2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 17.5.2008 10:48

Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Jó, lidi jsou různé a jiné! Jsou  ještě i svině a potom taky "hrad" Ovšem ten tvoří zvláštní kategorii sviní! (Y)

Eva D. 17.5.2008 17:44

Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Vy jste  .... Ani  hyena a s v i n ě  si nezaslouží být k Vám přirovnány...

slava 17.5.2008 11:49

Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Měl jsem pochyby, už nemám. Tyhle bláboly z božurek MZ musíte obměnovat trochu tvůrčím způsobem. Vaší PR imaginární manželce se jistě započítává do stropu všechno, že. A vrací jí to Cikrt osobně s kytickí růží.

horduch 17.5.2008 6:43

Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

osobně považuji za největšího gaunera člověka ,který  tvrdí ,že se všichni budeme mít dobře bez ekonomicky výnosné činnosti/práce/,toto platí jen pro pár vysraných jedinců jako je Paroubek ,profitujících na blbosti ostatních

JanB 17.5.2008 8:27

Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Již vidím mé rodiče, důchodce, jak oni souhlasí s Paroubkem. Ani náhodou, oba pracovali ještě hezkých pár let poté, co odešli do důchodu, protože nebyli líní něco dělat. Otec, kterému Paroubek silně připomíná Klementa Gottwalda, s ním rozhodně v ničem nikdy souhlasit nebude. Matka Klému moc nezažila, ale Paroubek opravdu nepatří k jejím oblíbeným politikům.

Kovaný 17.5.2008 9:04

Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Dost dobře nechápu postoje výše publikovaných pánů seniorů. obhajují neobhajitelné - poplatky u lékaře i pro seniory a kojence, nízká reálná výše stávajících důchodů a na druhé straně neskutečná servilnost vůči nejbohatšímu důchodci (a také nejdražšímu¨tuneldědkovi Klausovi. Vždyť sociální demokracie ochraňuje nás, chudé zu nejchudších a proto jí máme házet klacky pod nohy? Ano, podporuji a budu podporovat jak Paroubka tak MUDr. Ratha, neboť poukazují na nepoctivé praktiky podvodem a korupcí ustavené vlády  ODS a jejího trapného prezidenta.  A směji se tomu pánovi, který si myslí, že mu někdo něco při dovršení

5 tis. hranice něco vrátí. Houby s octem pane! Důchodci z celé země spojte se!

kocka ema 17.5.2008 9:46

Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Gross je take "chudy z nejchudsich?????????

jirka.s. 17.5.2008 10:44

Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Nač ty dlouhé litánie, soudruhu "kovaný"? Stačilo napsat ten svůj nomen omen nick a hned za něj;-€.

Witch 17.5.2008 15:27

Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Pane Kovaný, lidská paměť je, jak vidno, krátká. Když Nečas na podzim 2006 převzal ministerstvo, měly se dát šílené odměny papalášům a v kase chyběly miliardy na rok 2007. Včetně připravených reforem. Pokud to nevíte, tak VŠECHNY organizace, všetně charit a svazů postižených, poradny atd, zkrátka každý, kdo Vám může pomoci, dostává platy z MPSV. Pokud něco nějaký manažer vyšaší od sponzorů, může lidem přidat(když s tím sponzor souhlasí) nebo se do odměn aspoň 3-5 stovek ZA ROK rozdělí plat někoho nemocného. Takže k roku 2007: Pokud by se peníze daly všem jako vždycky, žily by VEŠKERÉ organizace pouze do října 2007. Na zbytek nebyly peníze. Tak to stát hodil krajům, ať  to rozhodnou sami. Dal na platy jen organizacím s celostátními projekty. Třeba neslyšící mají celostátně udělané projekty poraden a podobně.

To, samozřejmě, při zadávání projektů, nikdo nemohl předem tušit. Takže se nedivte, že někde skončily i takové projekty, jako denní stacionáře pro postižené a podobně. Ano, zároveň naběhly PnP, skvělé zvýšení pro důchodce. Děti s velkým postižením mají stejně jako předtím,  protože se něco jiného rušilo.

Zdálo by se, že i dědečkárny dííky PnP mohly dobře přežít. Omyl,  bezmocnosti se dřív dávaly velmi málo, takže leckdo s chodítkem neměl nárok ani na 485 SOCDEMÁCKÝCH korun. Samozřejmě, všichni houfně zažádali o PnP, ústavům šlo o přežití, sponzoři  žádní. S tisícovkami žádostí na stole  se revizní lékaři zvedli a zdrhli. Tím se leccos zdrželo ještě víc. Situace se po republice konsolidovala až ke konci roku 2007.

Pozor ale, vážený pane, podle nového zákona SOCDEMÁKY připraveného, jsme povinni mít v sociálních službách lidi přesně vzdělané. Zavedli se pracovníci v sociální péči, za které NEJSOU uznané kvalifikované ošetřovatelky(na pracovnici stačí kurz, na ošku je zdrávka). Ty klesly s platem podle nového zařazení - a kdo mohl, utekl.

Pokračování za pár minut;-)

Witch 17.5.2008 15:47

Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

pokračuji- V lednu 2008 naskočily poplatky zdravotnické. Lidé v ústavech neměli statut sociálně potřebných, protože asi nevíte, že lidé s nízkým příjmem byli přijímáni s nižší úhradou, předepsanou  z kraje. Takže namohli dostat ani příspěvek na bydlení, nic. Mohla bych tvrdit, že na část obyvatel doplácíte všichni 3-6 stovek měsíčně, ale není to pravda. Břemeno "neuhrazena" zůstává dál na jednotlivých ústavech. Pokud ho neuhradí rodina. Stát to pouze eviduje, nic víc.

Takže z toho vyplývá, že i lidé v ústavech platí naprosto všechno - a Nečas okamžitě v únoru nechal rozeslat dotazníky do organizací, jak to s příjmy vypadá. Na zíkladě toho teď dělá návrhy do vlády. Nedá seniorům 6000 Škromachovného, ale zvýší, a to pozor, o 470,- Kč ZÁKLADNÍ výměru všem důchodcům. Procentní se počítá podle jejich výdělků a odpracovaných let. Takže ti nejchudší, kterým se v lednu přidaly necelé dvě stovky valorizací, nebudou v srpnu znevýhodněni tím, že i předtím brali málo. Na tohle socdemáci nepřišli, ačkoliv hlásají sociální cítění jak Brno.

Ano, Julínkovné mnoha lidem zamotalo hlavy, ale nelze to směšovat s Nečasovými zákroky. Naopak vidím v tomto ministrovi jednoho z mála schopných lidí, na které měly naše vlády štěstí během všech střídání. To, že je kontrola PnP a peníze se nevyplácejí při MĚSÍČNÍM pobytu ve zdr.zařízení, je logické a správné. Nejsou nakoupeny služby, které má automaticky v potřebném rozsahu poskytnout Julínkův rezort.

Chybí mi  v celkové koncepci také rychlá nabídka profíků všech pojišťoven, že by za nějaké připojištění pomohli lidem platit nemocnice a podobně. Nějak to svoje "vše pro naše klienty" všichni ti sympatičtí holoubkové zatraceně flákají.

Doufám, že již místo pouhého tendenčního nadávání máte jakous takous orientaci v problematice. Přeji hezký den.

jirka.s. 17.5.2008 17:09

Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

No, pravděpodobně jste právě teď rozsypala těm sviním úplně zbytečně spoustu perel! Například takový slava je ochoten dokonce prohlásit, že pan malstoka má pouze imaginární manželku! Bůh suď, co s nimi! :-/

Witch 17.5.2008 17:23

Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Možná rozsypala, možná ne. Jak tak koukám, každý má načteno a naposloucháno obecných blábolů ažaž. Není vždycky jejich vinou, že vidí jen jako s klapkami. To je dlouhodobý účel všech manipulantů. A lidé na manipulaci byli zvyklí, bohužel.

Co tady říkám jsou nejen věci z praxe, ale také hledisko lidí, kteří ODS jako takovou nemusejí, ale v branži dělají a vědí, co potřebujeme. AQť se to komu líbí nebo ne, bohužel je nutné, aby stávající směr a tím i vláda vydrželi ještě jedno období. Jinak to kdokoliv další zase pošle do háje ne, že budeme pro Evropu jakýsi Balkán, ale staneme se ještě větším bordelem na kolečkách, než si kdo dovede představit.

On mne teď asi leckdo ukřičí, ale obecná zkušenost ze světa zní: sociální systém se usazuje nejméně osm až deset let. Socdemáci tu trochu práce, která se udělala, přerušili. Teď se začalo znova a Nečas si nedělá legraci, když říká, že ty všechny reformy děláme na poslední chvíli. Nový systém  vychytává chyby a opět počítá tu dobu od začátku. Když se to zavede, tak jsme za vodou a potom už můžeme mít třeba třešňový břichabol, ale v zájmu nás všech je teď nechat dělat schopného chlapa jeho práci.

Takže se o mé perly nebojte. Byly nutné, aby tahle debata nebyla jen samý výkřik do tmy, neúčelná a neplodná.

jirka.s. 18.5.2008 9:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Buďte ujištěna, že já se o ty Vaše "perly" rozhodně  nebojím a díky Vám za ně !R^

Pejzlerka 17.5.2008 17:30

Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Witch,  mýlíte  se,  důchody se  v  srpnu  zvýší  kvůli  nečekaně  rostoucí  inflaci. Týká  se to všech penzistú,  nejenom  lidí  v  ústavech,  nakonec  to  takto bylo  zdůvodněno. K  článku  samotnému,  autor  uboze  a  demagogicky  snižuje  úlohu  odborů  v  dnešním  světě, jako kdyby  přestaly  existovat  mamutí  koncerny a  v nich  stamiliony  pracujících  lidí, podle  něj  se  snad rozrůstají  jedině provozovny  vesnických  ševců,a co  odbory  ve  školství,  v  dopravě,  ve  zdravotnictví.   Viz  současnou vlnu  stávek  ve  Francii a  starosti  našeho ministra  Lišky.  A    "montovat" do  toho všeho  proslulý  případ  amerického  Hoffy,  je od  p.  Kalvacha  úplná  pitomost. Svoji  politickou  orientaci  budou  mít možnost  naši  senioři  ukázat při  příštích  parl. volbách,  budou  to poučení  voliči a   vůbec není  vyloučeno,  že  se, jistě  k  velké  radosti  blankytně  modrého p.  Kalvacha, většinou dohodnou  s  Topolánkem,  Jůlínkem i  Nečasem.  Přeji  dobrý  večer s  českou  televizí!

Eva D. 17.5.2008 17:56

Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Odbory, alespoň ve školách, jsou pro ty, kteří patří k těm horším kantorům. Vedeny jsou většinou bývalými členy ZO KSČ, těmi , kteří tenkrát probírali u kafe a chlebíčků spolu s dalšími soudruhy hned po napsání zkoušek, které dítě tedy přijmout na SŠ a které ne, protože rodiče chodí do kostela, např. Mnohé děti naopak zkoušky neudělaly, přesto byly  přijaty, protože byly synovci či neteřemi někoho vlivného . Tak tihle odboráři pro mě nebudou niky důvěryhodní, sorry!

Nevím, kolik konkrétně % to v celkově spíš levicových sborech škol dělá, u nás je členů tak cca 30% a klesá to.

Hrad 17.5.2008 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Co, pánové stárnou?A co se týká těch přijímacích zkoušek..... proč ředitelé tak zavyli, když se objevil požadavek prokazování majetku? Historie se opakuje v masce z předcházejícího výstupu, že hru nejde snadno rozeznat. Dnes se musí jednat o značné "prachy". To nejsou jen přijímačky, ale také protěžování nějaké firmy při opravě školy, která "usype" jak straně(věšinou ODS-má většinu, ale i jiné), tak také na konto "manžera výskytu". Doporučuji pojat ihned podezření, když nějaký říďa se označí za "manažera".

jirka.s. 18.5.2008 9:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Rozkošné, když něco takového jako ty, zřícenino, probírá téma "přijímací zkoušky". Vždyť tebe přece do těch Černovic přijmuli bez jakékoliv zkoušky hned na první pohled! ;-D

Hrad 18.5.2008 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Tak se ti přiznám, že do těch Černovic zase pojedu. Kámoš mi sdělil, že u nich začala růst "kačenka česká" a tu já rád. A zatím nejsem přijatý, třebaže o to moc stojím, do místního ústavu sociání péče. Krajina kolem Pelhřimova je opravdu lákavá. Ale to jsem odbočil. Ty zřejmě patříš mezi ty "skvělé" duchy, kteří na otázku proč blijí odpovídají. "Nemám čas se s tím sr.t". Co vypustíš se svých úst - perla. Na NP napsan perla. Dne již náhrdelník.   

Vodička- sapér 17.5.2008 19:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Evo D., máte  pravdu,   hodně  členů  současné  vládní  garnitury  získalo  vzdělání  a  tituly  v minulém  režimu,  jak  jinak,  jako  děti,  synovci a neteře  někoho  vlivného. Zkoušky  asi neudělali a  přece  byli  přijati. Možná, třeba  min.  Nečas,  jeho  tatínek , důstojník čsl.  armády,  patrně  do do kostela  moc  nechodil,  proto se  určitě současný  místopř.  vlády dostal  na  studie  úplně  automaticky. Sorry,  proberte  si toto  všechno,  s  Vámi    podobnými  filozofy (Jirka  s.a  další),  u  hambugrů  a  Coca  Coly!

jirka.s. 18.5.2008 10:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

"Zkoušky  asi neudělali a  přece  byli  přijati." Zřejmě máš, soudruhu, velice důvěryhodný zdroj informací o průběhu přijímací zkoušky  pana Nečase na vysokou školu! Když pominu tu naprosto nepravděpodobnou možnost, že bys v té komisi seděl ty sám osobně,  dokonce i za komoušů museli - kromě zavostálka a podobných - prokazovat vysokoškolští učitelé jistou dávku inteligence, tož se nám pochlub, který z tvých strejčků, ideologických tajemníků OV KSČ, ovlivnil přijetí právě pana Nečase! Z tvého kategorického prohlášení přece jasně vyplývá, že musíš mít ty informace asi z první ruky! ;-P

Witch 17.5.2008 20:09

Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Nemýlím se, jen jsem to blbě napsala hned za sebe, takže to opravdu logicky splynulo. To jak mne honily ty znaky;-). Těch 470,- bude díky inflaci, ale Nečas jde do vlády s DALŠÍMI návrhy, které se týkají lidí (nejen seniorů, protože i postižení jsou důchodci).