29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Smrtící koktejl

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 25.2.2008 11:35

Re: Re: I když je vzduch zadarmo,

Proč by přestával dýchat? Holt se bude muset sehnat nějaký  vzduchový filtr, aby se to komoušské svinstvo odstranilo! Zatím nejúčinější vyrobil v Chile Pinochet! ;-O

inspektor Trachta 25.2.2008 8:23

Pane Kořenský

To co jste tu napsal je zase jedna pěkná ukázka, proč jsou čtenáři Neviditelný psa považováni za "podivnou skupinu extremistů"...dokonce i pan prezident Klaus se v tomto smyslu před časem vyjádřil 8-o

Ona ta dělící čára mezi důchodci, co s režimem nějak bojovali a těmi, co s ním spolupracovali, rozhodně není identická s tou, co rozděluje penzisty s vyšším (tedy těch podle Vás správných) a nižším důchodem (tedy těm co si to podle Vás zaslouží)... :-/ nechápu jak jste na takovou blbost přišel...

Jenom kvůli tomu, že tady něco napíše paní Bobošíková ještě netřeba reagovat fanaticky :-/

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 8:04

Dědova mísa

Jakmile se osobní podjetí vloudí do hledání pravdy, nebude tato nikdy nalezena. Politikům se to stává často a tak jsou jejich vyjádření o věcech plná osobních invektiv, pramenících z apriorní nenávisti. Je to styl doby, styl žádaný a nejspíše i proto užívaný. Žádný trest a žádné pokárání nesmí směřovat k užitku kárajícího či trestajícího, ale k prospěchu republiky - to by měla být zásada politiků.

Důsledky polistopadových omylů a snad i pokusů neseme všichni. Nevím, zda bylo možné se vyhnout pokusům - vždyť změna byla unikátní, bez předchozích zkušeností. Nevím,  zda bylo možné vyhnout se omylům - vždyť změnu dělali lidé.

Omyl je nejplodnější věc, ale aby mohl nést ovoce, musí být poznán. Politikové o to ale zájem nemají, jejich prvním je být viděn, slyšen, a to zejména při láteření. Autorka stati representuje naši zem v byrokratickém aparátu EU. Jako kandidátka komunistů na post presidenta republiky presentovala i sebe a presentuje se i jako autorka této stati.  Můžeme se lišit v náhledech, jakože se i lišíme. To není na škodu, ba naopak by to i bylo dobré, pokud bchom dokáztali těch náhledů využít k nalezení pravdy a tak i řešení problému. Ale to by celý problém nesměl zapadnout za křoví osobního zájmu.

Také se mi zdá, že je hodně přehlížení, arogance v projevech mluvčího ministerstva zdravotnictví.  Limitovat počtem léků potřebu zdravotní péče mám za nesmysl a stejně tak se mi jeví nesmyslné, aby ústavy sociální péče korigovaly léčení svých klientů. Na straně druhé ale vidím, jak autorka záměrně nepíše o ročních limitech výše poplatků, které jsou právě pro ty nemocné výhodou oproti předchozímu stavu. Pokud ovšem nejde o poplatky za hospitalisaci. A také si myslím, že když někdo kandiduje  na funkci presidentskou, nepřináší mu to nějakou  výhodu pro prosaszování sociálně-zdravotní politiky státu.  Bavičem ale stát se může.

.

Bořek 25.2.2008 8:45

Re: Dědova mísa

Pokud mluvíte o ročních limitech,tak to znamena,že po celý rok budu platit za léky tolik,že mi (neříkam,že všem)nezbyde třeba  nic z penze?V průběhu příštího roku mi pojišťovna rozdíl vrátí.To není příliš chválihodné.Tak jak to v tomto státě funguje ,tak se toho nemusím také dočkat.

nestranný 25.2.2008 9:14

Re: Re: Dědova mísa

Možná by bylo rozumné vyzkoušet třeba nějaký svůj vlastní nápad - rozumějte, vyzkoušejte někdy řešit svůj problém vlastními silami. Přece vidíte, že se to teprve rozjíždí, že je plno omylů a taky "dětských nemocí", které každá změna přináší. Copak jste takový chudák, že už neumíte ani požádat své děti o dočasnou výpomoc, copak opravdu všechno za vás už musí řešit někdo jiný? Není to trošku vaše vizitka? Vy jste přece tento stát vybudoval a je přece především vaší (ale i mou) zásluhou, že je takový jaký je. Namísto budování socialismu jsme se měli připravovat na budoucno....že?

Bořek 25.2.2008 10:33

Re: Re: Re: Dědova mísa

Tak k tomu lze namítnout,že né všichni volili socializmus.Né všichni mají děti,aby je podporovali.Podotýkám,že uvedené příklady nejsou můj případ.Také bÿch rád věděl,jak si představujete řešit problém vlastními silami,když je člověk nemocný,bezdětný.To je odvrácená strana toho,co jste Vy uváděl.Já jako stavař jsem schopen vyřešit problém ve své profesi,ale na problém zdravotnictví jsou tu snad jiní?Není těch "dětských"omylů trochu příliš?Není zákon,který by nebyl vzápětí novelizován,protože měl "díry"A navíc Vaše poznámka,"copak za Vás musí řešit někdo jiný"je nemístná.Dnešní penzisti nedostávají nic zadarmo.Celý život platili do penzijního fondu.Navíc ,ti co by to měli řešit,jsou placeni velice dobře,tak od nich chceme pořádné zákony.Pokud to neumí,tak ať jdou od toho.Jenože poslanci nemají žádnou zodpovědnost.Za jejich chyby platíme my.

3směsi 25.2.2008 12:16

Re: Re: Re: Re: Dědova mísa

Tady jen malou poznámečku ke slovů m "celý život pracovali". Moje tchyně pracovala 26 let, v 57 letech šla do důchodu a má 12000 Kč, plus vdovský důchod. Je jí 94 let. Tedy nepracuje 37 let.

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 9:18

Re: Re: Dědova mísa

Jakmile překročíte roční limit 5 000 Kč, nebudete platit další poplatky a to ani za léky, takže ti, kteří mají skutečně dost léků, na tom i získají - dosud dopláceli třeba i mnohem více a nikomu to nevadilo.   Já nijak nechváílím zetimní reformní počínání, ale ani si nemyslím, že je třeba ho očěrňovat.  Nemám rád petržel, ba ani ji nekupuji a nejím, ale nevymýšlím si na ni.

Kočka 25.2.2008 10:10

Re: Re: Re: Dědova mísa

To není pravda, musíte platit a oni tj. pojišťovna má přeplatek vrátit. ALE ZLATÉ OČI! VZP také slibovala zaplatit očkování proti chřipce, ale skutek utek. Nechutné ždímání peněz pro blaho pojišťoven.

Bořek 25.2.2008 10:40

Re: Re: Re: Dědova mísa

Pane doktore,to srovnání s petrželí ponekud pokulhává.Léky potřebujete k životu,petržel né.Je smutné a to nepřičítám dnešní politické garnituře,že po zaplacení léků nezbyde některému penzistovi v domově důchodců ani koruna.Cynik může říci-proč musí mít nějaké peníze ?

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 11:02

Re: Re: Re: Re: Dědova mísa

Horníčkův výrok o petrželi jsem vztáhl nikoli k lékům, ale k tomu, že jsou tu polovičatě ( a já si myslím že záměrně polovičatě ) popisovány důsledky poplatků a že se vymýšlí, co není pravda a zapomíná shcválně . tedy zamlčuje, co pravda je.  Proč zatím nikomu nevadilo, že ti lidé platili mnohem více, než budou platit nyní a nikdo jim nic nevracel ?

Kouzelník 25.2.2008 11:02

Re: Re: Re: Dědova mísa

Váž ený pane doktore,

pokud vaše znalosti o vrácení peněz po překročení limitu 5 000 kč jsou takové ,jak jste napsal,tak se už ničemu nedivím. Pro upřevnění,Pokud přeplatíte 5 000 kč  za" regulační" poplatky a za položku na receptu,a doplatek za lék ,vrátí Vám pojišťovna doplatek (pokud je) za ten nejlacinější lék. Takže taky nemusíte dostat nic. A TO BYSTE MĚL VĚDĚT !

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 11:13

Re: Re: Re: Re: Dědova mísa

celkem dobře to vím. Dříve se nevracelo nic.

Kouzelík 25.2.2008 12:14

Re: Re: Re: Re: Re: Dědova mísa

Tak neplácejte hlouposti.

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 13:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dědova mísa

nic z toho, co jsem napsal, neodporovalo skutečnosti. Zejména ne to, že ti nemocní,  kteří užívají hodně léků a o kterých péče je nákladná, na to získají. To je myslím podstatné na subsidiaritním přístupu. A také platí, že nikomu nalevo nevadilo dosud, že doplatky po tyto nemocné byly mnohem větší - to asi proto jim to nevadí, že to nechtějí vidět a primárn ěchtějí očernit jakékoli dílo, pocházející od jiných politiků, než jsou ti, kterým fandí.

Kouzelník 25.2.2008 16:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dědova mísa

Nejsem levicový volič jak se domníváte,jenom mně vadí ta různá zdůvodnění těch všech "regulačních " poplatků.

Jenom bych Vám chtěl připomenout dříve tak propagovaný system IZIP. Tento system byl vychvalován jak zamezí,plýtvání léky,zbytečným vyšetřením(i laboratoním) zbytečným návštěvám. Jak zlepší diagnostikování,celkovoui nformovanost  lékařů.a tak podobně.

Po zásahu lékařské lobby ,která si uvědomila,že už nepůjde dodatečně upravovat dokumentace,bude přehled o předepsaných  lécích a budou si muset koupit počítače a připojit se k internetu a že  bude možná i pořádek, zakročila :      IZIP NE.

Raději tahat peníze z kapes lidí-to je jednodušší. Než hledat spůsoby je lehčí hladat důvody.

ésích

MUDr Jiří Kilian 25.2.2008 20:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dědova mísa

Tak teď zrovna nevím, jestli komunikujeme na stejné thema. IZIP je docela trága, ale někomu se na něm možná zadařilo.  Jinak nevím, co to má co společného s vracením přeplacených poplatků.

Kouzelník 26.2.2008 16:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dědova mísa

Je to o zdravotnictví. Jak jsem napsal: Kdo chce hledá spůsoby kdo nechce hledá důvody.

JC 25.2.2008 8:01

Výstižný výraz "regulační poplatky"

Reguluje se většinou to, oč není obecný zájem, co nevyhovuje a obtěžuje, co chceme usměrnit, případně potlačit

U důchodců lze motivaci pochopit - jsou za zenitem, nikdy už nebudou odvádět daně.  Že platili celý aktivní život pojištění? Koho to DNESKA zajímá? "Odborník" p. Cikrt  ví nejlépe, že léky pro staré lidi jsou zbytečné vyhazování peněz;-O. Umřít mohou nakonec někde ve škarpě, že?

Proč ovšem chce tento stát regulovat (rozuměj: co nejvíce potlačit) novou generaci, to už rozum nebere.  

Pumprdent 25.2.2008 7:55

Zlatej Janeček!!

Když si představím, že by tenkrát Bobošíková v televizi opravdu zůstala a dneska by mě rudá Bobovize krmila takovejmahle kecama...

pp 25.2.2008 16:40

Re: Zlatej Janeček!!

Mám dojem, že pí Bobo by v televizi tehdy zůstala jen v tom případě, že by jí šéfoval p. Hodač. A pak by ta Bobovize asi rudá nebyla.

sinatra 25.2.2008 7:53

Jejej už je tady zas.

Fuj sem se lek že sou ňáký volby.8-o

BH 25.2.2008 7:44

Základní instiktem této paní

je snaha udržet flek, tedy se neustále připomínat, naplácat kdejakou ptákovinu, hlavně když bude zase zvolena..... Čiročiré, velmi prosté a přesto jí na to hlupáčci skáčou....

Lagron 25.2.2008 7:39

Já jsem onehdy také slyšel

jak se dvě dámy dohadovaly a ta jedna povídá té druhé: "Lído, ty jsi nemožná Bobošíková! ":-D

pp 25.2.2008 16:37

Re: Já jsem onehdy také slyšel

Také už jsem někde zaslechl výrok " ty jsi takový lagron, že ti není rovno".

BH 25.2.2008 7:38

Populistická Bobolina

plácá nesmysly a pan Kořenský má pravdu....

O staré lidi sed má v první řadě starat jejich potomstvo a stát potom až o ty, kteří žádné nemají.. Naprosto nechápu, proč má mé peníze dostávat cizí člověk, starám se o svou maminku , své dítě a osiřelého synovce , dělám to rád a považuji to za svou povinnost, na rozdávání cizím lidem nemám.....

ladik53 25.2.2008 7:58

Re: Populistická Bobolina

Souhlas, ale potom stát nemůže po těch lidech chtít žádné peníze, a co mu na sebe dali pěkně vrátit i s úrokama!

BH 25.2.2008 8:02

Re: Re: Populistická Bobolina

Nerozumim ? Plati jim duchod, ne ? Zdravotnictvi neni zadarmo, to je prece hloupost..., naopak stoji spoustu penez a i kdyz se tu nadava, jeho uroven zdaleka neni spatna....

Anonym 25.2.2008 8:28

Re: Re: Re: Populistická Bobolina

No vždyť je dobře, pane (paní) BH. Nechme všechny, kteří nemají rodinu a prostředky na zdravotní péči, zemřít. Všem se nám uleví!, ne?!

Až budu starý a potřebný, byl bych mnohem raději zabezpečen ze sociálního a zdravotního pojištění, které si hradím, než abych byl na obtíž rodině. Dnes ovšem například 13 léků bere můj těžce nemocný otec, a ten tedy rozhodně neměl možnost si připlácet k důchodu. A když paní kardioložku žádal, aby mu množství léků zredukovala, ještě se ta paní div neurazila, že se nechce léčit.

A nebojte se, také se starám a pomáhám. Ale co když mě zítra třeba srazí na ulici auto nebo sám těžce onemocním? Kdo že se o mého otce má postarat?

Buďte tak laskav/a a ještě jednou si přečtěte, co tady píšete.

KLAUS 25.2.2008 8:38

Re: Re: Re: Populistická Bobolina

Ty debile BH člověk si platí celý život povinné pojištění ze zákona!