nejste náhodou absolvent VÚMLu,že jste tak rychle se vším hotov.

M. Gebauer 25.2.2008 2:04

Paní Bobošíková

Nikdy jsem Vás příliš nemusel, ale omlouvám se. Máte naprostou pravdu. A navíc, co jste napsala neplatí jen pro ústavy, o nichž píšete. Ve velmi podobné situaci jsou i starší lidé, důchodci, kteří najednou navzdory tvrzení p. min. zdravotnictví a jeho nohsleda zjišťijí, že lék, který musejí užívat NEMÁ levnější náhradu, ale nejen "regulačním poplatkem" zdrahl o více, než sto procent.

Svou demagogií se ministerstvo snaží navodit dojem, že je vše v pořádku, ale mně osobně to připadá, že plní zadání vlády - omezit vyplácení důchodů.  

chytrý horák 25.2.2008 2:32

Re: Paní Bobošíková

Je dobře napsat "nikdy jsem Vás příliš nemusel", protože kdyby jste napsal třeba "nekriticky Vás žeru", nepůsobil by Váš příspěvek objektivně a nad věcí. Jo, ale pokud jste ji nemusel, to je pak jiný kafe, to se Vám fakt nedá nevěřit.

Pavel Kořenský 25.2.2008 3:32

Re: Paní Bobošíková

Bohužel nesdílím Váš optimismus.

K nanejvýš žádoucímu cíli, tedy omezení a později celkovému zrušení vyplácení státních důchodů tato pseudoreforma v režii ODS skutečně nesměřuje. Na takovou reformu tahle víceméně levicová strana nemá ani odborníky ani "gule" na její prosazení. Což je škoda, ale je nutné to respektovat jako fakt. :-(

chytrý horák 25.2.2008 1:43

"Jseš ale bobo!“

zaslechl jsem nedávno útržek rozhovoru dvou teenagerek. Musel jsem je pokárat a doporučit, aby raději zůstaly u krávy. Co je moc, to je příliš.

Irka 25.2.2008 1:23

PRVNÍ SIGNÁLNÍ JANY BOBOŠÍKOVÉ!

BIG RED BOBO NA HRAD! (ale do Bobolandu)

Jirka 25.2.2008 1:05

Bobo je zkrátka Bobo.

A dalšího komentáře netřeba.Rv

IS 25.2.2008 1:10

Re: Kdo umí, ten umí.

hamar 25.2.2008 1:02

Poplatky za nemocnici jsou "vstupné" ...

... jak také vyplynulo z případu, kdy pacient ihned po příjmu v nemocnici zemřel a pan mluvčí ihned řekl, že zaplatit poplatek je morální, sorry normální....

IS 25.2.2008 1:09

jak bude platit mrtvý neřek, bez pzůstalostního řízení je placení nezákonné.

Nemocnice musí požadavek uplatni vůči dědicům, jestliže se někdo o dědictví přihlásí. Jestliže se nepřihlásí, je pod trestem pokuty uplatnit požadavek vůči státu, zastoupenému ministerstvem zdravotnictví, tj. vůči Julínkovi. A kjestliže stát nezaplatí, dostane pokutu 50 000.