5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Slušný člověk po cizím majetku nesáhne

Po vášnivé debatě o plošném zákazu kouření v restauracích a hospodách nakonec prohrála svoboda souboj s demokracií. A salámovou metodou přicházejí další oblasti. Aktuálně jsou na řadě například prázdné soukromé byty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Salajka 10.8.2019 10:30

Re:

Vemte si s sebou na ulici cedulku, že realizujete svobodu, ať to nájemníci pochopí. Beztak má málokdo pomeje k ruce, aby si realizoval svobodu na Vás.

J. Pražák 10.8.2019 10:29

Re: Motání hrušek s jabkama

Nekuřák může nechat vydělat vlastníkovi nekuřácké hospody, kuřák kuřácké hospodě. Mělo by to být pouze uvedeno u vchodu.

Pachatelé dobra za peníze jiných zase šikanují normální lidi. Dnešní EUrodemokracie si vybrala ze všech totalitních režimů 20. století. (Zatím) nepotřebuje gulagy a koncentráky a místo černých košil s obušky využívá aktivisty neZiskovek, placené z našich daní. Cíle se od dob reálného socialismu, fašismu a nacismu nezměnily. Jde stále o ovládání lidí.

L. Severa 10.8.2019 10:28

Vyšší daň z prázdného bytu ?

Komunisté kdysi vymysleli poplatek za větší výměru bytu a u nadměrného nucené vystěhování. Diskutující přede mnou(10,10) to napsal přesně-dobově : "Naše společnost si nyní musí snažit dát za cíl budovat společnost spravedlivou pro všechny občany."

K. Salajka 10.8.2019 10:26

Re: Ve chvíli

Slušný člověk po cizím majetku nesáhne, leda by si založil banku jako ECB. Nic jiného ty emise nekrytých peněz nejsou.

J. Pražák 10.8.2019 10:24

Re: Hloupý článek

Nechcete emigrovat do KLDR?

J. Pražák 10.8.2019 10:23

100% souhlas.

Neměli by hostinští podat stížnost k ústavnímu soudu? Sloužilo by to jako precedens i pro ostatní pachatele dobra.

K. Salajka 10.8.2019 10:22

Re: Ve chvíli

Naprostý souhlas. Komunismus od počátku razí teorii stejnou jako piráti. Vlastnictví vzniká tím, že se někomu sebere. Roztomilé je usnesení o krádeži provedené privatizací zpracované Vojtou Filipem.

Tím okradeným je asi všeholid zastoupený komanči.

M. Krčmář 10.8.2019 10:18

Takže dejme tomu kancelář kterékoli firmy,kam chodí zákazníci,je veřejným prostorem, jelikož tam mají přístup lidé? Jistěže není a vy půjdete do té kterou potřebujete,ale vyberete si tu,která se vám líbí,u restaurací je tomu taky tak. A k čemu toto vměšování se státu do věcí,do kterých mu nic není vede? Třeba k tomu,že i poslední nekuřáci u nás přemýšlí,že začnou hulit taky,neb když jdeme kouřit,sedí v lokále sami. Nehledě na města,kde když vyleze celá hospoda na ulici, dělá pochopitelně hluk a kouří, což obtěžuje obyvatelstvo. Co s tím,zakážeme hospody?

J. Kratochvíl 10.8.2019 10:18

Re: Ve chvíli

Za to když privatizovali kapitalisté a podnikatelé v 90.letech tak to jistě bylo v pořádku, to zlodějna nebyla. A podle vás jsou zase tyto zloději také komunisté, že jo !!!!

K. Salajka 10.8.2019 10:17

Re: Ve chvíli

Všichni si napřed zaplatili nějakého českého ouřadu a pak si firmu koupili buď z jejího vlastního kapitálu nebo z dotací od EU.

Coop po dokončení likvidace vesnických prodejen požaduje dotace od obcí. Ty se klidně mohly dát místním hned na začátku.

Není Žabka polská ?

S tím placením to známe - pobídky na tvorbu pracovních míst, načež následuje dovoz cizinců přes agenturu.

J. Kratochvíl 10.8.2019 10:14

Souhlasím

s vaším pohledem na problém

J. Kratochvíl 10.8.2019 10:10

Hloupý článek

který donekonečna obhajuje nějakou svobodu.

Mnohem větší hodnota než svoboda pro jednotlivce je hodnota spravedlnosti pro jednotlivé členy společnosti. Spravedlivou společnost nikdy nedosáhneme pomocí chamtivé neviditelné ruky trhu nebo maximalizací zisků a podobnými nástroji, kterými se chlubí naše demokratická společnost jako všeobecnými, pozitivními výdobytky. To dokázal vývoj uplynulých 30 let našeho demokratického vývoje. Naše společnost si nyní musí snažit dát za cíl budovat společnost spravedlivou pro všechny občany. To pochopitelně není jednoduchý cíl a asi není možné ho nikdy dosáhnout, ale cesta k němu by byla velice prospěšná pro všechny.

P. Lenc 10.8.2019 10:06

Re: Takže SVOBODA

Ano pane Tricku, ať se vám to líbí nebo ne.Co přijde po zákazu kouření? Zákaz masa? Pokusy už tady jsou.Co bude dál?Vy, co máte socialisticko nacisticky vypatlané hlavy to zajisté uvítáte.Jenom dejte pozor,každá revoluce, i tato plíživá žere vlastní děti.

M. Krčmář 10.8.2019 10:01

Správná připomínka,jen se mi zdá, že zdejší debata je spíše ideologická než ekonomická. PS: U nás na vsi začal developer s výstavbou asi šedesáti apartmánů, takže zde vznikne další "mrtvé" město, kteréžto krom nákladů nepřinese obci vůbec nic.

M. Pecina 10.8.2019 9:57

Motání hrušek s jabkama

Restaurace není soukromý prostor prostě proto že tam chodí veřejnost. Majitel zcela SVOBODNĚ rozhodl, že ve svém soukromém prostoru bude provozovat službu pro veřejnost, která je z dobrých důvodů různě omezována státem (tedy veřejností) z důvodů hygienických, požárních...

Kdyby se majitel rozhodl, že ve svém soukromém prostoru bude nappříklad plést košíky, může si tam dělat co chce, třeba i kouřit a stát mu do toho mluvit nijak nebude.

L. Novák 10.8.2019 9:51

Re: Typický zmatek

Já radši zvolím Valentu, u něhož očekávám finanční gramotnost, než zloděje z vašeho socialistického kmene, kteří jdou s holou prdelí zbohatnout do politiky lákáním blbců na nesplnitelné sliby.

"...V roce 2004 byl obviněn z toho, že jakožto jeden ze spolumajitelů fotbalového klubu 1. FC Synot naváděl sportovního ředitele klubu Jaroslava Hastíka k trestnému činu podplácení. Za účast v korupční aféře byl potrestán v disciplinárním řízení zákazem činnosti ve fotbale na dva roky a pokutou 100 000 Kč. Soud mu za trestný čin uložil pokutu ve výši 350 000 Kč a čtyřměsíční podmíněný trest. ..."

L. Novák 10.8.2019 9:41

Re: ... zisk na úkor společnosti...

Přesně. Komunisti se vždy prozradí podobnými frázemi...

L. Novák 10.8.2019 9:40

Re: Ve chvíli

Když vyvlastnění provozovali komunisti, byla to bezpříkladná zlodějna i ve světovém měřítku. No a dnes se derou k moci komunisti zase - jenom si jinak říkají.

J. Brožek 10.8.2019 9:36

Re: Ve chvíli

Víte co to je poptávka a nabídka? Když bude tolik špičkových sportovců, že nebude zájem, tak je nikdo platit nebude. Jenže ono jich je jak šafránu a proto jsou tak placeni.

Takový Federer se prostě narodí jeden za 30 let na celém světě. Nezáviďte a zkuste se dostat na takovou úroveň jako on.

L. Novák 10.8.2019 9:34

Re: Levičáci už by zase znárodňovali.

Jste vůl závislej na nikotinu a o mé krevní skupině víte kulový... :-P

J. Brožek 10.8.2019 9:34

Re: Ve chvíli

Protože si je koupily a zaplatily. Stejně jako britské (Tesco, Penny) nebo holandské (Ahold-Albert) nebo italské (Coop) nebo taky české (Žabka a další).

L. Novák 10.8.2019 9:32

Re: proč českou obchodní síť ovládají německé firmy

Tak si nějakou kupte, a můžete nám ukázat, jak se ta vaše, česká, bude chovat jinak... :-P

J. Brožek 10.8.2019 9:31

Re:

No, stačí si přečíst větu "zisk dosahují na úkor společnosti". Kdo musel dělat státnici z marxismu-leninismu tak to vidí naprosto jasně.

A. Trick 10.8.2019 9:30

Takže SVOBODA

je především SVOBODA hulení.

K. Salajka 10.8.2019 9:21

Re: Typický zmatek

Za nebožtíka Luxe tomu nebylo jinak. Nejde o nátlak jde o politiku. I když mám jasnou většinou, měl bych si počínat tak, abych neztratil koaliční potenciál.

K. Salajka 10.8.2019 9:18

Re: Ve chvíli

Nevysvětlil jste mi, proč českou obchodní síť ovládají německé firmy, přesněji jaký z toho máme prospěch my spotřebitelé.

K. Salajka 10.8.2019 9:07

Re: Ve chvíli

Vyvlastnění krádež není, pokud je provedeno podle pravidel a za náhradu /i dnes je možné ve veřejném zájmu/.

Od vzniku ČSR probíhala pozemková reforma, která narovnala vlastnické poměry a umožnila vznik menších hospodářství. Po válce tato hospodářství již nebyla efektivní -zejména pro povinně normované výkupní ceny. V současnosti EU nedělá nic jiného než vytváří umělé překážky pro hospodaření na lokální úrovni, protože jen tak můžou agropodniky dosahovat svých zisků.

Fakt, že v Argentině všechna půda zůstala v rukou velkých latifundistů, byl důležitou příčinou opakovaných krizí této země s obrovským potenciálem.

Z. Lapil 10.8.2019 9:01

Re: Ve chvíli

Těm nejchudším se v posledních letech docela raketově zvýšila minimální mzda. Jestli ona část růstu potravin nebude způsobena tím, že chudí tak mají víc peněz.

Přitom pozor: "supermarkety" nejsou nějaký deus ex machina, supermarkety jsou (i) ti brigádníci, co rovnají zboží do regálů a ti Ukrajinci, co ty regály montují. Ti TAKÉ chtějí víc peněz.

A. Hrbek 10.8.2019 9:01

Re: Typický zmatek

Vládu schvalují občany demokraticky zvolení poslanci a mají možnost ji kdykoliv odvolat. Bohužel občané nemají zatím přímou možnost poslance, který nezastupuje jejich zájmy, odvolat.

A je jejich zodpovědností, koho jako zastupitele do zastupitelských orgánů zvolí. Například jako senátora krále hazardu, finančního oligarchu, vlastníka médií, daňového rezidenta v Monaku, pro korupci odsouzeného Ivo Valentu.

Z. Lapil 10.8.2019 8:56

Re: Ve chvíli

Ve chvíli, kdy bude jezdit hromadná doprava tak, že se každý za peníze, které má, dostane kdykoliv a kamkoliv potřebuje, ať si každý pořídí aut, kolik potřebuje. Do té doby ať auto půjčuje komukoliv, na koho stát ukáže.

Trochu nesmysl, ne?