2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Witch 18.5.2008 10:24

Re: Re: Re: Děkuji za dobrý článek

Vaše zkušenosti mne mrzí, všude asi ještě strach z ombudsmanova možného nákuku nedorazil. (To si pište, že se fofrem mění styly práce, když to hrozí!) trochu jsem to asi podala divně - ale DŮCHODOVÝ systém na rodině nestaví a stavět nebude. Jde o podporu zájmu rodiny o péči - teď třeba i díky příspěvku na péči. Samozřejmě, že je mi známo, že rodiče vychovají tucet dětí, ale sotva jedno se o ně postará. Jde o vytvoření společenského tlaku na snahu samotných lidí chovat se k sobě zase poněkud lidštěji. I dnes platí třeba vyživovací povinnost dětí k rodičům - a bude velmi zajímavé, až se toho  senioři chopí.  Na straně druhé by konečně mohli být podpořeni ti, pro které je samozřejmostí, že se o maminku nebo tatínka postarají a byli na tom dosud biti.

medvěd - senior 17.5.2008 21:47

Re: Děkuji za dobrý článek -souhlas myslící člověk se zajistí na stáří sám - jen nemyslící čeká pomoc od státu

celý problémje v tom, že mnozí lidé nemyslí včas na svou budoucnost ve stáří , prostě jen tak žijí, případně si užívajíé a najednou v seniorském věku jsou překvapení coje to potrefilo. mají malé penze - měli se včas postarat o své zajištění na stáří   lépe. Jsou osamoceni a nikdo o ně nejeví zájem - musí si položit otázku jak se chovali ke svým, dětem co jim  citově poskytli . I tady platí známé pořekadlo kdo nic nedá nic nedostane.   Takže vážení  budoucí senioři  chce to jen začít na stáří myslet a připravit se na něj. Kdo používá hlavu jen jako podstavec pro klobouk či čepici bude mít prostě smůlu a jeho nebohé děti s ním.        

Hrad 18.5.2008 3:14

Re: Re: Děkuji za dobrý článek -souhlas myslící člověk se zajistí na stáří sám - jen nemyslící čeká pomoc od státu

Kupujte si punčochy, bude jich nedostek. Krást v malém se musí pod maskou.  

Witch 18.5.2008 10:32

Re: Re: Děkuji za dobrý článek -souhlas myslící člověk se zajistí na stáří sám - jen nemyslící čeká pomoc od státu

Přesně tak. Je neuvěřitelné, jaké problémy "rozhádaná" rodina umí řešit. Kruté jsou záležitosti staré třeba 30 let, kdy maminka umírá, chce dětem předat VK a vyřídit staré spory smírem, protože co už na nich záleží, přičemž děti kolem šedesátky trucují, že přece byla hnusná, odstrčila je, když šli do krimu a podobně. Styděla se za ně, potvora, tak ať si to prý vyžere. Jo, vědět, že jim chce dát šestimístnou sumu, to by slintali! Bohužel k ní přijdou i tak, dědictvím. Maminka si totiž nepřeje, aby mediátor tuhle možnost zmínil. Mají přijít kvůli osobnímu smíření.;-(

doktor 17.5.2008 10:43

Vynikající úvaha!

Prosím, vy mladí, čtěte ten rozbor otázek, spjatých s životem seniorů u nás, opakovaně. To paktování se nějaké Rady seniorů se sociálními demokraty je ovšem logický nesmysl.

Saul 17.5.2008 10:37

Dobrý článek

Dík, autore, mluvíte i za mne - důchodce, nerestituenta, přesto žijícího docela slušně.

čtenář zdrojů 17.5.2008 9:50

bláboly autora i modro-důchodců

Jako obvykle se skutečnost překroutila tak, aby se mohlo nadávat na Parpoubka. Takže skutečnost je takováto: Rada seniorů je organizace zastupující asi 300 tisíc důchodců. Není to tedy žádný svaz, pod který patří všichni důchodci v ČR, kterých je zhruba 2 miliony. Místní pravicoví důchodci si mohou tedy podporovat koho chtějí. Mohou klidně vlézt Topolánkovi análem až do krku - je to jejich svobodná vůle. Na druhou stranu by místní "Psí svaz modráckých důchodců" mohl respektovat právo jiných organizací seniorů jednat s kým se jim zachce, a nerozčilovat se nad tím, že se někdo s někým na něčem dohodl.

Karel H. 17.5.2008 10:56

Re: bláboly autora i modro-důchodců

R^

jirka.s. 17.5.2008 10:58

Re: bláboly autora i modro-důchodců

No, když tě tak šejno-lejno, tady čtu, tož  mne přepadá kacířská myšlenka, že by to snad měl ten Bufo bufo s falmerem tady na chvíli přece jenom vyhrát! Za tu srandu, co bych si užil, až ti budou znárodňovat ten tvůj desetidolarový sekáč, by to i stálo! http://www.mccallpattern.com/list/dresses/page-1

http://www.justice.cz/xqw/xervlet/insl/report?sysinf.vypis.CEK=293305&sysinf.vypis.rozsah=aktualni&sysinf.@typ=transformace&sysinf.@strana=report&sysinf.vypis.typ=XHTML&sysinf.vypis.klic=b016fbac60503c5bec0d3bae4bd4f6de&sysinf.spis.@oddil=C&sysinf.spis.@vlozka=7503&sysinf.spis.@soud=M%ECstsk%FDm%20soudem%20v%20Praze&sysinf.platnost=16.05.2008

BTW: A už ti strejček jetelový jenerál dovoluje nakupovat za víc než 1000 doláčů? ;-P

Hrad 18.5.2008 11:01

Re: Re: bláboly autora i modro-důchodců

Irko,to máš jako součást životního příběhu?Já mám takový pocit, že v době semínkového generála jsi byl pro svého tatínka pouhou povzbuzující myšlenkou. Ten jistě  dobrý muž pochopitelně nemůže za to, co z toho malého tajemství nakonec vyrostlo. Nebo se mýlím? Co ty všechno nesplácáš dohromady. Jako ten malý chlapeček hrající si na písku odpovídá policajtovi na otázku:  Co děláš? Míchám ho..o s pískem. A co z toho bude, doufám že ne policajt, říká ten dobrý muž. Nebojte se pane stržmistře, říká chlapeček, na vás mám málo hov.n. Takže Irko, s tebou nejraději o exkrementech. Tam si skutečný borec.   

jirka.s. 18.5.2008 13:05

Re: Re: Re: bláboly autora i modro-důchodců

Asi takhle, zřícenino! Ač je šejnolejno politický ignorant (velkopodnikatel obdivovatelem Bufa bufa), rozhodně ho nemohu obvinit, že by byl snad takový pitomý exot jako jsi ty! Poučovat tě o tom, že je neslušné kydat do hovoru dvěma dospělým, tě samozřejmě nebudu! Stejně bys to za pět minut zapomněl?

BTW: Před soudruhem jetelovým jenerálem jsem dokonce musel jednou coby ucho před brněnským rohlíkem sklapnout kufry. A teď si po sobě zkus přečíst znovu ten svůj blaf! Schválně, co to s tebou provede! ;-P

alena 17.5.2008 16:59

Re: bláboly autora i modro-důchodců

Dobré!!!R^

Kolombo 17.5.2008 18:08

Re: bláboly autora i modro-důchodců

Tak si, čtenáři, se svou smečkou socanů živte svoje levé důchodce sdružené v Radě seniorů, a na "Psí svaz modráckých důchodců" se s klidem vykašlete! Vy, socani, chcete věechno řešit kolektivisticky a násilím. Udělejte si, co chcete a nechte tuto možnost i druhým. Samozřejmě i s rizikem, že to vám nebo těm druhým nevyjde. Vy tušíte, že to nejspíš nevyjde vám, proto chcete být "zajištěni" právě těmi modrými psy, kterým v jednom kuse spíláte. Co to má být, ta vaše "solidarita"? Něco na způsob "když mně nebudeš mít rád / nedáš mi peníze - socan jiné než poněžní vyjádření lásky ani nezná/ tak ti rozbiju hubu. Děkuji, nechci. Asi čtu "jiné zdroje".

čtenář zdrojů 17.5.2008 20:59

milý modrý Kolombo

Ono to jaksi nejde, abych ze svého dost vysokého příjmu a tedy i vysokého sociálního pojištění živil jen levicové důchodce. Musím živit i Vás důchodce pravicové. Ale mě to nevadí.

A jinak si po sobě přečtěte, co jste mi napsal. Napsal jste totiž v podstatě to samé, co já. Tedy, že důchodci se mohou organizovat jak chtějí a scházet se s kým chtějí. Tak v čem máte problém? Nebo snad chcete jiným seniorským organizacím zakazovat, aby se scházeli s někým, koho nemáte rád Vy? Že byste zrovna Vy trpěl kolektivismem a násilnickými sklony?;-P

Fafa 18.5.2008 3:28

Ctenari:

Rada seniorů České republiky tak disponuje reprezentativní mírou suverenity k výkonu vyjednávacích, konzultativních, dohadovacích, informačních, iniciativních, kontrolních, mezigeneračně sjednocujících a poradních funkcí.

Ctenari, schazet a oraganizovat se jiste muzou, jak chteji. Ale ta nahore citovane veta je z jejich stranek a je ponekud drza, nemyslite.

čtenář zdrojů 18.5.2008 10:46

Fafo

samozřejmě, že tato Rada disponuje reprezentativní mírou suverenity. Ale pouze k výkonu vyjednávání za ty, které tato Rada reprezentuje. Takže znovu opakuji, že pokud nejste členem těch organizací, které tato Rada zastupuje, může Vám být jejich jednání zcela ukradené.

KUK 17.5.2008 9:07

To meli jit pokleknouk na kolena pred Topolankem a prosit o shovivavost a milost ??

Rekl bych ze slovutny lekar by mel znat politickou situaci a vedet co v teto anabazi , podvodu ODS jde.

Mel by tusit ze by se jim modrasci vysmali ,nadali do prestrojenych komousu, socialnich parazitu.Jako to udelal Topol na tripartite?

Copak autor veri ve slusnost nejake pravicove strany ????

A zde na NP by tlupy nejemnych pisalku psali at se rozpusti a radsi stanou bilogickym odpadem , dobrym na recyklaci na biopalivo.

A to maji verit nejake nove Smlouve s ODS, takove navody uz nikdo  nebere vazne...

jirka.s. 17.5.2008 10:28

Re: To meli jit pokleknouk na kolena pred Topolankem a prosit o shovivavost a milost ??

A co by se teprve asi tak stalo, kdyby ty tlupy pisálků dokonce psaly, to by byl teprve mazec, co?

BTW: Cestyna sein deine gróze kobyl, he? ;-)

Kobylka Lajda 18.5.2008 7:39

Re: To meli jit pokleknouk na kolena pred Topolankem a prosit o shovivavost a milost ??

KUKu, ty troubo, a myslíš, že ČSSD bude při eventuálním novém vládnutí moci dělat něco jiného než zavádět reformy? Všichni víme, že současný stav je neudržitelný, tak věř svým prázdným mozkem, v němž rotuje a šrotuje pouze šnek z vozu KUKA na komunální odpad, že to ta pochybná rada staříků a ČSSD napraví!! Hahahaha! Je to celosvětový problém, jenže Tvé myšlení není na tak rozsáhlá;-D témata stavěné!!!;-D;-D;-D

Já osobně neznám slušnou levicovou stranu. Ahoj Kuka vozíku a nasbírej ve 4.cenové hodně odpadu!!!Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)

marek 17.5.2008 8:52

jsem nečlen Roh i svazu důchodců

AŤ se všichni starají o sebe -což asi všichni tito akčníci činí-ale nemluví mým jménem.

KUK 17.5.2008 9:10

Re: jsem nečlen Roh i svazu důchodců

Doufam ze az se jim podari v dalsim obdobi neco vydobit tak to odmitnes.....

A naved svoje deti az budou nemocne at vrati nemocenskou za prvni tri dny , protze to vysoudili komuniste a neptali se te !!!!!!

jirka.s. 17.5.2008 10:23

Re: Re: jsem nečlen Roh i svazu důchodců

Tož, rudý podnikateli, buď ujištěn, že pokud to vydobidou, tak já se toho zcela určitě zřeknu! Ale docela by mne zajímalo, co asi taková níže uvedená slezina může tak vydobít !

1. Asociace důchodců odborářů při ČMKOS 2. Svaz důchodců České republiky 3. Český svaz bojovníků za svobodu 4. Odborové sdružení Čech, Moravy, Slezska 5. Jednotný svaz pracovníků ve zdravotnictví 6. UNIE senior Odborového sdružení nakladatelství, vydavatelství a knižního obchodu 7. Svaz diabetiků České republiky 8. Klub novinářů seniorů SN ČR 9. Sdružení pro rehabilitaci osob po cévních mozkových příhodách, o.s. 10. Koordinační centrum organizací seniorů a zdravotně postižených Ostrava 11. Sdružení obrany spotřebitelů České republiky 12. Český svaz žen

janoryna 17.5.2008 16:51

Re: Re: Re: jsem nečlen Roh i svazu důchodců a zapmněl jsi

zemědělskou unii, svaz podnikatelů, advokátní komoru, federaci lokomotivních čet a mladé konzervativce !

Kolombo 17.5.2008 18:13

Re: Re: jsem nečlen Roh i svazu důchodců

Já bych spíš ocenil zrušení povinnosti na nemocenskou si platit. Tento "výdobytek" si komunisti mohou strčit někam...

senior 17.5.2008 7:18

Dotaz pro seniory

Prosím, sdělte mi, zda mi něco neuteklo (nebo to pošťačka zabordelařila, což je v poslední době více než obvyklé).Vy jste někdo dostali dotaz od slovutné Rady seniorů,zda může hovořit Vašim jménem? A vůbec,dal jste někdo někomu "hlas",= souhlas s tím, aby Vás zastupoval?. Nebo mi někde uteklo, že p. Paroubek řval, aby bylo nějaké extra seniorské referendum ? Pokud někdo tuto informaci máte, sdělte to i ostatním, prosím.Díky za ochotu.

čtenář zdrojů 17.5.2008 9:56

Re: Dotaz pro seniory

neuteklo Vám vůbe nic, protože jako nečlena Rady důchodců se Vás dohoda této Rady s ČSSD vůbec netýká. Vy se můžete jít klidně dohodnout sám s Topolánkem, Čunkem, Bursíkem nebo Filipem na čemkoli. Je to Vaše svobodná vůle.

jirka.s. 17.5.2008 10:40

Re: Dotaz pro seniory

Milý seniore! Tzv. Rada seniorů se skládá z 12 poněkud obskurních členů:

1. Asociace důchodců odborářů při ČMKOS 2. Svaz důchodců České republiky 3. Český svaz bojovníků za svobodu 4. Odborové sdružení Čech, Moravy, Slezska 5. Jednotný svaz pracovníků ve zdravotnictví 6. UNIE senior Odborového sdružení nakladatelství, vydavatelství a knižního obchodu 7. Svaz diabetiků České republiky 8. Klub novinářů seniorů SN ČR 9. Sdružení pro rehabilitaci osob po cévních mozkových příhodách, o.s. 10. Koordinační centrum organizací seniorů a zdravotně postižených Ostrava 11. Sdružení obrany spotřebitelů České republiky 12. Český svaz žen

Jsem přesvědčen, že nebudete členem ani jedné z nich, na rozdíl od "čtenáře zdrojů" alias šejny-lejna, který je evidentně členem toho devátého sdružení! Zřejmě už dlouho! Protože být takovým zazobaným "podnikatelem" s desetidolarovým sekáčem a nebát se, že mu to Bufo bufo s Falmerem znárodní, no nevím nevím! http://www.mccallpattern.com/list/dresses/page-1

čtenář zdrojů 17.5.2008 10:52

seniore

jirka s. o komentář výše potvrdil poněkud podrobněji, zdlouhavě to, co jsem Vám já napsal pár větami. On totiž jirka s.  trpí "syndromem Doležal". Bohumil Doležal je jakousi úchylkou nucen vysvětlovat na Psu věty Paroubka, no a jirka s. je zas nucen vysvětlovat věty moje. ;-D

jirka.s. 17.5.2008 11:05

Re: seniore

Nikoliv, šejno lejno, jirka.s. se snaží jenom poukázat na tu tvou schízu! Takový velepodnikatel a zároveň obdivovatel Bufa bufa, to nemůže být jiná diagnóza! ;-D

malstoka 17.5.2008 6:39

Prohlašuji

že jsem sedmdesátiletý senior a nechci být spojová se seniory, kteří patří do stáda příznivců Paroubka. Jsem šťasten, že jsem se dožil svobody  a i má penze mi stačí ke slušnému žití. Jsem rád, že děti mohou studovat bez kádrových posudků a cestování do zahraničí není podmiňována svolením policejních otrgánů a devizovým příslibem. Chápu bývalé vedoucí pracovníky, náměstky a ředitele podniků, kteří tyto koryta dostali jako odměnu posluhování komunistické straně aniž by měli k takové práci vzdělání či jiné odborné předpoklady. Čas trhl oponou a je to tak dobře.