5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Slušný člověk po cizím majetku nesáhne

Po vášnivé debatě o plošném zákazu kouření v restauracích a hospodách nakonec prohrála svoboda souboj s demokracií. A salámovou metodou přicházejí další oblasti. Aktuálně jsou na řadě například prázdné soukromé byty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 10.8.2019 8:47

Soukromé vlastnictví je podstatou svobody a

vychází z neosobního spontánního řádu lidské interakce a lidského světa. O tom však neomarxisté od Pirátů nevědí nic a máme tu nové komouše... Dzp.

K. Salajka 10.8.2019 8:47

Re: Ve chvíli

Vám se miliardy ve sportu /hokeji, tenisu, golfu, boxu basketbalu zdají přiměřené ?/. Je přeci jasné že právě touto cestou se krásně perou peníze. Takzvané nekolkované cigarety se přece musí někde vyrobit a kde asi ? Proč převzaly naši velkoobchodní síť až na výjimky firmy z Německa? Kdo jsou vlastně developeři, kteří si platí lidi, kteří vypráví do televize, že je Praha málo zastavěná a potřebuje více mrakodrapů - budou v nich sociální byty - ? ? Už se nám ten Grunderský kapitalismus institucinalizoval v EU. Možná jste si nevšiml, že naše mzdy jsou stejně daleko německým jako na začátku a ceny se nám daří srovnat. Teď začaly zdražovat metodicky i potraviny, které kupovali ti nejchudší. Že naši podnikatelé přes agentury zaměstnávají žebrotu, kterou můžou vyhodit z práce do druhého dne ? Kdyby EU řešila problémy evropských bělochů, tím by vzala vítr marxistům z plachet.

J. Krásenský 10.8.2019 8:46

Re: Ve chvíli

V mnohém máte pravdu, kouření, alkoholizmus, obezitu... by měly oceňovat zdravotní pojišťovny.

S byty (nemovitostmi) je hlavní potíž v tom, že slouží k potřebě bydlení a také jako stabilní investice. Tato druhá "funkce" neúměrně zdražuje a zároveň i koncentruje vlastnictví bytů (nemovitostí) v rukách investorů. Občan, který chce bydlet, nemůže nikdy konkurovat investorům. Co s tím, nevím, vyvlastnění je krádež. Stát, demokratický stát, má sloužit zejména svým občanům, nikoliv jen obchodu. Žijeme v době extrémního ekonomizmu, nic než zisk není měřítkem hodnoty. Nadnárodní finanční skupiny si dokážou koupit politiky nejen v malých státech, jakou je Česká republika, ale též v eurosojuzu (o USA ani nemluvě).

M. Mikulec 10.8.2019 8:42

Re: Typický zmatek

Kdo se dostane do vlády, na to mají občané minimální vliv. 5 sosanských ministerstev za 7,4 ušmudlaných procent je nepvedená nátlaková akce.

A. Hrbek 10.8.2019 8:35

Typický zmatek

"Dnes vám, bohužel, může stát demokraticky určit, co se svým vlastním majetkem smíte či nesmíte dělat, přestože vám na něj nijak nepřispěl – co nepřispěl, někdy takový majetek vznikl dokonce i přes klacky, které vám stát hodil do cesty, místo aby vám sloužil a pomohl."

1. Určují to především konkrétní demokraticky zvolené orgány prostřednictvím zákonů a nařízení a ne nějaký abstraktní "stát". Koho si zvolíme, toho máme.

2. Do důsledku domyšleno bych měl, podle autora, mít právo koupit si např. za (přes klacky, které mi stát hodil co cesty) pracně vydělané a zdaněné peníze metrák pervitinu a ten jako vlastní majetek všem kdo chce, rozdávat.

3. Naši předkové velmi dobře věděli, že mít majetek, zavazuje. Poněkud jsme na to pozapomněli, dokonce někdy přeměnili na zásadu mám majetek, mohu všechno.

R. Lávička 10.8.2019 8:21

Re: Blbý článek...

Bohužel jste nepochopil podstatu článku, zkuste si ho ještě jednou přeslabikovat.

J. Pokoutný 10.8.2019 8:19

Re: Levičáci už by zase znárodňovali.

Jestli to není tím, že tam banda vaší krevní skupiny řádí taky. Říká se jim Antifa, podporuje je do 8% obyvatel a jsou na seznamu FBI jako podezřelí z domácího terorismu.

K. Ignacio 10.8.2019 8:15

Co to má společného s marxismem?

B. Lukáš 10.8.2019 8:13

Re: Ve chvíli

Jsem podobného názoru, dík. Někteří diskutéři Vám to ale neodpustí a budou Vás hanlivě nálepkovat. .

P. Manda 10.8.2019 8:06

Re: Ve chvíli

stále dokola, komunistické myšlení.

J. Schwarz 10.8.2019 7:47

Re: Ve chvíli

Jen jestli ty "zcela nepřiměřené zisky" nejsou důsledkem činnosti ECB i jiných "centrálních bank" zemí "vyspělého světa". Inflace způsobená tiskem nekrytých peněz se projevuje právě v cenách bytů...

B. Volarik 10.8.2019 7:30

Re: Ve chvíli

Marxismus má tvrdý kořínek,co? Padne-li pan Salajka, vstanou noví bojovníci.

K. Salajka 10.8.2019 7:27

Ve chvíli

kdy každá slušná česká rodina bude mít možnost přiměřeného bydlení v dostupné vzdálenosti od práce, může si kdokoli, pořizovat bytů kolik chce, podobně jako šperky na investici. Taková situace není. Naopak investoři stavitele přeplácejí, aby stavěli právě jejich prázdné byty - tím mimo jiné vzniká situace, kdy bydlení pro běžného Čecha je nedostupné.

Plošný zákaz kouření je v pořádku, kouř cigaret škodí zdraví a smrdí. Osobně si myslím, že by mělo být postiženo i kouření na pracovišti (Kubera) a větší pozornost by se měla věnovat kouření v rodině s dětmi. Možná považujete pláž, kde se platí, také za soukromý prostor, je to prostě radost lehat si do vajglů.

Piráti za chvíli prosadí, že se bude prodávat v restauracích i matroš /zatím si jejich primátor a policie nevšimli, že v Praze dostanou drogu na každém rohu/. Vaše filosofie, " vše, co přináší zisk je správné", není přijatelná a je příčinou hodnotového rozpadu EU.

Jestliže ten zisk dosahuji na úkor celé společnosti a pozitivních hodnot, není to správné. Není také dobře, když některé činnosti přinášejí zisk zcela nepřiměřený /dnes sport, reklama, politika a Vámi zmíněná bytová výstavba/. Tato nepřiměřenost totiž přetahuje kapitál z jiných oblastí a vede k nedostupnosti základních životních potřeb pro celou společnost.

L. Novák 10.8.2019 6:59

Re: Levičáci už by zase znárodňovali.

A co třeba v USA? Tam taky nechávají kuřáky smradit na letištích a v hromadné dopravě?

M. Mikulec 10.8.2019 6:56

Levičáci už by zase znárodňovali.

Cely život nám někdo říká , co máme dělat. Instituce, státní i soukromé, vedi všechno nejlíp. Když uvádí autor příklad ne-kurackych hospod, zajedte se podívat na letiště Václava Havla. Cestující-kuřáci jsou lidé druhé kategorie, vyhánění na venek, ač platí za stejné služby stejné peníze jako nekuřák. Vedení letiště jsou militantní nekuřáci, tak si vybíjejí svou moc, protože můžou. Zajímavé je, ze na letišti v Zurychu jsou příjemné barevné kuřárny v interiéru letiště. Jo, když se v Praze nechce, je to horší než když se nemůže.

L. Novák 10.8.2019 6:42

Blbý článek...

Blbé na článku je to, že autor začíná obhajobou kuřácké bezohlednosti vůči svému okolí jako příkladem svobody. Tím už to předem shodil, takže i jako obhájce vlastnictví bytů se stal nevěrohodným.

J. Vintr 10.8.2019 2:02

Pane Matějka, zapomínate na jednu věc.

I nás považuje stát za svůj majetek a podle toho vypadá i právní systém. Vůči státu máte legálně horší postavení než nevolník ve středověku. Že stát tuto moc většinou důsledně neuplatňuje, je jiná věc. Kdykoliv si nějaký státní úředník nebo jiný státní orgán vzpomene, může se k vám takto chovat.