28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Smrtící koktejl

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 25.2.2008 11:10

Re: Re: Slyšel jsem.

Co to tady generuješ za bludy? Proč bych měl zaujímat stanovisko k seniorům? Máme snad od toho placené úředníky a ministerstva, to ty asi nevíš? Ta Bobošíková je jako korouhvička ve větru a věř, že ona je ta poslední, komu by osud seniorů v této zemi ležel na srdci. Není to od ní nic jiného, než ubohý populismus a pokus zviditelnit tu svou přitroublou pidistranu. Ale to je na tebe příliš složité, tak alespoň neopruzuj.

Marťa 25.2.2008 8:54

Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Není určitě vyjímečné, že kupu léků dostávají senioři jen na potlačení nežádoucích účinků předešlých léků; navíc většinou sami ani netuší, na co který lék mají. Ale věří lékařům, že jsou pro ně nezbytné. I v této oblasti platí, že ve spotřebě léků jsme na prvních místech ve světě. Jinde to jde, tady u nás se jen doktoři musí chytit za nos a přemýšlet, zda je pro 80ti leté lidi nutno polykat prášky po hrstech. Rv  

Anonym 25.2.2008 9:40

Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Z této logiky by vyplývalo, ře regulační poplatky by měli platit lékaři a ne pacienti. Tak co že řekl neobratně?

NP 25.2.2008 9:49

Re: Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Marťa  rychleji píše než........

Marťa 25.2.2008 10:05

Re: Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Myslím tu větu o snížení spotřeby léků - vyzněla trochu cynicky. Měl říct, že účelem poplatků je úspora ve smyslu omezení neúčelného plýtvání léky i lékařské péče, proti tomu nikdo nemůže nic namítat. A doktoři by měli opustit socalistické myšlení - málokterý lékař dle mé zkušenosti přemýšlí o tom, zda a které léky a kolik, příp. se mně zeptá, jestli náhodou tenhle lék nemám doma, aby mi nepředepisoval zbytečně další. A to nemluvím o plných šuplíkách léků, často prošlých, často nerozbalených, v domácnostech českých (nejen) důchodců. Jak ale donutit lékaře, aby nepředepisovali zbytečně a zároveň se vyvyrovat omezení potřebné péče, to nevím. Kdybych věděla, jdu dělat ministra třeba;-)  

Pešek 25.2.2008 10:19

Re: Re: Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

A to nemluvíte Marťo ještě o finančním a jiném vlivu prodejců léků na lékaře ohledně četnosti jejich předepisování................

IS 25.2.2008 10:58

Re: Re: Re: Marto, odkud víte, co mám v šuplíku ?

To mně velice zajímá, ale ministerstvo nevysvětluje, odkud to ví.

Ivan 25.2.2008 10:42

Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Čili poplatky by měli platit lékaři?  Nebo má pacient sám poznat, kolik  léků a jaké má užívat? Nač by pak byli lékaři?

3směsi 25.2.2008 12:05

Re: Cikrt řekl pravdu, byť neobratně.

Můj tatínek užíval troje stejné léky (než umřel) - jedny od doktora na plicním, jedny od obvoďáka a jedny mu dali v nemocnici. Bylo mu z toho špatně, ale nás neposlechl, když jsme mu dokazovali, že to všecko brát nemá. Dali mu to doktoři a on to bude užívat, kdyby trakaře padaly. Proto se mi líbil nápad na elektronické zdravotní knížky. A kde jsou vůbec ty papírové, co nechala natisknout p.Emmerová?

Loki 25.2.2008 8:44

Populisticka kr/ava

züstane populistickou kr/avou ... jj, to ze clovek vi a zna, co nestastni a zavistivi lide chteji slyset, neznamena, ze by jim to mel pro svou lepsi obzivu porad opakovat a utvrzovat je v tom. tudy cesta nevede. tedy vede, k ruznym prebendam senatorskych a poslaneckych mist ... tak si je pani uzijte, a my se vas budeme snazit ignorovat. jste nechutnym prikladem toho, jak se da zneuzivat demokracie k osobnim cilum jedince s drzym celem

Ivan 25.2.2008 10:43

Re: Populisticka kr/ava

A co takhle zaujmout stanovisko k situaci seniorů a ne vylévat svou nenávist k osobě poslankyně Bobošíkové (nebo její úspěšnost i přitažlivý vzhled tak vynervovaly zamindrákovaného diskutéra?)? 

Gandalf 25.2.2008 12:06

Re: Populisticka kr/ava

Loki, okamzite se omluvte. Proc urazite kravy? Jsou uzitecne.

Diana 25.2.2008 8:35

Modrý balvan

Kdykoliv kdokoliv někdo něco řekne či napíše ve prospěch starých, nemocných či invalidních občanů, vždycky jde o populismus, blbost, lež. Alespoň podle myšlení modrých ptáků - či spíše modrých balvanů, ale možná že i ti by v sobě měli  více lidskosti. Peníze, mládí a sobeckost - to je heslo dnešní vládnoucí kasty a jejich přisluhovačů - ti ostatní ať nezaclánějí - nejsou už k žádnému užitku! S paní Bobošíkovou můžu souhlasit či nesouhlasit, ale v žádném případě ji nebudu sprostě urážet jenom proto, že má jiný názor. To dělají pouze primitivové a fanatičtí zastánci zla! 

AndyO 25.2.2008 8:42

Re: Modrý balvan

uvědomujete si, osobo, že o penězích hovoří výhradně a s nadšením právě socani, bobošíkové a ti, kteří odmítají pomoci bližnímu, očekávají to od státu?

Ne, asi neuvědomujete. Tak jen na okraj, se sprostými urážkami začala sama Bobo, takže dostává jen to, co si zaslouží.

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 9:24

Re: Re: Modrý balvan

Šalamounovo " neodpovídej bláznu podle bláznovství jeho, aby i ty mu nebyl podobný ". Neměl začínat Cikrt, neměla odpovídat Bobošíková.  To není věcné řešení ani ministerstva, ani političky, která nás representuje v EU.

Je zajímavé - a v tom se shoduji s ministerstvem  - že dosud žádnému levicovému nevadilo, že právě ti nejpotřebnější  (v daném případě ti, kteří užívají hodně léků) platili mnohem více a na celéím poplatkovém systému získají.

 

NP 25.2.2008 9:59

Re: Re: Re: Modrý balvan

Paní Bobošíková je opravdu populistická politička. Ale p. Cikrt si naběhl na vidle sám. To jeho vyjádření jsem slyšel a bylo opravdu ubohé. Není divu, že toho pí Jana využila. Čekal jsem, že to použije již na Pražském hradě.   

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 11:09

Re: Re: Re: Re: Modrý balvan

Je to asi tak. Já bych dal přednost takovému politikovi, který by naběhnutí jiného na vidle nechal být  staral se o věci v zájmu národa. Ministerstvo zdravotnictví vydalo více výroků, které jsou odrazem diletantství a šlendriánu a mnohdy i pohrdání lidmi. Přesto si nemyslím, že je správné generalisovat jeho činnost jako totálně špatnou. Ministryně Emmerová se projevila mnohdy v horším světle v tomto ohledu a levicoví mlčeli. Fandovství je docela stálou vlastností lidí. Nevidí pro ně nic pravdivého.  

Loki 25.2.2008 8:48

Re: Modrý balvan

Nikdo neurazi Bobo jenom proto, ze ma jiny nazor. Urazky si zaslouzi tim, ze opakovanim nesmyslu zadira nenavist, zavist a ubohost hloubeji a hloubeji do mysli druhych lidi. Malokdo z nich je totiz odolno proti tomu, kdyz do nej porad vandruji "kuli bohatym se mas spatne, kuli bohatym se mas spatne, kuli bohataym se mas spatne". To je jeji zlocin proti spolecenske kulture, za ktery by mela byt ze slusne spolecnosti vyobcovana.

Sama nikomu svoje penize neda, od statu zdime jak muze, pres manzela a dalsi, ale zaroven do lidi husti, ze se jini maji lepe a oni jsou okradani chudaci. Sama je pritom okrada. At pro ne pracuje zadarmo, kdyz je tak angazovana. Ostatni, ani doktori, ani lekarnici, ani velkovyrobci leku ani jejich dovozci zadarmo pracovat nebudou, co s tim? ja uz prispel taky celkem dost na leky pro ostatni a to jeste ani moc nereptam. Ale serou me lidi jako Bobo, ktery misto vdeku za to jeste popouzej ty, kterym platim, proti mne.

Ivan 25.2.2008 10:44

Re: Re: Modrý balvan

A co takhle zaujmout stanovisko k situaci seniorů a ne vylévat svou nenávist k osobě poslankyně Bobošíkové (nebo její úspěšnost i přitažlivý vzhled tak vynervovaly zamindrákovaného diskutéra?)? 

Ivan 25.2.2008 10:47

Re: Re: Modrý balvan

To je dosti typický příspěvek modrého ptáka. "...popouzet ty, kterým platím..."  Jestli jsou tímto myšleni důchodci, tak by věta měla znít  " Kterým nevracím to, co oni sami si zaplatili svou prací a mně půjčili na mou výživu a výchovu a na chod celé společnosti. A co se snaží modří ptáci ukrást a popřít svoje dluhy."

drak 25.2.2008 11:12

Re: Modrý balvan

:-D:-DFandím Dianě aplně s ní souhlasím!!!;-O

Ašek 25.2.2008 8:29

H..........

To ti Bobo píše tvůj rudý komisař?:-D

Ivan 25.2.2008 10:53

Re: H..........

A co takhle zaujmout stanovisko k situaci seniorů a ne vylévat svou nenávist k osobě poslankyně Bobošíkové (nebo její úspěšnost i přitažlivý vzhled tak vynervovaly zamindrákovaného diskutéra?)? 

Dr.X.Crement 25.2.2008 8:28

Jsou i jiné poplatky

které zákon požaduje : 135,- za TV; 45,- za rozhlas;to máme 12měsíců x180,-=2160,- ročně.

180,- za měsíc=6 návštěv lékaře po 30,-.Toto je dle mého názoru ještě větší humus,postihuje zejména osamělé jedince v domácnosti s nižšími příjmy,tj. zejména důchodce.S tím nikdo nechce nic dělat,ač jde o vydírání občanů všemocným státem. 

nestranný 25.2.2008 9:02

Re: Jsou i jiné poplatky

Správně! ... a rohlíky taky podražily.... a za nové zuby už musím platit!!....a na schůzi mi už nedají ani ten párek zadarmo. To je ale bordel. Nakonec si fakt budeme muset všechno co potřebujeme k životu sami zaplatit!!!!!!!!Fuj. Tak to teda NE, soudruzi, na to jsem tady ten socializmus nebudoval. Vždyť je to už skoro jako na tom odporném západě - za všechno se tam platí.Fuj

Stát mi dá pár šupů a chce abych s tím vyšel do další podpory. Fuj.

Ale já s tím zatočím! Opravdu vyhodím všechny přijímače - rádio a TV, počítač, mobil, autorádio z auta, televizi na chatě....

a půjdu k soudu a vyhraju to.

Jarda 25.2.2008 9:13

Re: Re: Jsou i jiné poplatky

Raději se jdi léčit - do Bohnic.

Klaudius 25.2.2008 9:14

Re: Re: Jsou i jiné poplatky

6 návštěv za měsíc, 72 za rok? Jak jste k těmto číslům přišel? V EU je průměr 5-6 návštěv za rok, v ČR je počet dvojnásobný - 12/rok.

IS 25.2.2008 11:08

Re: Re: Re: Klaudie, proč je v ČR dvojnásobný počet návštěv?

jsou přitom země, kde je počet návštěv ještě menší než průměr EU.

Houmr 25.2.2008 8:24

I když je deník Metro zadarmo,

přestal jsem si ho brát, když jsem kdysi zahlédl palcové titulky: " Američtí žoldáci.....". Bobo  na stránky podobného zaměření patří.

IS 25.2.2008 11:04

Re: I když je vzduch zadarmo,

můžeš ho přestat dýchat, když je tak zaneřáděn komunistickým svinstvem.