2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ypsilon 17.5.2008 7:24

Re: Prohlašuji

Zřejmě pro Vás čas oponou trhnul právě včas. Penzička slušná, copak jste asi dělal před r. 89? A cestovat se teď může volně, hezky se to sešlo, co?

ceskej Honza 17.5.2008 8:28

Re: Re: Prohlašuji

Malstoka to napsal presne správne!  Existuje mylná predstava, ze vsichni seniori jsou levicáci a blbci. Mozná je jich vetsina zparchantelcú, co se za komunistického hnusu váleli a brali peníze. Taky jsou mezi nimi ale soudní a slusní lidé, kterí si vází svobody a práve toho volného cestování a  "trhnutí oponou" byl pro ne ten nejúzasnejsí zivotní zázitek. ;-)

Ypsilon 17.5.2008 8:42

Re: Re: Re: Prohlašuji

Pro jednoho mého postršího známého asi bylo "trhnutí oponou" skutečně vysněným zážitkem, užil si své. Dneska je mu ta svoboda a volné cestování na dvě věci...Je rád, že zaplatí byt , léky a nějaké jídlo...Všichni nerestituovali....

ceskej Honza 17.5.2008 12:20

Re: Re: Re: Re: Prohlašuji

Za komancú se duchodci rozhodne lépe nemeli. Na byt se dosahlo snáze. Zato bylo drahé jídlo. 

A léky, pokud nemáte na mysli acylpirin a penicilin, si lidé scháneli za vyvexlované devize z ciziny. Dnesní duchodce si s prehledem usetrí na týdenní zájezd do Chorvatska a to nemusel restituovat!  Uznávám, ze  normální duchodce urcite nemá zádnej blahobyt, glorifikovat  proto ale  bejvalej rezim, je propaganda a demagogie vcelku nebezpecná.

A jestli je nekomu svoboda a volné cestování na dve veci...    tak si to ani nezaslouzí.

A

Ypsilon 17.5.2008 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Prohlašuji

V 60. a 70. letech asi ne. Ale v 80 letech to pro důchodce bylo určitě lepší než teď.

Chtěl bych vidět pražského důchodce jak ze 7,5 tisíce důchodu ušetří na Chorvatsko.8-o

Witch 17.5.2008 15:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prohlašuji

No, jestli má ten Váš důchodce pouze příjem 7,5 tisíce, tak to tedy žádná sláva, moc se nesnažil vydělávat- to už spadá mezi dost nízké důchody. Nejnižší dělají přes 6,8. Asi taky nedělal nic jako "prduch" nebo se nechal zaměstnat "načerno", aniž si ukládal nebo platil sociálko. Už i tito lidé totiž důchodci jsou. Pokud je relativně zdravý, určitě by při troše chtění nějaký přivýdělek splašil, pokud je nemocný, málo pohyblivý, už má mít dávno vyřízený PnP a s věkem nad 80 let by aspoň ty dva tisíce mít mohl. Za ty lze nakoupit i obědy od pečovatelské služby, takže lze nějakých 9,5 tisíc hned počítat. Pokud Váš důchodce vydržel se životním partnerem až do jeho konce, má vdovský/vdovecký důchod, pokud bydlí ve větším bytě, než je 1+1, může vzít podnájemníka. Cesty tady vždycky jsou. Přinejhorším asi nevíte, že senior s Vámi popisovanou výší důchodu může mít také doplácen nájem bytu od sociálky , případně má nárok na další dávky. Na a to Vaše Chorvatsko... Nevěděla jsem, že pro pražské důchodce je povinná dovolená u moře. Já sama jsem ji nebyla schopna rodině zajistit ještě ani jednou... Inu, důchodci, ti se maj´! (Nemluvě o tom, že v mnoha krajích lidé dělají pouze za základní mzdu a s těmi 7,5 tisíci jsou šťastní jako blechy. Středoškolačky s rodinami, prosím.)

Ypsilon 17.5.2008 21:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prohlašuji

Ano, "nesnažil se moc vydělávat", on totiž v r.1970 vylítl se "škraloupem" z výzkumáku a byl rád za práci ve skladu...

S dovolenou v Chorvatsku jsem reagoval na příspěvek českého Honzy.

Jo v některých oblastech je práce málo a mizerně placené, s tím souhlasím, ale to nic nemění na tom, že dost důchodců je na tom blbě a hlavně "no future"

Witch 18.5.2008 12:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prohlašuji

S tím Chorvatskem jsem se překoukla. Já navíc znám dost lidí, bohužel, kteří teď křičí ohledně nezajištění od státu a hned v další větě se dozvíte, jak naspořili tisíce na byt děcku - když dělali načerno a ušetřili na pojistném oni i zaměstnavatel. Jistě jsou i takovíhle lidé, semletí dobou - ale pořád je šance na doplatek nájmu, PnP... To se dá žádat znovu a znovu, odvolání nemá smyslu.

Fafa 17.5.2008 15:14

Ypsilone:

a proc predpokladate, ze duchodce nema zadnou rodinu? Navic, prazsky duchodce mel velkou sanci ziskat do osobniho vlastnictvi byt, takze dnes ma sice duchod 7500 Kc, ale zrejme taky vlastni byt v cene nekolika milionu. 

Ypsilon 17.5.2008 19:22

Re: Ypsilone:

Já nic nepředpokládám, jde o rodinného známého. Bezdětný vdovec, bydlící v malém 1+1, bohužel u restituenta. Ten byt nezískal jako obecní byt coby  majitel Rudé knížky, bydlela tam snad jeho babička.

Fafa 18.5.2008 3:10

Ypsilone:

kolik jste Vasemu znamemu prispel na dovolenou u more Vy osobne, kdyz mate tak jasny pocit, ze by mu meli prispet danovi poplatnici?

Hawk 18.5.2008 3:41

Fafo:

 nedávejte mi do úst něco, co jsem neřekl. .Kde jsem psal, že mám pocit, že by mu na dovolenou měli přispět daňoví poplatníci? Ocitujte mi to, prosím. 

Já reagoval na větu z příspěvku o kousek výše  Dnesní duchodce si s prehledem usetrí na týdenní zájezd do Chorvatska a to nemusel restituovat! Reagoval jsem jednou větou:Chtěl bych vidět pražského důchodce jak ze 7,5 tisíce důchodu ušetří na Chorvatsko.Tečka.

Samozřejmě, že mu různě  pomáhám, je to pán, který se přátelil s mým tátou. Zájezd k moři by mu při jeho pohyblivosti už k ničemu nebyl, bohužel

Fafa 18.5.2008 5:17

Hawku:

Chtěl bych vidět pražského důchodce jak ze 7,5 tisíce důchodu ušetří na Chorvatsko.

Hawku, v kontextu debaty tahle veta (aspon mne) implicitna naznacovala. ze by bylo spravne, aby mu to duchod umoznil. Vite, mne v tehle debatach vadi, jak se porad operuje s myslenkou, ze duchodci si nemuzou dovolit tohle nebo tamhle to. Opravdu je a mela by byt statni penze jedinym zdrojem prijmu pro lidi na 65 let?  Naprosta vetsina z nich ma pratele, pribuzne etc Kdyby mu to zdravi umoznilo, tak treba Vami zminovany pan, by asi byl uz na dovolene v Chorvatsku prave diky Vam. Tak proc resit otazku, ze z duchodu by to asi neslo?    

Hrad 18.5.2008 8:52

Re: Hawku:

Jak si ušetří? Jednoduše. Obchází kontejnery a prodává prázdné láhve. Pak uspěšně restituuje nějaký "statek", který mu udržovali 50 let komanči, a vyrazí - no kam? Chorvatsko je pro socky.  

Ypsilon (Hawk) 18.5.2008 10:54

Re: Hawku:

Nejdřív omluva za zmatení nicků, osoba je stejná, jen jsem v noci ještě kecal jinde, kam chodím pod původním nickem. :- (.

Nevím, jak dlouho jste za Velkou louží, takže trochu šířeji. Za totáče si na důchod normální lidi moc našetřit nemohli, ale odvody odváděli (a že půjde průběžný systém do kopru a  dorazí drsný kapitálizmus nemohli jaxi předpokládat). Takže mají jen ten státní důchod a to není nic moc . Jasně, že lidé kteří odcházejí do penze teď, už jsou na tom jinak. (někteří ovšem i hůř).  V rodinách výpomoc většinou existuje, ale v rámci širších rodin už jsou  vztahy spíš formální (alespoň v mém okolí to tak je).

Tenhle pán  byl bolševikem navíc někdy v r. 1970 vyražen z výzkumáku a zbytek kariéry strávil vei skladu. Začátkem 90.let odešel do důchodu , který odpovídal práci skladníka a vydělával si technickými překlady z francoužštiny.. Trochu ještě projeli s mým tátou  Evropu a pak se mu sesypala páteř. Nějakou dobu na tom byl dost špatně a zákazníci si našli jiné překladatele, takže už pár let má jen ten důchod...V téhle generaci -78 let a víc je takových dost a není to jejich lenost , nezodpovědnost či co. .. Já ho beru tak trochu jako nepříbuzného strejdu a chytrýho dědka

 Proto jsem vypěnil  a zareareagoval  nesrozumitelně  popuzeně na jednoho veelmi Modrého sprosťáka ( to neberte jako výpad proti lidem s pravicovými názory, jen proti určité sortě). Takže tak..

Fafa 18.5.2008 16:29

Hawku:

ja to spis pozoruju u svych rodicu. Tatinek a maminka jsou presne ve veku, ktery zminujete. Pokud by spolehali jenom na statni duchod, tak by jejich materialni situace bylo o dost horsi, ale v ramci rodiny si samozrejme pomahame a nemyslim, ze by moji rodice byli ochotni vymenit dnesni situaci Ceske republiky za par stovek pridanych k duchodu. Proto mi tolik vadi treba Hrad a Slava, ti si proste mysli, ze kvuli zavislosti na statu by vsichni duchodci meli volit, co mozna nejleveji. A pritom je to naprosto kratkozrake sobectvi.  

Skelnik 18.5.2008 10:45

Re: Re: Re: Re: Prohlašuji

Taky znám takové důchodce co využili možnost jít o dva roky dřív. Teť si stěžují že mají malý důchod. Já jsem vysloužil 23% navíc a nic mi nechybí.

Hrad 17.5.2008 7:54

Re: Prohlašuji

Blahopřeji k členství ve "stádu" Topolánka. Jen nevím, jestli se v hrobě nevrle nepřevrací Jan Neruda, když si na podporu svých nápadů(podmíněných asi situační psychózou) používáte část jeho vskutku heroických veršů. Asi by si před vámi jak to v jeho době chodilo, odplivl se zamumláním pod nos, "geront blbý".    

Jerry 17.5.2008 8:14

Re: Re: Prohlašuji

Vážený,nechtějte slyšet,co mumlám do obrazovky,když sem tam na Psu zavadím o Vaše přiblblé cinty.

Šik 17.5.2008 8:21

Re: Prohlašuji

Jsem osmdesátiletý senior a ani já se nehodlám spolu s Paroubkem vracet do "šťastných let socialismu".

Hrad 17.5.2008 18:27

Re: Re: Prohlašuji

To už vám nestojí za to.

EVa 17.5.2008 6:36

Mým jménem se tedy s Paroubkem nikdo nedohodl.

Něčeho takového, jako je tlustý Jyrka bych se nedotkl ani dlouhým klackem, takže nechápu, proč se v titulku mluví v množném čísle, které vzbuzuje dojem, jako kdyby se s níám dohodli všichni senioři na světě. Vím ze svého okolí asi o dvou stovkách seniorů, kteří by si s ním ani nepodali ruku. Takže správně by měl titulek znít: Tři senioři, členové ČSSD a KSČM se s Paroubkem dohodli... nebo tak nějak.

Pavel Pekárek 17.5.2008 0:43

Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Jsem důchodce.Mám důchod a ještě stále si vydělávám.

Ale s Paroubkem bych se nedohodl, ani kdyby mi dával milion měsíčně.

A důchodci,kteří budou Paroubka a ČSSD podporovat ? Je mi jich už dopředu líto.

Damián 17.5.2008 1:34

Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Jako důchodce nejsem natolik padlý na hlavu abych podporoval sociální úlety pana Paroubka a jeho poskoka pana Ratha!!

slava 17.5.2008 1:39

Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Ale jste asi natolik padlý na hlavu, abyste masochisticky podporoval demokratické,  zdravotní a sociální úlety pana Topolánka a spol. Pokud vůbec jste důchodce.

malstoka 17.5.2008 6:44

Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Věřte, že ano! má manželka je těžce nemocná. Od příštího měsíce již jí bude pojišťovna vracet peníze, protože překročila 5tisícový limit. Za Ratha měla vydání za rok za léky přes 13 tisíc, a celému Paroubkovi to bylo jedno. S klidem a rád si za Paralen zaplatím.

Hrad 17.5.2008 7:58

Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Doufám, že brzy zemře. Kdyby jich bylo několik tisíc, kurňa, kde bychom na to sebrali prachy?

Cikrt.

Vidlák 17.5.2008 9:45

Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Tohle je tedy opravdu síla. Vy jste pane darebák non plus ultra! A kde je Váš levicový altruizmus???

Kolombo 17.5.2008 18:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Nedivte se! právě TOHLE je totiž ten levičácký altruismus!

Hrad 17.5.2008 18:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senioři se dohodli s Paroubkem na podpoře ČSSD

Vyjadřuji se jazykem pravicového(tržního) pragmatismu!!jestli vám to nedošlo!!!!